Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by bancika » 20 Feb 2017, 17:54

nema svrhe porucivati custom gitaru nista zarad ustede, nego samo zarad meraka.

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Feb 2017, 18:06

bancika wrote:
20 Feb 2017, 17:54
Onda brate nikako tele, strat ili lespol oblik. Znači, neka kombinacija svega što ti se svidja ili neki tvoj dizajn pa odneseš majstoru da uradi za tebe, e to je merak kada se pojaviš na bini, kao Princ haha.
Da se ja pitam, priznajem, ne bih imao ideju uopšte kako gitara da mi izgleda sem lespola ili stratokastera. Ništa ja tu ne bih menjao. Koji Ibanezi, polredsmitovi, ovo su mi baš gitare kako trebaju biti. Možda sam pristrasan, ali ne da su pogodili dizajn, već su ga sašili tih pedesetih. Bolje ne može samo gore ili neke varijacije na temu što se svodi na isto. :bow:

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2017, 18:10

Ako hoces Fendera onda kupi Fendera, ebiga :) A nije ni sve u obliku tela, mozda hoces neke zavrzlame koje nemas kod serijski proizvedenih Fendera.

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Feb 2017, 18:31

bancika wrote:
20 Feb 2017, 18:10
Ako hoces Fendera onda kupi Fendera, ebiga :) A nije ni sve u obliku tela, mozda hoces neke zavrzlame koje nemas kod serijski proizvedenih Fendera.
Ma Fender, on ti je relativno i nabavljiv u originalu glupo njega kopirati. Ove gitare sa rebrašem preko mahagonija i brazdastim telom je fora napraviti. To je merak. :)
Ja nisam ni rekao, ali stigao mi kineski lespol klon i brzo otišao haha. Na prvu super izgled, klon kao pravi Gibson standard. Ima javor top, vrat odličan, ma sve to kao fabrikant. Ali na drugu, drvo mrtvilo, fosna za nameštaj, pragovi iskucani totalno bzv. neki su kraći, neki duži po vratu, grebu kao žileti, gitara svuda bazovala, žice siguran sam nisu gitarske haha, nesvirljiva uopšte. Sredio sam to nivelisanjem i zamenom žica i zasvirala je. Ali i dalje ostali delovi su najgori na svetu. Potovi kao da su radjeni čekićem i varewni švajs aparatom, magneti mikrofonični, čivije kao drže pa ne drže štim, kobilice kao da su plastika prekrivene bojom da liče na metal. Da ne pričam dalje, sve to da zameniš originalnim delovima, opet bi imao komad nameštaja sa skupim hardverom, tako da otišla dalje.

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2017, 18:35

Nije da nisi bio upozoren :)

metalstringer

Post by metalstringer » 20 Feb 2017, 18:56

Rockatansky

Post by Rockatansky » 20 Feb 2017, 19:12

RadeRas wrote:
20 Feb 2017, 17:41
Da prokomentarišem da bih i ja voleo da neko ceni moj ručni rad što radim danima na jednoj kutiji i kapicama potova da od toga ispadne gitarska pedala, ali kada vidim da Shur to izreže za par sekundi CNC-om koga ja da ubedim da samo kutija mora da košta 50 evra bez ičega u njoj?

Ko će da uvaži to što sam ja radio na njoj danima. Ne mogu to ni da uzmem u obzir. Mi u Srbiji imamo generalni problem da gledamo da zaradimo na brzinu što više, da se na prečicu obogatimo, to je ceo naš problem.
Dobro izgledaju, nisi ti daleko od toga ;) e sada, ne mozes se poreditio sa njima po efikasnosti... :? A to formira cenu...
bancika wrote:
Mozda nisi bas skroz u pravu, neke pedale, kopije koje rade 99% kao originali mogu da kostaju recimo 50 ili 100 evra maksimum da ti neko napravi, pa evo ima i ljudi sa foruma koji tako rade. A da pritom original kosta nesto precenjeno puno 200-300 evrica... :shock:

hipihill

Post by hipihill » 20 Feb 2017, 19:17

LifelessDead wrote:
20 Feb 2017, 08:17
http://www.kupujemprodajem.com/aria-tel ... -oglas.htm

Ovaj telac pre par dana prodavao neki lik dole negde sa juga Srbije, ne znam tacno odakle, uz jos jednu krs gitaru. Verovatno ga je dao za sicu a ovaj sad trazi vintidz cenu :)
Pa koliko traži? Napisao je da je ne prodaje već samo menja.

metalstringer

Post by metalstringer » 20 Feb 2017, 19:23

metalstringer wrote:
20 Feb 2017, 18:56
Sta mislite da li je original?
https://m.kupujemprodajem.com/Mikrofon- ... 7613349873
Kopija je. Da li moz da sljaka dovoljno dobro kao original?

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2017, 19:45

Rockatansky wrote:
20 Feb 2017, 19:12
bancika wrote:
Mozda nisi bas skroz u pravu, neke pedale, kopije koje rade 99% kao originali mogu da kostaju recimo 50 ili 100 evra maksimum da ti neko napravi, pa evo ima i ljudi sa foruma koji tako rade. A da pritom original kosta nesto precenjeno puno 200-300 evrica... :shock:
Uglavnom ima kineskih klonova vecine poznatih pedala.
Da hocu da ustedim pre bih to uradio nego da mi prave. Mozda sam.snob, al nesto nemam.poverenja da su ove nase pedale ispod 100e bolje od kineza...bemliga.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 20 Feb 2017, 20:47

hipihill wrote:
20 Feb 2017, 19:17
Pa koliko traži? Napisao je da je ne prodaje već samo menja.
Pa pretpostavljam da je ceni solidno cim ju je nahvalio u oglasima.

Moze biti i da mu se ne svidja pa je prodaje, tj. menja.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 21:41

paradoksalno je to sto su neke pedale em jeftinije 3 puta em imaju neke bolje delove, kineščići naravno ....ja ih volim.

nego zna li ko gde se ima kupiti pri jeftino telo za gitaru , drvo naravno, ja sam nasao ovo ali carina itd nisam siguran koliko bi izašlo ima do 100 Funti da se probere, na moju srecu teža tela su jeftnija, npr nađoh HSS jel klasičan start prelepo drvo iz 2 komada , a ima iz 1 komada da nije izrutirano i za manje love...milina, ladno sa dobrim vratom manje od 250 e :D https://www.guitarbuild.co.uk/collectio ... -ascending

video sam da su neki naručivali žice od preko itd, kako ide sa carinom ima li ko iskustva_ meni su uglavnom donosli ali me nešto mrzi da čekam i zavisim od drugih opet, pa bilo koje iskustvo sa carinom ili savet je više nego dobrodošao...hvala

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Feb 2017, 22:40

Au bre Miki Djole..super što voliš kineze, jeftino a dobro, to i ja gotivim! Ali da imaju bolje delove odakle ti ta informacija? To je dno kvaliteta isto kao i delovi koji se nabavljaju u našim radnjama. Nema veze, dok traju neka sviraju! :banana4:
Ja sam za jeftino, al ne ovo što i ja znam da iskopiram 100% autentično za 20 evra i da svira kao original. Daj neki moderni stompbox, recimo vokoder za 20 dolara, daj neki luper za te pare. Što se ne odvaže kinezi pa urade dilej sa čudima kao što je JHS Panther za 18+4 dolara?
Možda i ima, ne pratim, ako ima javi da odmah "beštelujem"! ;)

howyesno

Post by howyesno » 20 Feb 2017, 23:06

tocilj wrote:
20 Feb 2017, 16:02
Ne pričam ja da mušterija nije u pravu nego pričam u drugom kontekstu.....više puta sam vidio da neko kenja po majstoru kada vidi nešto specifično na gitari, a baš to specifično je bila izričita želja naručioca.

A što se tiče brenda i kredibiliteta...po tvojoj logici je bolja subotička rakija ili neki špiritus sa imenom nego dobra domaća rakija. Ima smeća i na jednoj i na drugoj strani.

Što se tiče cijena....mnogo se razlikuju od čovjeka do čovjeka. Ja mislim da uopšte nije nerealno recimo 200-400 evra dati za ručni rad, drvo+pragove, s obzirom da neko radi mjesec dana i više na tome. Kada govore o hiljadama to je onda lupanje.

Niti sam rekao da svi majstori valjaju niti da je bolje ovo ili ono....samo sam rekao da sam probao bolje ručne radove od svih ozbiljnih brendiranih gitara koje sam imao priliku da probam. Neka kupuje ko šta hoće...meni ručni radovi imaju dušu, brendovi imaju vrijednost. Kome šta više znači, ma koliko patetično zvučalo.
Jok, pisao si o ljudima koji naručuju već postojeće kombinacije da su ovce zato što mogu skoro bilo šta. Jada ti se ortak, šta li.. Njihove pare, njihovo pravo.
Reći da je neko loš majstor zato što je ispunjavao zahtev klijenta je kretenski i bolje je po majstora što ne mora da ima posla sa takvom budalom.

Ne napadam majstore, samo hoću da kažem da se zna šta znači ručni rad odnosno 'custom shop'. Ako su ozbiljne pare onda gitara mora da bude vrhunska. Svaki detalj.

Ovo o čemu mi razglabamo je neka paradoksalna situacija ( niti custom niti serijski ) i kupovina mačke u džaku. Ako čivije ne stoje pravo čovek ne zna da koristi lenjir. Nisam video gitaru ali eto iz primera. Ako je to ono što vidim, gde je još fuš koga ne vidim...

Sad, da li bolji i takav ručni rad ili masovna proizvodnja? Kako kome odgovara.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 20 Feb 2017, 23:10

bancika wrote:
20 Feb 2017, 19:45

Uglavnom ima kineskih klonova vecine poznatih pedala.
Da hocu da ustedim pre bih to uradio nego da mi prave. Mozda sam.snob, al nesto nemam.poverenja da su ove nase pedale ispod 100e bolje od kineza...bemliga.

Haha ja bas hteo da kazem valjda sam ja snob pa niposto necu kinesko ako ne moram. Pre bih domacu radinost... :-)

Post Reply