Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by bancika » 21 Feb 2017, 00:18

Sta znam, i jedno i drugo je od kineskih delova, samo je domace sklepao neki prinauceni baja...a kod kineza makar dobijes farbanu kutiju sa sito stampom. To je misaona imenica kod majstora da dobijes.

tocilj

Post by tocilj » 21 Feb 2017, 01:01

bancika wrote:
21 Feb 2017, 00:18
Sta znam, i jedno i drugo je od kineskih delova, samo je domace sklepao neki prinauceni baja...a kod kineza makar dobijes farbanu kutiju sa sito stampom. To je misaona imenica kod majstora da dobijes.
Čini mi se da onaj Aleksandar FX ili kako već, sa KP ne radi loše. Probao sam kod drugara par njegovih pedala i baš je pristojan kvalitet izrade. O Oliju neću ni da pričam, fantastične pedale.

KInezi su dobri, samo svaka peta zna da rikne brzo ili dodje pokvarena, pa se valja njakati sa njima....a sa našima je ta strana malo lakša. Prednost takodje domaće radinosti (pod uslovom da je majstor dobar), što možeš nešto dodati ili oduzeti na pedali u smislu kontrola, zvuka i sl. A sa druge strane kinezi su dobri za igranje, isprobavanje i sl.

Imao sam gomilu kineskih pedala, ali ja se da imam često svirke iskreno nebi smio osloniti isključivo na njih....osjetljivi su na padove napona, više zuje, jedu zvuk i svičevi iznenada otkazuju. Naravno ne svi, ali ima tu dosta lutrije.

tocilj

Post by tocilj » 21 Feb 2017, 01:09

howyesno wrote:
20 Feb 2017, 23:06
tocilj wrote:
20 Feb 2017, 16:02
Ne pričam ja da mušterija nije u pravu nego pričam u drugom kontekstu.....više puta sam vidio da neko kenja po majstoru kada vidi nešto specifično na gitari, a baš to specifično je bila izričita želja naručioca.

A što se tiče brenda i kredibiliteta...po tvojoj logici je bolja subotička rakija ili neki špiritus sa imenom nego dobra domaća rakija. Ima smeća i na jednoj i na drugoj strani.

Što se tiče cijena....mnogo se razlikuju od čovjeka do čovjeka. Ja mislim da uopšte nije nerealno recimo 200-400 evra dati za ručni rad, drvo+pragove, s obzirom da neko radi mjesec dana i više na tome. Kada govore o hiljadama to je onda lupanje.

Niti sam rekao da svi majstori valjaju niti da je bolje ovo ili ono....samo sam rekao da sam probao bolje ručne radove od svih ozbiljnih brendiranih gitara koje sam imao priliku da probam. Neka kupuje ko šta hoće...meni ručni radovi imaju dušu, brendovi imaju vrijednost. Kome šta više znači, ma koliko patetično zvučalo.
Jok, pisao si o ljudima koji naručuju već postojeće kombinacije da su ovce zato što mogu skoro bilo šta. Jada ti se ortak, šta li.. Njihove pare, njihovo pravo.
Reći da je neko loš majstor zato što je ispunjavao zahtev klijenta je kretenski i bolje je po majstora što ne mora da ima posla sa takvom budalom.

Ne napadam majstore, samo hoću da kažem da se zna šta znači ručni rad odnosno 'custom shop'. Ako su ozbiljne pare onda gitara mora da bude vrhunska. Svaki detalj.

Ovo o čemu mi razglabamo je neka paradoksalna situacija ( niti custom niti serijski ) i kupovina mačke u džaku. Ako čivije ne stoje pravo čovek ne zna da koristi lenjir. Nisam video gitaru ali eto iz primera. Ako je to ono što vidim, gde je još fuš koga ne vidim...

Sad, da li bolji i takav ručni rad ili masovna proizvodnja? Kako kome odgovara.

Ne jada se, ima on posla, nema razloga da kuka.....ponekad popizdi kada mu neko naruči telekastera (valjda zato što pravi ko zna kojeg po redu:-) ili kada neko traži da piše Fender na glavi, onda ga odjebe....ostalo je ok.
Ne može ručno pravljena gitara od 400-500 evra biti Custom shop u tom nekom smislu, ali može biti dobra gitara...ko je spreman da rizikuje zarad meraka kako kolega reče, posebnosti, jedinstvenosti i sl. to će i raditi. Važno je da ima izbora...svako će naći šta mu odgovara.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 21 Feb 2017, 04:01

Au bre Miki Djole..super što voliš kineze, jeftino a dobro, to i ja gotivim! Ali da imaju bolje delove odakle ti ta informacija?

višegodišnje iskustvo, pamtik i tinedžerske dane kada smo se zezali bio je neki vic kao zamisli Kineski televezor ha ha ha nešto tako, kad opa kroz koju godinu stvarno ☺. Nekada su su se ljudi šegaćili sa Korenaskim proizvodima ali je to doba dok je još bilo fabrika na zapadu, sve je to odavno u Kini i kada nekome daš da gleda vrhunsku tehnologiju pa naravno da će je prisvojiti, i u ovom slučaju unaprediti. Oni prave tako komplikovane stvari otišli ljudi na Mesec a neće uraditi pedale dobre ☺.

ljudi imaju iskrivljenu sliku o njima, kad čovek pogleda Peking, Šangaj, Hong Kong pa mi smo a i dobar deo Evrope za njih zaostali u tehnološkom smislu pričam o gradovima.

tako da pratim dugo njihov rad, otvaram pedale još od 1992, popravljam itd... iybor elementa je isti ya sve, u moru kopija Kineyi su pokušali i pokušavaju i dalje da izgrade berendove koji će kvalitetom i cenom tući konkurenciju. Što se tiče kvaliteta monogi su uspeli. Ja niam napisao SVE SU BOLJE već NEKE itd a koštaju i 3 puta manje.

Ono što Kinezima nedostaje je smisao za Zapadnjački marketing, njihova imena su često smesna, neke reklame se neuklapaju kulturološki itd...
ima tamo u Daphon delejz već sve o tome da ne ubacujem stvari ovde u temu...
Ako si ti u stanju fala Bogu kao i svi ostali da iskopiraš šemu i uradiš pedalu kao original za 20E misiš da nisu i Kinezi ? jesu i to za daleko manje novca i sa boljom tehnologijom. PCB, Micro elektronske komponente to je top of the line tehnologija.

taj JHS koliko vidim košta skoro 400$! ništa specijalno ako mene neko pita, mislim da je bezveze to porediti sa pedalom od 20 Evra, mada ima malko skupljih koje pariraju od kineza da ne ponavljam već su nabrojane komapnije :D , neke bih čak od 50ak e radije odabrao .....ovo je odličan tekst slažem se sa većinom https://www.cheaperpedals.com/blogs/art ... -overrated

ima uvek finih primera evo ovaj Tomsline svi se nešto šegačili, ja sam odavno kazao da im je dilez opasan a i reverb samo tako dobar, OD isto...e sada su našli nikog drugog do kralja šreda MAB-a da stavi svoj potpis a on nije rika, lik je legenda i sada opa cene rastu lagano a iste su pedale, i meni je smešno do juče koji su pljuvali sada mi prijavljuju kako je OD oličan :D http://aromashred.com/wp-content/upload ... JJJS-3.jpg

:ziveli: nebih ja našima pedal guruima pogotovo ovim poplarnim davao lovu, radije kinezima ili ću sam . Ja nemam problem da kažem da bolju pedalu od tih nisam u stanju da uradim, mogu nešto da promenim prema zahtevu, da dodam koji pot, da promenim neku vrednot, ubacim drugačiji IC, i sada da pišem kao ''autosrka'' moja pedala nema šanse, nema tih para za koje bih obraz prodao. a ovi što baronišu pa mlate pare njihovo pravo ... :ziveli: :bambi:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 21 Feb 2017, 07:47

bancika wrote:
21 Feb 2017, 00:18
Mozda ima tkavih ali ima bas dobro uradjenih pedala....
tocilj wrote:
21 Feb 2017, 01:01
Čini mi se da onaj Aleksandar FX ili kako već, sa KP ne radi loše. Probao sam kod drugara par njegovih pedala i baš je pristojan kvalitet izrade. O Oliju neću ni da pričam, fantastične pedale.
I ja isto sam probao bas neke njegove, super rade, a izgledaju jako dobro takodje!

alfonso

Post by alfonso » 21 Feb 2017, 09:46

Nisam probao Aleksandar fx, ali kad vidim pedalu bas vuce da je kupis

RadeRas

Post by RadeRas » 21 Feb 2017, 11:59

alfonso wrote:
21 Feb 2017, 09:46
Nisam probao Aleksandar fx, ali kad vidim pedalu bas vuce da je kupis
Lepe su mu pedale, trudi se čovek, tako jedino može da proda nešto. Ili eventualno da mu recenzira pedale neka poznata njuška kao onom što pravi najbolje autorske na svetu. Stavi tamo neku extra kliping diodu i kao njegov autorski rad, nazove pedalu nekako fensi, ko te pita. :D . Ali malo je preterao sa cenama. 70 evra za najjednostavnije TS varijante ili fuzz, alo @ACIKAST, smanji ga malo i ti si kao i ja ovde pre 3-4 godina pitao osnovne stvari bre. :)
Oliver Isailović, on je pošao lakšim putem, ne mora da mu rade kutije od metala kao Fulltone varijante, pa da ih farba, sitoštampira, on uzima gotove kutije od aluminijuma i izbegava veliki problem farbanja alu materijala i štampe na njemu, već je rešio da stavi preko plastičnu ploču, mislim da nije metalna u pitanju, do pola kutije, lepo ispisano/izgravirano na laseru i ima to estetsku draž. Unutra ne znam kako sredjuje, ako neko ima slike neka podeli. Ali tek ovaj ceni svoj rad 100 evra prosečno za TS? :O.o:

Drvo je zakon, kada ja popizdim pa uradim jedno par desetina kutija, štamparija odštampa laserom ispod potova nazive, kao ova probna daska koju smo testirali:
Spoiler:
Image
I onda da to obradim, pa ošmirglam na sjaj, nauljim ili izlakiram, obučem kvalitetnim kapicama potova ili ovim ručno radjenim drvenim, i stavim metalnu pločicu kao logo sa strane ili iza, ubacim kvalitetne džekove ii prekidače, ako to ne bude primamljivo za oko evo tu sam. :metal:
P ajd ja da nabijem cenu jer je ručnu rad, egzotika, drvo i tako? A isplatilo bi mi se da ih prodajem za 50 evra i bio bih prezadovoljan. A alu kutije su brate tek fora, 3.80 dolara jedna na aliexpress sa besplatnom isporukom. i koliko može u štampariji da ti uzmu graviranje te plastike preko? Pa graviranje rade za kancelarije, ma za javni WC bre na takvom materijalu bez muke. Malo je cena preterana za kopije.
Zato neću da kritikujem ovog Popa, možda je čovek stvarno izmislio svoj gejnijak a ne iskopirao neki fuzz tek tako. jebiga, ali da su mu pedale amaterske to dokazuju i ove slike gejnijaka:
Spoiler:
Image

tocilj

Post by tocilj » 21 Feb 2017, 13:17

Mislim da sam ih pominjao ranije, ali nije na odmet još jednom. Po meni ovi posluju fer i korektno, nije jeftino a nije ni skupo. Šalju sve za Srbiju a sve može da se bira pa ono.... https://puzzlesounds.com/

LifelessDead

Post by LifelessDead » 21 Feb 2017, 18:18

Kad platis postarinu i kad te ovi nasi oderu za carinu i PDV to ti je jos 50% cene pedale.

Ja tesko da bih dao 80-100 evra za domacu izradu. Mozda bas ako ne mogu da nadjem neku pedalu ili imam neku specificnu zelju i sl. Ali otprilike za te pare ili malo vise mozes da uzmes original na oglasima, a ovo kad platis 100evra ako hoces da je se ratosiljas mozes ali za 50.

tocilj

Post by tocilj » 21 Feb 2017, 19:48

LifelessDead wrote:
21 Feb 2017, 18:18
Kad platis postarinu i kad te ovi nasi oderu za carinu i PDV to ti je jos 50% cene pedale.

Ja tesko da bih dao 80-100 evra za domacu izradu. Mozda bas ako ne mogu da nadjem neku pedalu ili imam neku specificnu zelju i sl. Ali otprilike za te pare ili malo vise mozes da uzmes original na oglasima, a ovo kad platis 100evra ako hoces da je se ratosiljas mozes ali za 50.
Istina, ali nekome ko voli da lemi može da znače samo štampane ploče...popis dijelova svakako dobijaš. Pa ako naručiš desetak ploča, poštarina je ista a štampane ploče sigurno neće ocariniti. Vjerovatno šalju i kao gift.

bancika

Post by bancika » 21 Feb 2017, 19:55

Ma carine dzukele sve. Naplatili mi za onaj string height ruler sa ebaya sto je skoro pa besplatan...

tocilj

Post by tocilj » 21 Feb 2017, 23:56

bancika wrote:
21 Feb 2017, 19:55
Ma carine dzukele sve. Naplatili mi za onaj string height ruler sa ebaya sto je skoro pa besplatan...
Kako im se digne taj dan.....meni magnete od 105 dolara nisu carinili a štimer Rowin od 14 dolara naplatili 800 dinara....niđe veze. Jedino nemaju pravo da carine ako napišu Gift, onda možeš da se natežeš sa njima sa pokrićem.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 22 Feb 2017, 17:58

Jeste li primetili da KP ima opciju "Ignorisi sve oglase ovog korisnika" :) Ja tek sad izvalio

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Feb 2017, 18:19

Aha, ume da bude koristno da recimo tu stavis Mitros, pa ti ne zauzme celu stranu njihov katalog iz prodavnice, stvari koje verovatno ni nemaju...

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 22 Feb 2017, 19:37

Pa da, zbog toga zapravo i spomenuh haha.

Post Reply