Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tenji

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Tenji » 06 Mar 2017, 18:35

Kristijan wrote:
06 Mar 2017, 18:19
ivan242 wrote:
06 Mar 2017, 17:21
Kad covek napise opisni pridev "vislje" umesto "vise"
Иритантно је, слажем се, и мени тешко пада...
ivan242 wrote:
skim
Само мораш да порадиш на доследности. Не можеш у истој реченици да оцрниш очигледну грешку, и сам да направиш грешку.
Image

ivan242

Post by ivan242 » 06 Mar 2017, 18:42

Kristijan wrote:
06 Mar 2017, 18:19
ivan242 wrote:
Kad covek napise opisni pridev "vislje" umesto "vise"
Иритантно је, слажем се, и мени тешко пада...
ivan242 wrote:
skim
Само мораш да порадиш на доследности. Не можеш у истој реченици да оцрниш очигледну грешку, и сам да направиш грешку.
Slazem se ,ne napisani apostrof i klasicna daktilo greska

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 06 Mar 2017, 21:00

Ne stavlja se ni apostrof. :hide:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Mar 2017, 21:07

Кад смо код тога шта све не иде, не ставља се ни размак испред интерпункције, а обавезно се ставља после интерпункције, ненаписани је једна реч, и тако даље. Све то не мења чињеницу да Мики Ђорђе пише тако да је потребан преводилац, само кад некога критикујеш онда је пожељно да не радиш исте ствари.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 06 Mar 2017, 23:31

ček jel' se stvarno apostrof suvišan ja bih moguće stavio? neću namerno da googlačim :D

Ja stvarno često pravim greške kada kucam-disleksija. tako da ja lično ne zameram ljudima dok je god razumljivo..no hard feelings

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 06 Mar 2017, 23:41

mislio sam da ovoga ne kačim gledam neke magnete čini mi se da su Kineska kopija EMG-a i jedan wilkinson tremolo nikada nisam video takav a jesam isti tremolo samo no name ima ih npr na Jack and Danny brothers gitarama i još nekim...Ali kada videh ovao za ovog ''potpisanog'' Corta i da navodno polovan košta 500 funti a rekoh ok , nova gitara ali bukvalno nova je u Liri ispod 400 evra , i ma neki Radulović za 1300 tu već nisam kompetentan za cene ali sam ih kupovao i za manje od 300 pa prodavao za 200 posle kad mi dojade imao sam 2 i onako jednom je ispucao lak crni super strat 1 humbaker i schaller FR ko yna gde je završila...., fine gitare ali tada se nešto nisu visoko ovako kotirale...https://www.kupujemprodajem.com/Cort-HB ... r_id=59725 čini mi se i da je valjao za 250 e u stvari googl je upamtio nađoh ☺ , gledam na e-baz 250 $ ☺ prva da ne barjam dalje odkud 500 funti? moguće da je zabuna

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 06 Mar 2017, 23:48

Kristijan wrote:
06 Mar 2017, 21:07
Кад смо код тога шта све не иде, не ставља се ни размак испред интерпункције, а обавезно се ставља после интерпункције, ненаписани је једна реч, и тако даље. Све то не мења чињеницу да Мики Ђорђе пише тако да је потребан преводилац, само кад некога критикујеш онда је пожељно да не радиш исте ствари.
Kristijane Vi ste meni već jednom zamerili imam disleksiju šta ću :D , nisam onda hteo da Vam odgovaram radi se o vašoj rečenici tamo gde sam pisao o ljudskim pravima i potpuno Vam je rečenica bila stilski ne ispravna kao i ova sada , hoćete da Vam izanaliziram? Jadno Vam je to zaista jadno.
Ok meni treba prevodilac a šta je Vama potrebno pa se stalno kao krplj lepite, gde god ste se pojavili ništa o temi niste napisali već se samo okomite na nešto što sam ja uradio, mani me se čoveče nađi sebi drugačiju zabavu, druži se sa sličnima sebi.http://3.bp.blogspot.com/-PuDKZGpVCdw/U ... 6872_n.jpg

O tvojoj pismenosti samo da ti kažem da se piše onim pismom na kome je dokument ili forum, a Vi sve vreme pišete ćirilicom znači sve vreme grešite eto bar ispravite osnovno pre nego li pametujete.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Mar 2017, 00:24

Ево једног врло практичног савета за Микија, а може и Ђорђе да га примени, све зависи који је од вас двојице доминантнији у датом тренутку. Под хитно да почнеш да носиш што теже минђуше! Ако се потрефи права тежина ушне шкољке ће да се повуку наниже, отвори слушних канала ће макар делимично да се затворе, и то ће у доброј мери да спречи појаву промаје у великом шупљем простору који се налази између твојих ушију.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 07 Mar 2017, 01:30

Nemojte mi zameriti ja sam hetero. Ne smeta mi sloboda bilo koje vrste , naravno. Da sam malo mlađi možda bih jurio nešto od nakita, srebro recimo volim. Ako imate nešto lično pišite u privatnim porukama, ovako je bezveze kao da tražite podršku još nekoga, meni na to liči tj siguran sam da ljudi to rade iz tog razloga učio sam i radio sa psiholozima skoro 3 godine na projektima. Niko nije dužan da čita ovakva prepucavanja, nisu tema :off-topic: Vi meni prebacite ja Vama to nikuda ne vodi. Žao mi je ako Vas nerviram toliko, ili nekog drugog, i mene nerviraju po nekada neki ljudi pa baš ako moram pošeljem im poruku.... Ja grešim kada pišem ne namerno, greše i drugi ljudi ali meni zaista ne smeta, još nisam naišao na nešto skroz nerazumljivo na ovom forumu, slovo gore dole totalno ne važno, nota gore dole e to mi smeta. Trudim se da ispravim greške koliko mogu, ako je nekome toliko teško ne mora da čita...ne čitam ni ja sve.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Mar 2017, 09:16

Аааааа, па неће моћи то тако лако да склизне под тепих :)

Прво, фантазираш да те прогоним. Јесам ти једном рекао да не могу да читам шта пишеш, и нисам улазио у детаље. Најмање један дежурни психо је обавезни елемент на форуму, тренутно си то ти, и није ми падало на памет да улазим у дубљу анализу начина твог излагања. Заправо су ти неки други људи врло детаљно то објаснили. Све и да ставимо на страну то да си психо остаје проблем тога што се стварно тешко чита то што пишеш. Није само правопис у питању, врло су ти прецизно људи скренули пажњу на проблем, нема потребе ја да ти поново цртам о чему се ради. Како и зашто си увртео себи у главу да ја тебе прогоним - то је већ посао за стручњаке, не за мене. То да ме јавно оптужујеш да те прогоним, а после да глумиш добрицу па да предлажеш да се премести дискусија у приватне поруке једноставно неће да прође.

Друго, баш си типична балканска простачина са комплексом више вредности, и улазиш у конфликте као ништа, довољно је да наиђеш на став који се мало коси са твојим ставом и одмах почињеш да будеш дрзак, а доскочице су ти оне најјефтиније кафанске, заиста осликавају једно чемерно стање духа. Кад покушаваш да глумиш мудрицу само забијаш аутоголове. Срамота ме је кад видим шта себи радиш. Кад се сетим оне епизоде кад си хтео да покажеш како си један учен, светски човек, па кад је већ људима тешко да читају кад пишеш на српском онда ћеш да пишеш на енглеском... а енглески пишеш још много горе.

Треће, толико си заузет разговором са подстанаром да ниси уопште скапирао шта сам горе писао. Скренуо сам пажњу човеку да није фора да те прозива за правопис ако се и сам понаша исто. Ниси био мета напада. Шта ти твоје познавање психологије говори о човеку који стално трипује да је угрожен и нападнут?

Да сумирам: ако ти је тешко да подносиш било какву критику или било какво неслагање са твојим погледима на свет онда пре свега треба себе да мењаш, а не да одмах утрчаваш у конфликт. Поради на томе да се не понашаш као психо и простак па ће да буде лакше и теби и људима око тебе.

Искуство ме учи да бар на овом форуму случајеви твог профила имају ограничено време трајања. Неки престану да долазе, неки не знају да стану док не накарикају довољан број опомена да им приступ форуму буде забрањен, неки спусте лопту и почну да комуницирају нормално. То је једини разлог зашто нисам улазио с тобом редовно у обимније дискусије. Сад сам ти се обратио на овај начин да случајно не буде забуне, да не фантазираш него да знаш тачно због чега сматрам да је комуникација са тобом напоран посао, и ту стављам тачку. Са тобом ће у будућности да се рве време или администрација сајта.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 07 Mar 2017, 10:11

Аааааа, па неће моћи то тако лако да склизне под тепих :)
ne tepih, već kamen..nastavak teksta znaš verujem.... Kada neko na 5 tema ovako dođe ne pomenut da drži lekciju u a pri tome sam greši to je gnjavljenje, fora je da si kazao da mi treba prevodilac, moguće da ja to nisam ukopčao. Mora da je i psiho neki veliki kompliment za koji nisam čuo.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 07 Mar 2017, 10:50

evo po 4-ti put, ne gnjavi me čoveče, ne mogu da se ponavljam, valjda neću morati i peti put da Vam pišem...Sve ste to već rekli u vašem prvom ''pisanjiju'' čemu opet? Eto ja sam Vaše iščitao.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 07 Mar 2017, 14:30

Moram još ovoliko jer ste toliko potencirali pravopis u svakom izlaganju i logičnost postupaka. :D
Јесам ти једном рекао да не могу да читам шта пишеш
kako onda odgovaraš i ko te tera da čitaš? Apsurd ili laž.
Све и да ставимо на страну то да си психо остаје проблем тога што се стварно тешко чита то што пишеш.
Naravno da čitate teško jer su Vaše rečenice kratke, zato duže rečenice gde se koristi slaganje vremena Vama stvaraju problem.
Није само правопис у питању
jer ste Vi tu bez greške te ga potencirate, kao u sledećim primerima sa početka da ne nabrajam sve:
.....дискусија у приватне поруке једноставно неће да прође
tačno ''neće da prođe'';
Како и зашто си увртео себи у главу да ја тебе прогоним - ...
bez znaka pitanja;
...вредности, и улазиш у конфликте као ништа
stil na nivou i zarez ispred i;
си то ти, и није ми падало
stavljate zarez opet ispred slova i;
човек, па кад је већ људима
zarez ispred pa, takve greške se stalno provlače i onda ste Vi pismen čovek, koji sme da drži lekciju drugima.

Reči i delovi rečenica poput
потрефи, само забијаш, психо, си увртео, став који се мало коси, баш си типична балканска простачина, скапирао шта сам горе писао,
dočaravju Vaše bogatsvo stila, moje su ''kafanske'', a Vaše su OK.

Obećavam da se neću više baviti pravopisom, prvi ja grešim, a nije ni mesto za to. Sa Vama se sigurno neću baviti, a najmanje ne u bilo kom negativnom smislu ili kontekstu.

bancika

Post by bancika » 07 Mar 2017, 14:50

za'ebi pravopis vise, poenta je smaranje i beskonacni niz nepotrebno dugackih postova, sto jos jednom dokazujes. Niko nema vreme za to i cak i ako ti je namera da doprineses konstruktivno diskusiji, to na kraju bude kontraproduktivno jer iznerviras bukvalno svakog.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Mar 2017, 14:57

Драги Мики (или Ђорђе, не знам који алтер се сада улоговао),
Пропашће ти бизнис ако се оволико будеш занимао за мене. То је свакако ласкаво, али размисли мало о томе у какву ме опасност доводиш. Шта ако се погордим?

Морам да те похвалим што си ме послушао и научио да овако уредно цитираш саговорника, лепо издвојиш по једну реченицу, или свега пар речи. Браво Мики (или браво Ђорђе)! Пчелица за обојицу!

Post Reply