Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Mar 2017, 16:42

Svaka čast na otkrivanju, ovaj je stvarno Creme de la creme...2 elemeta koja koštaju u radnji pa 'ajd neka bude 50 dinara on prodaje za 6 evra ☺ bez pota a slika ko zna odakle je?....
Beri zvani Svajcarska, sve je odande, valjda kada su Sviceri koristili mora da je najbolje to mu je to poenta. Japan, Helvetia-Švajcarska, Nemačka i Švedska su zemlje koje se dobro kotiraju na oglasima. Meni bi bilo glupo da toliko spominjem rodbinu, tetke, ujne... Toliko vole svoje rođake po Srbiji da im uvaljuju polovnjake 3će kategorije.
PS ima još sličnih bisera sa tim narandžastim kondezatorima i Di Marzio aludiranjem, boja je tu važna razume se.

nenadg

Post by nenadg » 08 Mar 2017, 20:23

board index wrote:
08 Mar 2017, 10:52
Dok se vi svadjate, ovi na oglasima dizu cene i uvaljuju sranja, isto kao i politicari :D
Мај фејвоурит !

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 08 Mar 2017, 21:39

tommytigh77 wrote:
08 Mar 2017, 15:33
Meni su uz Berija iz Arandjelovca ovakvi likovi pobednici K/P van svake kategorije:
http://www.kupujemprodajem.com/treble-b ... lter_id=13
Obraz kao zadnja guma od traktora...
Ova mukica je preuzela sliku iz ovog oglasa
http://www.rcguitars.com/product_p/pre- ... -bleed.htm
gde se to prodaje zajedno sa potenciometrom ali je dodao još jednu sliku koja ne odgovara ovoj vrsti treble bleed-a.
Verovatno ne zna da ima više načina ovog povezivanja.

tocilj

Post by tocilj » 09 Mar 2017, 00:25

Rade mustra.....
http://www.kupujemprodajem.com/T-Rex-Gr ... lter_id=18

Lik prodaje ovu pedalu, pa brat bratu, skoro 2 godine....pratim, jer sam bio zainteresovan za nju. Kada ju je stavio na oglas cijena je bila 120 evra, i od onda na svakih 3-4 mjeseca digne cijenu za 10-20 evra. Sada je prodaje za 180. Da li vidite neku logiku u tome? Kontam da mu se ne žuri, ali ovo baš nema smisla :-D I sada kada ga više mrzi da diže cijenu, dodaje da je pedala V3, što je LAŽ. Pedala je V2, jer V3 ne pravi T-rex, nego T Jauernig. Ali eto...muke su to, vaskolike...

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 09 Mar 2017, 00:35

tocilj wrote:
09 Mar 2017, 00:25
Rade mustra.....

Lik prodaje ovu pedalu, pa brat bratu, skoro 2 godine....pratim, jer sam bio zainteresovan za nju. Kada ju je stavio na oglas cijena je bila 120 evra, i od onda na svakih 3-4 mjeseca digne cijenu za 10-20 evra. Sada je prodaje za 180. Da li vidite neku logiku u tome? Kontam da mu se ne žuri, ali ovo baš nema smisla :-D I sada kada ga više mrzi da diže cijenu, dodaje da je pedala V3, što je LAŽ. Pedala je V2, jer V3 ne pravi T-rex, nego T Jauernig. Ali eto...muke su to, vaskolike...
Mozda je daunlodovao najnoviji firmware. :bambi:

tocilj

Post by tocilj » 09 Mar 2017, 01:17

ProfessorBaltazar wrote:
09 Mar 2017, 00:35
tocilj wrote:
Rade mustra.....

Mozda je daunlodovao najnoviji firmware. :bambi:
Hahahahahahahah.... :obey:

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 09 Mar 2017, 07:55

tocilj wrote:
Rade mustra.....

Imao sam ovu pedalu, cak sam uradio i nekoliko replika, i ona zvuci sasvim korektno. Medjutim to je nesto modifikovani SD-1 tako da ako zelis ovakav zvuk (i resis vaskolike muke) imas i druga resenja. Jedno od tih je da sam (ili neki drugar koji se bavi elektronkom) prepravis SD-1 isto kao sto su i oni modifikovali, doduse u toj varijanti bez boost dodatka (mada je moguce i to dodati). Drugo, postoje vec gotove plocice za samogradnju ovog efekta. U pravu si sto se tice verzije, na slici je V2 dok V3 je plave boje a to ko sada pravi T-rex ili T C Jauernig je manje bitno jer u osnovi je to SD-1.

RadeRas

Post by RadeRas » 09 Mar 2017, 08:48

Ovaj moj imenjak u oglasu kaže da je plaćena 260 evra. Bože, čak ni dizajn više niko ne meri tri puta pre nego pusti u prodaju tako skupu pedalu. Stavi neke tamo ružne cilindrične raznobojne kapice, zašrafi jedno tuce klik klak prekidača i razbaca ih po kutiji, ofarba da ne bude golotinja i izabere najgluplji font za imena ispod potova i to prolazi kao "butik"? Pa još pored stvarno amaterskog izgleda kutije, kopiran SD-1.
A unutra, špageti haha:
Spoiler:
Image
Ma kakav butik, daj buvljak bre! :XD:

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 09 Mar 2017, 09:51

Varijanta Gristle King-a sto je pravio T-Rex izgleda sasvim korektno i uradjeno je u SMD varijanti.
Image

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Mar 2017, 10:34

Hvala za link sto ste podelili vezano za '' krvareci trebl', deluje mi se kao dobra on line radnja. Kako li uspeju prodavci da nagovore mušterije da uz novu gitaru odmah kupe magični oranž kondezator a da nisu gitaru valjano ni probali? Da im to predloži neki elektroničarski freak i tone junkie pa da razumem... Vidim da taj Rade prodaje i bubmbare Gibsonove koji su odavno provaljena fora kao kozmetički trik, dati 50 Evra za njih to mi je tek misterija http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-B ... -oglas.htm

Volim gitarske pedale, ali ne plaćam nikad više od 50 ak evra to mi je politika zadnjih x godina, jesam u par navrata dao i 100e ili DMa nekadšnjih čisto sam ispunjavao hir, ono ni jedna pedala ne vredi toliko pa ni te koje sam kupio nove tada, kao dojadilo mi da pravim pa da se častim :D . Sada ako je neki istorijski komad pa neko kupuje kao kolekcionar to mi je razumljivo do nekle.

zašto li je razgulio po crvenoj žici :D , ili je štednja ili protiv uroka :bambi:

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 09 Mar 2017, 12:00

Mislim da se ovde prevelik akcenat daje materijalnom u smislu koliko kosta neki uredjaj, zasto onaj prodaje za ovoliko, zasto neko svoje usluge naplacuje onoliko itd. U redu je ako se radi neko poredjenje npr. za odredjenu svotu novca sta se moze dobiti ali kritikovati nekog (dovoljno je skrenuti paznju) zasto neko nesto naplacuje bas toliko ne vodi nicemu. Sva ostala kriticka misljenja o nekom uredjaju, nacinu izrade, funkcionalnosti, dizajnu, mogucem poboljsanju, iskustvima itd. mogu biti veoma korisna.

komil

Post by komil » 09 Mar 2017, 13:52

apollomusicservice wrote:
09 Mar 2017, 12:00
Mislim da se ovde prevelik akcenat daje materijalnom u smislu koliko kosta neki uredjaj, zasto onaj prodaje za ovoliko, zasto neko svoje usluge naplacuje onoliko itd. U redu je ako se radi neko poredjenje npr. za odredjenu svotu novca sta se moze dobiti ali kritikovati nekog (dovoljno je skrenuti paznju) zasto neko nesto naplacuje bas toliko ne vodi nicemu. Sva ostala kriticka misljenja o nekom uredjaju, nacinu izrade, funkcionalnosti, dizajnu, mogucem poboljsanju, iskustvima itd. mogu biti veoma korisna.
:1: Ovo ja odavno govorim ljudima, samo nisam toliko elokventan. Hroničan nedostatak novca u našim krajevima jeste olakšavajuća okolnost, jer ovde mnogi često spajaju kraj s krajem. Ali, i kada se to uzme u obzir, opet je akcenat na cenama kod nas neočekivano veliki za mene. Primera radi, neka žena kada kupuje krpice, čizmice, platiće zbog strasti 50 eura više zbog neke sitnice, iako sastavlja kraj s krajem. U drugim hobijima se ljudi takođe tako ponašaju neracionalno, nekog gušta radi. Otkud sada odjednom racionalnost kod gitarista :XD:

bancika

Post by bancika » 09 Mar 2017, 14:01

samo kad pogledas koliko ljudi nose iphone okolo...ako prevedes na gitare, to je kao da svi cepamo mesa boogie :)

metalstringer

Post by metalstringer » 09 Mar 2017, 14:42

Onaj Rajan Brus i Ola itd. imaju po 16 pojacala i opreme i citav studio... pitam se zasto mi, koji zivimo kraj sa krajem, jedva uspevamo kupiti (ako mozeml tj.) jedno pojacalo i gitru uz to, neke pedale... a u vecini slucajeva lutajuci i ne kupimo to sto bi stvarno hteli, jer i ne mozemo... taj mesa boogie, engl itd. lupam al mi krivo sto je tako. Ako bi hteo da snimim sa bendom nesto u nekom studiu onda nemamo dovoljno novca za to, a za home recording opet nemas sve sto ti minimim treba a da je kvalitetno, pa kupujes jeftinija sranja itd. Sve to zvuci, naravno, jadno

komil

Post by komil » 09 Mar 2017, 14:47

Razumem ja to metalstringer-u, ali što reče bancika, ljudi u isto vreme furaju telefone od 600-700eura.

Post Reply