Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Destisthebest

Re: Maxles pedale handmade

Post by Destisthebest » 24 Aug 2013, 12:28

Nadam se da sam sada na pravoj adresi

Pošto vidim da se u ovom postu pominjala firma OKKO da postavim ovde pitanjce:

Da li neko ima iskustva sa OKKO Diablo, u Nemačkoj ih hvale kao High End.

U prilogu šema ako neko hoće da improvizuje

http://revolutiondeux.blogspot.de/2012/ ... boost.html

Kolika bi bila cena za klon?

maksabass

Post by maksabass » 25 Aug 2013, 02:05

ITEKAKAO :D
OKKO diablo je vrh pedala i po mojim ocenama ,a i po ocenama korisnika mog klona pedale.
Pedala je zasnovana na semi BROWN SOUND IN A BOX .Mnoge vrhunske pedale su zasnovane na toj semi,kod nekih je nesto dodato ,kod nekih oduzeto ,ali je sustina ista.To je u principu taj zvuk.Zvuk koji ,aj da tako kazem ,simulira ono sto se zove preamp u pojacalu...i tako i radi.Kad smo kod ove seme ono sto sam radio je PINNACLE i DIRY LITLLE SECRET,i kao i DIABLO i one imaju taj zvuk,jer reko radi se o istoj semi.
Tako da bez obzira sta da se izabere necete pogresiti.
Cena za izradu pedale DIABLO DRIVE je 75 evra,kada se radi o klasicnom modelu sa jednim prekidacem.Pedala sa dva prekidaca ,kod koje je dodat BOOSTER je 90 evra.Ovaj booster moze biti izradjen i kao nezvisna komponenta ,i moze da bude pre ili post boost.

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 25 Aug 2013, 10:37

Zapravo je sve to zansovano na Dzek Ormanovom Shaka mini boosteru.

maksabass

Post by maksabass » 26 Aug 2013, 01:42

Tako je ...neznam tacno koja je sema najstarija i da li je starija kokoska ili jaje ...al sve jedno :D

banjacNT

Post by banjacNT » 26 Aug 2013, 17:59

maksabass wrote:...neznam tacno...da li je starija kokoska ili jaje ... :D
Kako be , zemo, ne znas, pa jajce, be... :lol: :lol: :lol:
:ziveli:

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 26 Aug 2013, 21:26

maksabass wrote:Tako je ...neznam tacno koja je sema najstarija i da li je starija kokoska ili jaje ...al sve jedno :D
Ormanov dizajn je dobrih par godina stariji.

maksabass

Post by maksabass » 31 Aug 2013, 16:28

Diablo je diablo,rekosmo strava pedala i to :D ...
A ovo su andjeli reko bi zasnovani na istoj semi,sa izmenama i sveukupnom mojom izradom
PINNALE verzija deluxe
Image
DIRTY LITTLE SECRET verzija mk3
Image

maksabass

Post by maksabass » 31 Aug 2013, 16:52

Evo jes necega ...
Radi se o multy effect pedali,sa tri true bypass kanala.
Pravio sam nesto takvo s tim sto je ono bila Combo verzija plocice.Ovo su tri zasebne celine i kao dodatak RED BOX cab sim.Radi boljeg iskoriscenja svakog od elemenata dodao sam opciju eq-a na svakoj sekciji.Tako da se po zelji zvuk moze namestiti posebno.
CLEAN kanal-ili ti TWEED CLEAN je zasnovan na semi iz GT2...itekako simulira fenderov klin.U principu je cista boja...sa dodavanjem gain-a moze da se dovede do stanja blagog drajva tj bolje receno prljavog klina.HI i LO su eq. komponente.Zanimljiva je opcija CHARACTER,koja sluzi da se Vasoj boji na gitari doda karakter ove komponente-po zelji.
DRIVE kanal je spoj dve pedale u jednoj.Prvi deo je preuzet sa RIOT-a.Uz blago skidanje gaina.Kliping modovi su ostali isti.Drugi deo ,dakle eq i izlaz su preuzeti sa plextortion pedale...Mogucnosti za podesavanje su velike,a pored toga na samoj plocici je postavljen jos jedan trim pot za regulaciju izlazne boje tj bolje receno karaktera samog drive-a.Ludilo.
BOOST kanal je preuzet od AC/RC booster-a i kao takav smesten u pedali.Moze da se koristi kao volume,clean,dirty boost.Ili kao zasebna pedala na kojoj se moze postici izvanredan overdrive...sa svojim tonskim kontrolama.Zanimljivo je da kada ste u AC modu mozete ga koristiti kao post booster...u ovom modu ce dodati pored podesene kolcine volume-a i podesenu dozu gain-a pa se moze preci iz recimo blagog chrunc -a u lead distortion formu.ITD...
Za direktno prikljucivanje u mukser obezbedjen XLR izlaz sa simulacijom kabineta.
Sledeca multy effect pedala ce biti sa vise komponenti i jos kakvim cudima..... :ziveli:
Image
Image

Kill surf city

Post by Kill surf city » 31 Aug 2013, 17:05

Lele, sto multy effects ? :mrgreen:

maksabass

Post by maksabass » 31 Aug 2013, 17:11

Ma tako mi se svidelo...kao ono da skrenem paznju, se prica o necemu :D i eto odma se prica o tome ...he ...he

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Aug 2013, 18:20

Bad choice. Mnogo batica koji sviraju te gitare su pomalo OCD, ne bih u životu uzeo pedalicu koja je tako nepismeno obeležena. My 2 cents tho...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Aug 2013, 19:33

DrGreenthumb wrote:Bad choice... ... ne bih u životu uzeo pedalicu koja je tako nepismeno obeležena.
:1: :? Zao mi je, ali se potpuno slazem sa Doktorom.

Inace, odlican koncept, i samo napred. :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 31 Aug 2013, 20:14

Makso, ako nije tajna, gde uzimas ove male kapice? Nisam ih vidjao od sad po radnjama cini mi se, a simpa su mi za "sekundarne" potove (kao na dzezu kad imas vece i manje kapice recimo, ne mogu da se setim pedala koje to imaju sad napamet)

maksabass

Post by maksabass » 01 Sep 2013, 02:29

DrGreenthumb wrote:Bad choice. Mnogo batica koji sviraju te gitare su pomalo OCD, ne bih u životu uzeo pedalicu koja je tako nepismeno obeležena. My 2 cents tho...
Pa niko te i ne tera da je uzmes... :D Samo gledaj ...
desi se da se covek zajebe u sred posla...i tek onda ukapira da je napravio slovnu gresku,ja mislim nista strasno.Izbor je bio izmedju MY EFFECT i MULTI EFECT,kako se desilo to da uopste pre pripreme ne uvidim to ,neznam ,verovatno premor ,ko bi ga znao...obicno se gleda na one sitne stvari koje mogu da promaknu,a krupne ,kao to ne bi trebalo da se desi...No ajd sad.
Jel to bitno pismena ili nepismena ,sprava je kao ovakva VRHUNSKA-stojim iza toga.Al opet eto prica se :ziveli:
Sto se tice kapica za potove kupio sam ih ovde u Le ,celokunu zalihu u radnji od 50 kom.Imam jos samo 10 komada koje cuvam za neke druge pedale...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Sep 2013, 02:41

Meni je super ideja svaki multiefekat

A sto se tice oznacavanja...pa pishi na srpskom, mislim...shto da ne? :D

Multi Efekt Pedala :mrgreen:

Nivo , tip zvuka, jacina, zasicenje....sve to i mozes i na cirilici. Nadjes neki okrutni posleratni font Po meni bi to bilo kul, a ja recimo ne volim da koristim cirilicu pa mi se svidja kad se koristi da se dobije taj pomalo Ruski, hladan momenat kod opreme. Jednom prilikom 2002ge sam na koncertu blokauta video korg klavijaturu ali je pisalo cirilicom. Drugar ima nalepljen znak od gorenja velenja umesto logotipa na jednom basu, a ja imam prvu akustaru na kojoj nista nije pisalo pa sam napisao SONY na headstock fore radi...

Image :metal:

edit...shto mi dalo ideju! :XD:

Image
:ziveli:

Post Reply