Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 29 Mar 2017, 00:47

Vratio sam se unazad u opšte te nigde nisam kvotovao niti samo tebe komentarsio, pogledao sam u nazad 3 strane ali ako kažeš da jesam Ok, moguće da ima pre negde. Komenarisao sam u opšteno i odgovarao na svačiju besjedu pa se tu našalo i ono što sam kod tebe pročitao ali i kod svih drugih...Nikoga nisam ciljao pisao sam kao odgovor na svačiji stav i one suprotne mom mišljenju. Posle je to već drugačije odgovarao sam tebi. Nije ni važno, bio pa prošlo..... Nigde nisam kazao da sam najpametniji daleko je od toga, ako čovek počne da razmišlja da je najpametniji i da zna sve on onda ne zna ništa. Ali šta poznajem poznajem do nekle šta ne znam ja pitam, u x tema sam pitao bukvalno najosnovnije...nemam problem sa time. Nisam zano za FB....no dobro...

Prosto ja nemam predrasude prema Kini ne dajem da razni naši gurui bili majstori pedala ili gitara utiču na mene, niti išta domaće koristim ne zato što neću već zato što mi nije dobro. Imam jedan blok napravljen ovde i to je sve. Za sve ostalo sam se uvek pokajao i ako se neki majstor umišljeni zbog toga nadurio baš me briga nije mi radio za lepe oči već za pare. Stranca koji ima puno iskustva i nema predrasuda ću saslušati od naših se iskreno sklanjam, to nema veze sa tobom jer mi nebi bio na FB prijatelj. Moje pedale nisi uvredio, za tebe je nešto loše za mene dobro i tu nema nikakvog zla. Ako bih se ja vređao za svačiji stav pa ja bih prsnuo za čas. Svi smo različit i to je OK, ne možemo svi biti isti ni imati iste ukuse ni poglede na svet u ovom slučaju na pedale. Sve najbolje naravno želim i ja tebi brate gde god da si, šta god da radiš sve najiskrenije najbolje. Pozdrav.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 29 Mar 2017, 00:54

nego na temu, svi kažu tj većina da nije OK dati oglas da hoćeš da kupiš gitaru...LM moram ovo da podelim u zadnjih 5 dana, prvo beše Fenix sa sve Gotoh Hardverom kasno sam video ode za 15 crvenih.

A jutros još veći šok, Charvel beli matori pravi srederski san model 3 koliko sam video sa sve nekim Fnder pojačalom opet za 15 hiljada i gitara i pojačalo! vidim postavljen jutros zvao sam pre 9 sati ali kasno....otišla.....

Iz tih razloga kada se juri neki super strat ipak vredi staviti oglas, i obnavljati. Pitao sam da platim više ali džaba....Skoro uvek dobre a jeftine gitare planu, eto živo me zanima da li će i koja osvanuti na oglasima i za koliko love.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Mar 2017, 01:15

Kojih je to shreddera Charvel shredderski san? Name 1. :grummel_2:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 29 Mar 2017, 03:02

Profesore jel to šala? ja hteodoh odvaliti ''gitarista Esada Plavong'' znaš one bisere što su išle reklame na državnoj krajem 80ih......Pa jel ga ima majka da ga je rodila a da Charvela nije sanjao? :bambi: naravno šalim se da ne bude zabune...

sad bez šale, daklem Gary More dok je bio u rock fazonu, pa Jackson Charvel Adrian Smith, pa sveti EVH, pa za mene još svetiji čovek kome dugujemo 3 note per string sistem i slide in out vibrato sveti George Lynch oboje i on i Edi imali zvezde pa jel kupovaše tela za 20 dolara jel od toga magični frankensrtat i Čarobni Tigar Lynčov , pa posle već Ediša jel imao svoju...Pa manje sveti Ojeda iz Twisted Sistersa ajd on i nije šredaćio turbo, mada...pa dečko koji je prksio tremolima i floydovima Jake E. Lee jel nedavno izabciše opet signuture model, a neponovljivi Warren DeMartini , pa čak i ovaj iz suparničkog što su imali Metal Health Quiet R. band koji beše navučen na Washburna - Carlos Cavazo, pa neponovljivi Vai dok ga zli Ibanez nije oteo..eh taj zli Ibanez :twisted:

Baš na raskršću svira Vai Jackson Charvelicu lepa crvena sa sve hard javorom, pa jel svirao grene-ja onog zelenog dugo vremena sa belom maskom beše isto..... (da ne zalazim u novu generaciju samo da pomenem Guthrie Govanija , mada je za mene šreding ono što bijaše 80ih, ali GG je opak nema šta) , pa je Holdsworth legato manijak koji je jel pri zvanično sa Lynchom kriv za 3 NPS isto imao Charvelicu, pa tata Shawn Lane najbrži čovek ikada
itd itd itd...Ja ih ično volim, i 375, i 475, i de Lux i Japanske sve od 1 do 6, pa San Dimas. I onako kontam da kupim jednog novog jer od čekanja polovnog nema vajde.

Charveli Japanski bas model 3, 4 pa i 5 neodoljivo podesacaju na ovu gitaru pogotovo petica to je to , da ne ulazim u istoriju kako je Charvel prodao Jacksonu, pa ovaj kada mu je prišao presvetli RR - Randy Rhoads koji je spasio karijeru Ozziju - te mu napravi Jacskona prvog jer ga beše blam da stavlja prečasno Charvel ime na tačkastu gitaru koja liči na Ajkulu...posle je napisao Jackson te je tako i rođen isti..Ali to je isti đavo do 89 sve su stancali identično...Ja teško mogu naći bolji šrederski san od toga. E sada profesore ako ćemo do početka i Uli Jhon Rotha te njegovog Fendera to je drugo, ali Chravel ...Ispadoh naložen kao mladi tinejđer šreder , hvala na podsećanju drug.

https://www.youtube.com/watch?v=Ewqlw1J9W1E
a se izvinjavam neću evo obečavam dugo pisati ali moram ovu onako Hair metal pri šreding kosijane i stajling baš da i ne komantarišiemo takvo vreme beše... https://www.youtube.com/watch?v=0u8teXR8VE4 :ziveli: :metal: šred se voli i tad i sada, šta ću...priznajem kriv sam :D opirao sam se tome uvek, pa blues pa jazz ali ima dana kada mi se prosto sluša Hevi zika iz 80ih , moja play lista miri ne pomirljivo. Moguće da su to asocijacije na blagostanje ko će ga znati....pozdrav.

metalstringer

Post by metalstringer » 29 Mar 2017, 03:22

Jao ne znam sta da radim, ovo se ne vidja svaki dan
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... lter_id=23

Razmisljam o kupovini istog al jos ne znam dal je ok i prodavac i sam amp

OVCA

Post by OVCA » 29 Mar 2017, 09:17

Ne vidim neku senzaciju u ovom oglasu.Cena je normalna,on se tu i krece, negde od 200-25oe.E,sad da li potenciometri krce zato sto treba samo pocistiti ili je u pitanju nesto drugo i u kakvom je stanju lampa i da li ima jos nesto..?Najbolje kontaktirati samog prodavca.

metalstringer

Post by metalstringer » 29 Mar 2017, 11:11

senzacija je u tome sto takvo pojacalo jako tesko moze da se nadje da ga neko prodaje. cena kao cena je sasvim ok i to nije toliko mozda ni bitno ako amp radi dobro. posteno da kazem,jurim ovaj sound (Chuck Schuldiner)

OVCA

Post by OVCA » 07 Apr 2017, 21:16

Odlicna prilika.Gitara vredi bar duplo vise:https://www.kupujemprodajem.com/Music-m ... 597460[url][/url]

bancika

Post by bancika » 07 Apr 2017, 22:12

Jel sigurno prava? Nisam neki expert za MM, samo par komada sam drzao u rukama, ali ima par stvari koje su mi sumnjive: nisu schaller civije, floyd ima malo drugaciji oblik i nema "musicman" natpis ugraviran, axis super sport obicno nema floyd koji je upusten u telo kao na ibanezu, musicman logo na glavi je za nijansu manji nije bas precizno odstampan (R je zamrljano, na originalu treba da bude skroz jasno), kod pravih MM gitara se uglavnom jasno vidi prelaz izmedju lakiranog i nelakiranog dela vrata, "made in.." natpis na zadnjoj strani glave je isto malo zamrljan i za nijansu manji nego sto je obicno, oblik tela mi bas nije identican (tu gde se spaja sa vratom npr), valjda "super sport" model treba da ima 5-way switch, ovo izgleda vise kao obican axis...
Spoiler:
Image
pogledaj ovaj na aliexpress za 229$, isti tremolo https://www.aliexpress.com/store/produc ... 67384.html

na originalu bi trebalo da izgleda ovako
Spoiler:
Image
sta znam, meni se cini da je od svega samo ovaj bridge pickup pravi duncan :)

kwiss

Post by kwiss » 08 Apr 2017, 08:49

bancika wrote:
07 Apr 2017, 22:12
Jel sigurno prava? Nisam neki expert za MM, samo par komada sam drzao u rukama, ali ima par stvari koje su mi sumnjive: nisu schaller civije, floyd ima malo drugaciji oblik i nema "musicman" natpis ugraviran, axis super sport obicno nema floyd koji je upusten u telo kao na ibanezu, musicman logo na glavi je za nijansu manji nije bas precizno odstampan (R je zamrljano, na originalu treba da bude skroz jasno), kod pravih MM gitara se uglavnom jasno vidi prelaz izmedju lakiranog i nelakiranog dela vrata, "made in.." natpis na zadnjoj strani glave je isto malo zamrljan i za nijansu manji nego sto je obicno, oblik tela mi bas nije identican (tu gde se spaja sa vratom npr), valjda "super sport" model treba da ima 5-way switch, ovo izgleda vise kao obican axis...
Spoiler:
Image
pogledaj ovaj na aliexpress za 229$, isti tremolo https://www.aliexpress.com/store/produc ... 67384.html

na originalu bi trebalo da izgleda ovako
Spoiler:
Image
sta znam, meni se cini da je od svega samo ovaj bridge pickup pravi duncan :)

:1: Mislim da je baš tako.

OVCA

Post by OVCA » 08 Apr 2017, 11:28

Ha,ha,najveca ironija sto ja imam u posedu Axis Super Sport Semi-Hollow Body sa dva P90.Uopste mi nije proslo kroz glavu da je moguce da ovo ima repliku,pa nisam nesto ni proveravao.Kad ono... :cekic: :-o :grummel_2:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 Apr 2017, 08:29

Ni da li je bridge parvi SD teško možemo znati dok se ne pogleda ispod na poleđeni ..može biti i Kina. Ja sam se par puta onako odokativno prešao, sada su lepo skinuli i font i boju i oblik itd... Mada pravu istinu zna samo prodavac,, ili onaj ko je njemu prodao kao ''pravu'' . Ako je pravi to je jedino što na njoj vredi + može biti i da je drvo ok...lutrija.

prepun je KP kopija EMG, SD a i Wilkinsona ....na žalost, a i ovakvih FR koji su čisto bacanje para barem za mene.

hipihill

Post by hipihill » 09 Apr 2017, 09:33

tocilj wrote:
26 Mar 2017, 00:03
Fakat je da kineske pedale ne zvuče dobro kao skuplje pedale...ili u najmanju ruku zvuče isto ali nemaju dinamiku, potovi nemaju raspon, kompresovanije su ili prosto nemaju tu dubinu tona. Često se tu radi o dlakama ili malim razlikama, ali one postoje. O kvalitetu izrade nebih da pričam. Zašto je to tako elekronički, nemam pojma...ali razlike ima...i odgovorno tvrdim da to nije isti k.... samo pet puta skuplje. To ne znači da jeftine kineske pedale nisu dobre, čak ima odličnih...ali nisu isto, bar ne još uvijek.
Samo kratko da se vratim na ovo zapazanje sa kojim sam se stopostotno slozio jer sam proverio u praksi na par pedala. Ovih dana sam probao kopiju Xotic EP Boostera i mogu reći da je pedalica bezobrazno dobra i jako blizu originalu. Doduse jako je jednostavna sa dva tranzistora unutra, ali svejedno vazno je da dobro radi posao. To je ovo: http://www.dhgate.com/store/product/gui ... 55548.html

metalstringer

Post by metalstringer » 09 Apr 2017, 10:04

Post Reply