Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 07 Jun 2009, 20:43

Pa tek sad vidim da je to Vintage Tube Monster... Ucinilo mi se da je Vintage Time Machine. :theyareontome_2:

Mrav

Post by Mrav » 07 Jun 2009, 22:00

Evo snimaka shefe :)

Ovaj jedan pokazuje sta se desava kad prebacujes onaj 'voicing' prekidac, polozaji su prvo skroz levo, pa sredina, pa desno, to ces ti Mancho najbolje znati sta je sta :D

http://www.box.net/shared/2e0h8duq9g

i jos 2 da se cuje 'cevasti' karakter iste :)

http://www.box.net/shared/2fxmbvbqfe

http://www.box.net/shared/h3hjzuqox4

Sve je snimano prosto-seljacki, setup je sledeci :

Ibanez RG1570 u Behringer vintage tube monster (mod by mancha) u pojacalo FENDER 15G (da onaj mali krsh), nikakve vise pedale, SM57 mikrofon u line6 UX1 na kompu + moje skromno (da ne kazem nikakvo) znanje kako to da snimim :cry:

Poz.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Jun 2009, 22:17

Zvuci nekako previse ostro.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 07 Jun 2009, 23:04

I meni tako zvuči. Mada, na Frontmanu ne može da se dobije neki puniji zvuk, znaš kako muff zvuči užasno na Frontman 15G (imam tu kombinaciju kod sebe u stanu :)).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Jun 2009, 23:08

BaalBehrit wrote:I meni tako zvuči. Mada, na Frontmanu ne može da se dobije neki puniji zvuk, znaš kako muff zvuči užasno na Frontman 15G (imam tu kombinaciju kod sebe u stanu :)).
I to je tacno. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Jun 2009, 23:55

...samo što ja ne vidim da postoji "Monstruosity" mod za VT999. Postoji nekakav BitMo 2BM Monster Mod koji nešto malo podiže visoke i to je sve. Na to si mislio?

Mancha

Post by Mancha » 08 Jun 2009, 00:05

Da, to je to, samo ga negde zovu i ovako.
Inace, Frontman bas i nije najreprezentativniji.
Ja sam je koristio sa tube screamerom pre nje i impulsima 4x12 kutija i zvuci vrlo nalik pojacalu.
A i danas na probi na clean kanalu nekog solid state marshala je zvuk bio za klasu bolji zvuk neko kada se koristi marshalov drive.

Mrav

Post by Mrav » 08 Jun 2009, 00:11

Ma skroz je kul, probajte ako imate prilike. Kraj price ! :twisted:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Jun 2009, 00:47

Mrav wrote:kako to da snimim :cry:
Kad namestis zvuk kojim si zadovoljan, izvrsi sledeci opit: probaj da menjas svoju fizicku lokaciju oko pojacala, nemoj da 'gleda' u tebe zvucnik (to je kombas pretpostavljam). Sedi ispred pojacala ali ne u istoj osi sa zvucnikom nego se pomeri metar do dva (sa bilo koje strane) od zamisljene ose pa se tu vrpolji vamo namo. Promeni se zvuk drasticno, ne? Odjednom se cuju ti basovi koji fale. To je zato sto visoke frekvencije imaju fizicku tendenciju da se prostiru pravolinijski a niske frekvencije radijalno. Sto vise se pomeras od glavne ose koja gleda u centar konusa na zvucniku, vise cujes nizi spektar tonova za koje si mislio da fale, a manje cujes visi spektar. Kad si se namestio di si jako zadovoljan balansom i zvuci ko mleko zgrabis mikrofon i uperis ga sa te pozicije bas u onaj centar konusa na zvucniku. Naravno sa te daljine bas 'ne vata' najbolje. Polako pocnes da mu se prisunjavas, zadrzajavuci ugao 'napada' i visinu od poba na kojoj je centar zvucnika. Na vec 20cm mozes da stanes, fiksiras zvucnik i snimis sve to ponovo. Onda mu pridjes na 10 cm, pa snimas Jovo nanovo. Onda na par cm ili 1 cm ali sad vec mozes da se igras malo. Experimentises sta ti se vise svidja. Da li da pod tim uglom bas gleda centar konusa zvucnika ili da gleda tik pored konusa, tamo gde pocinje membrana. Ili da ga pomeris na sredinu poluprecnika membrane. Ili pri kraju membrane gde zvucnik ide na vesanje. Promeni mic, sve ponovo, Promenis zvuk, sve ponovo. Promenis pojacalo, sve ponovo. I tako, igranka bez prestanka. Ali kazem, probaj prvo malo dalje 20-30 cm od pojacala, prosto kao ambijentalni mic, pa da cujes sta cuje 'soba'. Udri, nek je sa srecom.

Mrav

Post by Mrav » 08 Jun 2009, 09:51

Hvala na savetima, ja sam ovo snimao sa mikrofonom na par cm od mrezice, i pod skoro pravim uglom. Mozda bih dobio basova da odaljim malo i promenim ugao, a inace pedala ima itekako basova, sto se lepo osecalo na marshall valvestate-u, ali se bojim da fendercic ne moze mnogo vise basa da izvuce a da ne krene da se raspada zvuk :)

Mrav

Post by Mrav » 09 Jun 2009, 10:36

Evo malo sam se igrao, pa napravio druge snimke, koji su dosta realnija slika onoga sto stvarno cujem, da ne kazem 'what you hear' . Malo sam se igrao sa pozicijama mikrofona a i podesavanjima preampa u line6 gearboxu (prvi snimak je bez peampa). Naravno da ja to bolje znam da podesim zvuk bi bio jos bolji. Jedno je sigurno, ton je jos dosta bolji uzivo, ali avaj, imam ja jos dosta toga da ucim o snimanju :)

http://www.box.net/shared/pglle9qe76

http://www.box.net/shared/6znf90nmie

P.S. ako neko ima da me uputi kako da podesim pomenuti softver da daje sto realniju sliku u kombinaciji sa shure sm57 (radio je to pa ima snimljen setup recimo) bio bih mu zahvalan.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Jun 2009, 23:33

Mrav wrote:Malo sam se igrao sa pozicijama mikrofona a i podesavanjima preampa u line6 gearboxu (prvi snimak je bez peampa).
Ne kontam :O.o:. Cek, ti imas GearBox softver. Od Line6. Sta ganjas preko istog, kakav to preamp? To radi samo sa njihovim harvdverom. Znaci, ozvucis Fender pojacalce sa S-57 i onda voziz u kompjuter ali promaklo mi kako? Na sta kacis taj signal iz Shure-a? Ako vec imas GearBox, ne treba ti pojacalo pod uslovom da imas interfejs izmedju gitare i kompjutera. U svakom slucaju, imam taj softver pa cu ti na tvom primeru demonstrirati te uglove i slicne marifetluke. No radi se, a malo kasnije je tekma. Veceras nadam se.

Mrav

Post by Mrav » 09 Jun 2009, 23:52

aa 'virtuelni' preamp u samom softveru, ima da se bira nekoliko modela ili da se iskljuci potpuno. na to sam mislio. Kad otvoris gearbox i izaberes mic kao source, bice ti jasno :) . Koristim line6 UX1 zvucnu kao interfejs.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Jun 2009, 08:20

Ne kapiram... Imas TonePort UX-1? Ne ides u gitarski, nego u mikrofonski ulaz? Sa tog Fendera F15W vizavi Shure S-57? Kako to zvuci ako se kablom povezes u gitarski ulaz direktno sa gitare?

Mrav

Post by Mrav » 10 Jun 2009, 11:39

Nemam pojma, nisam stigao tako da ga probam :)

Locked