Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Au. Pa probaj tako.
Nema svrhe povezivati ga direktno posto je u pitanju preamp. Mora da ima neki zvucnik ili cabinet simulaciju da bi zvucao onako kako smo mi navikli da pojmimo zvuk pojacala.
Cak i vrhunska pojacala snimljena bez kabineta (DI) zvuce blago receno grozno.
- Nyarlathotep
- MF veteran
ja iz lanca izuzimam modovani MXR Bluebox.
prodao sam ga drugaru Csabi Raczu. siguran sam da je otisao u prave ruke.
prodao sam ga drugaru Csabi Raczu. siguran sam da je otisao u prave ruke.

- Dersu Uzala
GearBox koji Mrav koristi (softver znaci koji dolazi sa TonePort-om) ima desetine zvucnika u izboru (u zavisnosti od toga kakav je 'pack' kupio) i simulaciju istih i isto tako simulaciju mikrofona. To oni zovu valjda AOR tehnologija. Na kraju dobijes zvuk iz monitora koji predstavlja ekvivalentu analognog signala kroz pojacalo i zvucnik, usnimljen mikrofonom po tvom izboru i pod kojim uglom i daljinom zelis. Sve je to u softveru i postoji graficki korisnicki interfejs gde se podesavaju svi ovi parametri. Ce okacim neki screenshot kad stignem doma.Mancha wrote:Nema svrhe povezivati ga direktno posto je u pitanju preamp. Mora da ima neki zvucnik ili cabinet simulaciju da bi zvucao onako kako smo mi navikli da pojmimo zvuk pojacala.
Znam za Gearbox, koristio sam ga i ja nekad, samo Mrav preferira analognu varijantu, pa zato snima pojacalo sa SM57.
To u principu nije lose za vezbanje ozvucavanja, ali za ozbiljne rezultate ipak treba i dobar cab i dobro pojacalo, a to bas nije jeftin sport.
Zato je moj gitarski lanac potpuno softverski: http://www.box.net/shared/v0dx3nehvr
...a kad dobijem na Lotou kupicu Engl
To u principu nije lose za vezbanje ozvucavanja, ali za ozbiljne rezultate ipak treba i dobar cab i dobro pojacalo, a to bas nije jeftin sport.
Zato je moj gitarski lanac potpuno softverski: http://www.box.net/shared/v0dx3nehvr
...a kad dobijem na Lotou kupicu Engl

- Dersu Uzala
Kapiram, ali i taj signal preko mic-a u njegov tonePort se digitalizuje preko A/D konvertora. No, on ne koristi znaci GearBox do maksimuma, tojest softversko modelovanje pojacala, a ovi su to solidno uradili. Solidno u smislu da bi dobio mnogo bolje rezultate nego preko tog Fendera, jer su modeli u GearBoxu bazirani na sjajnim pojacalima uz sjajne kabinete sa sjanim mikrofonima, a dosta dobro je to odradjeno za neku kucnu upotrebu i zezanje. Uzgred, u poslednje vreme bas i koristim najcesce Engl Fireball modeliranje u GearBoxu. Dokupio sam neki PowerPack i MetalPack valjda, pa to ima tamo.
Istina !Mancha wrote:Mrav preferira analognu varijantu, pa zato snima pojacalo sa SM57.

To sto nemam neko mnogo dobro pojacalo kojim da snimim, sta da se radi

Posto su me obaveze nesto gazile, videcu kad stignem da snimim i preko gearbox-a kao cab simulator.
Evo ga - preko cab simulacije 4x12 1996 brit celest v-30 i mikrofon 57 off axis na razdaljini 65%.
Jos je samo dodato malo room reverba u softveru.
cini mi se da zvuci dosta realnije snimak, pa vi ocenite
http://www.box.net/shared/t9aadzdpd0
P.S. ne zamerite kilavo sviranje
Jos je samo dodato malo room reverba u softveru.
cini mi se da zvuci dosta realnije snimak, pa vi ocenite

http://www.box.net/shared/t9aadzdpd0
P.S. ne zamerite kilavo sviranje

- Dersu Uzala
Izaberi i pojacalo u softveru. Drugim recima, batali tog kombasa, Shure SM-57 i te fore, direkt u gitarski ulaz, izaberi nekog Fendera ili Marshalla, ne znam sta sve jos imas u svom GearBox-u od pojacala, izaberi odgovarajuce kutije, mikrofon, podesi sve to, i to je to. Ako te ne mrzi.
Danas sam imao malo vremena pa sam seo da sredim pedalboard. Pocele su pedale da se odlepljuju i pomeraju tokom nosanja i kablovi su bili jako neuredni pa rekoh da iskoristim priliku.

Naravno neizostavni rozi sundjer...

And just like that... 6 pedala, wah i napajanje u koferu manjem od 40 x 30.

Naravno neizostavni rozi sundjer...

And just like that... 6 pedala, wah i napajanje u koferu manjem od 40 x 30.

Hehe, ala si ih vojnicki skockao 

Mancha wrote:Hehe, ala si ih vojnicki skockao

- Guitar_thrill
- MF veteran
@ Funkomat koje napajanje koristis?
bolje ga pitaj za kofer,nabavlja, a ne prica!
..i jos srebrni...

thrille,koristi DC brick..

- Guitar_thrill
- MF veteran
vec duze vreme razmisljam da napravim pedalboard, sada sam definitivno razmisliomuki17 wrote:bolje ga pitaj za kofer,nabavlja, a ne prica!![]()
..i jos srebrni...

medjutim, sada me kopkaju neke druge stvari, dizajn, itd....pa i napajanje....
napravio bih nesto ovako