Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
maksabass

Re: Maxles pedale handmade

Post by maksabass » 10 Dec 2013, 18:51

evo ... izradio sam jos jedan,pre ovoga koncepcija je bila drugacija koncepcija.imao je 8 preseta.Svaki od preseta je bio na posebnoj maloj plocici,dok su releji i ostalo bili na drugoj.No mnogo se vremena gubi prilikom ozicenja,a i oni flat 8-zilni kablovi su zivi triper.konektori za njih su dosta skupi,s obzirom da na jenom kablu mora da ih ima 4.Drugo u vezi njih...na jednostranom PCB-u se ne mogu montirati,jer su visoki.Iz tog razloga posto se u prodaji maksimalo moze naci 20X30 cm pertinax-a,moralo je biti 7preseta.Meni se cini da je to sasvim dovoljno.No ko hoce vise -MOZE NIJE PROBLEM :ziveli:
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Dec 2013, 19:27

Fantazija druze, svaka cast na trudu majke mi

maksabass

Post by maksabass » 10 Dec 2013, 19:36

hvala ,Cortex -prijatelju.Sta je bilo sa decimatorom? :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 10 Dec 2013, 20:10

Da, sta je bilo :mrgreen:

maksabass

Post by maksabass » 10 Dec 2013, 22:49

ja pitam iz znatizelje ,a i zanimaju me oni famozni chipovi,ako ih nisi iskoristio-valjace mi :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Dec 2013, 22:55

haha ovaj iznad tebe Makso, njemu je obecan Decimator pa nikako da ga napravim :D ali hocu, jednog dana :P

mateuspoz

Post by mateuspoz » 13 Dec 2013, 16:52

Dajem svoj doprinos kao podršku Maksinom entuzijazmu !!!
Snimak je bzvz...ali karakter Octavie se još kako naslućuje.
Ubedjujem Maxlesa da uradimo Uni Vibe pedalu poput ovih momaka iz Croatie iz Donje Stubice - DryBell Vibe Machine...

maksabass

Post by maksabass » 24 Dec 2013, 00:21

univibe ce sigurno da se izradi...no pre toga moram da prezentujem jos nesto...
Sve je tu...u jednom maloj kompaktnoj pedli...ko stvorena za zive svirke...mislim za gitariste...da ne nabrajam i duzim pricu poslusajte

maksabass

Post by maksabass » 31 Jan 2014, 22:53

BLACK & WHITE STILE 8)
Image

banjacNT

Post by banjacNT » 01 Feb 2014, 03:56

Svaka cast zemo, izgleda vrhunski, a ne sumnjam da i tako oprema zvuci...
:bow: :bow: :bow:
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 01 Feb 2014, 22:49

Hvala druze...oprema radi za sve pare...posebno mi je zanimljiv TUBE PREAMP ...nisam bas u fazonu lampa -pa lampa u smislu kao da od toga nema bolje...ali kad bolje razmislim mozda je i stvarno tako...TUBE PREAMP made for Tasa radi fenomenalno...bukvalno mu ne treba nista vise za podesavanje iod toga sto ima,a ima dve ECC83...probao sam ga sinoc na probi ,bas je odma propevao...slesece sto radim za sebe je isti ovakav.a probao ga i kolega gitarista...mislim sta da kazem -sve vreme nije skidao osmeh sa lica :ziveli:
Nesto novo je i 3 band para eq...da ga ne hvalim...samo cu da kazem da kad budem radio sledeci preamp za bass zasigurno ce jedan od elemenata u njemu biti i ovaj sklop para eq-a,sad dal ce biti trostruki ili cetvorostruki -videcemo ,a zavisi i od prostora :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 09 Mar 2014, 18:15

Image
kopajuci po nekim slikama pronadjem nesto sto sam radio davno,sa pocetka mog bavljenja ovim stvarima...radi se o bas predpojacalu po semi kreuzer...
i naravno nesto novo...
Image

Distorzija86

Post by Distorzija86 » 09 Mar 2014, 21:25

Makso cestitke za sav dosadasnji rad, nego hocu da pravim footswitch za digitech jamman solo looper, i ne mogu da nadjem dvopolne tastere da su u obliku klasicnih prekidaca koje ugradjujes u pedale.

Evo je sema:

Image

Ako si u prilici da ih nabavis, diode i jedno ~20cm stereo kabla (kabl opciono mogu i da ga skrpim), pa da otkupim od tebe i da pospajam i napravim kuciste?

maksabass

Post by maksabass » 09 Mar 2014, 23:36

Imas takve u nekim radnjama kao PRO ili MG elektronik,a i u mnogim drugim...mislim nema potrebe da nabavljas od mene,ako ces sam da zalemis i spakujes...
Ono sto nisam siguran dal ti trebaju tasteri ili prekidaci...koliko vidim na slici su tasteri ( i tako ces ih i traziti po radnjama),neki ih zovu i momentary switch...
Ispostuj semu povezivanja i uspeh nece izostati,a ako ti bude bila potrebna moja pomoc-tu sam :ziveli:

komil

Post by komil » 10 Mar 2014, 09:08

Makso, samo nastavi! Sve si bolji!

Distorzija86 wrote:Makso cestitke za sav dosadasnji rad, nego hocu da pravim footswitch za digitech jamman solo looper, i ne mogu da nadjem dvopolne tastere da su u obliku klasicnih prekidaca koje ugradjujes u pedale.

Evo je sema:

...
Ako si u prilici da ih nabavis, diode i jedno ~20cm stereo kabla (kabl opciono mogu i da ga skrpim), pa da otkupim od tebe i da pospajam i napravim kuciste?
Ja sam napravio footswitch za svog jammana. Trebaju ti tasteri (momentary switch), ja sam tastere i potrebne diode narucio u Pro Electronic: http://www.proelectronic.rs/ mislim da je ovo bio taj taster: http://www.proelectronic.rs/TASTER-ZA-P ... 3-7075.htm

Post Reply