zasto duzina skale?tommytigh77 wrote: ↑02 Jun 2017, 11:56Ja bih samo na prvo mesto stavio dužinu skale, zatim da li su magneti hambaker ili singl, pa tek onda kvalitet / način motanja istih, dalje ide tvojim redosledom. Ali ako se porede dve iste gitare, onda stoji onako kako si napisao.
Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
- tommytigh77
Postoji ogromna razlika u zvuku izmedju Fender skale od 25,5 inča i Gibson skale od 24,75 inča (mada su ustvari najbolji komadi iz '59. imali za oko pola santima kraću skalu, 24 9/16''). To je verovatno najveći faktor razlike u zvuku izmedju ta dva ''sveta''. Staviš hambakere na strat, radi to masnije i sve, ali i dalje zvuči kao strat. Čak i ako je od mahagonija. I obrnuto.
Pa valjda je u pitanju konstrukcija gitare, a ne duzina skale!?
Moje iskustvo kaze da je drvo na prvom mestu jer ako iz njega ne izadje plemenit ton dzabe ti sve drugo sto stavis na njega. Mnogi su ukljucujuci i mene pokusavali da od Squiera naprave bolje od Meksilanca, a od ovoga blje od Amera pa smo nakon dosta potrosenih para ustanovili da je to nemoguce. Kada jednom uzmes u ruke CS/Masterbuilt Fendera ili skupog Gibsona onda shvatis sta je to plemenit ton i sve drugo ti dodje onako samo gebnericki instrumenti. Sto rece jedan moj poznanik koji ima original 56 Strata "vise ni jednog drugog Strata ne mogu da uzmem u ruke"!
Moje iskustvo kaze da je drvo na prvom mestu jer ako iz njega ne izadje plemenit ton dzabe ti sve drugo sto stavis na njega. Mnogi su ukljucujuci i mene pokusavali da od Squiera naprave bolje od Meksilanca, a od ovoga blje od Amera pa smo nakon dosta potrosenih para ustanovili da je to nemoguce. Kada jednom uzmes u ruke CS/Masterbuilt Fendera ili skupog Gibsona onda shvatis sta je to plemenit ton i sve drugo ti dodje onako samo gebnericki instrumenti. Sto rece jedan moj poznanik koji ima original 56 Strata "vise ni jednog drugog Strata ne mogu da uzmem u ruke"!
-
Ne znam da li ide u korist jedne ili druge price (magneti ili drvo recimo) al evo kurioziteta:
Ortak napravi dva Anderdoga istog dizajna i konstrukcije i stavi iste magnete od tamo nekog izvikanog lika i sve to radi super, baja koji je narucio gitare se isece od srece. Onda je trazio i trecu, sve brate isto sem boje. I drveta. Prethodne su bile one solid piece njakvalitetnijeg mahagonija i bookmatched javor ozgo (flambiran na jednoj djitri sa trans lakom, obican javor na solid color varijanti). Sad je neko skontao od njih dvojice da probaju swamp ash. Znaci Anderdog sto je manjevise LP dizajn al sa telom koje se nikad ne mece u taj dizajn, vec na tamo neke druge instrumente sa drugojacijim magnetima.
Ne lezi vraze, nisu imali druge magnete nikakve, daj ove iste ko za mahagoni djitre, radi bre ko mleko. Lik nije imao vremena da proba u radionici kako to zvuci, ovaj drugi lik nije ni bio u zemlji, ceka gitaru na turneji na Novom Zelandu, tamo treba da ga nadje. U medjuvremenu ovi iz Fedeksa i izgube gitaru mesto na Novom Zelandu zavrsi na Labradoru u Kanadi. Nadje nekako djitra lika na turneji, ovaj uzbudjen ko mlada, kad ono katastrofa. To zvuci kao ratzqu. Blamaza.
I onda se vrne lik, vrne gitaru nazad u radionicu, ovaj skine magnete i sedne sa ovim drugim likom sto mota i naprave drukciji magnet, samo za ovakav tip gitare. Znaci apsolutno sve isto sem drveta (za telo, mislim da je vrat isti bio) ista elektronika i katastrofa. Kad su namotali taj novi magnet iz jedno trired, bili su zadovoljni, poslase liku nazad na turneju ovaj se iseko.
Jedino naravoucenije je da ne radi svaki magnet sa svakim trupom, bez obzira na individualni kvalitet. Mora covek da ih srecno ozeni/uda.
Onda je bespredmetno verovatno pricati sta je tu bitnije. Bitno je, iz ovog primera bar, da se 'nadju'.
Ortak napravi dva Anderdoga istog dizajna i konstrukcije i stavi iste magnete od tamo nekog izvikanog lika i sve to radi super, baja koji je narucio gitare se isece od srece. Onda je trazio i trecu, sve brate isto sem boje. I drveta. Prethodne su bile one solid piece njakvalitetnijeg mahagonija i bookmatched javor ozgo (flambiran na jednoj djitri sa trans lakom, obican javor na solid color varijanti). Sad je neko skontao od njih dvojice da probaju swamp ash. Znaci Anderdog sto je manjevise LP dizajn al sa telom koje se nikad ne mece u taj dizajn, vec na tamo neke druge instrumente sa drugojacijim magnetima.
Ne lezi vraze, nisu imali druge magnete nikakve, daj ove iste ko za mahagoni djitre, radi bre ko mleko. Lik nije imao vremena da proba u radionici kako to zvuci, ovaj drugi lik nije ni bio u zemlji, ceka gitaru na turneji na Novom Zelandu, tamo treba da ga nadje. U medjuvremenu ovi iz Fedeksa i izgube gitaru mesto na Novom Zelandu zavrsi na Labradoru u Kanadi. Nadje nekako djitra lika na turneji, ovaj uzbudjen ko mlada, kad ono katastrofa. To zvuci kao ratzqu. Blamaza.
I onda se vrne lik, vrne gitaru nazad u radionicu, ovaj skine magnete i sedne sa ovim drugim likom sto mota i naprave drukciji magnet, samo za ovakav tip gitare. Znaci apsolutno sve isto sem drveta (za telo, mislim da je vrat isti bio) ista elektronika i katastrofa. Kad su namotali taj novi magnet iz jedno trired, bili su zadovoljni, poslase liku nazad na turneju ovaj se iseko.
Jedino naravoucenije je da ne radi svaki magnet sa svakim trupom, bez obzira na individualni kvalitet. Mora covek da ih srecno ozeni/uda.
Onda je bespredmetno verovatno pricati sta je tu bitnije. Bitno je, iz ovog primera bar, da se 'nadju'.
-
Ja gitaru el uvek probam na ''suvo'' ako je dobra tako sve ostalo se može doterati, ako je mrtva patka đžaba mi je da sednem svih 5 najboljih firmi da motaju magnete i razbijaju glavu..biće daleko od super.
Drvo mi je važno do nekle, u smislu ako je jako dobra gitara i sviđa mi se zvuk stvarno me boli uveo jel Agatis, Mahagoni, Lipa , Jasen ili pak trešnja iz vrta Japanskog cara ...ali kada kupujem u glavnom vratove a i tela onda se bakćem sa tim koje je drvo. Daleko mi je važnija izrada i sam oblik tj tehničko rešenje gitare, simetrija, sopjevi, finish itd. ako hoću da imam beskonačan sustain tražim neck trough, za nešto manji sustain set neck ali i to puno zavisi od oblika tela te dužine i vrste spoja vrat+telo , bolt on mi je zadnji ali zato ima druge prednosti - lako menjaš vrat, možeš da šaltaš visinu i ugao itd . Znam da ima onih koji tvrde da je bolt on bolji kao nema lepka između itd ...
Npr akustične gde je šrafljen vrat su mi onako...imam averziju prema njima asocira me na neke jeftine Ruske i Bugrake gitare iz davnih dana.
Lično volim jako teške gitare , i tu su podeljenja mišljenja. Da se razumemo svirao sam i neke leve LPije ko zna koje je drvo mahagoni nije garant po šarama se provali ali su super, npr TOKAI inače volim tu firmu ima neke blesave kombinacije drveta i opet ''ciči'' kao pravi Gibi
.
Koji magnet na koju đitru pa sada tu sam naučio da nema pravila puno jer su ukusi različiti, ja volim humbakere najviše. mislim da svi znaju nekadašnje singl na strata a hum na LPija, pa EVH i još neki ubaciše hum u strata i promeni se istorija... Beše Frank M ima single u SG-ju . Tako je bilo pravilo da mora kućište pa Danzig otvori humbakera i odvede nas u eru super stratova. Može biti savršeno drvo, rad, magneti perfect a ono nut neki šugavac ili pak bridž pa opet džaba....
Tako da je za mene gitara spoj puno stvari, nemam neki redosled tačan ali obraćam pažnju na nekoliko meni najvažnijih stavki.
Drvo mi je važno do nekle, u smislu ako je jako dobra gitara i sviđa mi se zvuk stvarno me boli uveo jel Agatis, Mahagoni, Lipa , Jasen ili pak trešnja iz vrta Japanskog cara ...ali kada kupujem u glavnom vratove a i tela onda se bakćem sa tim koje je drvo. Daleko mi je važnija izrada i sam oblik tj tehničko rešenje gitare, simetrija, sopjevi, finish itd. ako hoću da imam beskonačan sustain tražim neck trough, za nešto manji sustain set neck ali i to puno zavisi od oblika tela te dužine i vrste spoja vrat+telo , bolt on mi je zadnji ali zato ima druge prednosti - lako menjaš vrat, možeš da šaltaš visinu i ugao itd . Znam da ima onih koji tvrde da je bolt on bolji kao nema lepka između itd ...
Npr akustične gde je šrafljen vrat su mi onako...imam averziju prema njima asocira me na neke jeftine Ruske i Bugrake gitare iz davnih dana.
Lično volim jako teške gitare , i tu su podeljenja mišljenja. Da se razumemo svirao sam i neke leve LPije ko zna koje je drvo mahagoni nije garant po šarama se provali ali su super, npr TOKAI inače volim tu firmu ima neke blesave kombinacije drveta i opet ''ciči'' kao pravi Gibi

Koji magnet na koju đitru pa sada tu sam naučio da nema pravila puno jer su ukusi različiti, ja volim humbakere najviše. mislim da svi znaju nekadašnje singl na strata a hum na LPija, pa EVH i još neki ubaciše hum u strata i promeni se istorija... Beše Frank M ima single u SG-ju . Tako je bilo pravilo da mora kućište pa Danzig otvori humbakera i odvede nas u eru super stratova. Može biti savršeno drvo, rad, magneti perfect a ono nut neki šugavac ili pak bridž pa opet džaba....
Tako da je za mene gitara spoj puno stvari, nemam neki redosled tačan ali obraćam pažnju na nekoliko meni najvažnijih stavki.
Nemoj da se opterećuješ drvetom, recimo zadnji Epiphoni koji su za mene pero laka kategorija daleko su lakši nego moj Koreanac iz 90ih a mahagoni je jel.Reče Miki
Pa nije tačno,moj kineski epi standard ima 4,4kg,jes da su desetke žice ...

Pa nije tačno,moj kineski epi standard ima 4,4kg,jes da su desetke žice ...

-
pa naravno da ne treba da se opterećuje, ja nisam probao tvog Epija ni ti one koje sam ja
tako da tu nema tačno i ''nije tačno'' ne treba generalizovati...ali one koje sam probao su prilično lakši, ''vagao'' sam rukama razlika je ogromna - probano u radnji 1 na 1...kontam da je barem kilo i kusur razlika ofrlje onako.
jedan pandam svemu tome, moja miljenica gitara koja mi je bila u početku gadna jer nisam znao za firmu a još je izgled onako a la 70te, srećom nisam je nikada prodao jer je zvuči babaroga dobro, imao sam više sreće tada nego li pameti
, LM ''majstori'' su mi rekli da je ''telo bez greške mahagoni'' jer je teška ludilo a ima topao zvuk, za freatborad mi je jedan indijanac kazao da je rouzvud jer niko nije mislio da na ''jeftnoj'' (čitaj nepoznatoj jer nije ni F a ni G) gitari ide ebonovina ☺☺☺, secam se par puta jadan ja tinejdžer čistim fretboard ali nikako da izgubi crnilo hahaha
...inače bilo je često pitanja da je prodam ali u ne znanju bi mi ubijali cenu totalno ...Preko kada sam otišao saznao sam da je gitara 1 liga i već sam dobio prilično tačne info.
preko kataloga potvrdim da je Echenkorpus ili ti Ash inače neki kažu ''lako rezonantno drvo''
, jeste da je vrat javor bla bla ali nemože toliko dati na težini inače teža je od standard LPija, ne puno al je teža. Zato kažem ne treba se opterećivati, još par puta mi se desilo da mi kažu gluposti tako da slušam samo sebe i ljude od renomea, i naravno net . i da više mi znači recimo šta ćeš ti reći ili neko normalan oko mene nego li ti naloženi gurui, samo ne znam odakle im toliko znanje em ne znaju engleski a na našem nema puno informacija....
ostao sam zatečen pre par god. po povratku u prodavnici kod druga ulaze klinci i traže da kupe gitaru, prvo pitanje je bilo koje je drvo
vdim dečko informisan te jel vrat hard maple ili ''xyz'' maple, telo od čega je, lak koji je da li je ''nitro'' jerbo poli mu ''ubija'' zvuk
... očukujem sada kada proba gitaru ima da se onesvestim kako svira, kada natuca nešto u fazonu ''crnijeh leptira''...naravno ništa od kupovine jer nije zadovoljila njegove visoke standarde oko drveta, i pitam druga šta ovo bi? kaže da je to sad in kod nas i da redovno klinci pitaju ...više mi nije šok navikao sam na to. opet sam se raspisao
, odoh pozdrav i sve najbolje
PS hoću i ja nekog jeftinijeg a teškog Epija malko da sredim, al na našim oglasima trenutno mršavo stanje....samo bih mu otfikario onu kocku od tela gde se spaja vrat smeta mi često tzv ''shave neck'', volim LPije i to puno, može i explorer al to je drugačija životinja. Tokai su mi jako zanimljivi i Jack and Danny iz Švabije, mada ima i HBenton onaj jedan što su skinuli LTD 1000 opasna gitara a smešan novac za tako nešto.

jedan pandam svemu tome, moja miljenica gitara koja mi je bila u početku gadna jer nisam znao za firmu a još je izgled onako a la 70te, srećom nisam je nikada prodao jer je zvuči babaroga dobro, imao sam više sreće tada nego li pameti

preko kataloga potvrdim da je Echenkorpus ili ti Ash inače neki kažu ''lako rezonantno drvo''

ostao sam zatečen pre par god. po povratku u prodavnici kod druga ulaze klinci i traže da kupe gitaru, prvo pitanje je bilo koje je drvo

- tommytigh77
Eto, još jedan bitan faktor na koji smo svi zaboravili, bolt-on vs. set-neck takodje umnogome diriguje dinamički odziv gitare. O neck-through varijantama da ne pričamo.
To i dalje ne umanjuje značaj dužine skale, koja je što se mene tiče presudna uz magnete. Čak bih konstrukcijski sklop hijerarhijski stavio ispod grifplatne.
P.S. Ja imam osećaj dužnosti da podsetim sve prisutne na ovom mini-threadu da se ovde ne radi o spitfestu tipa ''ko čuje na slepo razliku izmedju strata i LP-a'', to može i moja baba; nego ako imaš npr. dva strata, pa je na jednom promenjeno nešto, šta bi se najpre čulo u blind testu. A tu bi popadali svi oni koji se kunu u američke Fendere, ali s druge strane i ovi što se kunu u kineske magnete. Istina je da ni jedno ni drugo nije previše dobro...
Da malo patetišem.....mislim da je negdje među prvim pozicijama ljubavKristijan wrote: ↑02 Jun 2017, 09:54Ако се занемаре ствари које се тичу специфичности самог гитаристе по мом досадашњем искуству овако стоје ствари што се тиче тога шта највише утиче на тон електричне гитаре, с тим да је оно што је прво на листи најзначајније, а оно што је последње на листи је најмање значајно:
1. магнети
2. чиме се окида жица
3. дебљина и врста жица
4. материјал од ког је направљено седло
5. материјал од ког је направљен коњић
6. прагови
7. кобилица
8. грифплатна
9. дрво од ког је направљен врат
10. дрво од ког је направљен труп
Даска дебела 4-5 сантима није исто што и резонатор акустичног инструмента састављен од плоча дебелих 2 милиметра. То је чињеница која се пречесто заборавља.

Tommy,to i ja kažem .Menjao sam magnete na epiju,stavio kineske belcat,vraćao originalne 57 classic...U nekoliko navrata je dolazio tvoj drug i mnogi drugi i bili oduševljeni tonom neznajući da su promenjeni magneti.Da naglasim da je menjano sa strata na lp i obrnuto,čak na strat magnetima nemaju nemaju coveri,i to nisu primetili da ne pričam o razlici u tonu,i svi su na kraju uzimali lp da sviraju bez obzira koji su magnetitommytigh77 wrote: ↑03 Jun 2017, 02:49Eto, još jedan bitan faktor na koji smo svi zaboravili, bolt-on vs. set-neck takodje umnogome diriguje dinamički odziv gitare. O neck-through varijantama da ne pričamo.
To i dalje ne umanjuje značaj dužine skale, koja je što se mene tiče presudna uz magnete. Čak bih konstrukcijski sklop hijerarhijski stavio ispod grifplatne.
P.S. Ja imam osećaj dužnosti da podsetim sve prisutne na ovom mini-threadu da se ovde ne radi o spitfestu tipa ''ko čuje na slepo razliku izmedju strata i LP-a'', to može i moja baba; nego ako imaš npr. dva strata, pa je na jednom promenjeno nešto, šta bi se najpre čulo u blind testu. A tu bi popadali svi oni koji se kunu u američke Fendere, ali s druge strane i ovi što se kunu u kineske magnete. Istina je da ni jedno ni drugo nije previše dobro...

Pa naravno i logicno. Zato ja potenciram skupe CS gitare recimo fender i Gibson i njihove pandane. Ti proizvodjaci prvo postave ciljnu grupu za koju ce nesto da rade. Onda to razvijaju. Imaju ogroman izbor materijala, tu je i bezbroj dobavljaca iz citavog sveta. Onda je tu dobar broj strucnjaka koji prototip mesecima preslusavaju i podesavaju do konacnog rezultata. Tek nakon svega toga ide u proizvodnju i prodaju. To znaci da je na njima sve uskladjeno i ukomponovano najbolje moguce. Sta god da promenis na njima to vise nije ta gitara. Svi ti CS imaju i custom magnete, upikane bas za taj projekat pa je ukupan rezultat najbolji moguci.ProfessorBaltazar wrote: ↑02 Jun 2017, 19:35Jedino naravoucenije je da ne radi svaki magnet sa svakim trupom, bez obzira na individualni kvalitet. Mora covek da ih srecno ozeni/uda.
Najzad se vracam drvetu. Potenciram plemeniti ton instrumenta. Iz slabog drveta ne moze da izadje plemenit ton pa da dubis na glavi. Za CS projekte ide probrano drvo, to svi valjda znamo.
-
za anuliranje problema skale ja koristim trik koji je stariji od mene a to je promena debljina žica i štima- ide pola stepena dole i deblje žice na 25,5'' a na 24,75'' koristim 9ke ili 9.5 standardan štim. Tako radim sa svoja 2 jacksona jedan je 94 ima 24,75 pro serija drugi je 25,5 isti materijali igrom slučaja, baswood i maple vrat. a isti princip primenjujem na svim gitarama. Bartin i slično to je već za mene drugi instrument. Jedan od mojih heroja Dave M ima super d i stratu i ne liči mi na strata puno, to je jel super strat kako ih krste.
Potenciometri, kondezatori, šilding tela i magneta, blok tremola, materijal istog, da li su žice kroz telo ili ne, veličina čivija tačnije težina puno utiče na zvuk / rezonatnost vrata. Materijal žica da li su ''warm'' nikl čisti ili reskije čelične, naravno debljina, jel motana 3ća, da si su flat kao što vole jazeri za smooth zvuk. Debljina pragova da bi se iz iz srtata izvukla ''mast'' kao SRV, I naravno tzalica neko je spomenuo najjeftina od svega a skoro uvek zaboravljena, ja ih imam preko 100 različitih materijala trenutno u 2 čnije za rad na stolu ih ima preko 50 vrsta pa uvek pravim izbor najdražih a to je ''love and hate'' odnos kod mene- znači mi za zvuk njihov materijal i veličina, jazz 3 su mi suptile kod xl odmah imam klik zvuk a isti materijal. I spomento je ko svira isto jako važno, da ne bude moj sud zadnje sam gledao Nuna B. kako je bio kod EVH i kao sav sretan jer ima priliku za svira istu opremu+gitaru kao njegov idol te da zvuči kao on, đaba razočara se opet je zvučao kao Nuno. To je već iznad materijala kada neko ima svoj ton i kada je prepoznatljiv, Slash svira LPija a kada svira BC Richa isto mi zvuči i ako ima FR, Clapton, Lynch itd da ih ne nabrajam sve ima ih previše možda je najbolji primer kada gitaristi puke žica pa mu daju drugu.Čak temperatura utiče na zvuk puno ko je svirao po jako hladnom vremenu - minusu napolje zna na šta mislim kada se magneti za nijansu čuju slabije, neka računica je 1, nešto khom ....
toliko toga ima da se može danima o tome, lista mi je poduža a nekada zavisno od situacije jednom faktoru dajem prednost u odnosu na drugi te naravno zavisno od vrste muzike. U glavnom konstatne na listi su verovatno kao i većeini šta je iznešeno ovde. i ta da najmanja stvar nedostaje može sve zvučati bezveze. svirač nema svoj dan svira on sve to ali dušom je negde odsutan pa je opet bezveze. '' nema osećaj za feeling''
Tu se graniči subjektivno i nauka te naravno iskustvo zato je svakom nešto drugo najvažnije, naći 2je gitarista koji će se u svemu složiti 100% je verovatno nemoguće. tako da neću ni ja više o ovom subject-u.
Potenciometri, kondezatori, šilding tela i magneta, blok tremola, materijal istog, da li su žice kroz telo ili ne, veličina čivija tačnije težina puno utiče na zvuk / rezonatnost vrata. Materijal žica da li su ''warm'' nikl čisti ili reskije čelične, naravno debljina, jel motana 3ća, da si su flat kao što vole jazeri za smooth zvuk. Debljina pragova da bi se iz iz srtata izvukla ''mast'' kao SRV, I naravno tzalica neko je spomenuo najjeftina od svega a skoro uvek zaboravljena, ja ih imam preko 100 različitih materijala trenutno u 2 čnije za rad na stolu ih ima preko 50 vrsta pa uvek pravim izbor najdražih a to je ''love and hate'' odnos kod mene- znači mi za zvuk njihov materijal i veličina, jazz 3 su mi suptile kod xl odmah imam klik zvuk a isti materijal. I spomento je ko svira isto jako važno, da ne bude moj sud zadnje sam gledao Nuna B. kako je bio kod EVH i kao sav sretan jer ima priliku za svira istu opremu+gitaru kao njegov idol te da zvuči kao on, đaba razočara se opet je zvučao kao Nuno. To je već iznad materijala kada neko ima svoj ton i kada je prepoznatljiv, Slash svira LPija a kada svira BC Richa isto mi zvuči i ako ima FR, Clapton, Lynch itd da ih ne nabrajam sve ima ih previše možda je najbolji primer kada gitaristi puke žica pa mu daju drugu.Čak temperatura utiče na zvuk puno ko je svirao po jako hladnom vremenu - minusu napolje zna na šta mislim kada se magneti za nijansu čuju slabije, neka računica je 1, nešto khom ....
toliko toga ima da se može danima o tome, lista mi je poduža a nekada zavisno od situacije jednom faktoru dajem prednost u odnosu na drugi te naravno zavisno od vrste muzike. U glavnom konstatne na listi su verovatno kao i većeini šta je iznešeno ovde. i ta da najmanja stvar nedostaje može sve zvučati bezveze. svirač nema svoj dan svira on sve to ali dušom je negde odsutan pa je opet bezveze. '' nema osećaj za feeling''

Tu se graniči subjektivno i nauka te naravno iskustvo zato je svakom nešto drugo najvažnije, naći 2je gitarista koji će se u svemu složiti 100% je verovatno nemoguće. tako da neću ni ja više o ovom subject-u.
Iz tolike vaše priče i tolikih strana koje ovde ispisaste dodjosmo do zaključka da ne može od govana pita?
Kupiš skupu gitaru, kvalitetnu, na njoj je sve kvalitetno, kupiš prosečnu, na njoj je sve prosečno. Kupiš neku kopiju plagijat današnju iz China ili neku od pre 30 leta iz Nipon, šta ti bog da, ali Fendera i Gibsona sigurno neće.
Možeš da puniš mex strata i najskupljim pikapima i nećeš stvoriti USA strata od njega, jednostavno mu drvo nema taj sastojak koji nedostaje tako? Možeš USA strata da kastomizuješ i da mu stavljaš CS Schop pikape i ove ili one žice i tremolo od custom gurua, ali nećeš imati master custom Shop Fendera jer opet imaš mali problem koji nisi rešio - drvce koje je birano za tu klasu.
Ja ne znam što toliko teorija kada ste mogli jednostavno da napišete: "koliko para toliko muzike"!
Kupiš skupu gitaru, kvalitetnu, na njoj je sve kvalitetno, kupiš prosečnu, na njoj je sve prosečno. Kupiš neku kopiju plagijat današnju iz China ili neku od pre 30 leta iz Nipon, šta ti bog da, ali Fendera i Gibsona sigurno neće.
Možeš da puniš mex strata i najskupljim pikapima i nećeš stvoriti USA strata od njega, jednostavno mu drvo nema taj sastojak koji nedostaje tako? Možeš USA strata da kastomizuješ i da mu stavljaš CS Schop pikape i ove ili one žice i tremolo od custom gurua, ali nećeš imati master custom Shop Fendera jer opet imaš mali problem koji nisi rešio - drvce koje je birano za tu klasu.
Ja ne znam što toliko teorija kada ste mogli jednostavno da napišete: "koliko para toliko muzike"!

i naravno Džej

E to kad sam čuo da će trzalica da ti stvori od Skvajera Fendera samo pravu da odabereš pa neka ide život.

A šta vi mislite za ovo: Aliexpress Fuzz Face pedal kit for guitar effects pedal with 1590B silver case free shipping
20 dolara i imaš Fuzz Face? Mislim da će onaj "Analogman" da crkne od muke, jer on isto ovo prodaje za 180 dolara
Ili ne prodaje isto to?
Računam kao Miki, pa može i jeftinije bre.
1. 3PDT prekidač - -------1.4 dolara kom.
2. 6.3mm džekovi, par --- 0.5 dolara
2. led dioda i kućište -- 0.2 dolara
4. 2x AC128 tranzistora - 2.2 dolara
5. par otporinika i kondenzatora --- ukupno neka bude 0.3 dolara
6. štampana pločica sa razvijanjem , -----0.50 dolara
7. dva potenciometra --- 0.5 dolara
8. alu kutija---------- 4 dolara
9. dve kapice potova ---- 0.3 dolara

Ili ne prodaje isto to?

Računam kao Miki, pa može i jeftinije bre.

1. 3PDT prekidač - -------1.4 dolara kom.
2. 6.3mm džekovi, par --- 0.5 dolara
2. led dioda i kućište -- 0.2 dolara
4. 2x AC128 tranzistora - 2.2 dolara
5. par otporinika i kondenzatora --- ukupno neka bude 0.3 dolara
6. štampana pločica sa razvijanjem , -----0.50 dolara
7. dva potenciometra --- 0.5 dolara
8. alu kutija---------- 4 dolara
9. dve kapice potova ---- 0.3 dolara

Last edited by RadeRas on 03 Jun 2017, 15:48, edited 2 times in total.