Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
apollomusicservice

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by apollomusicservice » 10 Oct 2017, 14:26

metalstringer wrote:
10 Oct 2017, 12:18
Sta mislite o ovom pojacalcetu i sta znaci transtube tehnologija?
https://m.kupujemprodajem.com/Peavey-ra ... 7630569023
Transtube tehnologiju je započeo Hartley Peavey negde devedesetih i u suštini označava tranzistorsku simulaciju lampaških pojačala. Sve u svemu lepo marketinški zvuči za tranzistorsko pojačalo. Ono nije hibrid već je oponašanje lampe u radu kako u izlaznom tako i u pretpojačavačkom stepenu.

metalstringer

Post by metalstringer » 10 Oct 2017, 15:48

Ma to bezveze

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Oct 2017, 16:35

daleko je od bezveze, odlična tehnologija i odličan zvuk. Ne znam za ove male verujem da je za vežbanje po kući OK skroz, ali Bandit je dan danas jedno od najsviranijih pojačala baš među onima koji jure ton i to ono kada ne bi da nosiš neko glomazno tube pojačalo, ili čuvaš lampaša, ili prosto smučilo ti se da menjaš lampe uzmeš bandita i to je to. Svako reklamira svašta, ali Peavy je te godine na NAMM - u radio blind tests i to su mnoge face izbegavale jer su one manje poznate face redovno ''padale'' na istom, praktično nisu umeli da provale da li je lapmaško pojačalo ili ne, mogli su da sviraju njega i ne znam šta je još bilo za usporedbu mrzi me da tražim...LM i danas ljudi to često rade na YT baš koriste bandita, ili još luđe uzmu Joyo-Projo pedalicu uz 1000e Fendera lampaša :lol: , i zbrka šta je šta....msm ne bi se on održao par dekada da je shit.

Ja lično volim lampaška pojačala ali su nekad glavobolja, a drugo msm da ljudi često mešaju lampe i trazinstore i digitaliju. Digi ''mrzim'' jer prosto radi na drugačijem principu i nikada neće biti isto što i ovo dvoje,mada uvek najavljuju te uvek ima nešto što je navodno bolje i to slušam od kasnih 80ih :bambi: . Prosto ne može , koga zanima neka uzme par knjiga iz srednje el. škole verujem da su jeftine a nisu ni debele... Msm da ne započinjem temu šta + kako + zašto, je li, nije li,i ono ''moj brat od brata preko brata moje strine mi je rekao da je njemu rekao njegov drug kako ima novo digitalno i strava je :D . Ko voli digi neka kupi.
Ja sam mišljena da ''trandže'' mogu da odrade ''sve'' ili dovoljno blizu po pitanju zvuka što i lampe, i da se Peavy i Marshall dokazaše po tom pitanju. Ja baš čuvam jednog trans Marshalla baz zato jer je OD/DS odličan čak za nešto i bolji od mojih lampaša, naravno za probe i tandrkanje po kući to mi prvi izbor iz više razloga....

Zaključak- ako ti je za vežbu uzmi ukoliko ti cena igra, a ako ti treba za nešto više nađi pravog bandita i bez obzira šta ja ili bilo ko kaže moraš lično sam da probaš.

clapton

Post by clapton » 10 Oct 2017, 17:25

metalstringer

Post by metalstringer » 10 Oct 2017, 17:27

Vise mi treba za po kuci za snimanje. Imam Marshall 8100 valvestate ciji preamp mi se dopada i isao bih iz send u neki tube power amp neke manje vataze. Ljudi su probavali tako iz tog marshalla u return nekog lampasa kao 5150 itd i imali jako dobre rezultate, ali meni treba tako neko manje lampasko sokocalo.

ovo ne zvuci lose al opet modeling amp? https://www.youtube.com/watch?v=fNJk-4cgyxE
nemam pojma... zvuci ok, ali opet...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Oct 2017, 18:17

Nemam ništa protiv Ola-eta ali svi ti snimci su našminkani do bola...msm da su njega i još tu neku ekipu počeli opasno da prozivaju....Taman posla da kažem da je ovo neki novi guru koga treba slušati...Treba uzeti sve u obzir i uvek sam odlučivati. Često slušam YT i pomaže mi kod odluka ali onako malo sa zadrškom, obično tražim snimke urađene najšugavijim mobilnim ☺. to mi je realnije. Video je o basu ali je potkačio generalno sve , msm da ima neki komentar Ole koji je u fazoni nisam ja nego je Pera Perić itd..svi oni hapaju lovu od nekoga, imho sa svom tom opremom izvući ću stvara zvuk i iz Mengeša

realno ako je za snimanje kući ti onda možeš i da napraviš nekog malog lampaša..ili pak da tražiš među firmama koje su nekada bile dobre pa svisnule a pred to riknjavanje tipa izbacili po neko OK pojačalo, spominjao sam pre šta bih ja uzeo tipa lamaš do 200e jer me stvarno ne zanima ime...važno mi je da to bude OK.
Isto tako realno ono što sam čuo da ljudi rade sa Joyo pedalicama tipa American i tako ti soundovi je sasvim ok, treba uzeti u obzir ko će to slušati i na čemu.....koliko neko ko sluša kući muziku na tipa Genius zvučnicima pa neka su i neki bolji može primetiti razliku....
imaš i treću opciju da neko iz Nemačke donse baš tog nekog lampaša koji se krije iz njihove ''prodavnica'' etikete tu ima i marshalla, i ENGLa, i Yerasova i Laboga pojačala znači sve u šraf isto samo ime drugačije ☺...Tu ti već pa treba oko 200e ako ti neko od ovih što inače donose dopremi nekako i naravno da pratiš oglase stalno...Ili nekog Crate-a ja ga imam i prezadovoljan sam..ljudi su ih kasapili jer su bili povoljni pred umiranje firme, a nije imalo šta da se kasapi nego eto kao nova su bila do 400e / 800e pa hajd udri i seci, lemi... manjima treba treba OD pedala da ih potera ali je klin odličan, a većima pa sada isto ako je baš za neki džkš džkš zvuk...idu od V 5 pa do 100...
ili stvarno skini neku šemu pa stavi na papir ako kupuješ delove sve što možeš naći ovuda, novo ili polovno pa da vidiš koliko bi to izašlo...Možeš da pitaš i nekog servisera audiofila koji eto ne radi lampaše jer živi od servisa TVa i tako toga , ali ne znači da nema znanje ili da ti ne može pomoći oko delova...

I da ako je već kupovina a ovo made in kina i kinesko ime nije ''in'' baci pogled na Jet City pojačala msm da su stvarno OK (kina su ali ime je strano ☺ i ono Soldano daje saft) . imaju i manja nego ja se nekako lepim sve za ova do oko 20 wati https://www.thomann.de/gb/jet_city_ampl ... on_20h.htm
Wangs pojačala Kinezi koji koriste markirane komponente su koliko vidim jako popularna baš u US, ali su cene za naše uslove možda pa hmm visoke jedino direktan kontakt pa ono fora ''treba mi jedno pa ako sam hepi uzeću još ali pod možda'' , hoće oni da daju...Ali ime je Šit i neko od ovih što pate od imena će te garant zezati i ako je njihov amp koji košta tipa 4 puta više realno šit za taj Kineski kada uporediš šta je inside.
cene polovnih su kao i za sve obično totalno nenormalne kod nas...Čak i da nađeš nekog Randala, Crate- /Black Hart do 5 Wati koji ono rinta i na 1 W garant će cena biti kao u prodavnici+ još nešto preko :D ...A ako si ozbiljan sa muzikom bem li ga ja bih uzeo to od 20 w ili 18 i posle atenator ( mada ih mrzim iskreno) ako sam u stanu pa komšije zameraju, a ako sam u kući nema frke. Imho lampaš mora da se potera bar iznad pola snage da to bilo to bez prepreka - moj lični stav....Pa otuda to ako već daješ pri 100E nekako nekim čudom ti skupiš 200 i frtalj i uzmeš glavu ili kombo koji ćete služiti i ubuduće za recimo neku OK svirku, i onda imaš i Marshalla jako i nešto manje...Ti sad znaš svoje mogućnosti budžeta , želje, planove pa skontaj...To su praktično sve opcije ono kao da me je brat rođeni pitao ili da za sebe biram. Srećno.

metalstringer

Post by metalstringer » 10 Oct 2017, 19:09

ma ova trojica su pomalo idioti. ko neki bogati klinci...
ja sam razmisljao i o gradnji Ax84 power ampa od 50 w...
Naravno, da covek moze probavati svakim danom sve zivo ko ova trojica idiota ne bi se ni mlatio mozda sa gradnjom itd nego bi svirao :)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Oct 2017, 19:15

pa i ovaj što priča je ha pa hajd oportunista u najmanju ruku, to je ono kao dao sam par ''besplatnih'' saveta i vereme za naplatu i evo kao neka njegova pedala :bambi: http://www.circleoftone.com/uploads/9/8 ... 8/p105.png
istina je ta da su za naše uslove svi ultra bogata balaburdija, naravno ima dobrih saveta, ali obrni okreni ''mi smo tu zbog para'' mada svi valjaju priču ''ja to zbog Vas'' da znamo, Danke... dobro sad da ne idem u godište neki su stariji ali to je to...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 11 Oct 2017, 03:57

Da ti ne obećam , ali ako vidim koje povoljno javiću - za pojačalo..
neg svi dee oglase sa KP predlozi kada se šta dobro vidi pa hajd i ja prvi put :D , ne kažem da trebate kupiti ali ako Vam cena igra kada se uzme u obzir naručivanje sa Alija i sličnih sajtova te želite u taj svet - što da ne...
Nije mi namera da nekoga uvlačim u svet pedala ili nekome hleb da otimam već naprotiv da omladina a i starina koja nikada nije napravila neku pedalu danas to može zaista za pristojnu kintu, a radost kada sebi uradiš i ono još čuješ da radi te da je dobro to nema cene...i naravno iskustvo koje se stiče to isto nema cenu čak i da se ne napravi ni 1 više imaće se uvid šta čini jednu pedalu - da Vas niko ne farba.
Ovo već liči ma reklamu svo ovo moje piskaranje.
https://www.kupujemprodajem.com/Delay-1 ... -oglas.htm ima ih tamo još , te naravno po Kineskim sajtovima. Pozdrav. :bambi:

metalstringer

Post by metalstringer » 11 Oct 2017, 10:04

Pa cena je tu i tamo, bilo bi dobro da je kutija blanko pa sam da farbas. Ne znam koji je tacno ovaj delay, koji layout itd. ali interesantan oglas.
Pa gledam stalno oglase, trazim taj neki manji amp lampas ako naidje a usput i ja prodajem nesto sto mi ne treba pa vise dodje i kao neka zamena. Mozda, kazem mozda, cu i pokusati sa gradnjom nekog ampa za kucnu varijantu, mada onaj ax84 power amp od 50w bi mozda zavrsavao i za snimanje i za probe kasnije itd. Ali moram to bolje da prostudiram. Do sad sam uradio jednu pedalu za sebe, onaj bugi dist...
Sad sam u projektu za gradnju jedne gitare za sebe, prikupljam polako materijal, alat, radim template itd. Prvi put radim. Za sad je tu drvo za telo od aldera, glodalica, medijapan...
Interesantnu stvar sam primetio na kp pre neki dan. Gledao sam oglase za glodala sa lezajevima i naisao na jedno glodalo od 1000 din, koje izgleda da je kvalitetnije u odnosu na ona glodala sto prodaju u kompletu 16 komada za nekih hiljadu i kusur sto nisu za q..c
E sad, pre toga sam gledao cenu jednog glodala na stewmac koje je profi i skupo oko 25€ , pa onda aj da vidim na kp...i tako u krug. Na kraju odem na aliexpress da pogledam i imam sta da vidim. Tamo isto glodalo, koje sam video i na kp za 1000 din, je nepunih 3 $ :)
Kupci koji su porucivali sa aliJa hvale ta glodala, pozitivne ocene itd. ( na ali sajtu )
Tako da cu najverovatnije poruciti par komada sa aliJa i probati a ako bas nisu za q onda cu poruciti kasnije na stewmac.

bancika

Post by bancika » 11 Oct 2017, 10:23

Ovo je najobicniji PT2399 delay, ne moze prostije (i losije) od toga. Pravio sam slican (ako ne i isti) i radi, mada nije neki kvalitet. Ti cipovi su pravljeni za max 300mS. Moze da se razvuce na 600mS, ali je onda kvalitet odjeka jos slabiji. A za otprilike iste pare mozes da gledas gotove pedale, sto bi se mlatio sa sastavljanjem.

Pre nego sto uzmes da pravis nesto od nule kao AX84 poweramp, mozes za sitne pare da se igras sa modifikacijom starih uredjaja i da steknes iskustvo. Izadje mi onaj dan na KP oglas za neki ispravan lampaski Ei Hi-Fi amp od oko 15W koji neko koristi kao gitarski amp, oko 5K su trazili ako se dobro secam...nesto tako da se modifikuje i osvezi novim elektrolitima, verovatno bi radilo super za male pare. Pa kad izucis kako ide onda mozes da krenes da pravis nesto od nule. Male su sanse da uzmes sad i napravis nesto dobro odmah iz prve. Ono, mozes uvek da raskupusas delove i sastavis opet bolje, ali to je vece cimanje. Sta znam.

metalstringer

Post by metalstringer » 11 Oct 2017, 10:39

Naravno Bane, u pravu si. Nije jednostavno praviti a pogotovu prvi put takav amp ma koliko izgledalo kao mozda najprostija sema. Moguce da taj stariji uredjaj zvuci dobro a mogo bih i sam da zamenim elektrolite, to bar mogu, i sto kazes, usput i polako ucim i studiram vise o tim cevnim ampovima. Baci ako mozes na pp taj oglas da vidim koje je to sokocalo, ako nije prodato naravno.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 11 Oct 2017, 10:58

Pa čekaj brate što ti sastavljaš a realno koliko sam video za to možeš isto da kupiš gotovo :D ? Nekada relano pravimo jer nam se pravi, nekada uštedimo sve zavisi.... Sada nisam sabirao koliko je kućište hajd delovi isto nisu skupi , pločica gotova veoma diskutabilno itd. Nemam ništa protiv pedala od 20 do 50 e i sam ih rabim i ne plaćam više od 50e ma šta da je, to mi je neki princip čudan zadnjih par god...Svako zna čemu služi taj čip i koliko može, u opše ne mora ta pedala i niko ne kaže da ne može nešto da menja cela poenta je da je uradi sam i nešto nauči, meni je fuzz zanimljiv pokazao se odlično... Da zamasti zvuk netrebra više od nekih pa počev od 40ak do max100njak ms, za slap back neki stari rock, kantri , rokabili i tako to zavisi kakav slap hoće ali lično ne bih išao iznad oko 160ms počev od dosta manje, itd... ja realno ne koristim nikada više od do blizu 300...Lično ako mi treba za duže onda bih gađao već neki pri luper ili digitalca koji razvlači par sekundi - mada ni je 1 ni 2 lično ne koristim...ja volim da kombinujem više dilej pedala to mi se sviđa- naravno nisam izmislio rupu na saksiji to je stara fora koju sam pokrao kao i svi :D :bambi:...Gledam idole i kradem fore :bambi: , doduše daleko manje u sadašnje vreme ali i dalje učim...

Znači nije poenta taj dilej već bilo šta što im se svidi i da nešto nauče. Pici, Mici, Suku, Ruki i ostali gurui (trudim se da izmislim imena) prodaju ništa bolje - imho često i gore kada udare sa razvalačenim žica a lupaju ljude po ušima....
Da neko ko tek počinje ne bi trošio vreme i uplašio se od pravljena pločice, traženja šeme i slično a opet da ne bi pukao bem li ga koliko da sebe obraduje i sazna što eto to je cilj igre kome treba i ko želi...ja da sam to imao pre 20 god skako bih od sreće. :ziveli: Ko zna ono što je meni i mojoj generaciji bilo zanimljivo možda je danas totalno bezveze, ali koliko sam video preko idu mladi muzačiari kad je u gradu mala radionica ala uradi svoj OD...Možda je moja pogrešna procena, u svakom slučaju namera nije loša ...

bancika

Post by bancika » 11 Oct 2017, 11:23

metalstringer wrote:
11 Oct 2017, 10:39
Naravno Bane, u pravu si. Nije jednostavno praviti a pogotovu prvi put takav amp ma koliko izgledalo kao mozda najprostija sema. Moguce da taj stariji uredjaj zvuci dobro a mogo bih i sam da zamenim elektrolite, to bar mogu, i sto kazes, usput i polako ucim i studiram vise o tim cevnim ampovima. Baci ako mozes na pp taj oglas da vidim koje je to sokocalo, ako nije prodato naravno.
prelistaj kategoriju sa pojacalima, uz ovo ide i neka kutija sa zvucnikom posebna. A sprava je metalna, krem boje sa crvenim slovima. Oko 5K je bila ako se dobro secam.

nenadg

Post by nenadg » 13 Oct 2017, 22:56

Oglas za Gibson Tal farlow model:

https://www.kupujemprodajem.com/Gitara- ... -oglas.htm

Šta sve nije uredu ? Dakle, pogrešan naslov , naslovljen na Gibson SJ 200 . postavljen u kategoriji za klasične gitare, cena 2000e eura (pogledajte koliko te gitare vrede po netu), . . tekst oglasa preuzet iz Google prevodioca I konačno identične slike koje su u oglasu sam našao na Reverb-u:

https://reverb.com/item/6592187-1997-gi ... e-91167017

Jel ovo treba prijaviti ?

Post Reply