Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
board index

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by board index » 18 Oct 2017, 13:40

metalstringer wrote:
17 Oct 2017, 14:50
sta mislite o ovom vratu sa alia?

https://www.aliexpress.com/item/Free-sh ... 262.Hh16OR
S obzirom da imam onu "Malmsteenovu" sa aliexpress-a, mogu ti reci da je vrat svirljiv, meni licno odgovara skroz. Jedino je scallop tu i tamo odradjen, tipa konkretno kod mene malo bezi na nizim pragovima itd (ne smeta prilikom sviranja ni najmanje, jedino na oko ukoliko si picajzla i ukoliko se zagledas :) ), inace ako veoma svirljiv vrat.

metalstringer

Post by metalstringer » 18 Oct 2017, 15:10

board index wrote:
18 Oct 2017, 13:40
metalstringer wrote:
17 Oct 2017, 14:50
sta mislite o ovom vratu sa alia?

https://www.aliexpress.com/item/Free-sh ... 262.Hh16OR
S obzirom da imam onu "Malmsteenovu" sa aliexpress-a, mogu ti reci da je vrat svirljiv, meni licno odgovara skroz. Jedino je scallop tu i tamo odradjen, tipa konkretno kod mene malo bezi na nizim pragovima itd (ne smeta prilikom sviranja ni najmanje, jedino na oko ukoliko si picajzla i ukoliko se zagledas :) ), inace ako veoma svirljiv vrat.
Izgleda korektno i reko bih da je i drvo ok.
cela gitra mozda i ne kosta puno, sad jbg, mozda neko bude skeptican itd.

https://www.aliexpress.com/item/stratoc ... 1a24aaf6c1

narucio bih vrat samo, posto telo treba da radim od aldera i ulozio bih za dobar hardver i elektoniku. mislim da ce vise da mi se isplati ako narucim ovaj vrat sa alia nego da kupujem javor drvo i sam da ga radim a prvi put mi je...pogotovu scalloped. cak mi se svidja i kako zvuci ovaj kinez malmsteen strat :) i mislim da ce vrat da bude ok. ako pragovi budu malo losije obradjeni uradicu korekciju itd, i ubacio bih mesingani nut i kvalitetnije civije.
ovako, na yt snimcima vrat izgleda kao ok i svirljiv sto kazes, stvara zelju za sviranjem :) reko bih i da je i tonski ok

https://www.youtube.com/watch?v=aLv9rOjhWhk

https://www.youtube.com/watch?v=fI_qUXu6OAA

bancika

Post by bancika » 18 Oct 2017, 15:20

Cini mi se da je gre'ota da se mucis i pravis sve ostalo i onda nalepis ovaj vrat, cak i ako je pristojan. Onda kupi celu Chinwie Malmsteen i cao :)

metalstringer

Post by metalstringer » 18 Oct 2017, 15:32

bancika wrote:
18 Oct 2017, 15:20
Cini mi se da je gre'ota da se mucis i pravis sve ostalo i onda nalepis ovaj vrat, cak i ako je pristojan. Onda kupi celu Chinwie Malmsteen i cao :)
pa ono jeste, ali... iskreno me nekako stra' jer ako ga ja budem pravio, pogotovu maple iz jednog dela i jos scalloped, bem li ga, ce vidimo. mozda cu i probati.
prvi put mi je sve to

bancika

Post by bancika » 18 Oct 2017, 15:42

maple iz jednog dela je sr*nje, sta ce ti to :) Cak i ako hoces maple fingerboard, bolje je da bude nalepljeno drugo parce drveta.

metalstringer

Post by metalstringer » 18 Oct 2017, 15:47

pa dobro, i onaj kinez maple je nalepljen, ali ne znam sto mislis da ne valja ako je iz jednog dela
ovo je kul haha https://www.youtube.com/watch?v=2eEB-vJic_o
... izvinjavam se zbog off...
Last edited by metalstringer on 18 Oct 2017, 15:55, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 18 Oct 2017, 15:54

e ako je kinez takav, onda ok :)

Ne valja zato sto je manje stabilno nego vrat iz vise delova. Jedno parce drveta ce mnogo verovatnije da se iskrivi vremenom nego 2 (ili 3 ili 4) parceta zalepljena zajedno. Pogledaj ibanez kako pravi maple vratove na boljim modelima. Ili musicman, obrati paznju na ovaj vrat ispod. Izgleda kao da je iz jednog dela, ali nije.
Spoiler:
Image

metalstringer

Post by metalstringer » 18 Oct 2017, 15:58

bancika wrote:
18 Oct 2017, 15:54
e ako je kinez takav, onda ok :)

Ne valja zato sto je manje stabilno nego vrat iz vise delova. Jedno parce drveta ce mnogo verovatnije da se iskrivi vremenom nego 2 (ili 3 ili 4) parceta zalepljena zajedno. Pogledaj ibanez kako pravi maple vratove na boljim modelima. Ili musicman, obrati paznju na ovaj vrat ispod. Izgleda kao da je iz jednog dela, ali nije.
Spoiler:
Image
slazem se. ja sam vise mislio zbog tona da je bolje ako je iz jednog dela

bancika

Post by bancika » 18 Oct 2017, 15:59

ibanez-ovci izgleda ne misle isto :)

Image

metalstringer

Post by metalstringer » 18 Oct 2017, 16:02

ma ovo pa preterano :D idi begaj

board index

Post by board index » 18 Oct 2017, 17:28

@metalstringer

Ja sam hteo da uradim review te gitare, ali nikako da stignem, odneo je za Srbiju i tako ostade.

Mozda ti pomognem, sto se tice Calmstina ili kako god da ih zovu, ko zeli scallop, a pri tome ne zeli sam da ga radi, mislim da se taj kinez vise isplati od Squier Bulleta, pa i Affinitija ukoliko neko zeli scallop (jer da platis nekome je tipa 100e dodatnih da ti to uradi). Vrat je veoma svirljiv kao sto rekoh, gitara je za tu cenu sasvim pristojna! Ima malo losije obrade tu i tamo, ja sam moju narucio iz ciste znatizelje :), prvo sam se oprostio od tih para pa je narucio i onda - prijatno iznenadjenje. Potreban je setup, malko je visa akcija itd, ali za tu cenu, kao sto rekoh, pogotvu ko zeli gotov scallop - isplati se.

Sto se tice magneta, imaju skroz pristojan zvuk! Tacnije, kada pustis nekome tesko ce ti reci razliku izmedju tih magneta i recimo onih u Squerima (da ne racunam CV i Deluxe verziju), jedina mana magneta i elektronike je sto ima suma, znaci ono sto su nalepili "noiseless" kao da su se namerno zajebavali :D, ali zvuk je skroz pristojan, ukoliko ne juris ne znam sta ili ne radis svirke, nema potrebe da ih menjas.

Recimo, moze se desiti negde da je farba lose nanesena na telu i slicno, ali... totalno nebitna stvar. Npr, ja sam im trazio da ima 21 prag i oni su bukvalno odsekli 22. prag i nisu tu izlakirali, ali, niti utice na svirku niti je nesto sto se ne moze "prefarbati". Takodje, stim ok drzi, ocekivao sam da ce mnogo losije drzati, mislim da bullet drzi losije, tj. skoro sam ubedjen (imam i bulleta). Ja sam stavio Malmsteenove zice i svirao je malo, posle je odneo sa ostalim gitara i stoji, ali ako juris scallop, a ne zelis da ga sam radis, mislim da neces pogresiti.

p.s. Neko moje misljenje na konto ovoga, vrat iz jednog dela ili vise zbog tona... ovakva ili onakva farba... u danasnje vreme gde je sve digitalno i gde se zvuk poprilicno moze ofarbati i farba se, mislim da je to nebitna stavka osim ukoliko neko ili juri za svoju dusu tako nesto ili nije neki ultra poznati gitarista pa mu ***** li ga sta treba, u suprotnom... :grummel_2:

bancika

Post by bancika » 18 Oct 2017, 18:04

Scallopiranje vrata je lakse nego bilo koji drugi posao oko pravljenja gitara. Ne zahteva neke fancy alate, nije potrebna neka super-mega preciznost. Maltene da nemas sta zasrat'...routing za tremolo, neck pocket....mnogo zajebanije. A to te ceka ako ces da pravis telo.

metalstringer

Post by metalstringer » 18 Oct 2017, 20:43

bancika wrote:
18 Oct 2017, 18:04
routing za tremolo, neck pocket....mnogo zajebanije. A to te ceka ako ces da pravis telo.
znam, zato bih prvo vrat pa na osnovu njegovih dimenzija neck pocket itd

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Oct 2017, 12:21

hipihill wrote:
18 Oct 2017, 09:33
Miki, nije valjda da bi se ti upecao!? Ne mogu da verujem! Baš me briga za oglas, vrednost i drugo jedino sam komentarisao njegov opis da je "vrhunska replika identična 100 % USA originalu i tonski i vizuelno"! Pa mene bi bilo sratmota da tako nešto napišem za gitaru kojoj ni jedan jedini detalj ne odgovara originalu!
Drug naravno da se šalim onako crno humorski ala Monti Pajton. Trebao sam staviti smajlija..LM naravno da je oglas sramotan, mrzim takve stvari. Jedino opravdanje koju mogu da smislim za takvu osobu jejedino ukoliko je reč o nekom balavcu koji nema pojma i neko ga je naložio opsano..Ali verujem da to nije slučaj...
Ono bez šale ovo napisah ..Na žalost ja se iznenadim kada vidim normalan oglas na KP a vezan za gitare- toliko je to retko, naravno neki manje a neki više lažu ako se može to meriti.
Ne umem sa sajtovima nešto spec ali se sve više nosim mišlju da započnem neku FB grupu, mada je muka to administrirati..Msm na prodaju instrumenata, češće u poslednje vreme gledam preko nego li kod nas. Umorio sam se od prevara i sličnih gluposti. Jedna priča preko telefona, na slikama uvek kao pri ok i onda puknem lovu za put i kada uzmem da probam počinju da iskaču detalji, od svih gitara koje sam kupovao odnos je nekih ispod 1/3 je bilo kao opisano ili tu negde a 2/3 veze nije imalo i često sa žešćim ''iščašenjima''. Možda sam loše sreće...Tako da više ne putujem ako ima u mom gradu može a ako šalju tražim da razmenimo scan lične karte - podatke adresa fiksni . Polazim od sebe jer ja nemam problem da to dam.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Oct 2017, 12:33

[/quote]

znamo, to kazes u svakom drugom postu :)
[/quote]

moguće :D , valjda mi je čudan tuđi način razmišljanja kao želim da pomognem. Verovatno je i drugima moj načim čudan..bem li ga...
Vrat može iz jednog dela ali Quarter Sawn tzv. ali su skupi prilično. i opet nije baš 100% garant da neće flipnuti...Jol Danzig je uzimao quater sawn pa po širini sekao te naizmenično okretao tu polovinu da dno bude vrh i vice versa..on je praktično to izmislio 2 ili 3 dela da vrat bude super stabilan.....

Skalopiranje - meni su super jambo pragovi već to manje više. i tu ima kvaka da većina skalopra ''nepravilno'' tipa Cmamsteen je nepravilan...no to je druga tematika, mada uktarko skino materijal po sredini praga najviše, pa ko još drži prst na sredini praga? treba odmah nakon praga najdublje pa sve pliće..msm da se neko setio da zašti taj skalop, baš lik koga vole Švede Malmstinović. Lik se preziva ''ptica'' on pravi te djitre, neopevani neoklasičarski heroj koga Pingvi gotivi baš baš. https://www.youtube.com/watch?v=-gASJA7naqM

Post Reply