Boss VS Behringer VS DIY VS XYZ kompanija®

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

+Hopkins+

Re: Boss VS Behringer VS DIY VS XYZ kompanija®

Post by +Hopkins+ » 23 Aug 2011, 10:37

parker wrote:Ono što sam ja gledao na YT, TC radi momentalno. I bilo koji ton da okineš na vratu, isto pokazuje momentalno. Ne mogu da stavim klip jer sam na odmoru pa pišem telefonom ali može da se nađe lako na YT, i sam i poređenja sa ostalim.
Osim toga ovaj TC je bio prvi koji je uveo "polytune", odnosno okineš sve žice na prazno i on ti pokaže sve odjednom - koje su naštimane a koje treba doterati. A ima i USB priključak za koji se nadam da će možda biti za neki budući update.
Ja ću verovatno to da kupim, samo sam pitao da vidim šta drugi predlažu pa da eventualno porazmislim i korigujem se
Kolega iz benda ima taj TC štimer. Platio ga je oko 40 eura skuplje nego ja Pitchblack a obojica smo se složili da je Pitchblack brži i mnogo pregledniji. Polytune mod je neupotrebljiv jer je potpuno nepregledan i tako gitara ne može da se naštimuje. On ga drži stalno u onom single modu kao i svaki štimer.
Na YT klipovima svi rade savršeno, koristi ga 6 meseci svaki dan pa onda možeš da kažeš i sve prednosti i mane. Moj ti je samo savet da se ne zalećeš na gedžet, jer je taj TC štimer to, čak su i ga napravili belog, samo još i jabuku da su mu zalepili :D Dobar je to štimer, ali je tada kada ga je on kupio bio preko 100 eura, a ja sam Pitchblack platio 60, a nikako nisam video opravdanost te razlike u ceni.

parker

Post by parker » 23 Aug 2011, 10:53

Pitchblack je bio rezervna varijanta, samo nema ga trenutno u Mitrosu koliko vidim. Ne znam prodaje li ga još neko ili samo oni?
Ako ti tvrdiš da je brži a gledaš ih oba često pa možeš da posvedočiš iz prve ruke onda nema razloga ne kupiti njega a za razliku u ceni se počastiti npr. žicama. Ne zanima me snobizam, jedino što sam mislio da je za štimer brzina i preglednost najvažnija stavka. A ako je Korg bolji po pitanju toga, a pride i jeftiniji, onda nema dileme.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Aug 2011, 10:59

Imash Korg proizvode u SkyMusic-u koliko ja znam. Ja sam tamo kupio svoj Korg DT-10R kojim sam prezadovoljan.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 23 Aug 2011, 11:06

Da, i ja sam ovaj moj kupio u Sky-u, mislim da ih oni stalno imaju. Uh Cortex, taj tvoj DT-10 je možda najbolji štimer ikada, hehehe. Stvarno je dobar, ima ga jedan drugar, tu nema greške.

@parker Što se tiče ovoga TC vs Korg, nemoj pogrešno da me shvatiš, oba ta štimera rade ekstra, dosta to zavisi i od gitare, poredili smo ih i zaključak je bio da je Pitchblack definitivno pregledniji, a što se tiče brzine i očitavanja oba su fenomenalna, možda je TC malo sporiji. A ta prednost Polytune-a, koja zapravo njega jedino razlikuje od svih ostalih štimera i nije nešto jer ne možeš tako da naštimuješ gitaru, ako želiš lepo da je naštimuješ naravno.

Audio

Post by Audio » 23 Aug 2011, 11:15

Tema esta muerto? Nova tema štimeri?

parker

Post by parker » 23 Aug 2011, 11:33

Ma jok, malo smo uzurpirali temu al sad smo se sporazumeli...
Sa druge strane, i ovo su pedale pa u tom smislu...
:ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Aug 2011, 12:57

Meni se bas kod pitch black stimera svidelo sto lagano ulazi u zonu, glatka akcija za pobjedu ! Mislim da je to svakako subjektivno, kako je ko navikao. :nixweiss:

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Aug 2011, 13:06

Ali ti si lejzi Lalo, sediš ispred kuće, jedeš luka i slanine i lagano štimuješ đitru. Nama treba brzina.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Aug 2011, 13:12

nebojsak wrote:Ali ti si lejzi Lalo, sediš ispred kuće, jedeš luka i slanine i lagano štimuješ đitru. Nama treba brzina.
na lalinskom kaze se je'š ili jeeš
:XD:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Aug 2011, 13:28

Vidis, ima i toga. :mrgreen: Jedino sto nisam slaninar-kobasicar, to je ostalo nerazjasnjeno. A spritzer moze, letnji dan do podne. :nixweiss:

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Aug 2011, 14:50

Kill surf city wrote:Vidis, ima i toga. :mrgreen: Jedino sto nisam slaninar-kobasicar
ja jesam...jbg! ^^ a špricer se podrazumeva! ;) :ziveli:

Blingo

Post by Blingo » 07 Sep 2011, 01:20

Kasnim,ali i ja da se ucipim! :)

U principu, nemam nista protiv ni jednog proizvodjaca i jedino gledam mogu li da iskoristim nesto ili ne mogu. Recimo, dzabe mi je da imam neki namuljeni auto wah ili Fulltone Fuzz, kada , realno, ne znam to da koristim. S druge strane, neki dobar reverb, drive kalibra sd-1 i neki najobicniji wah i eto meni dovoljno materijala da napravim prijatnu muziku za sebe i za nekoga ko slusa sa strane.

Svirao sam Behringer pedale, i dan danas imam RV 600, i mislim da su to korisne stvari. Konkretno, imao sam VD 400, TO800, GDI-21 i RV 600, svirao svirke s njima i ni jedna nikada nije napravila ni jedan problem. Cak, sam RV600 uspeo da sprzim adapterom, ali je uspesno poprvaljena i sada svira bez ikakvih problema.
Za neku ekskluzivu, nemam para. A i da imam, imam jos 100 interesovanja na koja bih pre dao pare nego na OD pedalu od 150e. Nisam profi, nemam toliko prefinjeno uho pa mi ne smeta razlika izmedju sd-1 i ts-a( ima je, ali nevredi tih 50e vise), nisam ni snob pa da sve furam "markirano".

Sada se namece pitanje, zasto sam u opste i menjao Behringer? Jer sam u datom trenutku imao visak para i cinilo mi se da je kupovina pedala priznatijih proizvodjaca najbolja investicija i zato sto sam skapirao da mi analogni delay ne radi poso u bendu, da se jedino cujem kada sam saam u sobi, jer mi je dosadio TS zvuk, pa sam trazio nesto drugo, GDI mi je skupljao prasinu, a i bio je potreban nekome da radi tezge.

U sustini, zahvaljujuci Behringeru, prosirio sam vidike i izvuko zakljucke, a to me nije kostalo 100+ evra.

Nikada nisam imao prilike da sviram DIY pedalu, tako da o tome ne bih da polemisem.

Post Reply