Fuzz Face - the neverending game
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fuzz Face - the neverending game
Ah da, to je taj gde je sve germanijumski sound, prvo neck magnet, pa onda bridge I guess. Na necku je pljunuti zvuk LP neck magneta u Marshalla LOL. A chuje se i kolichina sustain-a, fucking awesome.
- DrGreenthumb
- MF veteran
U je, ako je ono LP u Marshall-aCortex wrote:Ah da, to je taj gde je sve germanijumski sound, prvo neck magnet, pa onda bridge I guess. Na necku je pljunuti zvuk LP neck magneta u Marshalla LOL. A chuje se i kolichina sustain-a, fucking awesome.

Lm, fini snjimci, mnogo mi je žao što nijesam prisustvovao (jbg, kad je transplantacija u planu sve se odlaže - čak i roštilj) - biće prilike I hope.
Onaj prvi fuzz mi je srcu najmiliji (Bancikin 69, valjda) potom Sun Face. Ovo ostalo je mnogo mushy, al kapiram da tako treba. Jbg, nisam iz te fuzz priče al podržavam

Last edited by DrGreenthumb on 09 Sep 2012, 13:30, edited 1 time in total.
Hehe
Pa da, moj ima najvishe gain-a tako sam hteo zato je na istom break up fazonu kao podlozi on najnapucaniji, tj ode u mush vode.
Pa nishta vec smo prichali o nekom novom okupljanju da cepnemo malo i Skvajere i GIbsone i tako to, da se malo josh tjeraju fuzzovi, eto i taj tvoj, pa ce biti dana za novo panjenje u brdima

Pa da, moj ima najvishe gain-a tako sam hteo zato je na istom break up fazonu kao podlozi on najnapucaniji, tj ode u mush vode.
Pa nishta vec smo prichali o nekom novom okupljanju da cepnemo malo i Skvajere i GIbsone i tako to, da se malo josh tjeraju fuzzovi, eto i taj tvoj, pa ce biti dana za novo panjenje u brdima

- DrGreenthumb
- MF veteran
Dealio!Cortex wrote:Hehe![]()
Bila je super zaebancija a ova moja bulažnjenja na gitari u pola 4 neću da komentarišem hehehe. Fasciniran sam rotosferom i deja vibeom a od probanih fuzzeva najviše mi se svideo sun face, kvarno je napravljen da ima fensiji zvuk od svega ostalog. Što se tiče klina, tj raščišćenog FF-a najbolji mi je bio Cortexov Miles Ahead, a Faraon je baš versatilan fuzz i ima širok spektar muff i ostalih fuzz zvukova.
prvi-fuzz najbolje mi se sviđa
lepo se čisti zaista, vrlo transparentan u visokim, Bancika svaka čast
, odma za njim je favorit fuzz-sa-biasom aka Miles Ahead Fuzz, vrlo sličan prethodnom po karakteru ukoliko me uši staračke ne varaju, Cortexe "svira kao što izgleda!"
.
Vrlo je dojmljiv i faraonski-fuzz-3, oktava je pristojno dozirana tj. ne guši fuzz i lepo se voli sa njim, onaj disonantan ton koji ume da prevagne je lepo upeglan i pripitomljen tako da je ukupan sound integrisan u vrlo izbalansiran i milozvučan efekat.
Ostale "malje" rade ok takođe, stvar ukusa, meni su ovi blendirani simpatičniji i veseliji pošto nisam ljubitelj Big Muff-a.
Ne znam na čemu je svirano ali pretpostavljam da je Guvnor poneo svoje najomiljenije igračke i da je ubo u neku kvalitetnu lampašku napravu bestidne vataže
Enivejz najsli dan momci, baš ste se potrudili da uradite kvalitetan test, a i ovaj Zoom je za pohvalu, svojevrsno je ovo bio i njegov test također.
za opšti doprinos fuzz kulturi u nas! 

Vrlo je dojmljiv i faraonski-fuzz-3, oktava je pristojno dozirana tj. ne guši fuzz i lepo se voli sa njim, onaj disonantan ton koji ume da prevagne je lepo upeglan i pripitomljen tako da je ukupan sound integrisan u vrlo izbalansiran i milozvučan efekat.
Ostale "malje" rade ok takođe, stvar ukusa, meni su ovi blendirani simpatičniji i veseliji pošto nisam ljubitelj Big Muff-a.
Ne znam na čemu je svirano ali pretpostavljam da je Guvnor poneo svoje najomiljenije igračke i da je ubo u neku kvalitetnu lampašku napravu bestidne vataže

Enivejz najsli dan momci, baš ste se potrudili da uradite kvalitetan test, a i ovaj Zoom je za pohvalu, svojevrsno je ovo bio i njegov test također.

Svirano je na onoj mojoj kopijetini© Hiwatt® pojačala.Fino su i snimci ispali, samo se nadam da ćemo do idućeg puta imati jedan, ili dva mikrofona da oprobamo sva četiri kanala (mislim bilo bi lepo kada će svi doneti po koju makinu, da se bolje i snimi).
I od roštilja nije bilo ništa na žalost, mada kontam da su Muzzy i Doktor došli da bi se peklo već nešto
Nadam se da će idući put biti uskoro
I od roštilja nije bilo ništa na žalost, mada kontam da su Muzzy i Doktor došli da bi se peklo već nešto

Nadam se da će idući put biti uskoro

- Dersu Uzala
Pazite se ako Doture dolazi na rostilj posle transplantacije. Nikakvo meso niti jetru ja od njega ne bi uzo da bacim na rostilj u tom slucaju. Could be that obsolete organ koji je upravo transplantovo. A kazu, ljudsko meso ukusno, ko prase. Ili bese obnuto? 

postavio sam sinoc draft clanka za FF na http://diy-fever.com/effects/fuzz-face-revisited/
ubacicu tu i klipove kad budem snimio. Planiram da re-ampujem isti signal kroz razlicite kombinacije tranzistor, da se eliminise ljudski faktor i da ne menjam podesavanja ili bias. Tako ce se cuti samo razlika u tranzistorima. Mozda uradim isto sa ulaznim kondenzatorom posto je razlika drasticna.

ubacicu tu i klipove kad budem snimio. Planiram da re-ampujem isti signal kroz razlicite kombinacije tranzistor, da se eliminise ljudski faktor i da ne menjam podesavanja ili bias. Tako ce se cuti samo razlika u tranzistorima. Mozda uradim isto sa ulaznim kondenzatorom posto je razlika drasticna.

Strava, i chlanak i sve!
Ooooo kako volim ovu temu 

tnx mate
aj samo predlozite 2-3 riffcica koji mogu dobro da prezentuju fuzz. Racunam da je purple haze obavezno stivo 

- Guitar_thrill
- MF veteran
Je l' možeš da pojasniš, šta ovo znači? Meni je najlepše zvučao Sun Face, a još nekima se dopada, pa mi onda nije jasno što svi ne stavljaju taj kondenzator i to?Cortex wrote: Treci fuzz, Sun Face, studijski kvalitet zvuka u shta god se ubode, izvrsnoupeglan fuzz. On ima ulazni kondish od 1uF pa sa te strane nije fer![]()
![]()

Inače, meni se pored sanfejsa, najviše dopao ovaj faraon, germanijumski, taj poslednji snimak što je ssmc kačio, kao i bancikin fazz...ovi ostali puno vuku na maf...
I da svaka čast za pravljenje pedala, pratim ja i ostale teme, pa evo ovde ću da čestitam i da izrazim divljenje i za ostale tvorevine

Jao bre Bancika...pa dodje mi da sednem sad na bus za Leskovac i da te izljubim ko brata rodjenog! Hibridna varijanta is THE SHIT!
Stavio sam IT308 Ge sa hfe-om od 90 na prvu poziciju a tvoj pomenuti BC179 sa nekih 140-160 [kako kad padne mom unimeru
] Si na mesto Q2ojke. SINE... To je jebeno to. You're a fucking genius. Ima sve osobine Ge FF-a s tim shto je svetliji i ima taj upper mid Si FF-a, kao i imbecilno ali imbecilno mnogo gain-a i sustain-a. Ovo je DALEKO najbolja kombinacija za mene. Apslutno sam pao na dupe. Tachno je na pola od Ge i Si varijante, chisti se izvrsno, ima tonalnost Si FF-a a mushy distorziranost Ge FF-a, it never goes harsh. Ja sam odushevljen, the quest is over, finally! Najbitnije mi je shto ima note decay Ge FF-a, a sustain i kolichinu gain-a upegalnog Si FF-a. Note decay je veliki problem kod high gain Si FF-ova, to je ono shto si ti iskusio kao najodvratnije i shto te je podsetilo na lo-fi prduckanje u samoj smrti note. Ja sam se jedva s tim izborio a da Si FF i dalje ima mnogo gain-a i sustain-a. Ako se zheli Si FF sa mnogo mnogo gain-a, onda je takav decay note ono protiv chega se treba izboriti nekako, ali o tome drugom prilikom.
Hibridna varijanta je definitivno potpuna pobeda. Nevolja je ipak, shto je Ge trandzha na poziciji Q1 a zvuk je najpodlozhniji promenama ukoliko dodje do promena na Q1 [temperaturnih] koliko chitam na netu. Ali nebitno. Q1 sam biasovo na 1.1V, seems high, but it works best. Volume pot na gitari ima predivan sweep samog fuzza, nisam to do sad dobio ni sa full Ge nit full Si verzijom. Zaista sam odushevljen. Ovo je miljama ispred i jedne i druge kombinacije. Nadam se da cemo uskoro praviti neko okupljanje pa da se snimi i ova kombinacija za totalni zvuichni test.
Sa SG-em radi savrsheno. Ja ne znam....ochito je da sam puko od srece. LOL
@Gagi
hvala! Usrao sam se dok nisam doterao zvuk onako kako ja volim. Za ovu priliku je on ipak zvuchao malo pretrpano, jbg, prevelik gain, trebalo je malo da rashchistimo amp pre nego shto smo uboli moj fuzz...no ne mari, mislim da je malo bolji primer kad sam ja svirao pa sam ga malo bolje kontrolisao, jer ga znam u dushu
@Guitar Thrill
pa nishta narochito, samo ima manje ulaznog bass-a, a kvalitet zvuka je od NKT trandzhi. Mada kazhu za ove ruske koje mi furamo da su totalno tu sa tim NKT-ovima.
Faraon jeste Muff. Toliko o tome da ne volish muffove
Stavio sam IT308 Ge sa hfe-om od 90 na prvu poziciju a tvoj pomenuti BC179 sa nekih 140-160 [kako kad padne mom unimeru

Hibridna varijanta je definitivno potpuna pobeda. Nevolja je ipak, shto je Ge trandzha na poziciji Q1 a zvuk je najpodlozhniji promenama ukoliko dodje do promena na Q1 [temperaturnih] koliko chitam na netu. Ali nebitno. Q1 sam biasovo na 1.1V, seems high, but it works best. Volume pot na gitari ima predivan sweep samog fuzza, nisam to do sad dobio ni sa full Ge nit full Si verzijom. Zaista sam odushevljen. Ovo je miljama ispred i jedne i druge kombinacije. Nadam se da cemo uskoro praviti neko okupljanje pa da se snimi i ova kombinacija za totalni zvuichni test.
Sa SG-em radi savrsheno. Ja ne znam....ochito je da sam puko od srece. LOL
@Gagi
hvala! Usrao sam se dok nisam doterao zvuk onako kako ja volim. Za ovu priliku je on ipak zvuchao malo pretrpano, jbg, prevelik gain, trebalo je malo da rashchistimo amp pre nego shto smo uboli moj fuzz...no ne mari, mislim da je malo bolji primer kad sam ja svirao pa sam ga malo bolje kontrolisao, jer ga znam u dushu

@Guitar Thrill
pa nishta narochito, samo ima manje ulaznog bass-a, a kvalitet zvuka je od NKT trandzhi. Mada kazhu za ove ruske koje mi furamo da su totalno tu sa tim NKT-ovima.
Faraon jeste Muff. Toliko o tome da ne volish muffove

odlicno, hybrid rules (osim priusa)! Btw, vise ne zivim u Leskovcu vec 10 godina nego sam to stavio zbog oglasa, posto su neke stvari koje ponekad prodajem tamo kod caleta. Ali si dobrodoso u Nis na
Da se nadovezem na moj prethodni post o ulaznim kondenzatorima. Bio sam danas do radnje i uzeo jos vrednosti. 220nF je izgleda sweet spot za mene. Dovoljno toplo, a ne prdi previse na debeloj E. Multilayer ceramic cap kosta oko 15din, pa vredi probati.
Moze se izracunati corner frequency za ulazne kondenzatore. Ako mi je matematika tacna, racunajuci neku pribliznu impedansu gitare oko 8K koja je direktno bocnuta u fuzz, 2.2uF pusta sve preko 9Hz sto je manje vise sve sto cujemo, 470nF pusta preko 42Hz, 220nF preko 90Hz, a 100nF preko 200Hz (marshall pojacala seku -3db na 200Hz svojim 0.68uF cathode bypass kondenzatorima). To se otprilike slaze sa onim sto sam cuo. Sa hi-gain pojacalima obicno pokusavam da se oslobodim frekvenci ispod 100 Hz jer znaju da prde kad se overdrive-uju (trivia: posto je open E zica 82Hz, to znaci da se kod vecine gitarskih pojacala jedva cuje fundamentalan ton debelih zica, nego dominiraju visi harmonici, kod marshalla recimo se slabo cuje i prvi harmonik koji je 164Hz, nego tek drugi).
Da rezimiram: 220nF + 1T308B + BC197 = WIN
YMMV

Da se nadovezem na moj prethodni post o ulaznim kondenzatorima. Bio sam danas do radnje i uzeo jos vrednosti. 220nF je izgleda sweet spot za mene. Dovoljno toplo, a ne prdi previse na debeloj E. Multilayer ceramic cap kosta oko 15din, pa vredi probati.
Moze se izracunati corner frequency za ulazne kondenzatore. Ako mi je matematika tacna, racunajuci neku pribliznu impedansu gitare oko 8K koja je direktno bocnuta u fuzz, 2.2uF pusta sve preko 9Hz sto je manje vise sve sto cujemo, 470nF pusta preko 42Hz, 220nF preko 90Hz, a 100nF preko 200Hz (marshall pojacala seku -3db na 200Hz svojim 0.68uF cathode bypass kondenzatorima). To se otprilike slaze sa onim sto sam cuo. Sa hi-gain pojacalima obicno pokusavam da se oslobodim frekvenci ispod 100 Hz jer znaju da prde kad se overdrive-uju (trivia: posto je open E zica 82Hz, to znaci da se kod vecine gitarskih pojacala jedva cuje fundamentalan ton debelih zica, nego dominiraju visi harmonici, kod marshalla recimo se slabo cuje i prvi harmonik koji je 164Hz, nego tek drugi).
Da rezimiram: 220nF + 1T308B + BC197 = WIN

btw, Cort, ti si me ubedjivao da probam Si, da nije bilo toga ne bi mi palo na pamet da trazim PNP ekvivalent BC109-ke za hibrd...tako da pola zasluge ide tebi