fattwang wrote:mateuspoz wrote:.... unapredjenja po želji vlasnika.
Ništa lepše no kada se rasturi gitara da se vidi da li unutra živu mali ljudi (muzikanti)
Kakva su ti iskustva sa Dunlop 6105 pragovima? Koliko se habaju? Po meni su meksički pragovi veoma mekani. Nešto je bolja situacija kod amerikanaca. Fender kaže da koristi iste materijale.
Ne mogu da napišem nešto o trajnosti 6105 ali mogu da potvrdim da su jako konforni, precizni a ton sa manje zujanja na niskoj akciji od debelih jumbo pragova....
Neki kažu da Dunlop podbacuje kvalitetom, ne znam, meni se pragovi ne troše tako brzo, imam gitara, mogu da menjam, ne sviram profesionalno, tako da ne kuburim sa njihovom "mekoćem", da dodam da mi se više dopada ton mekših pragova nego tvrdih, npr. čeličnih, bez obzira na sigurnost i postojanost ovih drugih.
Majstori čelične jako skupo naplaćuju zbog teškoća prilikom ugradnje, habaju alat itd....
Smatram da izbor koji nudi StewMc je sasvim dovoljan da zadovolji različite prohteve gitarista...
Možda bi ovi
medium highest bili moji favoriti za vintage Fender gitare (7,25" radius) iz StewMc ponude:
http://www.stewmac.com/shop/Fretting_su ... twire.html
Moram da priznam da sam pre više voleo pod prstima krupne i visoke pragova a da sada uviđam vrednost onih malih, niskih, tankih vintage frets modela na oblim radiusima poput pragova na MiM Classic serijama, tu se čuje onaj woodie, svira iz javora...Imam Esquire Classic 50', tamo su ostali originalni pragovi, ja ne vidim razliku između njih i pragova na American Vintage Reissue 52' Telecasteru na istovetnom 7,25" radijusu, ne vidim na čemu bi Fender štedeo kada su pragovi u pitanju ako već nisu čelični...
Ove moje "intervencije" na gitarama su plod moje znatiželje mnogo više nego potrebe, prosto volim takve promene a MiM Classic je jako zahvalan za tako nešto...još kada se "ubode" dobra gitara i dobar majstor može da ispadne igračka do groba...sutradan, ako naiđu novčane nevolje pa dodje vreme za prodaju, teško je to objasniti potencijalnom kupcu koliko sve to košta, vredi..prosto, nenaplativo je, ali ako želiš gitaru za sebe onda je treba "kastumatizovati" i napraviti sopstveno tumačenje "idealne" gitare....to je moj rezon...bla..bla...možda preterujem, ali gitara je moja ljubav a ne posao...
Neki, probao sam Squire Cassic Vibe 50' Tele, to je daleko od Fender Classic 50', veruj mi....lepo izgleda, obećava...ali pada po svim kriterijumima, barem kod mene...
Naidji da guslamo malo:
A, zamislite kada budem ovim damama izmenjao vratove...hehe....