Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
fuzzface45

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by fuzzface45 » 25 Mar 2011, 12:54

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-s ... 4#photoBig

sta mislite o ovome?
znam da vecina 79ki ima crne magnete, pickguard itd... i onaj prekidac koji je umesto tone pota a i telo je bas ocuvano za 79o god, pogotovo na squiera pored nje koji izgleda kako bi i strat trebao.

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Mar 2011, 13:07

Telo je refiniširano (tj prefarbano), kao što i lik u oglasu kaže. Na telu BAR sedla nisu originalna, ko zna šta drugo, to već mora detaljno da se ispregleda. 900-1100€ je cena NEčačkanih 79-ki u Srbiji. Moja 79-ka je, sem nekog belog "kreča" u koju ju je neki genije prefarbao, bila potpuno originalna i nisam mogao da izvučem preko 750€ za nju. Možda sam mogao da namuzem 800-850 da sam bio spreman da čekam par meseci do godine...

Milanares

Post by Milanares » 25 Mar 2011, 13:29

Gitara se može čuti svake srede u restoranu REKA
rock on!

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Mar 2011, 13:32

Milanares wrote:
Gitara se može čuti svake srede u restoranu REKA
REKA on!
fixed. :D

Milanares

Post by Milanares » 25 Mar 2011, 14:20

nemo da mi modifikujes postovi!

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Mar 2011, 16:57

necu. :D

http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... ter_id=104

Lep primerak za oko....bio bi lepsi da ga nisu ovako ucrnili

Milanares

Post by Milanares » 25 Mar 2011, 20:42

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Mar 2011, 22:37

Odavno me fasciniraju neki marketinski "trikovi" prodavaca opreme...ajd sad, elaborirali smo reissue, vintidz, japan i ostale stvari... ali mi je neverovatno glupo kad procitam da lik prodaje procesor i glavna fora za podizanje rejtinga svoje sprave iznese cinjenicu da su mu boje sredjene... uuuu jebote... A sta ako sam ja rocker a ti sredio ultra metal farbe... ili ako sam experimentalista a proc ima narodnjacke farbe... mislim.... cemu?

Ili pojacalo, nikad iznoseno iz kuce (ili procesor) pa to sigurno nije garant da sve radi...

ili ... prodajem uredjaj.. cena je tolko i tolko, novo u prodavnici kosta tolko i tolko...

Mislim, alo... to su tako glupe stvari. Ja ili zelim to, ili ne zelim... cena mi se svidja ili ne svidja... a uredjaj radi ili neradi ne interesuje me kako je cuvano, da li je neko brckao po njemu... ili kolko je novo.

Ima jos gluposti od "marketinskih" bisera, ali ovo je top ...

malisha
MF veteran

Post by malisha » 25 Mar 2011, 23:00

dejankuki wrote:Odavno me fasciniraju neki marketinski "trikovi" prodavaca opreme...ajd sad, elaborirali smo reissue, vintidz, japan i ostale stvari... ali mi je neverovatno glupo kad procitam da lik prodaje procesor i glavna fora za podizanje rejtinga svoje sprave iznese cinjenicu da su mu boje sredjene... uuuu jebote... A sta ako sam ja rocker a ti sredio ultra metal farbe... ili ako sam experimentalista a proc ima narodnjacke farbe... mislim.... cemu?

Ili pojacalo, nikad iznoseno iz kuce (ili procesor) pa to sigurno nije garant da sve radi...

ili ... prodajem uredjaj.. cena je tolko i tolko, novo u prodavnici kosta tolko i tolko...

Mislim, alo... to su tako glupe stvari. Ja ili zelim to, ili ne zelim... cena mi se svidja ili ne svidja... a uredjaj radi ili neradi ne interesuje me kako je cuvano, da li je neko brckao po njemu... ili kolko je novo.

Ima jos gluposti od "marketinskih" bisera, ali ovo je top ...
Apsolutno se slažem. Da ne pominjemo činjenicu da možda tvoj/moj instrument neće da se složi sa njegovim podešavanjima. Stvarno prvoklasna budalaština.

Nevezano za temu :D Jako mi je smešno (i simpatično čak! :D ) kada neko napiše "papučica" umesto "pedala" :D Ja sam recimo ugrabio jedan fin DOD oktaver na Limundu tako što je lik čudno napisao ime pedale, pa je nisu svi ni videli... Pisalo je "Papučica efekat DOD Octoplus" :lol:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 Mar 2011, 00:06

dejankuki wrote: ne interesuje me kako je cuvano, da li je neko brckao po njemu... ili kolko je novo.
E, ovo bash nije tachno...
Bitno je kako je chuvano, ja npr. chuvam stvari AL IH NE SHTEDIM (tachnije, gitara je za sviranje, i sviraj shto vishe, ako se neshto izlizhe sviranjem, pragovi, farba i to, to je cool, al vodim strogo rachuna da je ne zveknem o ivicu negde ili sl.)

I bitno je KO je brckao po pedali ili bilo chemu... iz milion razloga, al priuchenih je pun kuFer..

I dalje je meni najvishe bitno da je ono shto kupujem u shto originalnijem stanju, nishta dirano, sve kao iz prodavnice, tj. izbegavam modifikovane stvari...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Mar 2011, 09:10

Stanko

Post by Stanko » 26 Mar 2011, 09:16

haha otvaram temu bas to da postujem :D covek je pobedio po svim aspektima!

i nijedan ni drugi nisu pre-lawsuit... pogledajte headstock.
edit: tek sad vidim da je ovaj napisao "lawsuit" era lol :D

xspaceman

Post by xspaceman » 26 Mar 2011, 11:15

stvarno ne kontam ove likove koji nece da rasparuju pedalice i pedalboard vec sve mora da se kupi đuture! :cekic:
http://www.kupujemprodajem.com/Pedalboa ... id=1589819

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Mar 2011, 13:06

Hotstepper wrote:E, ovo bash nije tachno...
Pazi, naravno da me interesuje kako je cuvano, al' me ne interesuje da li je neko namestao farbe na njemu. Da li ga je drzao u celofanu ili ispod ormana. Na to sam mislio. Naravno da cu da gledam da uredjaj probam, pogledam procackam i ako je sve funkcionalno, uzecu ga u razmatranje. Prvenstveno sam imao na umu pojacala i/ili procesore. Gitare, opet.. neko voli da su u picikato stanju, a nekome to i nije vazno... ali ne bih voleo da kupim gitaru koja je toliko zblskana™ (oguljena, unistena, udarana, ) da ne mogu posteno ni da je uhvatim u ruke. Sa druge strane, ima nekih stvari koje mi nisu bitne, jer setup i/ili zamena zica, pragova, potenciometara je resiv problem.. na brzinu. Farbanje vec iziskuje povece vreme i rad. Ali, sve to sto je lose moze a i ne mora da utice na cenu. U svakom slucaju moze se u oglasu napomenuti da je gitara pazena-mazena ili na gitari ima minornih disfunkcionalnosti, pa ce neko ko glea gitaru da pogleda i odluci, ali da to sto je mazena-pazena bude osnov za utvrdjivanje cene.. to je ono sto meni bode okice...

Naravno, ne radi se rekoh, samo o gitari...

umart

Post by umart » 26 Mar 2011, 15:46

mnogo lijep primjerak.steta sto je bolt on,ali da imam dje 300 e onako da bleje bezveze ne bi se mislio.

Locked