Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 17 Dec 2017, 17:55

OVCA wrote:
17 Dec 2017, 16:42
ImageImage
:1:

boki1978

Post by boki1978 » 17 Dec 2017, 17:59

:roll: :roll: :roll:

Mislim sta reci... Da vadim sad i ja indeks, diplome ili?

Da se razumemo, ne stajem ni na ciju stranu. Dobre domace uradke postujem kao sto postujem i fabricke svakako.
No, ja sam vec rekao i Mikiju da se oko nekih stvari ne slazem sa njim. Iz vise razloga. A rekao sam i Radetu kao i nasim diy-erima gde grese...
Prvo, treba reci da su kineski delovi mahom FAKE sa ogromnim odstupanjima. Ja ne znam da li je iko imao kineskih pedala kao ja, vise od 30-ak je proslo kroz moje ruke i malo koja je prezivela. Bilo je svega, crkavanja cipova, losih switcheva, lemova, gubljenja kontakata, emitovanja radija, crkavanja ledova, kondenzatora na napajanju, lose uradjenih pedala uopste a najcesce su sve imale hissove i sumove, brumove kao i velika izoblicenja kad se otpanje.
Cak i onaj moogoo bb preamp koji je uzeo kolega Tomisic i jos neki je u tom fazonu, sasvim pristojno radi dok se ne otpanji preko 12h a onda krece haos.
E sad koga treba da branim. Kinesku copy/paste fabriku sto nam za jeftine pare nudi solidne ali nista vise od toga pedale za svaciji budzet pune skaradnih i sumnjivih delova ali pedantne na oko, taman da se kolega Miki napali na to, ili mozda za nekog zastarele i ruznjikave diy radove, za mene NEUPOREDIVO VECEG I BOLJE ZVUKA nego kineske ako se nadje prava shema i pravi majstor, ali svakako sa rizikom, jer zavisi sve od sheme koje je skinuta preko delova pa i do kvaliteta samog majstora?! Rizik je na obe strane, a svakako vi ste ti koji odlucujete...

I drugoj strani, nasim ljudima koji rade klonove sam rekao da treba na zemlju da se spuste jer sve dok ne izbace autorsku pedalu oni su i dalje oni sto budze i kopiraju u ocima dobrog dela ljudi i ciji radovi ce isto morati dosta testova da prodju da bi bili cenjeni ukoliko naravno zadrze odredjeni kvalitet.

Svako bira ono sto njemu odgovara. Ne vidim zasto ljudi moraju da se peglaju i pljuju i to licno oko necega sto je jednostavno njihovo misljenje?! Ok, kazete sta imate i to je to.
Ja sam Mikiju i rekao na FB prepisci sta islim i nismo se popljuvali. U nekim stvarima se slazemo a u nekima ne. Rekao sam mu da lovi mane nasim ljudima i da verovatno ima negativna iskustva a sa druge strane da velica recimo korejance cije sam insrumente bas imao i na kojima je bila gomila problema, od elektronike preko tremola pa i same izrade, kriva sedla i sl.
To sto on ne priznaje Nenada Gajina ili neke druge kolege koje sviraju Tomisic gitare, Gluvakova i dr,.kolege koje sviraju Tasman instrumente i pojacala, Pecu cija pojacala sviraju iz Yu grupe i jos mnogi, Gorana...to ne znaci da oni ne valjaju nego je to jednostavno njegov stav. Jer MIKI, moze isto neko tako da kaze - izvini, a ko je taj Miki da bude merilo kvaliteta svega na muzickom forumu i u muzickom zivotu, nikad cuo za njega ili u fazonu - ne cenim ga i sl...I zasto stalno da se vracamo na takva prepucavanja?
Dajte da otvorimo jednu frustrirajucu sobu pa da se svi tamo peglamo ali bar da bude odvojena soba zvana predrasude, sujete i ostala sr...

Overdrive

Post by Overdrive » 17 Dec 2017, 18:15

boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 17:59
NEUPOREDIVO VECEG I BOLJE ZVUKA
Mislim da je ova sintagma ugaoni kamen temeljac spoticanja u ovoj nadasve živahnoj raspri.

Šta je nekome veće, a šta bolje nije i ne može biti intersubjektivno važeća zamisao o bitnim kvalitetima nečega.

Osim toga, dodao bih lični stav da Yu grupa sucks i to big time, te da ona može biti referenca nekome u nebitnoj Srbijici, te da radije treba videti šta o kvalitetu neke opreme misle pre svega Ameriknaci, koji o tome i znaju najbolje.

boki1978

Post by boki1978 » 17 Dec 2017, 18:21

Overdrive wrote:
17 Dec 2017, 18:15
boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 17:59
NEUPOREDIVO VECEG I BOLJE ZVUKA
Mislim da je ova sintagma ugaoni kamen temeljac spoticanja u ovoj nadasve živahnoj raspri.

Šta je nekome veće, a šta bolje nije i ne može biti intersubjektivno važeća zamisao o bitnim kvalitetima nečega.

Osim toga, dodao bih lični stav da Yu grupa sucks i to big time, te da ona može biti referenca nekome u nebitnoj Srbijici, te da radije treba videti šta o kvalitetu neke opreme misle pre svega Ameriknaci, koji o tome i znaju najbolje.
Kolega, kada citirate onda citirajte do kraja. :) Izostavili ste svesno ono - ZA MENE... Rekao sam za mene da su se pokazali bolji diy uradci od kineskih, bilo Pecini ili neciji drugi, sa dobrim delovima i da je to moj stav ili moje iskustvo, da se ne slazem sa kolegom ali da postujem.
Ni manje ni vise.

Sa druge strane slazem se, svako ima svoje idole ili reference sto se tice kvaliteta, ali reci npr.da jedan Bane Gluvakov ili Nenad Gajin su vezare i slicno mislim da je malko smesno, mozda i zalosno.
Opet, sa druge strane vi kritikujete moj stav a namecete to da jedino Amerikanci imaju pravo na stav i da ocene kvalitet?! Eto, sve ima svoje.. Sto mislite da Amerikanci znaju najbolje? Bolje nego recimo Englezi, Japanci? Jeste mozda elektricna gitara njihov proizvod ali recimo mnogi, ukljucujuci i mene, vise cene doprinos muzici UK grupa i muzicara nego USA. Ali ja to postujem kao vas stav i to je to. Nemam razloga da vas prozivam kao vi onomad mene za kineske pedale, da sma potrosac za zenskom psihom i sl. :ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 17 Dec 2017, 19:24

boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 18:21

Kolega, kada citirate onda citirajte do kraja. :) Izostavili ste svesno ono - ZA MENE... Rekao sam za mene da su se pokazali bolji diy uradci od kineskih, bilo Pecini ili neciji drugi, sa dobrim delovima i da je to moj stav ili moje iskustvo, da se ne slazem sa kolegom ali da postujem.
Ni manje ni vise.

Sa druge strane slazem se, svako ima svoje idole ili reference sto se tice kvaliteta, ali reci npr.da jedan Bane Gluvakov ili Nenad Gajin su vezare i slicno mislim da je malko smesno, mozda i zalosno.
Opet, sa druge strane vi kritikujete moj stav a namecete to da jedino Amerikanci imaju pravo na stav i da ocene kvalitet?! Eto, sve ima svoje.. Sto mislite da Amerikanci znaju najbolje? Bolje nego recimo Englezi, Japanci? Jeste mozda elektricna gitara njihov proizvod ali recimo mnogi, ukljucujuci i mene, vise cene doprinos muzici UK grupa i muzicara nego USA. Ali ja to postujem kao vas stav i to je to. Nemam razloga da vas prozivam kao vi onomad mene za kineske pedale, da sma potrosac za zenskom psihom i sl. :ziveli:
Pardone moi kolega, pardone moi ! Ja sam citirao ono što je istaknuto velikim, najvećim..da ne kažem, najznačajnijim slovima!

Da li ste to "za mene" svesno stavili u skromno stidljivi drugi plan, ne bih umeo pogoditi, tek neka psihologija je tu odlučila a ruka zadrhtala.

Da, Amerikanci znaju najbolje jer su najbogatiji, dabome.
Oni imadu novce da kupuju i troše, troše i kupuju, menjaju, upoređuju..mnogo više nego neke druge zemlje.
Svaki američki klinac promeni već 9 original Fender stratocastera i Gipsona, dok naš gedža dal za života uspe da namakne jednog..
Druge zemlje koje bih izdvojio kao kompetentne su zemlje Skandinavije.

Oni imaju i novaca i mnogo dosade, tako da po ceo dan, u sumorna popodneva kada je najbolje ostati kod kuće, oni masovno slušaju i preslušavaju kojekakve drangulije, a sve u potrazi za zvukom. Veliki audiofili i poznavaoci tehnike.

Englezi su drugi padež. Oni su dobri kada su ideje u pitanju. Kada je u pitanju tehnika, to su škrtice i u stanju su da kao i mi, krpe, prave jedno od četiri itd.
Japanci opet, oni su sa druge planete..

boki1978

Post by boki1978 » 17 Dec 2017, 19:41

Overdrive wrote:
17 Dec 2017, 19:24
boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 18:21

Ni manje ni vise.

Pardone moi kolega, pardone moi ! Ja sam citirao ono što je istaknuto velikim, najvećim..da ne kažem, najznačajnijim slovima!

Da li ste to "za mene" svesno stavili u skromno stidljivi drugi plan, ne bih umeo pogoditi, tek neka psihologija je tu odlučila a ruka zadrhtala.

Da, Amerikanci znaju najbolje jer su najbogatiji, dabome.
Oni imadu novce da kupuju i troše, troše i kupuju, menjaju, upoređuju..mnogo više nego neke druge zemlje.
Svaki američki klinac promeni već 9 original Fender stratocastera i Gipsona, dok naš gedža dal za života uspe da namakne jednog..
Druge zemlje koje bih izdvojio kao kompetentne su zemlje Skandinavije.

Oni imaju i novaca i mnogo dosade, tako da po ceo dan, u sumorna popodneva kada je najbolje ostati kod kuće, oni masovno slušaju i preslušavaju kojekakve drangulije, a sve u potrazi za zvukom. Veliki audiofili i poznavaoci tehnike.

Englezi su drugi padež. Oni su dobri kada su ideje u pitanju. Kada je u pitanju tehnika, to su škrtice i u stanju su da kao i mi, krpe, prave jedno od četiri itd.
Japanci opet, oni su sa druge planete..
Pa imaju i Arapi para a i Spanci iskustva sa klasicnom gitarom koju su im Mavari doneli :)
Vidite, za mene americka misljenja jesu vodilja ali ne sveti gral kao nekih od vas kolega. Jer imate i tamo lokal patriotizma pa ce kupovati americke automobile dok oni sto ne znaju sta ce sa parama i mogucnoscu izbora ce voziti Ferarije, Lamborginije, Pagani Zonde ili recimo nemacke automobile kako je rekao kolega. Sto opet ne znaci da su americki automobili losi iako mnogi mahom trose benzina kao da vozite kombajn a ne auto...
A audiofila ima svuda, pa i kod nas, imate ovde recimo desetak likova ciji audiofilski sistemi vrede na desetine pa i stotine hiljada eur. Svakako ne procentualno koliko na Zapadu ali dovoljno da ima itekako sta da se vidi i cuje.
A i nasi ljudi poput Karana, Solaje, Ace Ribona...su tvorci ne hifi nego hi-end komponenti cije cene idu i do 60k eur za monoblok recimo, kao sto je g-din Kuzma Slovenac tvorac jednih od najboljih gramofona na svetu.

Sveukupno, protiv sam generalizacije, ali postujem vase misljenje!

Overdrive

Post by Overdrive » 17 Dec 2017, 21:11

boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 19:41

Pa imaju i Arapi para a i Spanci iskustva sa klasicnom gitarom koju su im Mavari doneli :)
Vidite, za mene americka misljenja jesu vodilja ali ne sveti gral kao nekih od vas kolega. Jer imate i tamo lokal patriotizma pa ce kupovati americke automobile dok oni sto ne znaju sta ce sa parama i mogucnoscu izbora ce voziti Ferarije, Lamborginije, Pagani Zonde ili recimo nemacke automobile kako je rekao kolega. Sto opet ne znaci da su americki automobili losi iako mnogi mahom trose benzina kao da vozite kombajn a ne auto...
A audiofila ima svuda, pa i kod nas, imate ovde recimo desetak likova ciji audiofilski sistemi vrede na desetine pa i stotine hiljada eur. Svakako ne procentualno koliko na Zapadu ali dovoljno da ima itekako sta da se vidi i cuje.
A i nasi ljudi poput Karana, Solaje, Ace Ribona...su tvorci ne hifi nego hi-end komponenti cije cene idu i do 60k eur za monoblok recimo, kao sto je g-din Kuzma Slovenac tvorac jednih od najboljih gramofona na svetu.

No razume se, ja sam govorio striktno o solid body električnim gitarama i pedalama.

boki1978

Post by boki1978 » 17 Dec 2017, 21:27

Overdrive wrote:
17 Dec 2017, 21:11
boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 19:41

No razume se, ja sam govorio striktno o solid body električnim gitarama i pedalama.
Ono sto je najinteresantnije je da su Marshall i Vox engleske firme, da su 2 najprodavanija waha svih vremena - firmi Dunlop i Vox engleska, da je originalan fuzz face engleski, na kojem su svirale generacije USA muzicara, da je jedna od najprodavanijih pedala svih vremena Tubescreamer - japanska, a za ucesce kompanija poput Boss, Yamaha, Roland tek mozemo da pricamo...
Ali slazem se da oni, kao najvece muzicko trziste na svetu, diktiraju trendove...

Overdrive

Post by Overdrive » 17 Dec 2017, 21:36

boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 21:27

Ono sto je najinteresantnije je da su Marshall i Vox engleske firme, da su 2 najprodavanija waha svih vremena - firmi Dunlop i Vox engleska, da je originalan fuzz face engleski, na kojem su svirale generacije USA muzicara, da je jedna od najprodavanijih pedala svih vremena Tubescreamer - japanska, a za ucesce kompanija poput Boss, Yamaha, Roland tek mozemo da pricamo...
Ali slazem se da oni, kao najvece muzicko trziste na svetu, diktiraju trendove...
Iskreno, imam rezerve prema saopštenjima tipa "najprodavanije..svih vremena.."

Mislim hajmo realno, ko to meri? Kada i kako ? Ko je merodavan ? I šta su to "sva vremena"?

Neka logika nalaže da recimo Kineza i Indusa ima toliko mnogo da koju god oni pedalu ili pojačalo da kupe, ona se automatski lansira u sam vrg svih statistika?

Kao što sam recimo nedavno saznao podatak da se najveća količina zlata na svetu nalazi - u Indiji.
I to u vidu nakita.
više od zlatnih rezervi u Nacionalnoj banci na Manhatan-u.
Jerbo tamo postoji neko verovanje vezano za zlato, tako da i oni iz najnižih kasti (čistači septičkih jama, goniči pacova isl) imaju nekakvu đinđuvu od zlata. Ko bi rekao ? Kad ono..međutim..

boki1978

Post by boki1978 » 17 Dec 2017, 21:49

Overdrive wrote:
17 Dec 2017, 21:36
boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 21:27

Iskreno, imam rezerve prema saopštenjima tipa "najprodavanije..svih vremena.."

Mislim hajmo realno, ko to meri? Kada i kako ? Ko je merodavan ? I šta su to "sva vremena"?

Neka logika nalaže da recimo Kineza i Indusa ima toliko mnogo da koju god oni pedalu ili pojačalo da kupe, ona se automatski lansira u sam vrg svih statistika?

Kao što sam recimo nedavno saznao podatak da se najveća količina zlata na svetu nalazi - u Indiji.
I to u vidu nakita.
više od zlatnih rezervi u Nacionalnoj banci na Manhatan-u.
Jerbo tamo postoji neko verovanje vezano za zlato, tako da i oni iz najnižih kasti (čistači septičkih jama, goniči pacova isl) imaju nekakvu đinđuvu od zlata. Ko bi rekao ? Kad ono..međutim..
Pa upravo ti Ameri to procenjuju i saopstavaju za navedene pedale... Naravno i broj legendarnih i vrhunskih muzicara koji ih koriste.

Overdrive

Post by Overdrive » 17 Dec 2017, 22:05

boki1978 wrote:
17 Dec 2017, 21:49

Pa upravo ti Ameri to procenjuju i saopstavaju za navedene pedale... Naravno i broj legendarnih i vrhunskih muzicara koji ih koriste.
Ako Amerikance tako kažu, onda nema mesta sumnji :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 17 Dec 2017, 23:17

Auuh! Vidi se cak i na slikama... :) Dobro pa nije precenjena ;)

Ko voli bajaderu! :D

veljapa

Post by veljapa » 17 Dec 2017, 23:21

Ili verenicku tortu :) Zavisi kakvi su slojevi.

RadeRas

Post by RadeRas » 17 Dec 2017, 23:32

:kokice:

Sta ce biti na kraju? Oce'l i dalje da vazi: "koliko para toliko muzike"?!?

Post Reply