Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
OVCA

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by OVCA » 02 Feb 2018, 07:44

Ja se secam,recimo,da je Miki (pre nekoliko hiljada postova)tvrdio da se ic ne razume u Fendere i Gibsone?!Kad ono... :O.o: :?

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 02 Feb 2018, 07:45

:XD: pogrešio si osobua sudeći po tvojim ranijim izjavama kao i sada ti baš vodiš računa šta će neko da misli o Srbiji.
Kakvi stranci? Sve ako ne ćitaju naš forum, kada pročitaju neke tvoje koje su još ovde u temi ostalo je med i mleko. A uvek u Temama gde ovaj što te štiti kontroliše tu možeš da pišeš šta hoćeš. Opušteno

Reč je bila o MIJ Squerima, a MIJ Fenderi su važili i važe za bolje od US klasa naspram klase. Period 80ih pa do kasnih 90ih sigurno, dalje me nije zanimalo da pratim.
Taj koga spominješ pa njemu su baš Japnci radili neke Fendere,ako dobro pamtim prvi YJM signature je bio Japanski - odavno on ne vuče svoju žutu patku po koncertima a i nije u originalnom stanju dosta je promenjeno na istoj. Hardver i elktronika čivije su beše ostale
Prve gitare bitne gitare koje ke reklamirao pa i svirao pored svoje ŽP je bila Arija a ona nije Američka, čudno da to kao njegov fan ne znaš.
Hahaha jao Bože šta pa ti znaš o Fernadezu i Japanskim gitarama, jeste tako je Rade eto bolji je MIM otimaju se o njega puni ih Vintage časopisi i knjige. svašta sam čuo u životu ali ovo prvi put da su MIM Fenderi bolji od MIJ. Moguće da jesu baš ti od 91 do pred kraj iste dekade lol, zato su ima takve cene bile.

I ako su po nekima tela i vratovi dolazili iz Corone u Meksiko ! Tako kažu za tu 1991 itd
Squier Japan Silver Serija beše 245 Funti ( prva cena 333)
Fender! Mexico Special Strat isto 245 Funti (prv cena 274)
Squier Korea Strat 199 Funti ( prva cena 245)

Napisah prvu cenu jer je tako izašlo i čim su ljudi došli u kontakt sa novim gitarama ( idu prigovori, provera kvalitet i zadovoljstvo kupaca) ubrzo su cene nivelisane kao što sam napisao, najmanje je na popustu bilo MIJ Squier jer su tada bili baš dobri u odnosu na MIK i Fender MiIM - duga priča ...
Britanci su oduvek imali para i u to vreme super standard i zato za EU tržište oni Fenderu br 1 i danas je tamo predstavištvo Fenderovo bar je bilo zadnji puta kada sam zvao pre 2 godine. Baš gledam po Nemačkoj, Britaniji, Francuskoj pa i US svi traže zamenu za MIM ☺daju Rivajle, TST itd.
Da si nekad svirao ili posdovao kojeg MIJ Tokai-ja tipa TST 60, pa na dalje.... ili Ferandese Rivaivell-e znao bi koliko je tvoja prijava čudna. u poređenju sa MIm su meni bolji odnos cena je drugo mada su ovi Tokai i Fernandesi naručitu zavisno od modela prilično cenjeni i skupi.
Eto daću ti ja uvek lepo očuvanog MIM za ferandesa i Tokajima pomenute serije - očuvanog iz tog vremena, običam MIM start dobiješ odmah, eto taman tebi dobro otkačiš te za koje kažeš da su loše a dobiješ dobre.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 02 Feb 2018, 08:05

OVCA wrote:
02 Feb 2018, 07:44
Ja se secam,recimo,da je Miki (pre nekoliko hiljada postova)tvrdio da se ic ne razume u Fendere i Gibsone?!Kad ono... :O.o: :?
☺ Hvala, pa ne znam koliko znam za baš striktno MIJ i MIK druge firme, ima ljudi koji baš razbijaju sa US Fender i Gibson podacima stranci neki tipa čim vide odma iz cuga zna koja je. A veruem da ima i naših dobrih poznavalca...Hvala još jednom :ziveli:
Ali nisam kolekcionar, tako da znanje je čisto eto ako nešto sebi nekad kupim a i zanima me da budem iskren :mrgreen:
Last edited by MIKI-DJORDJE on 02 Feb 2018, 08:20, edited 1 time in total.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 02 Feb 2018, 08:09

Image
Image
Image
Samo na YJM lepo piše made in Japan i za njega bi to doterali, čisto da sad cene korenskih ili MIJ niže klase Arija ne skoče nebu pod oblake ☺na KP, da vas neko ne farba sa made in slično mora baš izričito da piše oni to ne propuštaju posebno ne 80ih, bez made in ništa .

A Rade Baš mu lepi ovi Fenderi :D

RadeRas

Post by RadeRas » 02 Feb 2018, 10:10

E jebiga, sad sam ja mogao da ti nadjem sliku kao Pejdz svira stratokastera pa jel to njegov zastitni znak? Znamo da je zastitni znak Pejdza lespol isto kao sto je stratokaster Malmstinu.

Ovo oko toga da probam fernadeza i odusevim se, zasto bih? Stratokaster je zastitini znak Fendera sa svim svojim manama i nedostacima koje su bas ta draz i sastojak koji treba da bude. Ne mora sve biti perfektno i savrseno, ne jebu misici vec dobar q.
Ako mi zatreba nesto bolje, raznovrsnije, razlicitije od stratokastera, ima da se nadje fala bogu svasta od PRS-a, EB Music Man, preko Suhr i mnogih dobrih rucnih radova tako dalje.
U svakom slucaju ne razumem one koji vole stratokaster gitare, taj zvuk, a da ih ne zadovoljavaju stratokaster gitare koje pravi Fender logicno, vec traze neku egzotiku iz japana indonezije i nalaze kao "bolje" i tako. U cemu je poenta? Ako ces hibrid imas Music Man ili Suhr ili Ibanez brate pa kombinuj.

Tenji

Post by Tenji » 02 Feb 2018, 10:57

Ah, RadeKompleksiRas, tajni sastojak koji je nedostajao ovoj diskusiji.

komil

Post by komil » 02 Feb 2018, 11:27

MIKI-DJORDJE wrote:
02 Feb 2018, 07:45
Reč je bila o MIJ Squerima, a MIJ Fenderi su važili i važe za bolje od US klasa naspram klase.
Gde to piše? Zar nije čak u ovome što ti pejstuješ ovde pisalo da je politika bila da se jedna te ista gitara koja se prodaje u japanu brendira kao Fender a u inostranstvu kao Squier?
Tenji wrote:
02 Feb 2018, 10:57
Ah, RadeKompleksiRas, tajni sastojak koji je nedostajao ovoj diskusiji.
:lol:

OVCA

Post by OVCA » 02 Feb 2018, 15:21

Ja se slabo razume,jbga al imam druga koji je promenio zaista mnogo Fendera i on se kune da su korejski Fenderi daleko najbolji...Tako tvrdi.Ja mu verujem,sto bi me lagao... :O.o:

tocilj

Post by tocilj » 02 Feb 2018, 16:34

Niti iko napravi prostiju, jeftiniju, od kvaliteta drveta nezavisniju, tonski nesavršeniju i sve sa iju gitaru....niti više filozofije, prepirki, mitova i legendi, fanatizma i sl. od strata i svega vezanog za njega....

komil

Post by komil » 02 Feb 2018, 16:47

Moj drug je jači od tvog. Ima crni pojas i crne čarape.

tocilj

Post by tocilj » 02 Feb 2018, 17:55

komil wrote:
02 Feb 2018, 16:47
Moj drug je jači od tvog. Ima crni pojas i crne čarape.
Tako nekako....
Najinteresantnije je kada krenu ko je kada svirao koju gitaru...pa svirali su tu za koju im najviše plate da je sviraju....80 posto poznatih gitarista ima ugovore, u prevodu...evo ja ti dam gitare i platim ti toliko da sviraš moju gitaru.....a ako ti baš ne leži, napravićemo ti custom...važno je da izgleda tako ili slično.
I onda će neko reći da lupam gluposti......a većina gitarista koji su zaštitna lica recimo fendera u studiju skoro i ne koriste fendera. Odnosi se na bilo koju marku...

komil

Post by komil » 02 Feb 2018, 23:38

Pa dobro, može i tako da se tumači :)
Što se tiče studija, tu se ionako izbor inženjera i producenta uzima u obzir bar onoliko koliko i mišljenje izvođača (sviračkih radova) a koliko još puta li je izbor imao veze uglavnom sa dostupnošću. Da ne generalizujem sad, ali nisu retki slučajevi. Pogotovo ovi od znanih producenata muzike, za koje se priča da "imaju neki svoj zvuk". Pa, imaju "svoj prepoznatljiv zvuk" neretko zato što dovedu muzičara u svoj omiljeni studio i snime u ustoj prostoriji na istoj opremi, sa istim pojačalom i na istoj gitari kao i prethodni album koji su snimali, jer je to oprema u njima poznatom i odličnom stanju.

OVCA

Post by OVCA » 03 Feb 2018, 09:50

komil wrote:
02 Feb 2018, 23:38
Pa, imaju "svoj prepoznatljiv zvuk" neretko zato što dovedu muzičara u svoj omiljeni studio i snime u ustoj prostoriji na istoj opremi, sa istim pojačalom i na istoj gitari kao i prethodni album koji su snimali, jer je to oprema u njima poznatom i odličnom stanju.
Ovo nikako nisi smeo da kazes... :grummel_2:

ivan242

Post by ivan242 » 03 Feb 2018, 10:55

OVCA wrote:
03 Feb 2018, 09:50
komil wrote:
Pa, imaju "svoj prepoznatljiv zvuk" neretko zato što dovedu muzičara u svoj omiljeni studio i snime u ustoj prostoriji na istoj opremi, sa istim pojačalom i na istoj gitari kao i prethodni album koji su snimali, jer je to oprema u njima poznatom i odličnom stanju.
Ovo nikako nisi smeo da kazes... :grummel_2:
Sto? Poslusaj album Ramba Amadeusa,Hipisizik metafizik pa da cujes kako produkcija menja utisak,a isto telekaster i fender amp

tocilj

Post by tocilj » 03 Feb 2018, 11:32

komil wrote:
Pa dobro, može i tako da se tumači :)
Što se tiče studija, tu se ionako izbor inženjera i producenta uzima u obzir bar onoliko koliko i mišljenje izvođača (sviračkih radova) a koliko još puta li je izbor imao veze uglavnom sa dostupnošću. Da ne generalizujem sad, ali nisu retki slučajevi. Pogotovo ovi od znanih producenata muzike, za koje se priča da "imaju neki svoj zvuk". Pa, imaju "svoj prepoznatljiv zvuk" neretko zato što dovedu muzičara u svoj omiljeni studio i snime u ustoj prostoriji na istoj opremi, sa istim pojačalom i na istoj gitari kao i prethodni album koji su snimali, jer je to oprema u njima poznatom i odličnom stanju.
Dobrim dijelom se slažem sa tobom. Samo je moja poenta da će kada ode na turneju sa tim albumom opet svirati te pjesme na "svojoj" gitari a ne toj sa kojom je snimljen. Mislim da je recimo Gilmour tipičan primjer toga....

Post Reply