Pa, imaju "svoj prepoznatljiv zvuk" neretko zato što dovedu muzičara u svoj omiljeni studio i snime u ustoj prostoriji na istoj opremi, sa istim pojačalom i na istoj gitari kao i prethodni album koji su snimali, jer je to oprema u njima poznatom i odličnom stanju.
Ovo nikako nisi smeo da kazes...
Sto? Poslusaj album Ramba Amadeusa,Hipisizik metafizik pa da cujes kako produkcija menja utisak,a isto telekaster i fender amp
Pa,naravno,produkcija ima glavnu i poslednju rec a ne oprema na kojoj se svira i snima.Brojni su primeri gde je produkcija uspela da osrednje muzicare digne na pijedestal a isto tako odlicne unisti.Poslednji ,frapantan primer,kojeg se secam,nije Rambo, vec AC/DC,sa poslednjim albumom "Night Train"gde je novi producent uspeo od jedne sirove hard rock grupe da napravi maltene grupu sa pop zvukom ali je zato finansijski bio pun pogodak.A Angus i dalje zulja svog SG-a i nista drugo...
OVCO, ja nisam sreo čoveka sa kojim se u više situacija ne slažem nego sa tobom.
Lako je za AC/DC, to je jedan bend i to baš gitarski. Prosečan bend koji snima, radi prvi ev. drugi album i u studiju je 5 puta brže dati im studijsku opremu nego doterati njihove instrumente na odličan nivo. Pa se tu dolazi do filozofskog pitanja da li oni treba da zvuče slično kako i zvuče ili je ipak bolje da sviraju na nečem krštenom. Druga krajnost je zaista komercijalno uspešan bend, on nije baš gitarski a i producent i drugi se tu više pitaju za ton. Tako da ispada da jedino neka sredina ima prostora i volje za neko palamuđenje i budženje sitnica na nekoj gitari.
Nisam producent al znam da mi neki idu na živce najgora kombinacija je kada se ne talentovani za bilo koji instrument dohvate produkcije, ono ok ako ima telenta pa nije hteo da uči...Čika Jang u stvari Deka Jang koga poštujem and volim ako pamtim dobro a pamtim- svira SG-ja jer mali rastom i ima sitne šake sam kaže da bi od LPija imao probleme ili pak neke druge gitare...nije problem snaga njegovih prstiju ni šake već veličina te kako reče SG ta i ta god je bio jedini koga je mogao da e sad mi treba reč ''obuhvati'' lepo i svira....
Msm da je važna oprema i producent, ali džaba mi oprema ako me producent u..nja.
Nedavno sam uzeo karticu ima dosta vremena probao Focusright realno no mush $ za ono što drugi daju za less nnpr omraženi Bheringer ili Stainberg bolja mi od Focusa došlo mi je da je tresnem o pod brand i reklame su čudo...No nije ona kriva već što je stvarno sve snimano tako još ako bez pojačala i mikrofona ispred totalno sintetički i metiljavo, garant neki producent iz toga nešto može izvući ali verujem da ima ograničenje. za hvatanje ideja je više nego dobro na kraju za to mi je i trebalo..By the way zaključio sam da je za matorce poput mene bolja neka Yamha AG06 pa čak i o3 ili nešto u tom fazonu...No to je sasvim 12ta tema...
Što se snimanja još tiče a pominjali ste nekada dovedu lika potuno nepoznatog javnosti da dsvira delove toje taj za koga snima ne može da ''oplete'' tako čisto (može i pevanje jel ili bilo koji drugi instrument). Daju mu neku siću, svet nikad neće saznati za njega ( pa i ako sazna opet no big deal) a poplarni Heroj će kupiti zasluge a producentska kuća najveći deo kajmaka.
Nisam završio no ovo se odnosi kao odgovor drugima da ja sad ne kvotiram i slčino...
Srtat je odlična gitara zbog svoje jednostavnosti i lepih rešenja poput da se nebi zamaro skidaljem 1 magneta, pa provlačenjem iispod topa, pozadi, skidanjaem potova itd lepo skineš celu masku i staviš drugu naoružanju komplet el , prekidačem i potovima koje želiš. Ja lično ne volim plastiku al za takve kao ja imam metalna. Lako se menja vrat i staviš ga pod uglom koji želiš. Ima još nekih stvari. Naravno da ima i mane jer da nije tako nebi je usvršavali vremenom, ali je svakako reč o legendarnoj gitari kao i LP, ja sam iše za LP po pitanju zvuka a po pitanju svirljivosti Strat.
Ne dobijaju svi pare neko dobije gitaru 1du samo pa je reklamira i pokazuje, neko više, neko popust. Procenat verovatno niko ne zna tačan, Aria II je daleko od bogate firme u tom periodu nisu nikoga plaćali koliko znam ni danas, moto ''Dobre gitare za svakoga'' ne obećava bogatsvo, Moto koji bi bio Najbolje giare, mi imamo najbolje, pravimo najbolje to je već moto koji privlači novac. Meni se draži ovaj prvi naj za svakoga. I nije sve za svakoga, Lynch kaže da Arija koju su njemu dali a on je pristao samo zbog izgleda a i prvi endosment da je dotična bila ''loša tj ne baš tako sjajna i odsvirao sam koji ton na njoj da bi ispoštovao ugovor'' koji verovtano ide u fazonu ''mi tebi gitaru ti je si dužan da je sviraš i da se slikaš sa istom'' bla bla bla...
ne koristite moj fore sa najačim stavio sam trade mark, setite se sami svojih iz detinjstva.
Ah, RadeKompleksiRas, tajni sastojak koji je nedostajao ovoj diskusiji.
odvalih se od smeha, što kažu u fore i fazoni ona mala 'Dooobra fora''
Čekaj drugari pa i vi ste sad počeli sa nabrajanjem gitarista, tako da msm pa nećemo harmonikaše da spominjemo? ( Kemiše izvini molim te)
Rade ima i video gde svira Ariju a i pesme koje s snimljene sa istima. No to je bilo na početku karijere ali fanovi njegovi kažu da jeda bio na ''top of the game'' ili ''Top of His Game'' zavisno od rečenice - znači tada je YJM bio najbolji svirački, a najveću popularnost je verovatno imao kada je izašla REH kaseta. Tvorac tog serijala maestro Don Mock je kazivao nešto o znanju dotičnog to smo pre spominjali, ukratko da je brkao neke osnove. Slušao sam ga davno čak i album dobio na rođendan, znači poštujem ga. Nije mi zanimljiv odavno. Draži su likovi od kojih je ''pozajmljivao'' raze, stil pa i način oblačenja,. Nego je bio na pravom mestu u pravo vreme a USA nije imala pojma ko je Uli, Schenker ok za Blekmura su znali no čak i Gary Moore je bio početkom 80ih tamo ''Ma koji je pa ovaj lik'' imaš tamo interviju u drugoj temi. Tako da je YJM projekat Majka Varnija kao i mnogi drugi šrederi nakon njega, ja to tako vidim. Bilo je tu i boljih gitarista koji nikada nisu postali slavni. Nego nije On tema ni njegovo delo već šta je svirao a vezano za to šta da kupujemo jel sa oglasa - valjda.
Inače Idol svira decenijama Akustičnu koja nije Fender, pa što ne uze neki Fender? Što mu Abigail Ybarra ne namota magnete? Ima toga još npr da ne voli CTS potove . Al mism da je dovoljno. Osim ako nećeš snimak gde svira Ariu uživo a ima i to (Sad če biti da sam zao )
Evo ovaj Crni ''USA'' strat mu je baš lep , nego šta kaže da pored ''i love strat'' NAGLAŠAVAM bez ''American strat'' već samo Strat, pa šta beše kaže posle? ''i like Aria flaying V is also very good''
garant sam ja ovo uzeo stari snimak pa ubacio slike u video, kamo sreće da tako dobro baratam video efktima
da poslušamo predivnu Fender flaying V pesma je super i stvarno je YJM tada razbijao
eh taj Flaying V caster, divna je....
i čuvena najlonka Fender jel
a da i tzalice bajahu Fender...I zamisli kako ga nije sramota da onaj jeftnini DOD overdrive koristi...Naravno pedala je odlična i ja se samo zezam da potera lampaša onako za fini OD bez kreštanja stavrno dobra i pojačalo zadrži ono da su rifovi reski a solo ''pevajuć'', za tu lovu opako dobar OD posebno za stratoljupce
Reč je bila o MIJ Squerima, a MIJ Fenderi su važili i važe za bolje od US klasa naspram klase.
Gde to piše? Zar nije čak u ovome što ti pejstuješ ovde pisalo da je politika bila da se jedna te ista gitara koja se prodaje u japanu brendira kao Fender a u inostranstvu kao Squier?
Ah, RadeKompleksiRas, tajni sastojak koji je nedostajao ovoj diskusiji.
Gde to piše šta? Da ne bue opet dug je post i ponavljam se, koga zanima sve je rečeno na temu.
Ukratno da ti odgovorim MIJ vs MIUS to kažu specifikacije i muzičari. Stoji ''based on '' bazirano na pa dalje navodi sa jeftnijim delovima, posle su stavljaji bolje delove i dešavalo se da je najskuplji Squier podvlačim rađen za Japnsko tržište nešto skuplji od najjeftnijeg MIJ Fendera. Što nije ništa nenormalno i danas ima npr super skupih Epifona koji bivaju skuplji nego li neki Gibson na sniženju.To ne znači da su svi Squieri isti niti da su bolji od MIJ Fendera, čovek je samo objasnio da jureći te JV ije do 84 ljudi propuštaju manje poznate Squier modele rađene za Japansko tržište. Ne znam šta tu nije jasno?
Nisu svi Feneri rođeni jednaki ni napravljeni jednako dobro a nisu ni Squieri. Npr sad je popolaran ovaj Squier 50s i 60s i šta za koju god će biti oglas ''prodajem squier bullet koji je rađen u istoj fabrici kao 50s i 60s što znači to je to telo i vrat bla bla bla'' i biće ih garant . Kao što čitam nebuloze o Koearnskim Kramerima, Jacksonima, i najviše Squierima, ''Tada su Japanci prestali da prave pa su u Koreju prebacili delove''
Jeste plivali su do tamo. Msm ko bi gotove gitare koje treba da spojiš pakovao i prebacivo da ih neko drugi spaja kada taj transport košta verujem više nego da su Japanci spojili msm na plate jel.
Iskreno MIJ Squiera rađenog za Japansko tržište nisam nikad ni video kod nas, što ne znači da ga neko nema. Pa i ako ga ima ne znači da je bolji od Fendera.
Dao sam Vam primer cena Fener VS Squier Japan beše, početna cena je jedno posle je bila mala razlika. Tržište je diktira i kupci, proširila se već vest o MIJ pa su ljudi radije hteli to nego neki novi MIM strat.
''Kvotisao'' sam te da bi bilo jasno na šta mislim ne da je tebi samo lično upućeno. OK.
Po 101 put mene baš briga ko je napravio msm na firmu i na Made In... dobra gitara je dobra a loša je loša, nema tu filosofije. Može me preći ime i made in - tipa Japan, USA itd da očekujem ok gitaru a desi da je bezveze iskaspljena prepravljena, silovana ili prosto nije OK. Kao osrednji Squier a vlasnik traži eto tih 1000e. Nema šanse da mu dam ni 500, kao što rekoh 350 je plafon i to da dugo nisam ništa kupio pa ono strefio me GAS. Kakvih sve gitara danas ima od 200 do 500e pa to je čudo.
Danas po gitaram lepim svoje ime, ako treba zaštita parče furnira i vozi, pa sutra ako je do imena skinuću ga.
Odoh na odmor ☺.
Nedavno sam uzeo karticu ima dosta vremena probao Focusright realno no mush $ za ono što drugi daju za less nnpr omraženi Bheringer ili Stainberg bolja mi od Focusa došlo mi je da je tresnem o pod brand i reklame su čudo...No nije ona kriva već što je stvarno sve snimano tako još ako bez pojačala i mikrofona ispred totalno sintetički i metiljavo, garant neki producent iz toga nešto može izvući ali verujem da ima ograničenje. za hvatanje ideja je više nego dobro na kraju za to mi je i trebalo..By the way zaključio sam da je za matorce poput mene bolja neka Yamha AG06 pa čak i o3 ili nešto u tom fazonu...No to je sasvim 12ta tema...
Ako sam te dobro razumio, kažeš da je Focusright gori od Steinberga ili čak Behringera....a ja ću ti reći da nije. Imam Steinberg i Focusrite, imao sam ranije one Lexicon i stariji model Scarleta. Stariji model scarleta je imao problema sa klipovanjem kod linijskog usnimavanja, noviji modeli nemaju. Steinberg nudi više toga za manje para, dobar je interface i nema problema sa drajverima. Napravljena je čvrsto i radi...međutim sam preamp (što je u stvari najvažniji dio kartice), je dosta topliji i prirodniji kod Scarleta nego kod Steinberga. Snimam stalno i sa jednom i sa drugom i to ti mogu odgovorno reći. Ono jes' da ako koristiš audio interface samo za gitaru uz VST platforme tipa Guitar rig, Amplitube ili Bias, svejedno je koja je kartica....ali ako su mikrofoni u igri, ima razike.
Gde to piše šta? Da ne bue opet dug je post i ponavljam se, koga zanima sve je rečeno na temu.
Ukratno da ti odgovorim MIJ vs MIUS to kažu specifikacije i muzičari.
Ne MIJ vs MIUS nego MIJ vs MIJ. Dakle, kažeš da je od Squier JV 82 bolji MIJ Fender. Po čemu tačno, tj. koja je razlika?
Ono što citiraš se kosilo sa tom tvrdnjom.
Ne MIJ vs MIUS nego MIJ vs MIJ. Dakle, kažeš da je od Squier JV 82 bolji MIJ Fender. Po čemu tačno, tj. koja je razlika?
Ono što citiraš se kosilo sa tom tvrdnjom.
[/quote]
Komile brate ti bi mene malo da voziš u krug koliko ja vidim... . Bolje bi bilo da mi nađeš nekog u Nišu ko se razume ali baš razume u snimanja mikrofonom treba mi savet platio bih, al ne neki palamudislav ne msm na tebe naravno...tražim da uparim ala shure 57 sa nečim, pa bih svakako kupio 58 treba mi a ima intersentna kombinacija 2 https://www.musicstore.de/en_OE/EUR/Fam ... art-REC329
ili taj veći c ali de lux, nije važno čiji su ribrend opet će me neko pitati ''a odakle ti to znaš'' pa kazao mi Pero Đurov iz Kamenara , najmanje je važno čiji su ali rade kao dosta skuplji https://www.musicstore.de/en_OE/EUR/Fam ... 009819-000
a vidiš i ima i ovaj USB vizuelno mi se sviđa ali ona fora ko onaj iz Metallice što sad arči https://www.musicstore.de/en_OE/EUR/Fam ... 017064-000
i ovaj mi se sviđa ono baš volacmo instrumentali on je isto ribrendiran jedan...https://www.musicstore.de/en_RS/EUR/Fam ... 011599-000
poenta je nešto umešati sa sure 57 a ovi veliki su mi ok jer taman lepo mogu akustiku da hvataju i kad zapevam...
E vidiš mene to trenutno muči very much , mada bi možda najbolje bilo da lepo ko čovek kupim lampaški a kako nemam 2000 soma tj ne bih davao zaista za kućno snimuckanje moža ali samo možda ovaj jer gitara i onako imam a ovaj pobedio na nekim silnim Nemačkim takmičenjima https://www.musicstore.de/en_OE/EUR/Fam ... 009822-000
E sad zašto musicstore pa jer su manji od Thomana i bore se za daju obično više a revizije uglavnom pišu Nemci a oni su kao potrošači very zeznuti-zakeraju, pa kad daju dobre ocene znam da je ok..barem je do sada tako bilo.
evo ti odgovor na pitanje ovo tvoje ''kažeš da je od Squier JV 82 bolji MIJ Fender. Po čemu tačno, tj. koja je razlika?'' Zavisi od modela do modela , ali su bolji svi do jednog. Prvo bolji magneti, drugo bolji tremolo, treće bolje drvo, finiš i slično. Sve zavisi od modela i godišta
evo ti ovde imaš svašta pa klikći prevod http://store.ishibashi.co.jp/ec/pro/dis ... 1712?eng=1#
ček evo ti iz pri tog vremena 1984 čuveni Boxer ovo je bez imalo šale u poređenju sa tim JV82 space Shutle dobro malo sam mu ga dao preterano ali 1 liga tremolo, zaključavanje iza nuta, opasne čivije super magneti msm prava rock mašina..a zbog tipa tremola može se tu oplesti i neki bluz rock pa sve Vejvi Metala...ja to zaista ne mogu porediti sa Squierom
i evo ti novi ovi lepotani, msm šta će nekom izkani Squier, pazi ono i ja da imam JV 1983/84 eto neko mi da soma evra i ja kupim prelepu novu gitaru i ostane mi kusur.
Da se ne bakćem ukucaj Japan Fender sedneš i čitaš specifikacije, msm Fender koliko god da ima mana kao firma ili vrlina kako ko hoće ..msm da su suviše ozbiljni da bi gitare za početnike radili bolje nego li gitare za profesionalce.
PS samo ste me podenuli da patim i sad bi hteo ovo https://www.ebay.com/itm/Fender-Japan-S ... 0005.m1851
Last edited by MIKI-DJORDJE on 05 Feb 2018, 12:54, edited 3 times in total.
Izvinjavam se što vam se miješam u raspravu, ali mogu da ti odgovorim Miki. Najjeftiniji kondenzatori koje sam probao a da nečemu valjaju....a rade stvarno dobro za pare su Audio tehnica 2020 ili SE-X1. Ovim SE-X1 sam oduševljen kako radi za novce. Prosto staviš 57 tamo gdje ti dobro zvuči na sluškama a kondenzator tačno iza njega...znači 15-tak cm od zvučnika....i kasnije doziraš koliko čega u snimku. Obično za clean se više koristi kondenzator a za dist 57... ali to više zavisi od ukusa.
Izvinjavam se što vam se miješam u raspravu, ali mogu da ti odgovorim Miki. Najjeftiniji kondenzatori koje sam probao a da nečemu valjaju....a rade stvarno dobro za pare su Audio tehnica 2020 ili SE-X1. Ovim SE-X1 sam oduševljen kako radi za novce. Prosto staviš 57 tamo gdje ti dobro zvuči na sluškama a kondenzator tačno iza njega...znači 15-tak cm od zvučnika....i kasnije doziraš koliko čega u snimku. Obično za clean se više koristi kondenzator a za dist 57... ali to više zavisi od ukusa.
Hvala drug upamtiću, pogledao sam, i to sam bookmarkovao..Da ne ode tema u snimanje možda je meni bolje legao stainberg, ako neko mrzi Bheringer ja ga mrzim prilično zbog pedala nekadšnjih, ovaj njihov 400hd nema rasporodalo se sad sam gledao bio je tipa60 ak evra isto metalno kućište kao mali tenk, ja sam svašta loše čuo od drajvera pa ne znam čega međutim lako se nađe link i sve štima...meni je to pa neka varijanta oba ova samo što mu je ime bezveze skroz..naravno ja sam nov u tome i na to ne treba niko da se obazire...ima izvesni 400hd sa 4 ulaza on je 100 evra pala mu cena za 50ak posto tj svima su srušili gledam preko...no sada me zanima mikrofon a verovatno ću završiti sa tom Yamahom 06 ako mi se svidi..msm da će biti ona..Hvala
Hvala druže moj, bookmarkisao sam, pa ću pogledati sve, da hvale njihove mikrofone puno puta sam gledao poređenje njihovih VS skuplja konkurencija baš za gitaroše njihov vs 57 čuvena....A Fame je uh ''čudna'' firma da tako kažem, slučajno sam ih ''otkrio'' pre pa ima jedno već 6 godina kada ribrendiraju obično uzimaju bolje firme od thomana, ali nekad bude i skuplje tipa gitare Fame koje se rade kod Majoneza jel opasne gitare za tu lovu, pedale su nekad imali ok, pojačala, svašta sad kao i za sve nešto bude ok nešto baš dobro a nešto prosto da ne poveruje čovek koliko dobro za tu lovu. Nekada sam direkt kupovao jer poštarina bila mala, sad videću...razmotriću sve dobrano ću pogledati taj t,bone. hvala još jednom
Bolje bi bilo da mi nađeš nekog u Nišu ko se razume ali baš razume u snimanja mikrofonom treba mi savet platio bih....
Sve što znam i smatram bitnim sam ti veće rekao kada si pitao za kartice. Uparivanje sm57 sa nekim kondezatorskim (velike dijafragme) je jedna od klasičnih kombinacija, ali, uvek ima ali... Jako zavisi šta snimaš, i kako (npr. za klin kondenzator ima više smisla), i bez poštenog monitoringa - džaba, jer pomeranja od 2cm i manje mogu poprilično da pomere tonsku sliku, jednostavno, to je problematika gde nameštanje i slušanje ima više uticaja nego oprema pa čak i iskustvo.
Ovi FAME što si naveo se zaista pojavljuju pod različitim brendovima, svi su ok za te pare (osim onog poslednjeg za 300e, to ne preporučujem). Samo što taj faktor "za te pare" nekada ima smisla nekada ne. Dakle, to što mikrofon od 100e radi kao onaj od 200e, to još uvek ne potire situaciju da je to jeftini kineski mikrofon. Tipično, imaju neke oštre visoke - tu se prepoznaju na prvu, ili, mogu biti i zvučno tanji. Možda je u tom slučaju bolje za 200e kupiti polovan koji vredi 350-400e. Samo što treba imati na umu da su mikrofoni osetljivi i bitno je da li ih je vlasnik čuvao (na suvom, nisu udarani)...
Dalje, u tvom interfejsu je mikrofonsko predpojačalo od 7eur, a u studijskim uslovima od po 1000e po kanalu. Tako da je teško reći da je baš fora u tom mikrofonu sm57 od 100e novom, ne treba previše fokusa stavljati na taj, realno, jeftini i prosečan mikrofon.
Elem, ima u NIšu studija koji bi za vrlo male pare pristali da snime neku gitarsku deonicu, na odličnoj opremi uz odličnog inženjera u pristojnom prostoru. Dakle, sve odjednom. Ulaganje u kućni studio je bure bez dna.
Komile nebih se složio sa tobom za tu tvrdnju oko hi-enda, dakle da se jeftini kondenzatori prepoznaju po tome.....snimao sam na dosta preskupih mikrofona koji imaju istu karakteristiku....to je prosto boja mikrofona. Tanak zvuk i distorziranje već jesu karakteristike jeftinog mikrofona...preosjetljivost takođe.
Takođe mislim da je bolje imati više visokih u kućnim snimanjima, jer se visoki lako sijeku u miksu, dok se bumi tejkovi ne mogu izvući ni pomoću trikova. Studiji polako ali sigurno tehnički gube bitku sa tehnologijom....još uvijek vode jedino na polju kontrolisanog usnimavanja, bez prostornih uslova. Ostalo za koju godinu više neće biti bitno....jer gomila popularne muzike nastaje i snima se po kućama.