Naravno da sam napisao i iza toga stojim nemoj da izvrćeš reći! Kazao sam da su stavljani loši keramički magneti i to stoji! A da keramički nisu uvek loši i to stoji nije isti magnet napravljen na dva na tri od jeftnih delova i onaj od boljih delova sa više pažnje. Ja lično volim iše keramičke i imam ih dosta iz kasnih 70ih i ranih 80ih odlični su.Pa ti si ovde pisao da su na nekim JV Squierima loši keramički magneti, nisam ja. Poenta je, pisao si da su loši, a nisu, da su keramički, a nisu. Alnico su zato što je to korektno za gitaru koja se kopira, to je pravi razlog.
Šta crni i eurokrem? Kao skunk stripe? ne znam na šta misliš ali nije ni važno....Ovo je šou totalniEvo, po 6-ti putPričali smo o Squier JV gitarama, tip 1962 i tip 1957 (vrat je crni i beli deo eurokrema). Dakle, obe gitare su sunburst, ova sa tvoje slike ima crno telo, pa ne može biti jedan od ta dva modela o kojima pričamo. Dakle, u jednom momentu oni jesu krenuli da štede, u jednom momentu su prešli sa ALNICO na keramiku. Recimo, 84. ili neki kraj 83. to već ne znam napamet. Kada krene to brljanje onda je manje konzistentnih stvari, npr. može serijski broj biti još uvek JV a magneti truba keramički. Zato i pričamo o originalnoj 62. 57 seriji, 3tone i 2tone sunburst sa JV serijskim brojem itd.

Znači po tebi su samo radili tu boju?obe gitare su sunburst,
Zato i kažem doći će do toga da ćeš na kraju ti mene da ubeđuješ u ono što sve vreme pričam, kao ne znaš jel 84 ili 83 na pamet a inače znaš? Šta imaš u skripti negde zapisanoDakle, u jednom momentu oni jesu krenuli da štede, u jednom momentu su prešli sa ALNICO na keramiku. Recimo, 84. ili neki kraj 83. to već ne znam napamet.

Pa ako ne bi okom video nego hemijski a nisi analizirao hemijski kako znaš? tako što misliš da bi nešto izbilo? pa nije blok sedlo gore pa da ga trljaš rukom stalno, postoji mesing koji je beo i to je imho bolje od čelika, ja ti nisam kazao da Squier ima takav blok mesingani već da sam ja imao iskustvo takvo i ne da je farbano ili pocinkovano već da ima sloj gore. Kako ga prave ne znam, možda elekrolizom, možda je obični šugavac sivi liv pa je kako je rađen ta gorna strana glatka pa može da liči na čelik...Da je onaj žuti metal ili gus, videlo bi se, posle toliko godina bar mrva negde izbije, ti metali za štednju su ili druge boje ili su primetno lakši. Ne kažem da se okom vidi hemijski sastav bloka, ali te uštede bi se videle.
ovako sam napisao
''Za blok te pitam jer sam puno puta pomislio da imam čelični pa bude mesingani preko je stavljen sloj, kao i za čelični pa bude da je tzv cink ili pop metal pa gore sloj zaštitni isto izgleda kao čelik''
Da se korsiti čelik kako B0g zapoveda ne bi školopatle ručke ne odnosi se samo na Skvajere te.
MIKI-DJORDJE wrote: ↑06 Feb 2018, 18:59Pre si napisao da znaš da je ALNICO KAD SE UHVATI U RUKE na koju foru?Ja još nisam upoznao osobu koja to može bez zezanja.
Komile nemoj da zezaš i sečeš komentar ja sam napisao na koju foru ti time što uhvatiš u ruke (sviraš) tako si ti kazao znaš da je blok čelični i magneti alniko, ''to se vidi kada gitaru uzmem u ruke'' .I vidiš spolja ? Sjanije ne sjanije? Ta pravila niko se ne vodi njima tako prepoznati je 50% fifti fiti ofrlje bukvalno kockanje , ima Alnico koliko hoćeš sa oštrim ivicama i obrnto.ALNICO štapići nisu sjajni nego matirani, a gvozdeni su sjajniji, obično i poliraniji (najčešće imaju i oštrije ivice). Pre svega, boja ALNICO je karakteristična. Uglavnom, boja i matiranost su više nego dovoljni pri pogledu spolja. Što se zvuka tiče, 80-ih i 90-ih nije ni bilo azijskih kemaričkih singlova za strat koji su zvučali slično sa ALNICO za strat (to je došlo kasnije). Ako je i bilo dobrih, to je bio neki potpuno drugi tip tona. Da se ne lažemo, bilo je tada i dosta korejskih gde su ti keramički magneti bili takvi da su zvučali ko neispravni. (ne zato što su keramički, nego iz drugih razloga, možda su hteli istu formulu sa alnico da primene, a to ne ide baš tako).
Kakvu formulu sa Alnico da primene o čemu prijatelju pričaš? Nema tu formule namotaš zna se koliko i kojom žicom za jokujo khoma, kojom izolacijom i za šta. Pa nisu oni u Koreji bolidi.To je stara tehnologija. Keramički se lako zamene skalpel skineš izvučeš tras one koje hoćeš i gotovo, pa ne bi to ljudi radili i menjali jezgra sami, ja sam to učino x puta što na singlovima što na hambakerima.
Batli sve..odnosno cepaj ti ali meni puče glava. Bolje to uz neko pivo...Sad ću da krenem gitaru da pravim kad svi daj i ja..i to ima da uzmem Hrast ko ladno oružije taman, ne znam zašto to mi je merak da bude od hrasta telo kao Brian May....Nazvaću je ''Serbian hard headocaster''....