Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by LifelessDead » 22 Mar 2010, 19:56

Bozha wrote:
Born_Dead wrote:sto neko reche,okacite ih na zid srama,na pocetku f0ruma,dajte sve podatke 0 njima,m0gu oni da menaju brojeve email adrese,ali ne identitet. Kad kupujete,prvo mu trazite lichnu karty. XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
Predlazem da pocnemo od sebe... Ispovedaonica! Evo ja sam kupio procesor za 30, prodao za 50, sad se isti prodaje za 80? Jesam li ja prevarant koji je ucestvovao u lancu preprodaje, ili sam samo imao lepe srece u startu a posle se i sam zaebao u proceni?
Nisi dobro skapirao druze, radi se o prevarantima ne preprodavcima. To sto je neko preprodavac i sto je lakom za parama ne znaci da je prevarant. Ako neka valja fake gitare kao original ili prodaje opremu sa skrivenom manom i slicno taj jeste prevarant i na takve treba upozoravati ljude, kontas? :D

Born_Dead

Post by Born_Dead » 23 Mar 2010, 01:24

kontam :D

Sava

Post by Sava » 23 Mar 2010, 10:40

Sava wrote:
Pimpdude wrote:A pazite sad ovo . . . :shock:
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-g ... -oglas.htm
Fake ili real?.. .
A šta ti misliš?
I šta te šokiralo? Cena? Orifinalnost? Nešto treće?
Kako nema obrazloženja piščevom čuđenju da ja iznesem svoje mišljenje.

Gitara sa slike gotovo sigurno jeste original iz 74-te sa skinutim poklopcima što su mnogi radili na tim godištima jer je ton manje mutan, ali se nadam da je prodavac sačuvao originalne. Što se tiče vrednosti tih egzotičnih godišta i nema prave cene. Napolju se ustale neki iznosi, ali na našem tržištu to i nema mnogo značaja. Međutim, bez obzira što prodavac tvrdi kako bi napolju dobio više novca ta godišta se kreću mnogo niže tako da retko prelaze 4.000 dolara. i to za fantastično stanje, originalni kofer itd... Uostalom takve tvrdnje prodavaca kod mene uvek izazivaju osmeh - pa prodaj napolju kada ćeš dobiti više! Sve u svemu lepo je videti da postoji još koji komad stare i originalne opreme i da nije baš sve izbačeno napolje, a onaj koga zaista interesuje taj instrument već će naći zajednički jezik sa prodavcem.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 23 Mar 2010, 11:01

^ ^ upravo tako, retko sta moze ovde da se nadje da je jeftinije nego u inostranstvu. 5000eur je oko 7000$, pajzi da nece neki amerikanac da da tolke pare za gitaru a kamoli jos "mnogo" vise. Moze da uzme 5 Gibsona na ebay-u za te pare. Neka prosecna cena za ovakve modele na ebay-u je oko 3000$. Kao sto rece da moze da dobije vise stavio bi i sam na ebay.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Mar 2010, 18:50

Sava wrote: Kako nema obrazloženja piščevom čuđenju da ja iznesem svoje mišljenje.
Ja prestao davno da obracam paznju, repartiram ili se iscudjavam na kojekakva lupetanja i to sto si se recimo osvrnuo u svom postu (da je gitara verovatno original ali i da Ciga hvali svoga konja i lupeta, i generalno da sve sto ima sticker Djibson ili Fender je ono pravo i jedino).

Pricati zidu ili Srbima, isto je.

Sava

Post by Sava » 23 Mar 2010, 21:18

Da, ali retko se kod nas na oglasima pojavi vredan instrument bez obzira na ostale okolnosti. Baš sinoć sam gledao nastup Ette James na Montreux Jazz Festivalu 1977.g. i gitarista svira upravo na takvom modelu samo druge boje.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Mar 2010, 23:05

Ok je to, kapiram te potpuno, ali ogroman deo vrednosti tog konkretno instrumenta lezi u cinjenici da se prodaje u JuZi. Sedamdese' neko godiste bilo kake serijske gitare ne ide do tih cifara na zapadu (istoku?). Ako je mint condition, bio bi srecan da dobije 3000$ u Ameriki.

Primera radi:

http://cgi.ebay.com/1974-Gibson-Les-Pau ... 563a80d765

Znaci isto LP Custom '74. Ovaj baja trazi u startu 3800$, ali ebay je auction sistem. ti mu ponudis 2800 i nadjete se oko 3300$ max. Mada opet, kazem, to je auction sistem, mnogo manje kinte bi dobio preko obicnog oflasa ili ne daj boze da ode u prodavnicu negde i proda je. U radnji ce mu u startu ponuditi oko 1800$ and that's it.

Starije gitare nisu vrednije U PRINCIPU. Vrednije su samo onda kada su na neku foru speacial, bilo da je fenomenalno godiste satro (o cemu se predu legende), bilo da je neko poznat bio vlasnik, bilo da je limitirana produkcija. Ovaj LP Custom iz oglasa pri tome izgleda pozuteo od dima i duvana. Kapiram da je to bio onaj Ivory White finish, znaci ne skroz bela. Ali sad je zuta. Vrag bi ga znao.

coca

Post by coca » 24 Mar 2010, 21:37

Preprodavci su o.k., ali ljudi koji prodaju laznjake za originale su za zid srama..., ako neko dodje do nekog dobrog instrumenta za malo para a onda ga proda po trzisnoj ceni to je ekonomija valjda pod uslovom da se radi o originalnim instrumentima, a laziranje tj. prodaja laznjaka kao da su originali to je vec domen kriminala... Pozdrav, Coca!!!

Born_Dead

Post by Born_Dead » 24 Mar 2010, 23:21

[quote="coca" tj. prodaja laznjaka kao da su originali to je vec domen kriminala... Pozdrav, Coca!!![/quote]
ma jok bre.prodavanja kokica :kokice: :ma bravo:

Sava

Post by Sava » 25 Mar 2010, 10:54

Dersu Uzala wrote: Starije gitare nisu vrednije U PRINCIPU. Vrednije su samo onda kada su na neku foru speacial, bilo da je fenomenalno godiste satro (o cemu se predu legende), bilo da je neko poznat bio vlasnik, bilo da je limitirana produkcija. Ovaj LP Custom iz oglasa pri tome izgleda pozuteo od dima i duvana. Kapiram da je to bio onaj Ivory White finish, znaci ne skroz bela. Ali sad je zuta. Vrag bi ga znao.
Da, video sam ovih dana čovek traži na ebay aukciji nekih 50.000 dolara za dvorogi LP što jeste retka gitara (ne sećam se da sam je video uživo), ali sve u svemu neki modeli su na ceni neki nisu. Custom LP nikada nije bio na visokoj ceni i više se dobija za standardne LP na aukcijama. Što se boje tiče ovde kod nas sam viđao gotovo isključivo crne custome i koliko se sećam samo jedan tamno crven. A sada da li su bolje te stare gitare ponekad je diskutabilno. Generalno sve stare koje sam imao prilike da probam bile su odlične gitare, verovatno je ipak drvo malo pažljivije birano. Čekam da isprobam jednog starog, ali zaista starog Telecastera za kojeg mi poznavaoci kažu da je najbolji primerak koji su ikada svirali, ali vlasnik je poprilično komplikovan čovek pa nikako da se dogovorimo. To će mi zaista biti reper za starinu.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 25 Mar 2010, 11:47

LifelessDead

Post by LifelessDead » 25 Mar 2010, 12:19

sto ne rece kako ga je prevario

xspaceman

Post by xspaceman » 25 Mar 2010, 12:30

The Mask AE wrote:http://www.kupujemprodajem.com/UPOZOREN ... -oglas.htm

Nova zrtva "dekal fantoma" (c). :kokice:
ali stiže i demant! :lol:
http://www.kupujemprodajem.com/UPOZOREN ... -oglas.htm

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Mar 2010, 12:41

Brate... još samo da se Esmeralda baci s mosta, da je spase ubogi ribar, a da se ispostavi da je doktor koji je neguje u bolnici zapravo njen izgubljeni polubrat iz očevog 2. braka... Eh, radosti trgovine u sivoj zoni...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 25 Mar 2010, 12:42

Steta za kupujem prodajem. Nekad je to bio dobar sajt. :kokice:

Locked