Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by LifelessDead » 02 Apr 2011, 00:13

^ ^ Pa to kazem i ja. Jebo ja njihove gibsone, sad ih prave sa supljim telima da ih olaksaju, ko zna i od kakvog drveta ga sada prave, telo iz tri dela...jebote ja bih radije uzeo Burny-ja iz 80-tih za 700$ nego novi Gibson standard za preko 3000. Mnogi to sada i rade, masovno kupuju japanske gitare i to sami amerikanci, ali u zadnje vreme i tim japanskim kopijama je porasla cena bas zbog vece potraznje. Samo nas jebu ovi silni porezi i carine, pa jos shipping i bankarski troskovi... ne isplati se uzimati, inace svasta moze da se naruci direktno iz Japana po vrlo povoljnim cenama. Jednostavno moras da kupis ovde ili Gibsona ili Epifona ako hoces LP oblik.

A sto se tice ovih kompanija to sam vec rekao, ja sam uvek na strani potrosaca. Jebe mi se za Gibsona i Fendera, neka smanje cene ako im opada prodaja. Ovo je kapitalizam i tu nema milosti, svako gleda svoju korist pa tako i svako od nas. Jaoj pazi neko je ulozio trud i znanje da napravi tako originalne instrumente, pa sta? sad treba narednih milion godina da drzi monopol na njih. Danas svako moze da napravi gitaru, samo je pitanje koliko je spreman da ulozi, nije to nikakva posebna nauka. Svi vi moralisti sto ih zalite verujem da zalite i Bila Gejtsa koji je ulozio svoju pamet i znanje pa kupujete original Windowse i ostale programe :D

Sto se tice prodavaca ovih fejkova, ja nemam nista protiv njih dok god ne varaju ljude a vec sam rekao da se ne isplati dati te pare za fejk jer za jos koju stotinu evra vise moze da se uzme ekstra gitara, bar polovna.

jagoda

Post by jagoda » 02 Apr 2011, 02:16

Uh, ja sam suvise star, jos malo mi je ostalo vremena za zajebanciju...
Priznajem da placam logo.
Zato sto mi taj logo nesto garantuje.
Tel. - Nok.
Auto - Pug.
Garderoba - Italijani (mislim na ovu ulicnu - replay, diesel, energie/sixty...) moze i Svabo - Adidas
Watch - Swatch
Axe - Fender USA
jbg. pojednostavljeno razmisljanje.

jagoda

Post by jagoda » 02 Apr 2011, 02:22

p.s.
windows ® sam platio.
Vise puta.
Sa zaljenjem.
Ali ipak.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Apr 2011, 08:17

jagoda wrote:Priznajem da placam logo.
sa ovim bih se slozio ali to je potpuno drugi razlog od onog koji si naveo u prethodnom postu.
Zar je moguce da nikome ne smeta moralni aspekt te kriminalne aktivnosti ?
Ti prevaranti rade direktno protiv onih koji su ulozili citave svoje zivote, znanje i novac ,
da naprave instrumente koje mi toliko volimo i cenimo.
Da ne govorim o tome da su Fender , Gibson i slicne firme direktno uticale na stvarenje citavih muzickih pravaca i
kulture koja je vezana za tu muziku. Jednostavno, kreirali su zvuk u kome mi uzivamo.
Napravili su dizajn kome se mi divimo.

U ostalom, kad kupujes polovno, jedina garancija si sam sebi, tu ti ni jedan logo ne moze pomoci... bar je to moje misljenje... Kad kupujes preko oglasa, sve jedno je da li je Gibson, Epiphon, Chibson Tokai, ako imas usi i znanje, mozes da prodjes odlicno, i niko ne moze da te zahebe, tj niko ti ne moze biti kriv ako se zahebes, pravi primer je videnov pokusaj prevare gde je rocket odmah izvalio sta je u pitanju...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 02 Apr 2011, 11:34

jagoda wrote:Uh, ja sam suvise star, jos malo mi je ostalo vremena za zajebanciju...
Priznajem da placam logo.
Ne garantuje logo nista, a ako i garantuje onda to garantuje i logo bilo kojeg drugog brenda, pitanje je koliko si sta platio i sta si dobio za uzvrat. Gibson drzi monopol i to je ono sto im omogucava da drze vise cene nego sto realno vrede gitare, nije samo logo u pitanju. Pa cek kad jedan majstor moze da ti ju izradi jeftinije kako je moguce da gitare koje se serijski proizvode kostaju toliko, sta je to toliko posebno skupo? Ok, kontam da se tu ugradjuju i drugi troskovi, marze,carine,pdv... Imam i ja Fendera pa sta, samo ga nisam platio 1600eur koliko kosta u Mitrosu.

jagoda

Post by jagoda » 02 Apr 2011, 12:46

USA Fender u Mitrosu trenutno kosta od 880 eur, pa navise.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 02 Apr 2011, 13:01

jagoda wrote:USA Fender u Mitrosu trenutno kosta od 880 eur, pa navise.
To je najjeftiniji model ili je u pitanju neko snizenje, a i cene na sajtu nisu pouzdane. Uglavnom ja imam Vintage 62 koji kosta oko 1600eur. Inace ta cena koju si naveo bi bila korektna za standard, a recimo za gibson oko 1500eur za standard, po meni, sve preko toga je mnogo. Ali dobro pretpostavljam da su cene u americi bas tu negde jos kad se uzmu u obzir cene polovnih gitara tamo mogu da se nadju sasvim povoljne stvari.

jagoda

Post by jagoda » 02 Apr 2011, 19:35

Vintage '62 od 1600 eur je fantasticna gitara koja bi mogla da kosta i vise , i opet bi vredela svaku paru.
Samo to mogu da kazem.
Cene na sajtu su u velikoj meri pouzdane.
Oni imaju 4 maloprodajna objekta, i nemaju u svakoj radnji sve.
Ali ako zelis neki odredjen model, i ti si naprimer iz Beograda, a oni gitaru imaju u Nisu,
oni su spremni da instrument posalju iz jedne radnje u drugu.
Takvo je bar moje iskustvo.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 02 Apr 2011, 20:03

jagoda wrote:Vintage '62 od 1600 eur je fantasticna gitara koja bi mogla da kosta i vise , i opet bi vredela svaku paru.
Samo to mogu da kazem.
Cene na sajtu su u velikoj meri pouzdane.
Oni imaju 4 maloprodajna objekta, i nemaju u svakoj radnji sve.
Ali ako zelis neki odredjen model, i ti si naprimer iz Beograda, a oni gitaru imaju u Nisu,
oni su spremni da instrument posalju iz jedne radnje u drugu.
Takvo je bar moje iskustvo.
Uglavnom jesu, ali secam se pre jedno pola godine su stavili za americke jazzmastere i jaguare cenu od nekih 800eur, ja otisao da pitam narednih dana ono u stvari oko 1700eur.

Inace ja imam vintage strat '62 iz 1996 i stvarno je savrsena gitara, ne bih ju menjao ni za sta, mnogo mnogo bolje zvuci akusticno od les paula. Kakvi su sadasnji modeli ne znam.

Audio

Post by Audio » 02 Apr 2011, 21:35

Po mom misljenju, ni jedna gitara ne vredi realno vise od 400-500 evra. Apsolutno, ni jedna. Kao klinac sam se zaludjivao
i terao roditelje da u vreme kada je plata bila 4 marke daju 1350 maraka za Fendera. Danas nikada ne bih dao toliko para.
Slusao sam ljude kako "kidaju" gitaru i "ubijaju" kako sviraju na nekim jadnim Slamerima, Hamerima itd.
Sve je samo stvar "tripovanja" i to proizvodjaci vrlo dobro znaju i koriste. Jedno je sigurno a to je da ni jedna gitara
nije za sve. Moras da imas bar 2 ili 3 ako hoces da pokrijes citav opseg stilova. Ja se ovih dana lomim da uzmem
nekog Les Pola. To sigurno nece biti Gibson ne zato sta nemam nego zato sto nedam za glupu gitaru toliko para
kada jedan Epiphone od 500 evrica radi kao zmaj. Ionako ce za 10-15 godina da vredi bar 800.

Bobi

Post by Bobi » 02 Apr 2011, 23:26

LifelessDead wrote:Gibson drzi monopol ...
Nisam razumeo ovo bas... Kako to mislis?

LifelessDead

Post by LifelessDead » 03 Apr 2011, 01:18

Bobi wrote:
LifelessDead wrote:Gibson drzi monopol ...
Nisam razumeo ovo bas... Kako to mislis?
Pa mislio sam na dizajn pre svega. Ajde koju to gitaru ovde jos mozes da uzmes da ima isti dizajn kao Gibson? Nijednu. Sve sto se prave su za Japansko trziste, Tokai, FGN, ESP pravi Navigator i Edwards, Bacchus itd., vecina ljudi nije nikad ni cula za neke od ovih gitara a neke su bolje od Gibsonovih Custom shop modela kao sto je Navigator, ali je doduse i skup.

http://shop.ebay.com/yasoohmusic1109/m. ... 4340.l2562
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=naviga ... m270.l1313

Kao sto vidis mozes jedino da ih narucis preko ebaya ili drugih aukcijskih sajtova iz Japana, jos i jeftinije ali mnogi ne salju za Srbiju. Gibson im ne omogucava da proizvode za inostrana trzista.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 03 Apr 2011, 01:21

Evo ti uporedi recimo cenu i specifikacije ovog Tokaia sa Gibson standardom http://cgi.ebay.com/TOKAI-LS160-MIJ-Nit ... 588d3d3612

Mrav

Post by Mrav » 03 Apr 2011, 02:13

Mislim da to što tih gitara nema kod nas, nije problem monopola Gibson-a. ESP gitare se normalno prodaju u celom svetu, postoji brdo proizvođača dobrih gibsonolikih gitara (Washburn, Michael Kelly, Heritage, googlajte...). Top modeli mnogih firmi se po kvalitetu i ceni mogu porediti sa Gibson-om i prevazići ga često.

Problem kod nas su naravno domaći trgovci, naravno da u situaciji kada će i najveće radnje mesečno prodati 1.5 tako vrednu gitaru, idu na sigurno poručujući Gibson, Fender i ostale marke koje "idu" za koje su ljudi više čuli i sl.

Ako kupujete već gitaru koja vredi 1500+ evra, nije više toliko teško isplanirati road-trip i otići negde preko i potražiti tačno šta vam treba.

Uostalom odakle Gibson-u monopol.... pa nije to Microsoft! Svaka električna gitara će raditi na svakom pojačalu i obrnuto, ne vidim da je slučaj da Marshall radi samo sa Gibson-om i Fenderom pa ste osuđeni na iste :bambi: Monopol bi značio da firma koristi svoju poziciju na tržištu da vam onemogući da nabavite proizvod druge firme ili slične proizvode, ovde je u IT terminima sve "kompatibilno" :)

Drugo ova priča da ni jedna gitara ne bi trebalo da vredi više od 500e mi je biserna iskreno. Izvinite ali ja sam tražio jeftiniju gitaru tog karaktera svojevremeno, i nisam kupio Epiphone jer me ni jedan nije impresionirao, kupio sam Peavey-ja, a rado ću kupiti dobrog Gibsona kada budem mogao. Moja gitara jako lepo radi, ali probao sam dosta tih skupljih gitara i mislim da neki originalni Gibsoni (ne svi) rade mnooogo bolje od moje gitare i po meni opravdavaju svoju cenu. Sve je to individualno, skoro sam imao priliku da probam jedan Traditional Les Paul, a dan kasnije Standard. Iako je standard verovatno skuplji, Traditional mi je neuporedivo bolja gitara, i gitaru tog tipa ću ja uzeti kada budem imao prilike.

Niko nikog ne bije da kupi baš Gibsona (pomenuo sam Michael Kelly koji je po meni odličan, ima Hammer-a jako dobrih) a ovde kao da se neki žale što nema dobrih gitara kod nas - a da su ISTE kao Les Paul, oblik, položaj potova, sve. Meni je mnogo bitnije da je osećaj sviranja u nivou, zvuk koji proizvode, a ne da li ima 2 roga ili jedan cutout.

P.S. Oblik tela Les Paul-a (pa i sg-a čini mi se) nije zaštićen, svako može napraviti bez problema gitaru tog oblika a ima ih dosta, ako vam je baš potrebno da je i glava tačno oblika kao što pravi Gibson, onda ste Gear Snob, nema dalje priče :lol:

O.o

Post by O.o » 03 Apr 2011, 02:29

http://www.kupujemprodajem.com/Slammer- ... id=1636269 jel ova gitara bash toliki "krs" da se prodaje za ove pare? ja nikad nisam probao ni jednog slammera...

Locked