Koje lampe koristite u pretpojačalu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Koje lampe koristite u pretpojačalu?

Post by Dersu Uzala » 09 Nov 2010, 06:01

Mada, kaze covek, OTK ide i na namestaj. Pegle. Brijace. Usisivace. Kombajne. Traktore. Svasta nesto. Ono, kao, Sovjet Junjn Apruvd, skjuz mi? Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).

Ja :srce: Россия. Mada i Україна. Nema lepsih cura do iz Ukrajine. Polu-nase/polu-svedjanke. Mislim alo, eketronska vakuumska cev.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Nov 2010, 08:45

Image
Image

Evo, to je taj prepoznatljivi, prefinjeni ruski dizajn. :mrgreen:
Ove su trenutno u pojacalu (EL84). Mislim da su to te, Stanko, koje se i tebi nude...

Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove? :ziveli:
Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).
:lol: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Nov 2010, 12:01

Kao što Dersu reče:
All Russian tubes have factory logo and date of production ( month / year ) engraved on glass and ink stamped quality control number ( OTK )
http://www.arrakis.es/~igapop/russianot ... g%20System

Nego, 'oće to da radi u svim gitarskim pojačalima? Pitam zbog:
The most significant difference between the two is that 6N2P has its two filament elements connected in parallel, unlike the series filament connection of the 12AX7, and it is thus only possible to operate it from a 6.3 volt, 300 mA filament supply (whereas a 12AX7 may be operated from either 6.3 or 12.6 volts.)
http://en.wikipedia.org/wiki/6N2P

Pričaju ovde svašta o tome, ali nikako da nešto skapiram :mrgreen:
http://archive.ampage.org/threads/6/gag ... AX7-1.html
http://forum.musikding.de/vb/showthread.php?t=19663
:ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Nov 2010, 12:04

sinisake wrote:Image
Image

:bow: Obožavam ove kontraste! :metal:
Deda je često putovao u Rusiju i Poljsku, pa sam na takve ambalaže navikavan još od malih nogu. :mrgreen:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 09 Nov 2010, 12:17

U pretpojačalu koristim Mullard ECC83 3 komada i jednu ECC81, sve iz 1976.
Moram pod hitno da kupim neke obične lampe da ne kuvam ove ekstra lampe na probe i svirke... Da se čuvaju za snimanja i fensi koncerte, hehe :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Nov 2010, 15:32

+Hopkins+ wrote:U pretpojačalu koristim Mullard ECC83 3 komada i jednu ECC81, sve iz 1976.
Moram pod hitno da kupim neke obične lampe da ne kuvam ove ekstra lampe na probe i svirke... Da se čuvaju za snimanja i fensi koncerte, hehe :D
Reizdanja?

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 09 Nov 2010, 15:57

Jok, originali, došli uz Hiwatta.

edit: Možda si mislio da stavim reizdanja? Pa ne znam, skupe su te lampe, a nisam siguran da se nešto posebno dobija. Zadovoljiću se sa nekim JJ ili TAD.

milan019

Post by milan019 » 09 Nov 2010, 19:56

Posle par divnih postova koji su mi otvorili oci mogu da oglasim da su sve cevi(skoro sve)sa romboidom na sebi,znaci reflektor corp Saratov ili u USA je to brend SOVTEK.Imam i jednu 6n1p koja je Voskhod Kaluga i imam dve 6n6p koje su Novosibirsk.
Dakle,zbog novonastale situacije nudim ovako:
6n1p ev-5 komada
6n2p-ev-10 komada
6n3p ev-5 komada
6n6p ev-2komada
6p15p ev-3komada
Cevi prodajem u paketu!!!Posto sam saznao da vrede mnogo vise od ovoga koliko ih ja cenim,razmisljam da im dizem cenu.Dakle,pozurite...
Sve lampe su NOS :XD:

vasko

Post by vasko » 09 Nov 2010, 21:00

haha,nista sad ce dersu da ih kupi

samo jos malo da se informise da im nabije cenu jos malo,jer mozda su bile na sputnjiku 2

milan019

Post by milan019 » 09 Nov 2010, 22:25

Pa pazi...Cena je ona koju sam napisao...Istrazivao sam po domacim sajtovim i oglasima i mislim da je korektna.E sad,zuri mi se da ih prodam zato sto bi trebalo da mi stigne par komada 6S33S(babuske) i 6V6.
Mada,sledeca tura koju nabavim icice po vecim cenama zato sto nudim kvalitet(a da to nisam ni znao).
Sada nisam derpe da povecavam cenu...
Jedino sto sam uslovio je da cevi prodajem u paketu,iz razloga da bih sto pre skupio kintu.Uskoro postavljam i slike cevi.
Ponavljam,sve cevi su NOS!!!

milan019

Post by milan019 » 10 Nov 2010, 00:56

sad sam ukapirao da neumem da postavim sliku ovde pa ako moze pomoc... :roll:

milan019

Post by milan019 » 10 Nov 2010, 01:28

Image
To je to za nocas...ostatak slika sutra..Dok upoaduje jednu treba mu tri ciganske godine.
Zaboravih da se zahvalim na objasnjenju i da kazem da ne gledate datum na slici,nije slikana tada nego sam vadio baterije iz fotoaparata pa mu kasnije nisam podesio datum

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2010, 01:31

sinisake wrote:Image
Image

Ove su trenutno u pojacalu (EL84). Mislim da su to te, Stanko, koje se i tebi nude...

Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove? :ziveli:
Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).
:lol: :ziveli:
to je Sovtek brand, isto pravljen u Reflektor fabrici u Saratovu. Krem de la krem. Jos da je stara (NOS). 160$ traze za par u Amerigi ovi na ebayu. Rusi valjaju za 60$ par tih NOS. Ove nove su mnogo jeftinije naravno, ima ih. Ruska ekonomija je zivnula proizvodnjom lampi kazu. Ove cene doduse vaze za izlazne lampe, ali ni preamp nisu mnogo jeftinije. 20$ po komadu minimum.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2010, 02:03

vasko wrote:haha,nista sad ce dersu da ih kupi

samo jos malo da se informise da im nabije cenu jos malo,jer mozda su bile na sputnjiku 2
Plati pa klati. A vol'o bi da mozes da ih hekujes pa da ti djaba rade :mrgreen: ...

To sto decko nudi su premijum lampe dezignirane za vojnu i industrijsku potrosnju. Em su napravljene u jednoj od najcenjenijih svetskih fabrika lanpi. Em su iz perioda kad se to pravilo kako dolikuje, to se umakalo u barijum/stroncijum/torijum okside a ne prskalo spricevima na kasicicu ko danas. Te lanpe sljakaju po 30 godina.

Post Reply