Koje lampe koristite u pretpojačalu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Koje lampe koristite u pretpojačalu?
Mada, kaze covek, OTK ide i na namestaj. Pegle. Brijace. Usisivace. Kombajne. Traktore. Svasta nesto. Ono, kao, Sovjet Junjn Apruvd, skjuz mi? Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).
Ja :srce: Россия. Mada i Україна. Nema lepsih cura do iz Ukrajine. Polu-nase/polu-svedjanke. Mislim alo, eketronska vakuumska cev.
Ja :srce: Россия. Mada i Україна. Nema lepsih cura do iz Ukrajine. Polu-nase/polu-svedjanke. Mislim alo, eketronska vakuumska cev.

Evo, to je taj prepoznatljivi, prefinjeni ruski dizajn.

Ove su trenutno u pojacalu (EL84). Mislim da su to te, Stanko, koje se i tebi nude...
Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove?

Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).

Kao što Dersu reče:
Nego, 'oće to da radi u svim gitarskim pojačalima? Pitam zbog:
Pričaju ovde svašta o tome, ali nikako da nešto skapiram
http://archive.ampage.org/threads/6/gag ... AX7-1.html
http://forum.musikding.de/vb/showthread.php?t=19663

http://www.arrakis.es/~igapop/russianot ... g%20SystemAll Russian tubes have factory logo and date of production ( month / year ) engraved on glass and ink stamped quality control number ( OTK )
Nego, 'oće to da radi u svim gitarskim pojačalima? Pitam zbog:
http://en.wikipedia.org/wiki/6N2PThe most significant difference between the two is that 6N2P has its two filament elements connected in parallel, unlike the series filament connection of the 12AX7, and it is thus only possible to operate it from a 6.3 volt, 300 mA filament supply (whereas a 12AX7 may be operated from either 6.3 or 12.6 volts.)
Pričaju ovde svašta o tome, ali nikako da nešto skapiram

http://archive.ampage.org/threads/6/gag ... AX7-1.html
http://forum.musikding.de/vb/showthread.php?t=19663

U pretpojačalu koristim Mullard ECC83 3 komada i jednu ECC81, sve iz 1976.
Moram pod hitno da kupim neke obične lampe da ne kuvam ove ekstra lampe na probe i svirke... Da se čuvaju za snimanja i fensi koncerte, hehe
Moram pod hitno da kupim neke obične lampe da ne kuvam ove ekstra lampe na probe i svirke... Da se čuvaju za snimanja i fensi koncerte, hehe

Reizdanja?+Hopkins+ wrote:U pretpojačalu koristim Mullard ECC83 3 komada i jednu ECC81, sve iz 1976.
Jok, originali, došli uz Hiwatta.
edit: Možda si mislio da stavim reizdanja? Pa ne znam, skupe su te lampe, a nisam siguran da se nešto posebno dobija. Zadovoljiću se sa nekim JJ ili TAD.
edit: Možda si mislio da stavim reizdanja? Pa ne znam, skupe su te lampe, a nisam siguran da se nešto posebno dobija. Zadovoljiću se sa nekim JJ ili TAD.
Posle par divnih postova koji su mi otvorili oci mogu da oglasim da su sve cevi(skoro sve)sa romboidom na sebi,znaci reflektor corp Saratov ili u USA je to brend SOVTEK.Imam i jednu 6n1p koja je Voskhod Kaluga i imam dve 6n6p koje su Novosibirsk.
Dakle,zbog novonastale situacije nudim ovako:
6n1p ev-5 komada
6n2p-ev-10 komada
6n3p ev-5 komada
6n6p ev-2komada
6p15p ev-3komada
Cevi prodajem u paketu!!!Posto sam saznao da vrede mnogo vise od ovoga koliko ih ja cenim,razmisljam da im dizem cenu.Dakle,pozurite...
Sve lampe su NOS
Dakle,zbog novonastale situacije nudim ovako:
6n1p ev-5 komada
6n2p-ev-10 komada
6n3p ev-5 komada
6n6p ev-2komada
6p15p ev-3komada
Cevi prodajem u paketu!!!Posto sam saznao da vrede mnogo vise od ovoga koliko ih ja cenim,razmisljam da im dizem cenu.Dakle,pozurite...
Sve lampe su NOS

haha,nista sad ce dersu da ih kupi
samo jos malo da se informise da im nabije cenu jos malo,jer mozda su bile na sputnjiku 2
samo jos malo da se informise da im nabije cenu jos malo,jer mozda su bile na sputnjiku 2
Pa pazi...Cena je ona koju sam napisao...Istrazivao sam po domacim sajtovim i oglasima i mislim da je korektna.E sad,zuri mi se da ih prodam zato sto bi trebalo da mi stigne par komada 6S33S(babuske) i 6V6.
Mada,sledeca tura koju nabavim icice po vecim cenama zato sto nudim kvalitet(a da to nisam ni znao).
Sada nisam derpe da povecavam cenu...
Jedino sto sam uslovio je da cevi prodajem u paketu,iz razloga da bih sto pre skupio kintu.Uskoro postavljam i slike cevi.
Ponavljam,sve cevi su NOS!!!
Mada,sledeca tura koju nabavim icice po vecim cenama zato sto nudim kvalitet(a da to nisam ni znao).
Sada nisam derpe da povecavam cenu...
Jedino sto sam uslovio je da cevi prodajem u paketu,iz razloga da bih sto pre skupio kintu.Uskoro postavljam i slike cevi.
Ponavljam,sve cevi su NOS!!!
sad sam ukapirao da neumem da postavim sliku ovde pa ako moze pomoc... 

To je to za nocas...ostatak slika sutra..Dok upoaduje jednu treba mu tri ciganske godine.
Zaboravih da se zahvalim na objasnjenju i da kazem da ne gledate datum na slici,nije slikana tada nego sam vadio baterije iz fotoaparata pa mu kasnije nisam podesio datum
- Dersu Uzala
to je Sovtek brand, isto pravljen u Reflektor fabrici u Saratovu. Krem de la krem. Jos da je stara (NOS). 160$ traze za par u Amerigi ovi na ebayu. Rusi valjaju za 60$ par tih NOS. Ove nove su mnogo jeftinije naravno, ima ih. Ruska ekonomija je zivnula proizvodnjom lampi kazu. Ove cene doduse vaze za izlazne lampe, ali ni preamp nisu mnogo jeftinije. 20$ po komadu minimum.sinisake wrote:
Evo, to je taj prepoznatljivi, prefinjeni ruski dizajn.![]()
Ove su trenutno u pojacalu (EL84). Mislim da su to te, Stanko, koje se i tebi nude...
Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove?
Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).![]()
- Dersu Uzala
Plati pa klati. A vol'o bi da mozes da ih hekujes pa da ti djaba radevasko wrote:haha,nista sad ce dersu da ih kupi

To sto decko nudi su premijum lampe dezignirane za vojnu i industrijsku potrosnju. Em su napravljene u jednoj od najcenjenijih svetskih fabrika lanpi. Em su iz perioda kad se to pravilo kako dolikuje, to se umakalo u barijum/stroncijum/torijum okside a ne prskalo spricevima na kasicicu ko danas. Te lanpe sljakaju po 30 godina.