Kako ste rešili napajanje za pedale?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kako ste rešili napajanje za pedale?
Ta univerzalna napajanja izbacuju 2A samo na najmanjoj voltazi, tako da kad ga podesis na 9V ne mora da znaci da izbacuje 1300 ili vise. Pazi ja sam to video na nekom uputstvu za neki moj adapter stvarno nisam strucnjak, al bilo je tipa: naznacen je adapter na 1A na 4V ali na 9V daje 600mA.
Odnesi napajanje što si kupio i probaj u Artistu lepo.Pošto si eliminisao da je procesor u samom artistu sa njihovim napajanjem.Eto ne znam dalje da ti pomognem.Trebaće ti para u svakom slučaju.
jel moze jedan brzi odgovor na pitanje:
moze li stimer pedala da pokrene ostale pedale (u varijanti kada dovedem adapterom napajanje do stimera)?
moze li stimer pedala da pokrene ostale pedale (u varijanti kada dovedem adapterom napajanje do stimera)?
mozeparker wrote:jel moze jedan brzi odgovor na pitanje:
Znači, dovedem napajanje do štimera, odatle dalje pedala po pedala povezane dejzi kablićima. Jel to sve, ne mora da učestvuje pedalbord u celoj akciji?
a sto bi to radio? sto ne bi direktno sa adaptera napravio daisy?
Napravis daisy chain 1 na X tj. jedan od adaptera na onoliko koliko ti treba da pokrenes pedale,samo vodi racuna da ti adapter ima dovoljno [A] odnosno da mozes da pokrenes pedale,kupis 2.1mm konektore DC za ugradnju na kabal (muske ) i onda to sve lepo izlemis i to ti je to, nije tesko pogledaj mnogo imas toga na netu...pozz.!!!
ok, hvala
http://www.kupujemprodajem.com/Adapter- ... id=1740116
evo prodajem bas jedno do jaja napajanje ima 500ma.,,meni je drzao noise gate,dist i wah.... mada verujem da moze jos vise... samo treba onaj chain da se kupi,pokida sam ga xD
evo prodajem bas jedno do jaja napajanje ima 500ma.,,meni je drzao noise gate,dist i wah.... mada verujem da moze jos vise... samo treba onaj chain da se kupi,pokida sam ga xD
evo mene sa porapvljenim adapterom.Nek se pozlate ruke mom rodjaku koji je uspeo da popravi...vecina kod kojih sam nosio i misio da znaju nesto oko elektronike nisu hteli ni da pogledaju iznutra adapter,i tako na kraju odnesem ja adapter kod rodjaka i za manje od 15min ga je sredio.eno sad procesor siba punom snagom! 

Imam malo pitanjce.
Da li ima negde u BG-u da se kupi ovo:

Dakle, ono što ovo radi je konvertuje 2.1mm Boss tip adaptera u 3.5mm (Matori DOD, zašta meni i treba, EH, itd), i istovremeno menja polaritet.
http://www.visualsound.net/index.php/pr ... verter_c35
Pomoću ovoga bi sve mogao da napajam preko jednog adaptera, a to bi bilo superiška!

Dakle, ono što ovo radi je konvertuje 2.1mm Boss tip adaptera u 3.5mm (Matori DOD, zašta meni i treba, EH, itd), i istovremeno menja polaritet.
http://www.visualsound.net/index.php/pr ... verter_c35
Pomoću ovoga bi sve mogao da napajam preko jednog adaptera, a to bi bilo superiška!

moze da se napravi za par stotina dindzi, to ti mogu reci.
To znamandrej] wrote:moze da se napravi za par stotina dindzi, to ti mogu reci.

kupi delove, dodji kod mene na brdo i gotovo ti za dz, za 5min. ako oces, u ponedeljak sam slobodan.
ja sam tu bananicu vezao direktno na daisy chain (trebalo mi za big muffa), radilo je bez problemo, samo namesti polaritet dobro.