Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mateuspoz

Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Post by mateuspoz » 24 Dec 2012, 23:38

Da, Ilija je tako to radio, rutiski je to posao za njega,

Tremolo nije u "lebdećem" setapu zbog toga što mi ovako bolje zvuči, inače vrlo dobro štimuje tako da ću se narednih dana zezati sa tim, tj, kada budem menjao žice...

akcija jeste niska, mada ja ne volim baš nisko-nisko...onako, da se čuje ton, a onda moraš da stisneš žicu...
Ali, sve je konforno, na nižim pragovima oblo, lako se svira i zateže za solo, ovamo, na višim ravnije, taman kako treba...
Ja mislim da niska akcija može da krene još od 9.5" radijusa (Satriani, zar ne?), ne znam zašto se ide na 14, 16"...mislim da je dovoljno za one što vole ravno 12", imam utisak da gitara gubi magiju sa suviše ravnim radijusom..
Bancika, očigledno imaš drugačiji stav, ja sam dugo imao gitaru sa 16" i meni se to ...dosadilo, ajde da ne preterujem u izrazima...ne znam zašto mora toliko ravno?!

:ziveli: :ziveli:

bancika

Post by bancika » 25 Dec 2012, 00:06

volim ja i 12", imam na jednoj gitari 12", na drugoj compound 10-16", na trecoj 16" i squiera koji je bio 9.5" pa smo ga preradili na 12"...tako da vecinom imam 12-tice :)
12" je odlicna sredina, dobra za sve. Ibaneza sam uzeo zato sto sam hteo shred ibaneza, ne zbog radijusa. A svaki RG je sa tim radijusom. U vecini slucajeva ne smeta sto je toliko ravno, za soliranje, rifove i slicno je savrseno. Gde je malo nezgodno su bare hvatovi, ruka se mnogo brzo zamori. LP vrat koji je malo deblji i 12" radijus mi je mnogo laksi za to. E sad, ja i ne sviram mnogo bare hvatove, pa mi nije bitno.

Btw, Satch valjda ima neki cudan compound 9.5-10", kazu da on ima ultra-niski action.

fattwang

Post by fattwang » 25 Dec 2012, 06:08

Kolika je visina žica iznad pragova na 12-tom i 17-tom pragu kod pominjanog mex hot roded rw strata?

mateuspoz

Post by mateuspoz » 25 Dec 2012, 08:11

fattwang wrote:Kolika je visina žica iznad pragova na 12-tom i 17-tom pragu kod pominjanog mex hot roded rw strata?

..na koji strat mislis?... :?

fattwang

Post by fattwang » 25 Dec 2012, 08:43

Na sunburst sa rosewood vratom i sa promenljivom radijusom. Onaj prikazan na puno detaljnih fotografija.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 25 Dec 2012, 08:58

fattwang wrote:Na sunburst sa rosewood vratom i sa promenljivom radijusom. Onaj prikazan na puno detaljnih fotografija.
...na poslu sam, ke izmerimo popodne...
....evo ti Custom Shop R.Galagher iz slične perspektive, 9.5", jumbo medium frets...ja sam se trudio da tex lady približim što više ovoj gitari, misija je nemoguća iz prostog razloga što je neck na RG masivniji, zato sam masu koliko-toliko čuvao na 7,25" na prvih 6-7 pragova...ne znam šta bi se desilo sa telom tj. tonom kada bi le skinuo ovaj glupi finiš (zato što nije nitro celuloza, ne zbog izgleda), ali Ilija mi je rekao da taj "nasilni" Road Worn ne unosim više u njegovu radionicu...ili da to uradim iza njegovih ledja...hehe...

Evo RG:

Image
Image

:ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 25 Dec 2012, 09:41

Uh ovaj Rorika pleni li pleni, Mato nemoj više da ga postavljaš molim te :cry:

on topic, ovo bi mi bio trenutni izbor instrumenta, misli da je sasvim ok novac za ono što nudi (+69ke) :bambi:

Image

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... -Sunburst/

mateuspoz

Post by mateuspoz » 25 Dec 2012, 09:50

Gagi,
Ovaj na slici nije Classic Player, ima 22 praga, čivije nisu Oval Knobs...ako kupuješ, budi oprezan...pozz.. :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 25 Dec 2012, 11:53

Na slici je American Standard

Milanares

Post by Milanares » 25 Dec 2012, 13:30

ja imo cp60s - vrhunski strat i malo vise od toga, ali ova cena u mitrosu je malo uf!

Gagi

Post by Gagi » 25 Dec 2012, 13:51

A da, sad videh, greška u brzini :hide: mada bih voleo da me zeznu i sa jednim ovakvim, hvala :1: i izvinjavam se, e sad cena možda jeste malo viša ali opet kažem čini mi se da dosta nudi za istu, šta znam... ako ima neko neka se javi da nam kaže iskustva, milanares?

Milanares

Post by Milanares » 25 Dec 2012, 15:38

pa kao i sve, nije svaki komad isti, treba birati. ja rizikovao, uzo na nevidjeno od onog cara iz Nish sto je dao da mu se relikuje haha, stigla mi gitara nastimovana :) komad samo takav, platio oko 400e, shielding obavezan, kondenzatori na potove, ja voleo da trem bude floating, 11ke. rezonantna, lagana, pikapi odlicni ali nisu usa cs 69ke to nemoj da te slaze neko, medjupozicije nisu hum canceling, to je kao troo :nixweiss: treba naci, napraviti steel blok, sastrugati poli itd, konforan vrat, lepo popuni saku, radijus fantastican ...
prodao za 380, pa taj lik prodao za neznamkoliko Koletu iz V.Prezira, to je njima uz Gretscha leglo samo tako, poslusaj nove stvari, mislim i da Straight Mickey koristi isto taj model.
Po mitrosima komadi varijaju u tezini dosta sto govori o drvetu jel. i tako. mene svojevremeno odje na MF docekali na noz kakva mi je gitara sram me bilo isprozivali mi i zive i pokojne clanove najuze familije blabla kao mangupi kwiss, jagoda i ostali, ali nema veze, kad sam skontao sta oni sviraju batalio sam raspravu. sve u svemu, da sam imao mogucnosti da je zadrzim najverovatnije bih, ali gasovanje ubi tih dana. valda sam pomogao. bio skoro na kp neki 50s zlatni i to je fino, ne znam dal je choek prodao...

Gagi

Post by Gagi » 26 Dec 2012, 00:00

Ok, ja se samo raspitujem onako, čudno mi je da stvarno nisu 69ke na njemu, zašto bi lagali :?: jer čini mi se da baš ti pikapovi i prodaju ovaj model. Hvala na iskustvenim podacima u svakom slučaju :1:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Dec 2012, 01:01

Gagi,
69' ne bi ni trebalo da budu hum cancelin' u 2-4 polozaju, tj. midl pup nije reverse .. ..za sve ostalo ne znam...ili...prilicno se slazem... :idea:

Milanares

Post by Milanares » 26 Dec 2012, 07:29

pa zovu se custom 69 ali nisu usa custom shop 69 magneti :)
bez obzira, odlicno zvuce

Post Reply