Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Post by bancika » 27 Mar 2015, 12:37

Duschmanov wrote:Zato pedala i košta 25 evra. Naučiš da koristiš delay pa onda kupiš bolji čip. :) Usput ako se snadjem za VD400 eto i boljeg čipa za pristojnu sumu :)
naravno...zato postoji yugo, ne zato sto je dobar auto. Ko 'oce da ga vozi, nek izvoli :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2015, 13:24

bancika wrote:naravno...zato postoji yugo, ne zato sto je dobar auto. Ko 'oce da ga vozi, nek izvoli
Zatvarajte temu, Bancika objasnio. :XD: :bravo: :bravo: :bravo:

Duschmanov

Post by Duschmanov » 27 Mar 2015, 13:34

bancika wrote:
Duschmanov wrote:Zato pedala i košta 25 evra. Naučiš da koristiš delay pa onda kupiš bolji čip. :) Usput ako se snadjem za VD400 eto i boljeg čipa za pristojnu sumu :)
naravno...zato postoji yugo, ne zato sto je dobar auto. Ko 'oce da ga vozi, nek izvoli :)
Automobili su adekvatno uporedjenje sa pedalama?
Koji ste vi likovi ... :lol:
Znači, odmah da odem u radnju i da kupim Lamborghini, jer ako kupim Golfa (Carbon Copy) opet će biti: "zato postoji Golf, za široke narodne mase, Ko 'oce da ga vozi, nek izvoli "

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 13:38

Ako imas pare - naravno. Niko ne vozi yuga iz meraka, nego sto u tom trenutku ne moze da priusti bolje. Isto je sa pedalama. Niko ne kaze "ee, sanjam dan kada cu kupiti behringer pedalu". Ima mesta i za jedne i za druge na trzistu, naravno...i nisu idioti oni koji kupuju jedne ili druge. Samo neke pedale se zele, na druge si osudjen :)

i da, mislim da je dobro poredjenje automobila sa pedalama ili gitarama. Cenovni opseg je dovoljno sirok, spektar razlicitih opcija, modela, boja takodje. Razlika kvaliteta...
Last edited by bancika on 27 Mar 2015, 13:42, edited 2 times in total.

Perce

Post by Perce » 27 Mar 2015, 13:39

Duschmanov wrote:
bancika wrote:
Automobili su adekvatno uporedjenje sa pedalama?
Koji ste vi likovi ... :lol:
Znači, odmah da odem u radnju i da kupim Lamborghini, jer ako kupim Golfa (Carbon Copy) opet će biti: "zato postoji Golf, za široke narodne mase, Ko 'oce da ga vozi, nek izvoli "
Koji si ti bukvalista.... :ziveli:

Btw, jel ovo cemu?
Image

Duschmanov

Post by Duschmanov » 27 Mar 2015, 13:42

a zašto me vi napadate ovako grupno? Hoću jeftinu pedalu a vi svi u napad, umesto da pomognete? HEJ a da sam hteo skupu napadali bi me zato što neću jeftinu? :O.o: Koj je vama *****?
Svi vi imate najskuplje pedale pa ovde odgovarate iz iskustva, jer ste prethodno imali te jeftine, ili samo gubite vreme jer ne znate pametno da ga istrošite? :evil:
Pustite nekog pametno nešto da napiše, neko ko ima Yugo pedalu, eto, vi ne morate da se spuštate tako nisko

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 13:44

ma niko te ne napada. Samo analiziram trziste i pokusavam da napravim zajebanciju u isto vreme :)

Prestani da sve tumacis kao atak na tvoju licnost i čil da fak daun

Duschmanov

Post by Duschmanov » 27 Mar 2015, 13:46

bancika wrote:ma niko te ne napada. Samo analiziram trziste i pokusavam da napravim zajebanciju u isto vreme :)

Prestani da sve tumacis kao atak na tvoju licnost i čil da fak daun
Meni je stvarno bitno da neko napiše nešto korisno. Do sada su napisali samo u vezi Behringer modela i to je to. Jedan je rekao da ima tu pedalu i to. Valjda ima još nekoga ko ima jeftinije pedale da svira na njima, nisu valjda svi odmah kupili najskuplje

Perce

Post by Perce » 27 Mar 2015, 13:47

Ja ne vidim nista uvredljivo u Bancikinoj analogiji sa autima?!

Duschmanov

Post by Duschmanov » 27 Mar 2015, 13:50

Perce wrote:Ja ne vidim nista uvredljivo u Bancikinoj analogiji sa autima?!
jaa ne vidim ništa korisno u vezi teme u tvom pisanju, pa šta sad?

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 13:58

ljudi su ti vec rekli sta misle, sta ocekujes vise? Kupi to sto mozes da priustis i tol'ko. Kad budes bio spreman (finansijski i u svakom drugom smislu) za nesto bolje, zamenices i to je to...koliko god da se diskutuje, taj behringer ili artec ili donner (kebab), nece biti bolji od TC ili MXR ili T-rex i slicnih. Znas tacno sta kupujes u svakom slucaju, nema sta da se debata. Cini mi se kao da cekas nekog da ti kaze - da, svi koji plate preko 30e su debili i to je sve isto...i tad ces da se smiris i prestanes da se brecas. Well, it ain't gonna happen.

Ako ti ista znaci, ja sam krenuo od nekog bazicno delaya ugradjenog na pojacalu (neki digitalni), pa sam napravio svoj sa pt2399, pa sam uzeo DD-20 i sad TC Nova Repeater. Probao sam i neke druge, al ove sam imao. U svakom trenutku sam imao to sto sam mogao da priustim i sto mi je delovalo kao dobra kupovina za te pare.

Perce

Post by Perce » 27 Mar 2015, 14:03

Ko je tebi drmao kavez? :)

Postoji razlog zasto Joyo dilej kosta 25 evra, DDx/DL8/CC oko 100 i Nova 200+. Sta ti tacno treba, i sta trazis, to samo ti znas. Dobio si savete o par pedala, sta valja za relativno male novce i to je to. To sto se drugi ili sto te drugi zajebavaju je verovatno zbog tvog stava. :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Mar 2015, 14:28

Cope wrote:Kao što sam naslov kaže - uvek se isplati velika razlika u ceni... 8)
Prodavcu svakako :lol:
bancika wrote:PT2399 cesto reklamiraju kao analog-like samo zato sto je sranje u konkurenciji digitalnih :) Do 300ms i radi nekako, preko toga dosta prlja. Po meni, nije dobar ni kao digitalni ni kao analogni.
Gledao sam datasheet i nisam video ni rezoluciju konvertera niti sampling rate (navodno je veoma visok) :grummel_2:
Ako ništa, mogu razumeti zašto ga koriste, veoma je jednostavan za upotrebu i kontam da nema zajebancije oko biasovanja kao sa analognim BBD čipovima
Nisam baš razumeo...
Duschmanov wrote:
Cope wrote:Kao što sam naslov kaže - uvek se isplati velika razlika u ceni... 8)
Voleo bih da čujem tvoj stav zašto?
Primer je MXR Carbon Copy koji polovan košta 120 evra. Zaašto bi se on isplatio kao kupovina u odnosu na VD400 koji se nalazi za 30 evra? A šta bi ste rekli da je bila nedoumica u vezi MXR CC i nekog drugog analognog od 200 evra? I tada bi se opet isplatila razlika u ceni? Eee prikane pa treba imati meru. :ziveli:
Ja sam prvi stava da nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari, ali, opet ni Carbon Copy nije neka liga jer ima delay pedala butik proizvodjača od par stotina evra. Znači, vuče te gas da sve skuplje i skuplje kupuješ jer je uvek taj ima nešto što ovaj nema. Manje šumi, manje jede signal, i te fore,Glupost. Što kažu prethodnici, sviraj na čemu možeš i budi srećan.
Mislim da se čovek šalio. S' druge strane MXR koristi BL3208a BBD čipove koje sam ranije naveo. A ako hoćeš baš drastičan primer onda recimo ova pedala http://proguitarshop.com/jhs-panther-analog-delay.html koristi v3205 čipove (3.33$ po komadu), iste one koji idu u VD400 (tačnije jedan).
bancika wrote:
:lol: :lol:

Mislim da je majti objasnio na nekoj od prethodnih strana formiranje cene proizvoda.

clapton

Post by clapton » 27 Mar 2015, 14:44

bolje da uzme nesto polovno za slicnu cijenu nego te Joyo, Donner... DD3 se moze nac za nekih 50ak eura.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Mar 2015, 15:00

clapton wrote:bolje da uzme nesto polovno za slicnu cijenu nego te Joyo, Donner... DD3 se moze nac za nekih 50ak eura.
Ne znam kako rade pomenuti Joyo i Donner ali zašto da ne uzme pomenuti VD400? Koliko razumem, čovek juri budget analogni delay?

Post Reply