Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata 2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata 2

Post by bancika » 29 Nov 2016, 17:46

tocilj wrote:
RadeRas wrote:I ja sam probao da bustujem OCD pedalom drive kanal i on je zaglušio zvuk OCD pedale, ne voli da bustuje drive kanal ili druge pedale, samo clean. A to da ide nešto ispred njega nisam probao jer ga sada više nemam. Možda je taj fetboj na istu ruku radjen?
Koliko se ja sjećam OCD bez problema bustuje bilo šta iza sebe (znači u lancu on, pa pojačalo ili druga OD pedala), ako je na donjoj poziciji i ako mu je smanjen gain.......Goran jako liči na drive kanal pojačala, i jako se lijepi za prste....sviđa mi se mnogo na vintage modu, samo mi fali još malčice da ga bustujem nekim OD-om zbog malo više gaina kad zafali. Volio bih znati da li je neko pokušao nekim skrimerom ili tako nečim.
ako je vise kao amp, si probao neki transparentni clean booster? Npr SHO ili LPB? Ili ako se mulja, nesto kao Rangemaster.

nenadg

Post by nenadg » 29 Nov 2016, 17:58

Извињавам се ако је ова тема већ била обрађивана: да ли модулационе педале (дилеј, корус, фејзер ...) укључујете у еф икс луп појачала (ако га имате), а све остале педале (компресор, дисторзију) директно у претпојачало, или не марите за ово?

Некако ми дође много каблова по поду за ову прву опцију.

bancika

Post by bancika » 29 Nov 2016, 18:03

nenadg wrote:Извињавам се ако је ова тема већ била обрађивана: да ли модулационе педале (дилеј, корус, фејзер ...) укључујете у еф икс луп појачала (ако га имате), а све остале педале (компресор, дисторзију) директно у претпојачало, или не марите за ово?

Некако ми дође много каблова по поду за ову прву опцију.
ja stavljam modulacije i deleye u loop...i mislim da je uobicajnije tako. Mada mozes kako god ti zvuci bolje, probas oba pa sta volis. Problem sa stavljanjem npr delaya ispred...pojacalo koje ima recimo solidnu kolicinu gaina, pojacava signal mnogo puta pa ga odseca. To znaci da ce i efekat da se pojaca i odsece mnogo puta i bice mnogo naglaseniji i prljaviji. A ako stavis u loop, svo to pojacavanje i odsecanje je vec zavrseno i efekat se cuje bas tako kako je, pojacalo ga ne menja dodatno. Probaj sa delayem recimo. Stavi ga na podesavanje koje nije prenaglaseno i probaj u FX loop...pa onda prebaci ispred. Cuces da su odjeci glasniji i prljaviji u drugom slucaju. Nije pogresno ni jedno ni drugo, samo neki vole predvidljivost ove prve opcije.

nenadg

Post by nenadg » 29 Nov 2016, 18:30

Hvala, probaću.

tocilj

Post by tocilj » 29 Nov 2016, 22:48

bancika wrote:
tocilj wrote:
RadeRas wrote:I ja sam probao da bustujem OCD pedalom drive kanal i on je zaglušio zvuk OCD pedale, ne voli da bustuje drive kanal ili druge pedale, samo clean. A to da ide nešto ispred njega nisam probao jer ga sada više nemam. Možda je taj fetboj na istu ruku radjen?
Koliko se ja sjećam OCD bez problema bustuje bilo šta iza sebe (znači u lancu on, pa pojačalo ili druga OD pedala), ako je na donjoj poziciji i ako mu je smanjen gain.......Goran jako liči na drive kanal pojačala, i jako se lijepi za prste....sviđa mi se mnogo na vintage modu, samo mi fali još malčice da ga bustujem nekim OD-om zbog malo više gaina kad zafali. Volio bih znati da li je neko pokušao nekim skrimerom ili tako nečim.
ako je vise kao amp, si probao neki transparentni clean booster? Npr SHO ili LPB? Ili ako se mulja, nesto kao Rangemaster.
Sa Soul food-om, koji koristim kao uvijek upaljeni clean boost još i radi....ali bih nešto skrimeroliko da mo da malo masti :-D

Mada sve pedale koje sam probao, koje dobro simuliraju amp se teško bustuju....ali ova je baš ekstrem, npr. Tc Mojo mojo smanjim gain skroz i samo je koristim kao clean boost i opet sabija Gorana, melje što bi se reklo :-D

Pedala stvarno dobro zvuči i tjera te da sviraš, ali mi se čini da je pravljena za one koji vole jednu pedalu na pod, eventualno dilej u dobro pojačalo i vozi. A ja navikao da slažem po 4 OD-a, pa pravim neke različite nivoe gaina. Možda bih trebao da počnem da koristim volume pot na gitari :-D hahahah

clapton

Post by clapton » 30 Nov 2016, 01:02

nikad mi nije bilo jasno to, da neko ne koristi volume pot na gitari. zar vam nije lakse majku mu? :D

cuo sam da je Goran digo malo cijene? sad je valjda 300 ta pedala?

tocilj

Post by tocilj » 30 Nov 2016, 12:09

clapton wrote:nikad mi nije bilo jasno to, da neko ne koristi volume pot na gitari. zar vam nije lakse majku mu? :D

cuo sam da je Goran digo malo cijene? sad je valjda 300 ta pedala?
Nemam pojma, nisam je uzeo novu. Čuo sam od drugara da je 250....svejedno vjerovatno nikad nebih dao više od 150 evra za pedalu, osim ako je neki ekstrem u pitanju, nešto što me jako zanima npr. Big Joe Empire ili Ili Amtweaker veliki zeleni.

A to što se tiče volume pota.....naravno da si u pravu, tome i služi. Samo ja sam uvijek ganjao neki savršen klin, a takav klin podrazumijeva te iskre koje volume pot obično osiječe......ili lemiš unutra neka čuda pa se to ne dešava :-D Neko koristi volume pedalu, neko njaka pot, neko stakuje pedale.....kako kome prija.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Dec 2016, 22:07

Ja recimo nikad nisam imao takav pristup. Volume do panja i udri, razlicite nivoe gaina i glasnoca pravim stackovanjem drajvova i bustova (njihov broj u setapu varira), jer, ne zelim dok sviram uzivo da 90% vremena provedem jasuci volume pot gadjajuci pravu poziciju istog. Zajebi. Ovako, znam tacno sta ce da se desi tj. sta dobijam kad zgazim odredjenu kombinaciju na podu, i cao.

Tako da, razliciti ljudi, razliciti pristupi. Nista se ovde ne podrazumeva. :ziveli:

tocilj

Post by tocilj » 02 Dec 2016, 01:55

Baba Slim wrote:Ja recimo nikad nisam imao takav pristup. Volume do panja i udri, razlicite nivoe gaina i glasnoca pravim stackovanjem drajvova i bustova (njihov broj u setapu varira), jer, ne zelim dok sviram uzivo da 90% vremena provedem jasuci volume pot gadjajuci pravu poziciju istog. Zajebi. Ovako, znam tacno sta ce da se desi tj. sta dobijam kad zgazim odredjenu kombinaciju na podu, i cao.

Tako da, razliciti ljudi, razliciti pristupi. Nista se ovde ne podrazumeva. :ziveli:
Upravo tako.....nama bi više značio neki svič on/off na gitari nego volume pot....hahahha.....a tek ton pot, to okrenem ponekad čisto da ne zarđa :-D

clapton

Post by clapton » 02 Dec 2016, 11:05

Ja stalno cackam, bilo volume bilo tone. Ne glumim Landaua, jednostavno mi ne zvuči kako treba pa dok nadjem... Mada je vjerovatno i do gitare tj relativno loših magneta. Vidjecemo kad ih zamijenim.

Zbog ovog me ponekad strah od kupovine strata. Ima mnogo više opcija. :D

balkanski_spijun

Post by balkanski_spijun » 02 Dec 2016, 19:32

tocilj wrote:
Ovo ti je na vintage modu, ako mislis na taj fazon, tebi izgleda treba vise gain-a kojeg mozes dobiti sa solo prekidacem na pedali na kojem imas gain i volume, mada ima i ova opcija sa TS808 na snimku. Imas dobru opciju i sa TC Spark Booster-om (koja je vise nego odlicna pedala i svestrana) ispred Goranove pedale sa kojom mozes dobiti gaina.

tocilj

Post by tocilj » 02 Dec 2016, 23:35

balkanski_spijun wrote:
tocilj wrote:
Ovo ti je na vintage modu, ako mislis na taj fazon, tebi izgleda treba vise gain-a kojeg mozes dobiti sa solo prekidacem na pedali na kojem imas gain i volume, mada ima i ova opcija sa TS808 na snimku. Imas dobru opciju i sa TC Spark Booster-om (koja je vise nego odlicna pedala i svestrana) ispred Goranove pedale sa kojom mozes dobiti gaina.
Danas probah sa kineskim TS i definitivno treba da ganjam neki TS tip pedale. ne treba meni generalno više gejna na pedali, nego mi treba na lijevom kanalu. Kada se bustuje, onda praktično dobiješ 3 nivoa gaina.što je savršeno.

balkanski_spijun

Post by balkanski_spijun » 03 Dec 2016, 00:01

Postavio sam ti video na kojem TS koristi sa lijevim kanalom Goranove pedale u vintage modu: gain 14h, tone12h, vol 14h a TS: drive 0, tone 12h, vol max , mada ti u sustini ne treba TS ili neka druga drive ili boost pedala da bi imao tri stage gaina u live situaciji, to imas sa Goranovom pedalom, evo ti link pa procitaj kako to rade veliki momci :)
http://rockguitardaily.blogspot.ba/2012 ... s.html?m=1

tocilj

Post by tocilj » 03 Dec 2016, 03:44

balkanski_spijun wrote:Postavio sam ti video na kojem TS koristi sa lijevim kanalom Goranove pedale u vintage modu: gain 14h, tone12h, vol 14h a TS: drive 0, tone 12h, vol max , mada ti u sustini ne treba TS ili neka druga drive ili boost pedala da bi imao tri stage gaina u live situaciji, to imas sa Goranovom pedalom, evo ti link pa procitaj kako to rade veliki momci :)
Hvala ti na trudu prijatelju, ali sve pregledah i pročitah još prije kupovine pedale :-) Nema baš mnogo toga, tako da sam zadaću uradio.
Nego drugi kanal na pedali je glasniji dosta od prvog (čak i kad je volume busta na 0), to je ok, zato se valjda zove solo :-) Nego fora je u tome što sa skrimerom dobijaš sličnu količinu gejna, ali bez skoka glasnoće....takodje sa skrimerom lijevi kanal možeš da sviraš sa manje gaina, pa ga dodaš sa njim kao drugi stepen, i na kraju treći sa bustom. Prosto ima bezbroj kombinacija.
Jbg. volim da bustujem, to me pali.... :lol: :lol: :lol: ....

Hvala ti na informacijama u svakom slučaju.

RadeRas

Post by RadeRas » 03 Dec 2016, 08:34

balkanski_spijun wrote:Postavio sam ti video na kojem TS koristi sa lijevim kanalom Goranove pedale u vintage modu: gain 14h, tone12h, vol 14h a TS: drive 0, tone 12h, vol max , mada ti u sustini ne treba TS ili neka druga drive ili boost pedala da bi imao tri stage gaina u live situaciji, to imas sa Goranovom pedalom, evo ti link pa procitaj kako to rade veliki momci :)
Mene zanima oko ove Goran pedale, da li on stavlja i za naše klijente ove delove koje su reklamirali u Vintage časopisu:

"Internal components are equally impressive, including Black Gate electrolytic capacitors, new-old stock Allen Bradley composite resistors, and a military-grade op-amp."

Ili za naše tržište idu delovi za naše tržište hehe?

Post Reply