Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Kablovi
Aj da prodiskutujemo o kablovima, jednoj od stvari na koje se sve manje obraca paznja. Ja licno kada sviram live i u studiju bolesno obracam paznju na sve i kablovi su nesto sa cime sam imao najvise problema. Trenutno koristim Planet Waves sa pozlacenim jackom i Van den Hull. Uskoro treba da predjem u potpunosti na Van den Hull jer mi u potpunosti odgovaraju za stage sam imao Fender California, ali se nisu toliko dobro pokazali.
Sta se kod vas svira ?
Sta se kod vas svira ?
- Rocket Roll
Klotz kablovi, Neutrik konektori. Najbolji odnos cena/ kvalitet kod nas - pošto naši preduvavaju cene "gotovih" kablova, za jedan gotov Planet Waves možeš da kupiš tri puta toliku metražu Klotza, što je suludo: ako je čak i naduvana "srpska" cena Klotza 1,5 evra po metru, kako su uspeli da stignu do ToLiKe cene najobičnijeg Planet Wavesa?
->Klotz Audio Interface Systems<-
->Neutrik AG<-
->Neutrik AG<-
- Nyarlathotep
- MF veteran
Ma da, ne bi ni ja kupovao Planet waves da nisam dobio dva komada na poklon. A van den hull platim kabl pa mi prave "custom"Rocket Roll wrote:Klotz kablovi, Neutrik konektori. Najbolji odnos cena/ kvalitet kod nas - pošto naši preduvavaju cene "gotovih" kablova, za jedan gotov Planet Waves možeš da kupiš tri puta toliku metražu Klotza, što je suludo: ako je čak i naduvana "srpska" cena Klotza 1,5 evra po metru, kako su uspeli da stignu do ToLiKe cene najobičnijeg Planet Wavesa?
->Neutrik AG<-

- Rocket Roll
Ima na Klotzovom sajtu, i ima na JSTORovom žurnalu uporedni test kablova u kojem se Klotz odlično pokazuje i protiv bitno skupljih kablova, ali poenta je - živimo gde živimo i sem Klotza u Srbiji nema da se kupi (koliko znam) ni jedan drugi "boutique" kabl. Planet Wavesu nabiju cenu preko svake mere jer ih uvoze kao "gotov proizvod", a Klotz uvoze na koturovima od 100 i 200 metara, kao repromaterijal. Na našu VeLiKu sreću.
Jedan test u .pdfu je ->ovde<-, i na njemu je Klotz za dlaku gori od George L kablova koje koristi Dejvid Gilmur i na sceni i u studiju, tako da... I'm a happy dog.
Prave, skupe kablove - 2000 evra po metru - nikada nisam čuo, ali sam siguran da će ih Nyarlathotep pre ili kasnije kupiti, pa ću ih probati kod njega.

Jedan test u .pdfu je ->ovde<-, i na njemu je Klotz za dlaku gori od George L kablova koje koristi Dejvid Gilmur i na sceni i u studiju, tako da... I'm a happy dog.
Prave, skupe kablove - 2000 evra po metru - nikada nisam čuo, ali sam siguran da će ih Nyarlathotep pre ili kasnije kupiti, pa ću ih probati kod njega.

- Nyarlathotep
- MF veteran
nije bas tako drugar - odnosi se na Bodomovca. ako imas prilicnu metrazu kablova, to gadno moze da ti pojede zvuk. da ne pominjem razlike u postojanosti i tehnickim karakteristikama.
Rocket-brate mili, sad ni ja nisam toliko boles'an. kablovi od dva somica po metru ako i postoje. hehehehe... najskuplji i ubedljivo najbolji kablovi koje sam ja svirao su SIXT i platih ih oko 45-50 evra po kablu od sest metara u nekoj amsterdamskoj muzickoj prodavnici. to je bilo pre 6 godina i danas rade kao prvi dan. nikad se nisu uvrnuli, ne-daj-boze ostetili ili pukli na lemu kod dzeka. ne znam sada koliko slojeva imaju i kakvu sve no noise izolaciju su u njih zguzili, ali odlicno provode zvuk i savrseno su besumni, a rabio sam ih godinama i to prilicno.
Rocket-brate mili, sad ni ja nisam toliko boles'an. kablovi od dva somica po metru ako i postoje. hehehehe... najskuplji i ubedljivo najbolji kablovi koje sam ja svirao su SIXT i platih ih oko 45-50 evra po kablu od sest metara u nekoj amsterdamskoj muzickoj prodavnici. to je bilo pre 6 godina i danas rade kao prvi dan. nikad se nisu uvrnuli, ne-daj-boze ostetili ili pukli na lemu kod dzeka. ne znam sada koliko slojeva imaju i kakvu sve no noise izolaciju su u njih zguzili, ali odlicno provode zvuk i savrseno su besumni, a rabio sam ih godinama i to prilicno.
- Rocket Roll
Najskuplji koji sam ja svojim očima video je VOVOX® Mucolink Protect S 8, košta 389 evra po metru, potvrđuje ->cenovnik<-. Najskuplji kabl za koji imam cenovnik je Transparent Cable - OMM25 košta, ako ja to dobro vidim, 43000 dolara, ali mu ne znam dužinu, tako da ne znam koliko je to po metru. U svakom slučaju, evo ->cenovnika<-, pa se čudite do mile volje. Tu su i Audioquest kablovi, u čijem ->cenovniku<- možete videti cifre kao što su 13 919 FuNtI za tri metra kabla, i tako te lepe stvari...
Međutim su i to proste, kupovne sitnice - pravu, tešku ezoteriju ne poznajem, te zabave su "by invitation only", kao egzotične droge. Čime je kabliran Real World a čime Compass Point, ne smem ni da zamislim. Krvlju jednoroga, ne bih se začudio. Očima zmajeva, ako bih morao da pogađam.
Nyare, druže stari, ništa ti ja ne verujem. Čim pogledaš ove cenovnike gore, počećeš da štediš za njih. Znam te ja.
Međutim su i to proste, kupovne sitnice - pravu, tešku ezoteriju ne poznajem, te zabave su "by invitation only", kao egzotične droge. Čime je kabliran Real World a čime Compass Point, ne smem ni da zamislim. Krvlju jednoroga, ne bih se začudio. Očima zmajeva, ako bih morao da pogađam.
Nyare, druže stari, ništa ti ja ne verujem. Čim pogledaš ove cenovnike gore, počećeš da štediš za njih. Znam te ja.
- Rocket Roll
Dok čekamo dobitak na Lotou koji će obezbediti da se sve te lepe stvari dosele i u našu kuću, dužan sam par primedbi o načinima da se uštede pare:
Neutrik u SkyMusicu košta 10 evra po konektoru - može i BiTnO jeftinije ako se poručuje ->online iz Svilajnca<-, a vi vidite da li vam odgovara.
Još nešto bitno: često čujem kako je većina kvalitetnih kablova i konektora kod nas - kineska kopija. Do sada niko nije istupio sa detaljnim objašnjenjem kako, šta, zašto i gde ima originala, tako da ne znam šta da vam kažem osim da pazite kome dajete pare i da postujete neko upozorenje - ako znate više o ovoj temi. Pozdrav!
Neutrik u SkyMusicu košta 10 evra po konektoru - može i BiTnO jeftinije ako se poručuje ->online iz Svilajnca<-, a vi vidite da li vam odgovara.
Još nešto bitno: često čujem kako je većina kvalitetnih kablova i konektora kod nas - kineska kopija. Do sada niko nije istupio sa detaljnim objašnjenjem kako, šta, zašto i gde ima originala, tako da ne znam šta da vam kažem osim da pazite kome dajete pare i da postujete neko upozorenje - ako znate više o ovoj temi. Pozdrav!
Najskuplji kabovi za koje sam ja cuo se koriste u jednom americkom studiju, (doduse to su audio kablovi) Menjaju se na 5 godina i zamena kosta preko 2 mil. dolara. A sto se tice gitarskih kablova nisam nikada video nesto astronomsko skupo, ali kod audio kablova koje kupuju audiofili ima zestokih bahanalija-ali to vec zahteva novu temu...
- Rocket Roll