pomoc oko izrade footswitch-a ???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

balanso
MF veteran

pomoc oko izrade footswitch-a ???

Post by balanso » 09 Jan 2010, 22:28

elem napravio sam footswich za pojacalo, standard, clean i drive kanali ...
veoma jednostavno samo prekidac i jack .... e sad, imam dvokanalnu distorziju (crunch/lead) na kojoj
taj switch radi pa sam hteo da napravim jos jedan ali sam hteo da ubacim neki LED da znam kad je ukljuceno a kad iskljuceno jer se na pedali
slabo vidi ... zanima me sta mi je tacno potrebno za to i kako to da povezem ????

spisak delova i sema bi bili idealni :mrgreen:

hvala svima unapred

Rocket Roll

Re: pomoc oko izrade footswitch-a ???

Post by Rocket Roll » 09 Jan 2010, 22:56

Pretpostavljam da je u pitanju "klasičan", Fenderov futsvič, a ne momentarni - ako je "klasičan", uzmeš šestopolni (DPDT prekidač), i sa jedne strane vežeš LED kolo - najstandardnije, kako je dato na Tonepad ili GGG šemama - a sa druge futsvič kolo. Ne može prostije biti, samo je važno jedno: struja NE SME da prelazi preko prekidača prema pojačalu!

balanso
MF veteran

Post by balanso » 10 Jan 2010, 03:09

hvala za odgovor, u pravu si , footswitch klasika , samo sto ovaj nema veze s pojacalom, u pitanju je boss sd-2 distorzija,
footswitch za nju radi, samo sam hteo da dodam LED...
ono sto mene zanima je gde nabaviti tu diodu i kako je povezati u smislu jel treba neko napajanje za nju ???
jel bi mogao da iskoristim nesto jednostavno , tipa one gluposti iz upaljaca ili tako nesto, ili moram da nabavim
nesto posebno napravljeno bas za to ???

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Jan 2010, 10:35

balanso wrote:...gde nabaviti tu diodu...
U bilo kojoj radnji koja prodaje materijal za elektroniku. Tražiš, recimo, 3mm superbright plavu LED diodu, ili običnu 3mm crvenu LED diodu, ili šta god već želiš. Ima skoro svih boja, i skoro svih stepeni osvetljenja. Uz diodu će ti trebati i LED metal, ili plastični LED držač, kako bi je ugradio.
balanso wrote:...i kako je povezati u smislu jel treba neko napajanje za nju ???
Da, standardno napajanje - baterija ili ispravljač. Možeš da iskoristiš bilo kakvu bateriju / bilo kakav ispravljač, ali je bolje da se držiš 9V kako bi bio kompatibilan sa ostatkom pedala u slučaju daisychainovanja, itd. Pazi samo da napon iz kola za napajanje LEDa nema dodir sa footswitch delom kola, i to je sve.

balanso
MF veteran

Post by balanso » 10 Jan 2010, 18:30

mnogo hvala jos jednom

palo mi na pamet pa da ne otvaram novu temu , sta ljudi sa foruma koriste ili od cega prave kucista za pedale ???

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Jan 2010, 20:12

balanso
MF veteran

Post by balanso » 11 Jan 2010, 00:41

moze malo preciznije ?

unapred zahvaljujem , sve je bilo od velike pomoci

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 11 Jan 2010, 01:19

Ima ih Radio Klub od sada već poznatiji kao Kelco

I to te iste Hammond kutije

Powerslave[NS/HC]

Post by Powerslave[NS/HC] » 24 Jan 2010, 23:55

Rocket Roll wrote:...uzmeš šestopolni (DPDT prekidač)...

Hehehe, ovo je nemoguce naci kod nas?! :)
U Novom Sadu bar i u Bg-u koliko sam se raspitivao, mada uvek je tu opcija narucivanje iz inostranstva koja uopste nije puno skuplja!!

Postoji naravno DPDT ali kao preklopnik sa rucicom a footswitch no way :(

xspaceman

Post by xspaceman » 25 Jan 2010, 00:28

Powerslave[NS/HC] wrote:
Rocket Roll wrote:...uzmeš šestopolni (DPDT prekidač)...

Hehehe, ovo je nemoguce naci kod nas?! :)
U Novom Sadu bar i u Bg-u koliko sam se raspitivao, mada uvek je tu opcija narucivanje iz inostranstva koja uopste nije puno skuplja!!

Postoji naravno DPDT ali kao preklopnik sa rucicom a footswitch no way :(
mislim da ovde ima:
http://www.mgelectronic.rs/

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Jan 2010, 11:06

U NS-u ih nema ali sa ovog xspejsmenovog sajta mogu da se naruce.

Pegas

Post by Pegas » 27 Jan 2010, 20:56

Postovani
Molim vas za pomoc .Treba mi UP-DOWN (dual)footswitch controler za V-amp 2.Po radnjama ga nema posebno da se kupi.
Da li neko ima shemu za njega (ili slican njemu sa istim funkcijama)da bi ga napravio ako je moguce.

OlovniVojnik

Post by OlovniVojnik » 16 Mar 2010, 03:24

Nedavno sam uzasno pogresio i kupio peavey footswitch za clasic ( ali ga koristim za bandita). Prvo je sto ima neko minmalno kasnjenje u prebacivanju na dist, drugo neverovatno je ruzan, trece kostao je 3500 hiljade!!!! i nema nikakvu oznaku sta je ukljuceno ili ne ( sto zna da bude problem ako mi recimo ostane boost ukljucen posle sola na kraju pesme i zaboravis na to.
Znam da je moguce i procitao sam post, ali ja to nemam pojma da uradim i apsolutno nista nisam razume, da li ima neko ko bi mi ugradio po diodu na svaki prekidac za neke pristojne pare?

Zoll

Post by Zoll » 21 Mar 2010, 17:38

OlovniVojnik wrote:Nedavno sam uzasno pogresio i kupio peavey footswitch za clasic ( ali ga koristim za bandita). Prvo je sto ima neko minmalno kasnjenje u prebacivanju na dist, drugo neverovatno je ruzan, trece kostao je 3500 hiljade!!!! i nema nikakvu oznaku sta je ukljuceno ili ne ( sto zna da bude problem ako mi recimo ostane boost ukljucen posle sola na kraju pesme i zaboravis na to.
Ja sam nedavno kupio takođe Peavey Bandit, ali nisam uzimao footswitch njegov, baš iz tih razloga koje si naveo - ovde je preskup, ajd i na stranu to što je ružan, ali nema ni te diode i koliko sam informisan kućište je od neke jeftine plastike...

Elem, ovih dana bih se bacio na izradu footswitch-a i skontao sam otprilike sve kako i šta, ali me zanima da li mi ovaj prekidač (tj. 2 komada, jel) ogovara:
http://www.mgelectronic.rs/product.php? ... up_id=3524
Stavio sam šestopolni jer je RocketRoll napisao da takav treba ako hoću diode da stavljam, ako sam dobro shvatio?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Mar 2010, 22:54

Odgovara.
Zoll wrote:Stavio sam šestopolni jer je RocketRoll napisao da takav treba ako hoću diode da stavljam, ako sam dobro shvatio?
Jesi.

Post Reply