Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R?
Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R? Interesuje me vase misljenje izmedju ova dva pojacala, cena je otprilike ista. Interesuje me koje je bolje uzimajuci u obzir kvalitet tranzistora (shuma), cleana i drive moda? Inace sviram rock i metal muziku za kucnu varijantu. Uporedio sam ova dva zbog cene. Hvala puno!
Nemam iskustva sa marshall pojacalom pa me interesuje, jedna od bitnijih stvari mi je naravno shum pojacala koji proizvodi u stand by modu. Hvala
Nemam iskustva sa marshall pojacalom pa me interesuje, jedna od bitnijih stvari mi je naravno shum pojacala koji proizvodi u stand by modu. Hvala
Re: Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R?
Ja licno nisam merodavan zbog nedostatka iskustva, ali kod iskusnijih ljudi postoji slaganje, barem ja tako cujem, da za te pare mozes i bolje od oba pomenuta. Ako je bas zapelo za neko od ta dva cini mi se da je frontman za nijansu bolji, ali kao sto rekoh bolje da ti neko sa vise iskustva preporuci.
Ako ti je bitan clean, Vox Pathfinder 15r. Ako su ti bitni efekti, Roland Microcube/cube
Eto dobrog predloga po meni.theTrooper wrote:Ako ti je bitan clean, Vox Pathfinder 15r. Ako su ti bitni efekti, Roland Microcube/cube
posto je ovo bilo tvoje pitanje, reci cu FRONTMAN iznad svega ....Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R?
pogotovo taj s reverbom .....

Ne znam za marshala,ali posto imam fender frontman 15 g,mogu ti reci da ovo pojacalo vise vuce na neki rock i blues(a clean mu je fenomenalan), a sto se tice metala, ne bi rekao da ces njime biti zadovoljan.Mada,ljudi izmislili razne pedale,procesore,tako da mozes da eksperimentises dok ne budes zadovoljan. 

- nikolic025
Line 6 definitivno od svih tih jeftinih.Bio sam skeptican,ali kad sam probao dva-tri razlicite snage i velicine i bio sam vise nego zadovoljan...
Pozdrav
Pozdrav
-
HAJDE OVAKO DA DEFINISEMO: MARSHALL MG15 vs. FENDER FRONTMAN 25R vs. ROLAND CUBE vs. LINE6 vs. PEAVEY?
Eto posto sam dobio neke odgovore da malo preciziram temu. inace sviram hard rock, metal...znam da mi za to i treba pedala, al ono sto me najvise interesuje je sto manji shum, tj. kvalitet izrade izmedju ovih pojacala.
Eto posto sam dobio neke odgovore da malo preciziram temu. inace sviram hard rock, metal...znam da mi za to i treba pedala, al ono sto me najvise interesuje je sto manji shum, tj. kvalitet izrade izmedju ovih pojacala.
Jbt, ako uzimas pojacalo za po kuci, znaci da ga neces pojacavati vise od 1.5-2. . O kakvom ti shumu pricas na toj glasnoci???
A ako ti bas smeta shum, onda uzmi line 6, ima i distove, i noise gate. .
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Fender 25r definitivnoRe: Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R?
-
Bivsi Fender 15R koji sam imao neverovatno je shushtao cak i u stand by modu. pa me iritiralo.shule wrote:Jbt, ako uzimas pojacalo za po kuci, znaci da ga neces pojacavati vise od 1.5-2. . O kakvom ti shumu pricas na toj glasnoci???
Sa Roland Cube ne mozes da omanes. savrseno pojacalo za sobu po mom skromnom misljenju
nemanjavelimirovic wrote:Fender 25r definitivnoRe: Marshall MG15 ili Fender Frontamn 25R?

- nikolic025
Odi u prodavnicu i probaj sve to,pa ces videti sam da je svako pojacalo drugacije,kao da probavas Les Paul,Stratocaster i Telecaster,tako da ovo nema smisla,jer ce ti svako reci sta voli.Meni se svidja LP,ali mi treba i clean,Fender ima super clean,ali na stratu ne mogu tako lako da menjam stimove...
Isto tako i za pojacala,probaj,sedi,razmisli,najbolje ces sam sebi odgovoriti na pitanje.Odvoj jedan ceo dan,ustani malo ranije da na otvaranju budes u prodavnici da mozes do 6 da pregledas sve (mitros valjda do 8 radi,njega za kraj ostavi) i to je to,samo nemoj da se ogranicis na Fender i Marshall,probaj cak i Behringera,mozda ce ti se bas to svideti,probaj Randall,Line 6,peavey,Vox,sta god ti padne pod ruku,nikad ne znas u kom grmu lezi zec...
Pozdrav!
Isto tako i za pojacala,probaj,sedi,razmisli,najbolje ces sam sebi odgovoriti na pitanje.Odvoj jedan ceo dan,ustani malo ranije da na otvaranju budes u prodavnici da mozes do 6 da pregledas sve (mitros valjda do 8 radi,njega za kraj ostavi) i to je to,samo nemoj da se ogranicis na Fender i Marshall,probaj cak i Behringera,mozda ce ti se bas to svideti,probaj Randall,Line 6,peavey,Vox,sta god ti padne pod ruku,nikad ne znas u kom grmu lezi zec...
Pozdrav!
U potpunosti se slazem sa nikolic025
Moras da cujes sva ta pojacala, pa sam da odlucis ! Sve je stvar ukusa, ja sam skoro kupovao pojacalo,isto su mi svasta predlagali ...
Odes u radnju i probas, neces pogresiti sta god da uzmes
Meni se najvise svideo line 6, imas na njemu 4 kanala pa da sviras sta hoces 
Ima i zanimljivih Laneya, ma ima od svega po nesto !
sto se tice MG15 vs Frontman 25R glasam za fendera ! Srecno 

Moras da cujes sva ta pojacala, pa sam da odlucis ! Sve je stvar ukusa, ja sam skoro kupovao pojacalo,isto su mi svasta predlagali ...
Odes u radnju i probas, neces pogresiti sta god da uzmes

Ima i zanimljivih Laneya, ma ima od svega po nesto !