Pomoc oko membrane zvucnika

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
markootvoreniprelom

Pomoc oko membrane zvucnika

Post by markootvoreniprelom » 27 Apr 2010, 15:24

Cao,nakon bucnog koncerta membrana na pojacalu (fender fm 65 ) je postala zrtva mog izivljavanja .... nakon mog ( nestrucnog ) pregleda ustanovio sam da je puna malih poderotina sto mi znatno kvari zvuk.e sada ,mene zanima da li je moguce zameniti samo membranu bez da kupujem novi zvucnik jer cene bas i nisu povoljne.. Posto sam skontao da je forum izuzetno dobar,bolje ovde da pitam nego da nastavim da ispitujem "strucne " komsije i prijatelje.. :)))) Hvala svima unapred... :)))

faks
Badmotorfinger

Re: Pomoc oko membrane zvucnika

Post by faks » 27 Apr 2010, 16:00

ma imas za 60e nov neodijumski.
nikad od babe devojka :)

markootvoreniprelom

Post by markootvoreniprelom » 27 Apr 2010, 22:00

Samo pojacalo i zvucnik su relativno novi i ocuvani,samo sto nas bubnjar lupa previse glasno pa sam bio prinudjen da pojacam do maximuma...:))) Mene uglavnom zanima cena membrane i da li je to uopste izvodljivo i kako....

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Apr 2010, 22:16

Jeste izvodljivo, i nadam se da će se možda javiti neko ko je nešto slično več radio pa te možda bolje uputi, ali kao što je Fax rekao, ne isplati ti se da mejnaš đon na papučama koje koštaju 20 dinara. Sasvim moguće je da te ta zamena izadje više od samog zvučnika.
Tako nešto se uglavnom radi na zvučnicima iz 60-tih godina, koje želiš da zadržiš po svaku cenu zbog ovog ili onog razloga.
markootvoreniprelom wrote:samo sto nas bubnjar lupa previse glasno pa sam bio prinudjen da pojacam do maximuma
Pregledaš lepo šta ima da se uzme od Celestion-a ili Eminence-a, a može da izdrži 60W i ima što veću decibelažu, tj osetljivost (efikasnost). Imaš sasvim lep izbor u cenovnom rangu od 40-70 evra. :ziveli:

shule

Post by shule » 27 Apr 2010, 22:34

da, najbolje ti je da uzmes nov zvucnik.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 27 Apr 2010, 22:45

mozes ali ce te kostati skoro koliko i nov a nikad to nije kao novo..

sta si se stiso, kupi nov bre :)

http://www.player.rs/category.php?ID=81

michabass

Post by michabass » 27 Apr 2010, 23:12

Ne isplati se zamena membrane za taj rang zvučnika. Puno puta sam radio recone, i uvek je to bilo na retkim i na neki način posebnim zvučnicima. Ovaj u Fenderu FM65 je sve samo ne poseban... Nabavi nov zvučnik ako oštećenje stvarno toliko puno degradira zvuk. Adekvatne zamene imaš na adresi koju je dao faks...
:ziveli:

markootvoreniprelom

Post by markootvoreniprelom » 28 Apr 2010, 00:53

E hvala svima na pomoci, ne gine mi nov zvucnik... :))))

Post Reply