Nije mi bitno da pojačalo ima ugrađen drive kanal, jer sam navikao da koristim clean pojačalo sa pedalama, a i iz dosadašnjeg iskustva sa raznoraznim pojačalima iz prostora za vežbanje (svi znamo da se sreće sve i svašta) ta pojačala sa ugrađenim drajvom su se neretko jako loše slagala sa drive pedalama, koje više volim da imam pred sobom, nego da sam ograničen na jedan drive zvuk sa pojačala po cenu da se ništa drugo ne slaže sa samim pojačalom.
I, ne treba mi pojačalo koje lako ulazi u kliping, odn. poželjno je da što većim delom gura što čistiji klin, jer nemam potrebu za tim drajvom lampe, nikad to ne koristim.
Razlozi za kupovinu pojačala te snage i samo jednog 12" zvučnika su:
- imam matorog kombo lampaša od 40-tak W sa 2x12" koje u nepunih 6 godina posedovanja nisam imao prilike 5 puta da koristim kako treba; pri tome mislim da mogu da ga pojačam na onu snagu na kojoj bi dobio onaj pravi debeli lampaški klin za koje je pojačalo i pravljeno na kraju krajeva, a to nisam mogao jer je tada jednostavno preglasno, i za probu i za svirku.
Hteo bih takođe da napomenem da sviram u 2 benda, od kojih je jedan tezgaroški (strani pop, rock, disco...) a drugi je autorski (world music - fuzija svega i svačega) u kojem je mnoštvo akustičnih instrumenata, i jednostavno nemam taj luksuz da se pojačavam do tih granica, najviše zbog buke, koja je nepraktična i za probu i za koncert, a da smeta ostalima u bendu (što je potpuno opravdano i razumno) ne treba ni da napominjem...
Odavde se može zaključiti da je potrebno pojačalo koje bi imalo univerzalan, kvalitetan klin koji predstavlja dobru osnovu za dalje građenje zvuka koji može da pokrije većinu muzičkih žanrova.
- drugi razlog prelaska sa 2x12 na 1x12 kombo je težina same sprave i smanjene dimenzije u transportu. Uvek nastupam sa mikrofonom ozvučenim pojačalom, tako da mi je potrebna taman tolika glasnoća da čujem sam sebe na "bini" i da me čuju ostali iz benda, koliko je moguće. Već ste do sada mogli zaključiti da težim što većoj praktičnosti, ali ne želim da se kompletno odreknem lampaškog zvuka, koliko je to uopšte moguće, je l' te...
Nedavno sam probao Peavey Windsor i uopšte mi se nije svidela ni boja tona, ni činjenica da jako brzo ulazi u drajv. Kao što rekoh, treba mi isključivo klin.
Pre nekog dužeg vremena sam takođe probao, ali jako kratko i relativno tiho Epiphone Valve Senior combo, i ostavio je super utisak na mene. Ovom rešenju naginjem sve više kako vreme odmiče. Zanimaju me takođe vaši utisci o datom pojačalu.
Dakle, vas bih zamolio za vaše utiske i predloge pojačala za koja ste čuli ili ste probali, a da odgovaraju navedenim kriterijumima...
Hvala unapred!

P.S. Ako već postoji slična tema, izvinjavam se, i slobodno me uputite da pogledam ako je već nešto konkretno pisano o ovoj problematici.