vox tone lab ili line pod x3 live

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

milos1982

vox tone lab ili line pod x3 live

Post by milos1982 » 01 Oct 2010, 11:54

Postovane kolege, lomim se oko kupovine izmedju ova dva procesora. Bavim se klubskom svirkom (pop, rock, folk) koja podrazumeva dobar klin, korus i svakako zelim dobru distorziju ili overdrive jer se dosta pegla i rock. Znam da je pojacalo neprevazidjeno sto se tice toga ali molim vas da ne diskutujemo o tome, jer ne mogu da ga transportujem. Sviram na fender stratokasteru iz 77 made in usa. sss. Prvo sam mislio o da uzmem x3 live al procitah negde da je jako komplikovan za koriscenje i da nije nesto mas'an. boss gt10 me ne interesuje jer sam ga imao i prodao i ne dopada mi se. Hvala

mislim_stvarno

Re: vox tone lab ili line pod x3 live

Post by mislim_stvarno » 01 Oct 2010, 12:14

Ja trenutno razmatram digitech rp355 (doduse, za drugaciju svirku od tebe :D ), a tebi bi predlozio da pogledas i rp500 ili rp1000 :)

umart

Post by umart » 01 Oct 2010, 13:11

kako bre nije x3 nije mastan?bolji amp modeling sigurno neces naci ni u jednom procesoru.sto se tice koriscenja,nije to atomska fizika,ima stvarno zlo i naopako opcija,ekran jeste mali,ali se naviknes.u paketu dobijes procesor i vrhunsku zvucnu za komp.moja licna preporuka generalno medju svim procesorima sa amp modelingom i koji se prevashodno koriste u situacijama bez pojacala (bodenje u razglas,snimanje na kompu itd).

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Oct 2010, 15:45

Ako te zanima, jedan moj drugar prodaje Line6 POD XT Live, znači prethodnu verziju od X3, koja je iz nekih konstrukcijskih razloga više tražena od X3 jer se mnogo manje kvari, navodno. Tako mi rekoše, ne znam, nisam probao.

Inače, ovaj njegov XT je "otključan", tj. uplatio je neke novce za dodatno skidanje i instaliranje dodatnih modela pojačala i boxova, legalno. Kaže da je proc jako malo sviran, u stanju 10/10. Ako te zanima, poslaću ti njegov broj na pp, pa se dalje dogovarajte.

On je čovek kupio ENGL-a, i proc mu je totalni višak, zato ga prodaje.

umart

Post by umart » 01 Oct 2010, 15:52

e,da,prve serije x3-ja su imale 2 baga-problem sa jednim svicom i sa nekim chipom.line6 daje slobodan servis i zamjenu,ali nemaju predstavnistvo u srbiji.imas na netu o tome i do kojeg serijskog broja su bili bagovi.ovo novije je sve tip-top,i nema nikakvih problema sa njima.sam procesor je solidne izrade,kao uostalom i sva njihova roba.

milos1982

Post by milos1982 » 01 Oct 2010, 16:50

aha, pa ok, pretpostavljam da je ok x3 live, nego sam na harmony centar procitao da neki nisu bog zna sta zadovoljni. Sad ste me rezagrejali za njega, a kolega mozes mi poslati broj tvog drugara ako eventualno odlucim da kupim xt. Hvala
ps-ako se secas komentarisao si moj post za volume pedalu i dobro je ispalo, pedalu sam vratio u mitros i vratili su mi kes. Svaka im cast. Sad kupujem neki ok procesor pa ne bi da se zeznem. Hvala na pomoci ! :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Oct 2010, 17:05

Pp poslat. :ziveli:

E baš super za volume pedalu, i iskreno, iznenađen sam da su ti vratili keš. Lepo s njihove strane. :bravo:

masters

Post by masters » 01 Oct 2010, 18:02

Baba Slim wrote: Line6 POD XT Live, znači prethodnu verziju od X3, koja je iz nekih konstrukcijskih razloga više tražena od X3 jer se mnogo manje kvari, navodno. Tako mi rekoše, ne znam, nisam probao.
Nažalost, ovo je izgleda tačno :( . Posedujem POD X3 (bubreg) već nekih godinu i po dana i dva puta se kvario :( . Jako sam zadovoljan kvalitetom zvuka koji proizvodi (simulacija i efekata), ali koliko god da izgleda robusno urađeno (metalno kućište) jednostavno se kvari sam od sebe (bar u mom slučaju), a čuvam ga kao oči u glavi (niti stoji na patosu u prašini i ne koristi se preterano često). Prvi kvar je bio kada mi se iz čista mira po sred ekrana pojavila bela crta (to je bio bezazleniji kvar, ali kvar je kvar). Međutim, drugi kvar uopšte nije toliko bezazlen i ogleda se u činjenici da se u određenom broju slučajeva "zakuca" (ne znam kako da drugačije definišem) ROM memorija i sprava je potpuno neupotrebljiva za snimanje i reprodukciju muzike sa kompjutera (dakle sprava i dalje normalno radi ali ne možes da je koristiš da sa njom snimaš na komp). Jednostavno se nesto poremeti ta USB konekcija. Takođe je nemoguće "flašovati" ROM naprave na uobičajan način (preko njihovog Line 6 Monkey-a). I eto, druže, sve u svemu, nije najsvetlije :).
Btw, baš me zanima dali se još nekom desio ovakav kvar na njihovoj LINE 6 napravi? Ja cu moju izgleda morati da odnesem u Artist na servis (jedino mi tu pada napamet da odnesem,jer koliko znam oni su zastupnici valjda imaju servis).

Pozdrav

milos1982

Post by milos1982 » 01 Oct 2010, 18:08

A samo jos par pitanja u vezi ovih spravica, xt i x3 pretpostavljam da imaju iste efekte ili je x3 bolji ili samo je dodat bas i vokal?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 01 Oct 2010, 20:02

sta ti se nije svidjelo na GT10 ?

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 01 Oct 2010, 20:29

bolji amp modeling sigurno neces naci ni u jednom procesoru.
Mozda podnom procesoru. ;)

milos1982

Post by milos1982 » 01 Oct 2010, 20:52

Solomon wrote:sta ti se nije svidjelo na GT10 ?
na gt 10 mi se nije svidelo sto je previse sterilan zvuk, i distorzije su onako bas digitalne, mada zavisi i da li koristite pasivne ili aktinve magnete jer covek koji je kupio od mene je imao dosta bolji zvuk na njemu nego ja sa pasivnim strat magnetima, ali sve u svemu nije vredan tih para. Sve je ful uradjeno tehnicki ali ton onako. :)

DynDNS

Post by DynDNS » 01 Oct 2010, 22:47

Dodao bih da je x3 jako jednostavan za koriscenje, narocito ako radis preko racunara. Jako prosto.
Ogromnu podrsku zvukova ima na zvanicnom sajtu koja je besplatna. Dakle, skines zvuk u obliku file-a i kroz program gearbox ubacis u processor. http://line6.com/customtone/search/
Kada si processor sredio po svojoj meri. Komplet podesenja sacuvas na racunar kao beckup.

Ono sto ga izdvaja od ostalh je to da mozes u isto vreme prikljuciti gitaru i mikrofon ili gitaru i bas gitaru(poseban efekat svakome).
Takodje mozes koristiti dve pozicije efekta za gitaru u trenutku. Np : kao da si gitaru posebnim kablovima prikljucio na 2 procesora ...

Zvuk je sasvim zadovoljavajuci/
Ja ga posedujem oko 2 godine i nisam imao problema. Sto se tice cene on je kostao tada oko 45,000 din. Boos gt 10 je kostao koliko se secam 47.ooo din.

Nisam imao prilike da probam vox.

umart

Post by umart » 02 Oct 2010, 01:22

sub_zer0 wrote: Mozda podnom procesoru. ;)
pa da,na to sam mislio.

elem,vox je tanak za amp modeling,za nijansu je to "prirodnije" od Boss gt-10 (koji ima ubjedljivo najgori amp modeling od flagship podnih procesora),generalno,moje misljenje po pitanju amp modelinga je ovako:

line6>digitech>zoom>boss (ovo sto probah i sto igra na kartu amp modelinga,kategorija flagship(najjaci model) podni procesor)

sto se tice x3 live (o ovom procesoru znam,pa cu samo o njemu i pricati) kazem da novije serije posle ispravljanja ta dva baga,su izuzetno ujednacenog kvaliteta,a i ti stari su funkcionalni i ok ako ne racunamo te bagove.

sto e tice "kucanja" usb-ovi,a pogotovo tako velik protok koji iziskuje x3 live hoce da optereti magistralu pa ako komp generalno nije u poprilicno korektnom stanju,hoce da kuca.ali nista sto ciscenje kompa i fizicko i softversko nece srediti.usisivac,staru cetkicu za zube,tune up 2010 i wise disc cleaner i svi problemi kao rukom odneseni.ja odrzavam xp instalaciju staru 3 godine koja je pretrpjela mijenjanje ploce i procesora,graficke(bukvalno svega) u poprilicno funkcionalnom stanju(cim mi da reinstaliram sav taj softver,samo cu reci full toontrack supperior i jos brdo toga).

Post Reply