Nekolika pitanja o pedalama..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Nekolika pitanja o pedalama..
E ovako.. .Poslije 5 godina sviranja,, odlucim da podjem u korak sa modernim vremenom, i kupim sebi jednu elektricnu gitaru.. Skromno, samo da izvidim njene mogucnosti.. Ukratko,, prije nejde oko 4-5 mjeseci, kupio sam je... Kao i jedno malo kucno pojacalo,, Roland Cube 15x...
Sad, primjetio sam da mi fali efekata,, i da zelim da iz njega izvucem neki ljepsi zvuk... Inace na njoj najvise sviram Blues, blues-rock... A pomalo i neki jaci Rock...
Skupio sam nekih 200 €,, i zelim da kupim,, neki mali lanac pedala... Sad me interesuje,, da li cu uopste izvuci maksimum iz tih pedala, preko Rolanda 15x...?
Takodje, zelim da kupim marshall blues-breaker II pedalu..
Cuo sam neke snimke na youtube-u,, i mnogo mi se svidjela..
Sta mislite o toj pedali..?..
Sad, primjetio sam da mi fali efekata,, i da zelim da iz njega izvucem neki ljepsi zvuk... Inace na njoj najvise sviram Blues, blues-rock... A pomalo i neki jaci Rock...
Skupio sam nekih 200 €,, i zelim da kupim,, neki mali lanac pedala... Sad me interesuje,, da li cu uopste izvuci maksimum iz tih pedala, preko Rolanda 15x...?
Takodje, zelim da kupim marshall blues-breaker II pedalu..
Cuo sam neke snimke na youtube-u,, i mnogo mi se svidjela..
Sta mislite o toj pedali..?..
Re: Nekolika pitanja o pedalama..
fina je to pedala...imao je davno...jeftina i kvalitetna...za blues rock je ok, a ima u sebi i 2 efekta...boost i blues tj boost i drive...
- nikolic025
Ako imas 200E,prodaj to pojacalo i imaces skoro 300E,kupis pojacalo sa 12" zvucnikom koje nije modeling i ostane ti para za par efekata,a za pocetak bih ti preporucio da koristis dist sa pojacala,a da kupis neke efekte,pa posle kad dodjes do love da kupis i dobar dist...
a da na to pojacalo dodas pedale od 200E,mislim da ti se nece svidjati,a i nema neke svrhe,koliko sam ja cuo,Roland ne prima bas dobro pedale,a i probao sam taj model i mnogo je krestav...za moj ukus...
Sad ti razmisli,probaj svasta,pa se tebi mozda neka treca ideja svidi...
Pozz
a da na to pojacalo dodas pedale od 200E,mislim da ti se nece svidjati,a i nema neke svrhe,koliko sam ja cuo,Roland ne prima bas dobro pedale,a i probao sam taj model i mnogo je krestav...za moj ukus...
Sad ti razmisli,probaj svasta,pa se tebi mozda neka treca ideja svidi...
Pozz
Pa reci mi sta ce sa pojacalom od +40W za kucnu svirku..?
to ti je dobra kombinacija, marshall blues-breaker i roland cube. a ako bude malo krestav sto kaze nikolic, mozes da mu dodas jos jedan box.. mozda 12' ili po ukusu..
licno mislim da roland cube je jedno od boljih jeftinijih pojacala. a ako bih ti ja savetovao da ga prodajes i dodas kintu.. onda bi to bilo nesto jako profi. lampas obavezno
za takvu svirku predpostavljam da bi ti se posle blues-breaker lepo uklopio delay.
boss dd-3 ili digitech digitaldelay..
savetujem ti da uzimas jednu po jednu pedalu i da ih isprobavas kako se uklapaju u lancu

licno mislim da roland cube je jedno od boljih jeftinijih pojacala. a ako bih ti ja savetovao da ga prodajes i dodas kintu.. onda bi to bilo nesto jako profi. lampas obavezno
za takvu svirku predpostavljam da bi ti se posle blues-breaker lepo uklopio delay.
savetujem ti da uzimas jednu po jednu pedalu i da ih isprobavas kako se uklapaju u lancu

Ne razumijem,, sta da mu dodam..?.. Ja sam nov u svemu ovome oko elektricnih gitara..faks wrote: mozes da mu dodas jos jedan box.. mozda 12' ili po ukusu..
Hvala na pomoci,, vidjecemo...faks wrote: za takvu svirku predpostavljam da bi ti se posle blues-breaker lepo uklopio delay.

dodas/prikljucis jos jednu zvucnu kutiju..
pa zar postoji neki izlaz iz ovog Rolanda.. imam neke AUX IN i RECORDING OUT ulaze/izlaze...?

ne znam sad napamet kako..
to sam pomenuo ako ti se ne svidi zvuk (resenje za nikolic-evu sugestiju

ja mislim da ce ti za kucu biti odlicno!

a kad budes profi onda neki lampas peavey,ampeg mesa boogie

ps.
samo da pozdravim to sto si prvo svirao par godina akusticnu pa tek onda elektricnu ! jako pametno !
zgrozim se kad vidim da roditelji kupiju deci onaj paket "skvajer,procesor i neko pojacalce"
mozda nisi shvatio kako treba..
.. Ja sam svirao klasicnu gitaru nekih 5 godina... I imam veci broj klasicnih i 1 akusticnu gitaru... I upravo sam prodao moju Yamahu iz CG serije i kupivsi elektricnu gitraru i pojacalo,, Otalo mi je nekih 200 €... Inace ozbiljno se bavim klasicnom i blues muzikom..

bb-II, odlican izbor za pocetnika, i sire
preporucite jos nesto za ovu vrstu muzike.. TIpa BB,, da bih mogao otici na youtube i cuti neku drugu pedalu, koja ce mi se mozda i vise svidjeti od BB:..
- Rocket Roll
Boss BD-2 Blues Driver, Boss SD-1 Super OverDrive, DigiTech Bad Monkey, DigiTech Screamin' Blues.
- propali_gitarista
Pogledaj obavezno Boss Overdrive/Distortion OS2 i Fulltone OCD.
MXR Z.W.