Stare pedale i procesori, prodavati ili ne ?!!!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Stare pedale i procesori, prodavati ili ne ?!!!
Pretpostavljam da dosta nas gitarista ima nešto što je koristio svojevremeno i sad mu je žao da prodaje za smešne pare. Ja lično imam Zoom-a 2020.Doneo on dosta para, otplatio sebe odavno i još uvek radi kao satić.Ima 6 analognih overdrive-a i distortion-a koji su uvek bili sranje ali su mu zato prostorni efekti do jaja. Dva različita Delay-a koji su ekstra, odličan stereo Chorus, Flanger takodje dobar,Reverb djene-djene, Pitch pristojan, EQ pristojan, Compressor nikakav . . . Ima i ZNR tj. zoom noice reduction koji radi odlično za nuždu kada brujiš i zujiš a sam bog zna zašto !!!
Mogu da ga prodam nekom klincu za npr. 50 evrića. Sa time mogu da kupim neka 2 Behringer-a ili jednog Boss-a. Mislim, dosta toga ima dobro i iskoristivo. Zar nije glupo prodavati ? Nisam od onih koji skupljaju i gomilaju stare stvari kao penzioneri ali je ipak glupo to dati u bescenje bez obzira na modu, godište, izradu itd. Šta mislite o tome i imate li nešto slično ?
Mogu da ga prodam nekom klincu za npr. 50 evrića. Sa time mogu da kupim neka 2 Behringer-a ili jednog Boss-a. Mislim, dosta toga ima dobro i iskoristivo. Zar nije glupo prodavati ? Nisam od onih koji skupljaju i gomilaju stare stvari kao penzioneri ali je ipak glupo to dati u bescenje bez obzira na modu, godište, izradu itd. Šta mislite o tome i imate li nešto slično ?
Re: Stare pedale i procesori, prodavati ili ne ?!!!
A šta kažeš na ovaj sumanuti predlog: Možeš nekom klincu kome će to značiti da pokloniš, da se uči.
ja ne bih nista od opreme prodavao, ako mi nije frka za lovu. uglavnom poklanjam stvari. bratu od strica (ds-2), drugu (neko malo pojacalo sto sam pravio, woolly mammoth klon)...
Imam klinca od 4 godine i vec je poceo pomalo da uci klavir. Moji bratanci idu u muzicku skolu, isto klavir.Imam ja kome da poklanjam i za koga da cuvam. Nisam mislio da ce tema da bude poklanjanje tehnike, da budem iskren. To je samo jedan mali Zoom. Siguran sam da imate i nesto vrednije sto bas i nije za poklanjanje.
pa, velike stvari se obicno menjaju: prodas staro, dodas pare, kupis novo. to ako imas imalo razuma. recimo da imas nekog skvajera telca, npr, a oces neku bolju gitaru mesto nje. i onda ti ustekas pare i uzmes fender telca, a skvajer ti stoji i ne sviras ga nikako (ne treba ti za druge stimove, etc.) jer si, **** ga, navikao na bolje, je li. e, pa, zadrzavanje skvajera je u tom slucaju glupost, treba ga prodati.
Dobro de, ko prica o gitarama? Vi izgleda sve poklanjate a ja sam neki negativac. Sta da vam kazem, bas ste super. Samo mi nije jasno odakle toliko oglasa koji pocinju sa "prodajem".
- Guitar_thrill
- MF veteran
Po meni, sve sto se ne koristi, bez obzira da li je staro ili novo treba prodati...a ovima sto poklanjaju svaka cast! 

Ja na primer imam Zoom 3030. necu da ga prodam nizasta na svetu. Bolje neka sedi kuci, nego da prodam ... ajd tako da se izrazim jedan deo moje istorije. Imam i Jolanu .. ni nju necu da prodajem... nema smisla, ne mogu mnogo da izvucem, a sta smo sve ja i ona prosli.... neka sedi kuci. 'Leb ne trazi, vodu ne trazi...
A inace prodao sam Boss turbo overdrive... kajem se, da imam para uzo bih ga opet. Evo ima ga na oglasima, valja se za 40-50 evra.. i ken multi metal distortion... pa za nju se i ne kajem... ali kada bih imao para, uz'o bih je cisto .. kolecionarski.
A inace prodao sam Boss turbo overdrive... kajem se, da imam para uzo bih ga opet. Evo ima ga na oglasima, valja se za 40-50 evra.. i ken multi metal distortion... pa za nju se i ne kajem... ali kada bih imao para, uz'o bih je cisto .. kolecionarski.
Da, jer je kvadratura odredjena za opremu ogranicena 

ibanez classic metal distortion iz soundtank serije.jedini klasicni dist uz boss hm2 koji po mom misljenju ista valja.uz-o za 40 e davno,davno,prodao za iste pare posle cini mi se godinu kad sam se natripovao na procesore.jedna od najvecih gresaka u zivotu.bas slusam svoje snimke sa njom i dsd-2kom,kakav zvuk... 

Podrazumeva se da ako poklanjaš, pokloniš nekome ko ti je nešto, a ne baš da daš oglas poklanjam, niko ne kaže ništa protiv tebe
Ja sam poklanjao cele računare, meni su poklanjali gitare (krš, ali koje su meni tada značile) tako da... lepo je to

Ja sam poklanjao cele računare, meni su poklanjali gitare (krš, ali koje su meni tada značile) tako da... lepo je to

Meni se čini da bilo kakvo čuvanje opreme iz sentimentalnih razloga jednostavno nema smisla.
To da nekoj opremi pada cena - sasvim je za očekivati. Kakva god da je trenutna tržišna vrednost neke robe, kapiram da je bolje i skromnu vrednost pridružiti nekoj kinti koja se odvaja sa strane kako bi se kupila neka bolja, novija, upotrebljivija, ili kakva god željena oprema. To što je neka oprema prošla sito i rešeto sa nama... super, lepo je setiti se toga, ali ako već nemaš muzej opreme, gde imaš neke viđanja vredne komade, i gde naplaćuješ obilazak - stvarno ne vidim svrhu trošenja životnog prostora. Jer je to automatski manje mesta za nešto što bi se stvarno koristilo, odnosno manje mesta za kretanje, odmaranje, okupljanje ljudi, sitnu decu i tako redom... Ako dugo čovek svira, onda već negde i zna šta stvarno koristi, a šta drži u kući iz čiste sentimentalnosti. Sve što se ne koristi intenzivno treba da leti napolje. Po smešnoj ceni? Jeste, po smešnoj ceni. Čovek kad se rodi, svi ga dočekaju s radošću i oduševljenjem, a kad umire ima sreće ako ima ko da mu prati kovčeg. Ne vidim što mi neka metalna kutija s nešto žica i prekidačem imala daleko bolji tretman.
Prodaj!
To da nekoj opremi pada cena - sasvim je za očekivati. Kakva god da je trenutna tržišna vrednost neke robe, kapiram da je bolje i skromnu vrednost pridružiti nekoj kinti koja se odvaja sa strane kako bi se kupila neka bolja, novija, upotrebljivija, ili kakva god željena oprema. To što je neka oprema prošla sito i rešeto sa nama... super, lepo je setiti se toga, ali ako već nemaš muzej opreme, gde imaš neke viđanja vredne komade, i gde naplaćuješ obilazak - stvarno ne vidim svrhu trošenja životnog prostora. Jer je to automatski manje mesta za nešto što bi se stvarno koristilo, odnosno manje mesta za kretanje, odmaranje, okupljanje ljudi, sitnu decu i tako redom... Ako dugo čovek svira, onda već negde i zna šta stvarno koristi, a šta drži u kući iz čiste sentimentalnosti. Sve što se ne koristi intenzivno treba da leti napolje. Po smešnoj ceni? Jeste, po smešnoj ceni. Čovek kad se rodi, svi ga dočekaju s radošću i oduševljenjem, a kad umire ima sreće ako ima ko da mu prati kovčeg. Ne vidim što mi neka metalna kutija s nešto žica i prekidačem imala daleko bolji tretman.
Prodaj!
Ja bih rekao da neću ponavljati grešku svog ćaleta. Cela oprema će ostati klincima, pa nek rade sa njom šta hoće.
Neke stvari stvarno treba cuvati. Vidite da su matora pojacala bas na ceni. Koliko je takvih proslo kroz ruke moga caleta sam bog zna. Sa druge strane, ne mozes ni svako djubre da cuvas sa pretpostavkom da ce u buducnosti vredeti. Sreca sto gitare ne gube na vrednosti. Svojevremeno je moj Fender kostao 1350 maraka a burazerova klavijatura 4700. Sada njegova klavijatura vredi mozda 300 evra. Ni pedale nisu bas tako prolazne. Na kraju krajeva, dobar npr. overdrive je uvek dobar overdrive.Zato je, ako nista drugo bitna izrada te pedale. Tesko da ce moj 4 godisnji klinac skakati po nekom mom Behringeru. Po Boss-u verovatno i hoce. Zato treba kupovati skupe, kvalitetne stvari. Od kablova do pojačala. Tu ne spadaju sprave kao sto su procesori.To ipak treba prodavati.Mada . . .
Cenim da prvo moraš da odlučiš šta ti treba - da kupiš neku drugu opremu, pa prodaješ staru opremu kako bi ta sredstva upotrebio pri kupovine nove opreme, ili jednostavno više nećeš s tim da se zanimaš, pa se dvoumiš da li da čistiš špajz ili ne. Ako i dalje sviraš, a imaš nešto od opreme što ne koristiš, a još bi pride nabavio nešto drugo od opreme - pa naravno da treba da prodaš staru opremu. A ako nemaš nameru više da nabavljaš opremu, i nisi više aktivan... pa tu niko ne može da ti da savet. Nisi naveo koje konkretne komade opreme imaš, tako da ti najbolje znaš da li nešto od toga može da ima vrednost u budućnosti. Osim toga, ako klinci sviraju klavir, moguće je d će jednog dana da se interesuju za klavijature svakojake vrste. Što ja volim da se igram sa sintom i gitarskim pedalama... Možda zarad toga možeš nešto od opreme i da ostaviš.