Sound output?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Jackson

Sound output?

Post by Jackson » 23 May 2011, 20:14

Postovanje drage kolege!

Pazarim za koji dan Line 6 HD 500. Nemam pojacalo. Zanima me na koji nacin ga mogu povezati sa kompjuterom, pretpostavljam da mi treba neka bolja zvucna kartica, da bi bio ok zvuk i da nema latencije?
Zna li neko da mi kaze vise detalja?

nikolic025

Re: Sound output?

Post by nikolic025 » 23 May 2011, 20:44

Sto se tice povezivanja,ne znam da li taj proc ima usb,i da li moze tako,fakticni da on bude kao kartica,sad lupam,jer nisam imao prilike da probam to,a znam da neki line 6 rade i kao eksterne kartice za gitaru...Ali najbolje kupi pojacalo pa preko njega,ili uzmi dobre sluske pa tako vezbaj,jer moras da imas i dobre zvucnike da bi to izaslo kako valja,a nisam bas neki poklonik niti sam ikada radio takve stvari...Ja sam za pedale+pojacalo+gitara i gotovo...

umart

Post by umart » 23 May 2011, 20:49

line6-u se mora skinuti kapa,svakom generacijom daju sve vise i vise opcija po tom pitanju.elem,mozes biti miran jer se ta sprava moze iskoristiti kako god zelis,tj u svakom scenariju.u ovom tvom,sa kompjuterom,preko usb-a mozes da ga iskoristis kao stand-alone muzicku kartu,sa guitar i mikrofonskim inputom,i stereo outima.prakticno mozes da ga prikopcas na svaku opciju,pojacalo,razglas,hi fi pojacalo...

sa fx loop-om koji moze slobodno da se programira (npr da ide pred modeling ili npr posle modelinga) ne znam dje je kraj opcijama.na njihovom sajtu imas raznorazne manuale-ovo sam ja skapirao za 5 min pregleda preko,tebi ako ces da uzimas preporucujem da ga dobro precesljas.

ovaj proc nisam nikad svirao,ali s' obzirom na iskustvo sa proslom generacijom,pogotovo sto ga neces primarno koristiti u kombinaciji sa pojacalom,mislim da je najbolja varijanta.pocesljaj net,vidi dal' sprava pati od bagova,posto su u proslosti imali taj problem sa spravama koje su tek izbacivali na trziste,i to je to.srecna pazarina!

vakatt

Post by vakatt » 25 May 2011, 08:35

Jackson wrote:Postovanje drage kolege!

Pazarim za koji dan Line 6 HD 500. Nemam pojacalo. Zanima me na koji nacin ga mogu povezati sa kompjuterom, pretpostavljam da mi treba neka bolja zvucna kartica, da bi bio ok zvuk i da nema latencije?
Zna li neko da mi kaze vise detalja?
Ima usb prikljucak kojim se povezujes na PC, tako da ce ti sluziti i kao zvucna kartica. Pored toga ti gotovo nista ne treba da dobijes sasvim solidan snimak gitare, sa dosta znanja i iskustva i vrhunski. :D

Jackson

Post by Jackson » 30 Jun 2011, 23:22

Hitno pomoc!

Kupih na kraju HD500, sve radi kako valja, odusevljen sam, sem jedne jako bitne stvari - latencije! Povezao sam ga na kompjuter preko USBa prikljucka, ali ima kasnjenje zvuka, tj latenciju, koja je manja od sekunde, ali i dalje sviranje cini nemogucim. Help!!!

progg

Post by progg » 01 Jul 2011, 08:13

Jackson wrote:Hitno pomoc!

Kupih na kraju HD500, sve radi kako valja, odusevljen sam, sem jedne jako bitne stvari - latencije! Povezao sam ga na kompjuter preko USBa prikljucka, ali ima kasnjenje zvuka, tj latenciju, koja je manja od sekunde, ali i dalje sviranje cini nemogucim. Help!!!
smanji buffer na 256ms... imas to podesenje u control panelu hd500 - kada ga povezes na racunar, naravno... (podrazumevam da si prethodno instalirao drajver za hd500 na racunaru)...

Jackson

Post by Jackson » 01 Jul 2011, 17:24

Zaboravio sam da napomenem da imam integrisani karticu... I da mi je zvuk preko kompa trenutno shit

progg

Post by progg » 02 Jul 2011, 16:49

Zaboravi na integrisanu karticu... Kada povezes HD500 na racunar, on tada predstavlja externi audio uredjaj, sto znaci da integrisana kartica tada ne radi... Mislim, radi ona i dalje, samo moj je predlog da je ne koristis, vec da HD500 iskoristis kao audio uredjaj...

Jackson

Post by Jackson » 06 Jul 2011, 13:08

E uspeo sam i tako nesto da uradim: izlaz iz zvucne kartice sam zakacio na CD/MP3 ulaz na HD500, gitaru naravno u guitar input, i onda zvucnike prikacio na Phones output. Sve radi savrseno, zvuk gitare brutalan. Jedna jedina stvar me sada jebe: kada pustim muziku sa kompjutera na takav nacin, radi samo levi satelit i vufer, desni kanal ni da pisne. Probao sam i slusalice da prikacim, isti slucaj, muk na desnoj strani. Kako da resim problem? Dakle zvuk gitare izlazi stereo, a zvuk muzike sa PCa samo na levi kanal? Hvala unapred

Margos

Post by Margos » 06 Jul 2011, 13:21

Kupi neko malo pojacalce za po kuci :mrgreen: :ziveli:

Jackson

Post by Jackson » 06 Jul 2011, 13:26

Ne, nemam vise para a i neprakticno je, dakle samo me zanima kako da muziku sa kompa poteram na stereo preko ovog procesora

progg

Post by progg » 06 Jul 2011, 13:31

Ajde ovako... mislim da nisi shvatio (ili si shvatio, ali nisi zeleo da uradis kakao sam ti napisao)...

Ustekaj USB kabli od HD500 u racunar. U control panelu racunara u audio devices izaberi da ti aktvini playback device bude LINE6 HD500 (takodje i aktivni recording device)... Na taj nacin privremeno "gasis" svoju integrisanu "zvucnu karticu" i koristis procesor kao externi audio interfejs... putem te USB konekcije mozes da snimas gitaru diretkno u racunar (uz line 6 asio driver) mnogo bolje nego preko integruse (u nekom od programa predvidjenih za to - imas na forumu, vec su pisali o tome), a takodje, mozes i da pustis mp3 pesmu u nekom od plejera i da sviras uz nju... Na taj nacin bi morao da imas stereo output barem na slusalicama koje, naravno, povezujes na procesor... sto se tog surround sistema tice i njegovog povezivanja, koliko sam shvatio ti imas dva satelita i vufer? ako je tako, imas dva izlaza iz procesora (koliko se secam 1/4 dzek/banana/ili kako vec god da ih narod u Srbiji naziva) i verovatno dva ulaza (beli i crveni cinc) na vuferu...

I da, ukoliko nisi dobio manual uz proc, obavezno procesljaj sledeci link... http://line6.com/support/manuals/

nemoj da te mrzi da procitas uputstvo... jbg, taj HD500 nije Boss DS-1 sa tri pota...

Jackson

Post by Jackson » 06 Jul 2011, 13:54

Probacu to cim dodjem sa posla, a na Line 6 forumu vidim da imas jos nesretnika sa istim problemom kao i ja, pominju da treba kupiti "stereo jack" za Phones izlaz...
Probam sve veceras pa javim rezultate. Hvala

Jackson

Post by Jackson » 07 Jul 2011, 11:21

Progg, bio si u pravu, ovo je resilo problem, ja sam se zeznuo jer prosli put kad sam to radio, ostavio sam zvucnike prikompcane na output muzicke kartice. Sad mi idu na Phones output procesora i sve sljaka vrhunski, hvala

progg

Post by progg » 07 Jul 2011, 12:07

no frx...

Post Reply