koji dileja

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bancika

koji dileja

Post by bancika » 08 Aug 2011, 12:34

Bilo mi je toliko smesno, da moram da podelim sa vama. Jutros mi se javio neki lik na mail, kao zainteresovan da mu napravim lampasko pojacalo. Ovo su mu specifikacije i finansijski okvir
clin,overdrive,bas,treble,midle,lampe u predpojacalu i pojacalu ,kuciste kvalitetno da se sve uklopi u cenu 5000din
:bravo: :krstise:

Randy

Re: koji dileja

Post by Randy » 08 Aug 2011, 13:12

eo ja ti dam 5 i po iljada da mi napravis :XD:

Bozha

Post by Bozha » 08 Aug 2011, 13:37

Nije u redu ovo. Ako si namerio da se bavis tim poslom, poslednje sto ti treba je da musterije blatis u javnosti, koliko god ti njihovi zahtevi bili nerazumni i smesni. Nije ti palo na pamet da ga kontaktiras i objasnis svoju stranu price? Dobra volja cini cuda, mozda je jednostavno neupucen, mozda se i dogovorite, mada u ovom slucaju ti to ne zasluzujes. Izvini sto kenjam, radim to iz najbolje namere...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Aug 2011, 13:45

Nikad ne znaš da li su takvi stvarno neobavešteni ili - što je mnogo verovatnije - isprobavaju srpsku politiku "ako prođe, prođe". Kao seljak koji bi prolazio pored predstavništva "Poršea", video unutra hostesu mladu k'o rosa i pomislio: "Ova ne zna ništa, sa' ću ja da je smotam i da joj uvalim svoju Ladu uz doplatu od par stotina evra za novog Kareru..."

Najbolji pristup od svih koji sam isprobao do sada: "Gospodine, ručni rad ne treba da bude jeftiniji, nego bolji."

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Aug 2011, 13:46

ni meni se ne svidja neshto preterano ovo.

ali on topic :mrgreen: :mrgreen: napravi mu za 5K din, mxr microAMP i eto mu amp-a.

Dvejnovski...znam.

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Aug 2011, 14:06

Ima toga za dva foruma ... mene zvao jedan da mu pravim repliku JEM-a BFP .. onaj sa plavim cvetovima, sve full Ibanez hardware, Dimarzio.. ako moze da dobaci do 300-400 evra :) samo nije tu kraj price. Shock je bio kad je rekao .. ja sad idem na more pa se vracam za 20 dana pa ti vidi da bude gotovo do tada :mrgreen: Nisam previse razglabao .. samo sam mu poslao linkove sa cenama hardvera koji je bio oko 700 € i mislim da se onesvestio ....

bancika

Post by bancika » 08 Aug 2011, 14:25

bitne su dve stvari: nisam stavio ime lika, a drugo, nemam ambicije da se bavim pravljenjem pojacala ili bilo cega drugog. Po profesiji sam nesto skroz drugo i za sada mi je tako mnogo bolje :)
To sto sam do sada pravio od spravica je bilo sve za mene, pa ako neki poznanik/prijatelj pozeli isto napravim mu fore radi ili mu prodam moj kada dodje vreme da se prave nove stvari. Ne mislim da od toga pravim biznis, bas zato sto puno ljudi misli na gore pomenuti nacin. Posle takvog nastupa ne bih ni hteo da pravim spravu nekome jer znam da ce biti natezanja na svakom koraku.

:ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Aug 2011, 14:46

bancika wrote:...ne bih ni hteo da pravim spravu nekome jer znam da ce biti natezanja na svakom koraku. :ziveli:
Neće, ne boj se. Većina mušterija i potencijalnih mušterija normalno razgovara. Kao i u svakoj drugoj oblasti, uostalom: retko ko uđe u prodavnicu i kaže "Dajte mi ovu veknu hleba, evo vam pet dinara."

Neozbiljnih ili onih koji ne mogu / ne žele da shvate handmade koncept je samo 0,05%.

Oni koji na kraju plate handmade spravu olakšavaju majstoru jer intuitivno shvataju: ako je majstor srećan, i oni su srećni. Zato pristaju na ono što predložiš - ako kažeš "stavićemo te-i-te kondenzatore, mada malo više koštaju" svi kažu "OK" jer su do tog trenutka naučili da ti veruju.

Samo da napomenem, od izrade se ne živi. Na prste se mogu izbrojati ljudi koji u ovom delu muzike žive samo od svojih ruku. Čak bi se i njima više isplatilo da rade full-time nešto drugo, ali im je sudbina tako podelila karte.

kwiss

Post by kwiss » 08 Aug 2011, 14:49

vidim da te neko zeza a ti se primio : :)

bancika

Post by bancika » 08 Aug 2011, 15:06

hehe, palo mi je na pamet, mada me ne bi iznenadilo da je neko ozbiljan :)

komplikator

Post by komplikator » 08 Aug 2011, 15:56

kako god gledao na ovo, cenim da je na tebi da edukuješ kupca, ili ga pak oteraš u 3 lepe, i ne pričaš o tome više, pre nego da ga blatiš po forumu sa sve rečju dileja :grummel_2:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 08 Aug 2011, 16:03

clin,overdrive,bas,treble,midle,lampe u predpojacalu i pojacalu ,kuciste kvalitetno da se sve uklopi u cenu 5000din
lol

SonicX

Post by SonicX » 08 Aug 2011, 16:15

Nije to u redu. Sad je lika blam i da se javi da te isproziva sto objavljujes njegovu glupost!
Ali stvarno mislim da je protivno humanosti prozivati ljudsko neznanje.
Ne moras se time baviti profesionalno, ali postovanje druge osobe je veoma bitna vrlina!
Nije dzabe ona srpska "Kako sejes, tako ces i poznjeti" ili tako nesto...

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Aug 2011, 16:35

au bancika, al te opletose uzduz i popreko :D

..ja sam ovo shvatio kao salu, a ne poziv na moralnu kritiku..

bancika

Post by bancika » 08 Aug 2011, 16:36

mudro zboris, ako vidi neki mod neka obrise slobodno :)
hteo sam da padnem sa stolice kad sam procitao, pa sam mislio da ce biti interesantno...ali vidim kako moze pogresno da se protumaci. Otprilike kao nacionalisticko/rasisticki fazoni u family guy :)
:ziveli:

Post Reply