Sta mislite o ovim pedalama???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sta mislite o ovim pedalama???
1.Behringer equalizer EQ700
2.Behringer digitaldelay DD400
3.Behringer ultra wah UW300
4.Behringer digital reverb DR600
5.Behringer vintage delay VD400
6.Behringer digital delay DD600
7.Behringer dynamic wah DW400
8.DOD VFX40
9.DigiTech XTF Turbo Flange 7-mode Flanger
10.Vox WAH V845
2.Behringer digitaldelay DD400
3.Behringer ultra wah UW300
4.Behringer digital reverb DR600
5.Behringer vintage delay VD400
6.Behringer digital delay DD600
7.Behringer dynamic wah DW400
8.DOD VFX40
9.DigiTech XTF Turbo Flange 7-mode Flanger
10.Vox WAH V845
Re: Sta mislite o ovim pedalama???
mislim da se sve napajaju na 9 V 

o berindzeru sve najgore.. vox i dod su naravno vrhunske ako ti tako nesto treba/odgovara u lancu.
i da ne bude da nisam nista pametno rek'o evo za flanger...
najbolji koji sam cuo i najprirodniji zvuk je bio DODfx72 (bass flanger)

ali nema sanse da ga nadjem.mozda negde preko. sada imam boss bf2 takodje jako dobar!
mozda da pogledas
ps. obrati paznj ako uzimas boss bf-2 pazi da bude made in japan. oni imaju crne kapice potenciometara a made in tailand bele,mada lako se zamene
ja sam imao srecu pa sam kupio od Funkomat-a (made in japan). prezadovoljan
i da ne bude da nisam nista pametno rek'o evo za flanger...
najbolji koji sam cuo i najprirodniji zvuk je bio DODfx72 (bass flanger)
ali nema sanse da ga nadjem.mozda negde preko. sada imam boss bf2 takodje jako dobar!
mozda da pogledas

ps. obrati paznj ako uzimas boss bf-2 pazi da bude made in japan. oni imaju crne kapice potenciometara a made in tailand bele,mada lako se zamene

ja sam imao srecu pa sam kupio od Funkomat-a (made in japan). prezadovoljan

Uz svo dužno poštovanje, ne zaslužuju sve Behringer sprave bezrezervno pljuvanje.
Koristio sam kratko vreme njihov Digital Delay, koliko se sećam bio je DD100 (kopija DD-3) ako se ne varam, i radio je sasvim ok. Čak je imao i tap tempo funkciju, koju ni toliko jebeno izvikani Boss DD-3 NEMA. Što se mene tiče, to je best buy delay za nekoga ko kreće da se bakće sa pedalama.
Prodao sam je budzašto u naletu gluposti jer mi je, kao, bila višak, a sada bi mi legla kao budali šamar za akustičnu svirku.
Behringer Vintage Delay VD400 posedujem trenutno, i koristim ga već neko vreme bez ikakvih problema. Sviđa mi se njen zvuk, super analogni delay, doduše samo 300ms delay time, ali jbt, šta ćeš više za 20e?
Super fore sa samooscilacijama, i ostala ludila. Vrlo upotrebljiva pedala. Neću je sigurno prodati u naletu nagona za kvazi-smanjivanjem broja višak-pedala.
Vox wah V845 trenutno posedujem i aktivno koristim u svirci. Nije najbolji wah na svetu, ali je jeftin, radi posao, i definitivno je bolji od Behringera Hellbabe-a. Hellbabe sam zamenio sa kolegom forumašem za V845, i po meni, značajno je bolji, i ako se kupuje ili nov ili polovan, vredi te razlike u ceni u odnosu na Hellbabe. Preporučio bih ga svakome ko ne zna još tačno kakav wah želi, a eto, neće baš najjeftiniju spravu. Mada, moram da dodam, što se mene tiče i Hellbabe radi za SVE PARE, i više od toga, bez sumnje.
Ove ostale nisam probao, pa ne bih da pričam napamet.

Koristio sam kratko vreme njihov Digital Delay, koliko se sećam bio je DD100 (kopija DD-3) ako se ne varam, i radio je sasvim ok. Čak je imao i tap tempo funkciju, koju ni toliko jebeno izvikani Boss DD-3 NEMA. Što se mene tiče, to je best buy delay za nekoga ko kreće da se bakće sa pedalama.

Prodao sam je budzašto u naletu gluposti jer mi je, kao, bila višak, a sada bi mi legla kao budali šamar za akustičnu svirku.

Behringer Vintage Delay VD400 posedujem trenutno, i koristim ga već neko vreme bez ikakvih problema. Sviđa mi se njen zvuk, super analogni delay, doduše samo 300ms delay time, ali jbt, šta ćeš više za 20e?

Vox wah V845 trenutno posedujem i aktivno koristim u svirci. Nije najbolji wah na svetu, ali je jeftin, radi posao, i definitivno je bolji od Behringera Hellbabe-a. Hellbabe sam zamenio sa kolegom forumašem za V845, i po meni, značajno je bolji, i ako se kupuje ili nov ili polovan, vredi te razlike u ceni u odnosu na Hellbabe. Preporučio bih ga svakome ko ne zna još tačno kakav wah želi, a eto, neće baš najjeftiniju spravu. Mada, moram da dodam, što se mene tiče i Hellbabe radi za SVE PARE, i više od toga, bez sumnje.
Ove ostale nisam probao, pa ne bih da pričam napamet.

u mitrosu imaju jedino ovaj dod-ov flanger
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/13644-DOD-VFX75C-**/
sta mislite o ovom EQ-u?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/13641-DOD-VFX40-**/
cuo sam za behringerove delay-e da su dobri za pocetnika pa reko posto tek krecem da ne bacam pare na boss-ve od 100 e
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/13644-DOD-VFX75C-**/
sta mislite o ovom EQ-u?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/13641-DOD-VFX40-**/
cuo sam za behringerove delay-e da su dobri za pocetnika pa reko posto tek krecem da ne bacam pare na boss-ve od 100 e

Samo da ti kažem, da oni rade sasvim dobro. Btw, mene nijedna Behringer pedala nije izdala na nastupu, a koristio sam ih, štimer koristim još uvek na svakoj svirci. Njima se dešavaju gluposti, bagovi, i ostala sranja, ali srećom, meni barem, nikada u kritičnom momentu. Ne kažem da su savršeni kao kompanija, ali ako se čovek prema opremi ophodi normalno, velika je šansa da će ga i ta oprema služiti normalno.Randy wrote:cuo sam za behringerove delay-e da su dobri za pocetnika pa reko posto tek krecem da ne bacam pare na boss-ve od 100 e
Što se Boss-ovih delay pedala tiče, po mom skromnom mišljenju - nikako (osim onog čuda DD-20, kojeg nisam probao, a koji navodno kida kako radi). Precenjena govna, po meni. Sve to što oni nude kod DD-3 (i malo više, a za duplo manje para u odnosu na DD-3) dobijaš sa Digitechovom Digidelay pedalom, koja je nova za 6000 (u radnji na M)! Na oglasima je redovno za 50e, trenutno ima jedna.
Pominjao sam ovo na više tema, možda sam i dosadan, ali svako kome treba odlična delay pedala, sa više različitih modova rada, i tap tempo funkcijom - brate samo Digidelay, i miran si. Ja svoj maltretiram već više od 5 godina, i radi bez greške. In fact, ako ne nađem Behringerov DD400, razmišljam da kupim još jedan Digidelay.
- Pentatonic
Ja bih Behringer izbegavao, a što se tiče DOD - sve preporuke. Za Vox ne znam... 

Sve do ternutka da neko postane visoki profesionalac.. ne vidim razliku TOOOLIIIKOO izmedju pedale od 20E i 120 evra.. posle ce ionako da ih dobija dzabe na konto endosment deala..pa i one od 400EBaba Slim wrote:Uz svo dužno poštovanje, ne zaslužuju sve Behringer sprave bezrezervno pljuvanje
Zapravo jedinu razliku ce primetiti vlasnik po dzepu, a u zvuku.. ako uopste i ima razlike - ne verujem...
a publika.. teeesko, njima samo daj buku.. i pivo. kad voda udje u usi jedino ce cuti su bubanj i pevac...
Naravno...Baba Slim wrote:ko se čovek prema opremi ophodi normalno, velika je šansa da će ga i ta oprema služiti normalno
Apropo digitecha i DOD-a.. nekoliko puta sam naisao na "tvrdnje" da jeDOD bolji od digitecha... ajd da ne budem 100% siguran, ali DOD znaci Division Of Digitech... tako da mislim da je to u stvari jedna ista firma... a obe su pod Harmanom...
So.. ontopic bilo stada uzmes, biraj dobro... ne po ceni vec sta godi tvom uhu i potrebama... (e, sad.. neces da uzimas distorziju ako ti treba overdrajv.. ili ring modulator ako ti teba oktaver.. i tako dalje..)
po tvojim utiscima treba da zakljucimo o Bossu lose a o Behringeru dobro...hahaBaba Slim wrote: mene nijedna Behringer pedala nije izdala na nastupu, a koristio sam ih, štimer koristim još uvek na svakoj svirci. Njima se dešavaju gluposti, bagovi, i ostala sranja, ali srećom, meni barem, nikada u kritičnom momentu. Ne kažem da su savršeni kao kompanija, ali ako se čovek prema opremi ophodi normalno, velika je šansa da će ga i ta oprema služiti normalno.
Što se Boss-ovih delay pedala tiče, po mom skromnom mišljenju... Precenjena govna, po meni.

ja sam vise za to da umesto 10 pedala koje si naveo kupis dve-tri koje ti stvarno trebaju, ali boljeg kvaliteta. Mislim da skoro svaki gitarista treba da ima graphic EQ i da je to najpodcenjenija pedala. Zao mi je sto ranije nisam to skapirao. Tu su dobri MXR i Boss (pogotovo ako se moduje da se smanji sum). Puno ljudi voli da ima wah. Ovaj sto si naveo je razumnog kvaliteta i ostavlja mesta da ga modujes kasnije ako hoces nesto drugaciji zvuk. Delay je cesto bitna pedala da se zabiberi solo. Ja imam Boss DD-20, ali razumem da svima ne trebaju sve stvarcice koje nudi. Pre nego sto sam ga kupio polovnog hteo sam da uzmem novog Digitech gigadelay, tako da bih i tebi tako nesto preporucio. Pogotovo sto su tako povoljni sada.
Ostale pedale su vise tipa da ih ukljucis na 10 sekundi zarad specijalnih efekata, pa mozes da kupis naknadno i nije toliko bitno da su super kvalitetne. Ako ih koristis stalno rizikujes da zvucis ovako nekako

Ostale pedale su vise tipa da ih ukljucis na 10 sekundi zarad specijalnih efekata, pa mozes da kupis naknadno i nije toliko bitno da su super kvalitetne. Ako ih koristis stalno rizikujes da zvucis ovako nekako

nisam ni mislio da kupujem sve navedene predale jer sta ce mi 2-3 delaya.napisao sam samo da vidim da li je neko imao iskustva s njima i koji je najbolji od navedenih.
konto sam da uzmem neki delay od behringera,vox wah,dod eq,dod flanger i neki reverb ne znam koji.
kupio sam skoro sve komponente za pravljenje mxr dist + a nikako da se nakanim da pravim
tako da mislim da ce distorzija biti mxr 
konto sam da uzmem neki delay od behringera,vox wah,dod eq,dod flanger i neki reverb ne znam koji.
kupio sam skoro sve komponente za pravljenje mxr dist + a nikako da se nakanim da pravim

sva tri delaya su ti behringer, nije mnogo raznoliko
svi su kopije nekih boss ili drugih poznatih pedala. Samo nadji koje i na osnovu toga gledaj koji ti treba, ako si bas zapeo za behringer. Vintage delay je verovatno nesto na foru carbon copy ili slicnih delaya koji dodaju malo distorzije i topline na odjeke. Ovaj 600 je verovatno klon DD-6.

-
Kako god da odlucis, kupuj jednu po jednu pedalu, pogotovo ako ih do sada nisi narocito koristio. 

Ne treba ništa niko posebno da zaključi, jer je moj stav jasan, uz neke pretpostavke koje su, izgleda, svima u ovoj raspravi osim tebi više nego očigledne:Solomoon wrote:po tvojim utiscima treba da zakljucimo o Bossu lose a o Behringeru dobro...hahaBaba Slim wrote: mene nijedna Behringer pedala nije izdala na nastupu, a koristio sam ih, štimer koristim još uvek na svakoj svirci. Njima se dešavaju gluposti, bagovi, i ostala sranja, ali srećom, meni barem, nikada u kritičnom momentu. Ne kažem da su savršeni kao kompanija, ali ako se čovek prema opremi ophodi normalno, velika je šansa da će ga i ta oprema služiti normalno.
Što se Boss-ovih delay pedala tiče, po mom skromnom mišljenju... Precenjena govna, po meni.
- čovek se većinom raspituje za budžet varijante efekata, pa sam mu samim tim i rekao prednosti i mane sprava za koje se raspituje a koje sam posedovao i koristio neko vreme.
- samim tim sam naveo da NE VREDI davati 5x više para za izvikanu spravu, koja ti čak daje MANJE mogućnosti (da, DD-3 NEMA tap temp, dok ga DD400 IMA), naročito ako se tek upuštaš u svet pedala, a nemaš gomilu love da pljuneš za sve profi pouzdane sprave.
Dakle, ako i dalje nisi razumeo, uprostiću da možeš da shvatiš:
1) Nisam rekao da su sve pedale od Boss-a loše. Mnoge sam posedovao, i voleo bih da neke posedujem ponovo.
2) Dilejevi im takođe nisu LOŠI već PRECENJENI i IZVIKANI.
Da si pročitao malo dalje video bi da sam argumentovano naveo zašto je Digitech Digidelay na primer, bar duplo bolji od DD-3, a košta DUPLO MANJE.
Umesto što pametuješ i troluješ po temi, smeješ se sa nipodaštavanjem i bez ikakvih argumenata, a slutim i iskustva, bolje bi bilo da napišeš nešto pametno o temi koju čoveka zanima.
I da, Behringer pedale su ZA TE PARE najbolje na svetu. A i dalje tvrdim da Boss premalo pruža u odnosu na to koliko košta. Na dilejeve mislim naravno, jer su se oni pominjali. Čisto da napomenem, eto, da shvatiš šta hoću da kažem.
@Randy:
Što se dileja tiče, vidim da si iz NS, mogu ti dati da uzmeš i probaš detaljno Vintage delay VD400. Rocket Roll je napravio review pedale ovde viewtopic.php?f=45&t=3987 , baci pogled.
A digitalni delay je digitalni delay, kapiram da koji god uzmeš, nećeš se zeznuti, on ponavlja onako kako odsviraš, kristalno jasna digitalna ponavljanja, bez filozofije.

bancika wrote:ja sam vise za to da umesto 10 pedala koje si naveo kupis dve-tri koje ti stvarno trebaju, ali boljeg kvaliteta.

sve sto ti treba je jedan ok overdrive recimo Boss SD-1, neki cool delay recimo Digitech, Vox wah je veoma ok, i mozda neka distorzija to vec po zelji. Nije vise tolika razlika u ceni izmedju Boss-a i Behringera, sem naravno kod delay pedala, da ne mzoe neko sebi da priusti jednu ili dve Boss pedale. Behringer lepo radi i sve je tok, al ipak od plastike je, jednom kad ti ispadne i pukne ne verujem da ces opet kupiti Behringer. Imash jos i DOD, Marshall i pregrst kvalitetnih pedala za prihvatljivu cijenu.