Pojacalo u kvaru
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pojacalo u kvaru
Posedujem Technics-ovo pojacalo 40wati a zvucni su mi 80w, ovo cisto informativno. Naime, desilo se to da su zvucnici najednom presli na jednu stranu frekvenciju, i sada se jedva cuje zvuk sa njih cak i kad se pojaca vise od polovine. Pre nego sto se desilo sve ovo, zvucnici su emitovali cudan zvuk u smislu da je bas davao zatupljujuci mutan i jak zvuk pre nego sto je sve otislo u aut. E sad i zvucnici i pojacalo su stari, ali opet zeleo bih ako mogu da ucinim da ponovo sve funkcionise. Ako bi neko znao odgovor, da mi kaze, da nije mozda otislo pojacalo i sta vec bio bih mu puno zahvalan.
Re: Pojacalo u kvaru
pa svasta moze da bude. mozda cak i neki banalan kratak spoj.. mada mi vise deluje kao da je neki deo dotrajao..
za svaki slucaj ga odnesi u servis. tesko da ti neko moze reci precizno. sve bi se svelo na nagadjanje, ti odluci da li ti se isplati..
kalkulisi cenu popravke, ima dosta tako dobrih hi-fi pojacala po oglasima za male pare. a ako dodas jos malo novca mozes uzeti i nesto od 100w
za svaki slucaj ga odnesi u servis. tesko da ti neko moze reci precizno. sve bi se svelo na nagadjanje, ti odluci da li ti se isplati..
kalkulisi cenu popravke, ima dosta tako dobrih hi-fi pojacala po oglasima za male pare. a ako dodas jos malo novca mozes uzeti i nesto od 100w

Sta mislite, do koliko para da dam za pojacalo do 80-100wati? Nisam odavno u tim vodama, pa ne znam bas. Nekad je bilo oko 50evra....
Zaboravio sam da kazem, meni se zvucnici malo cuju ali to je zanemarljivo, prakticno se cuje samo krcanje....jel moguce da su na oba zvucnika odamrli visokotonci, vesanje na njima ili nesto oko sretnice....?
I ja mucim istu muku, ali covek je u pravu! poenta je ispljunuti te pare u ovom trenutku.faks wrote:pa svasta moze da bude. mozda cak i neki banalan kratak spoj.. mada mi vise deluje kao da je neki deo dotrajao..
Mada, kod mene su otisli niskotonci i jedan srednji, a i pojacalo ima istu dijagnozu kao tvoje.
Ontopic:
Sto se tice vesanja, da je do toga, zvucnici bi se culi normalno, ali bi bilo krcanja. Ne verujem ni da su viskotonci, najiskrenije.

Pre će biti da si spalio fetove nego zvučnike i skretnice...
Odnesi pojačalo na popravku.
Odnesi pojačalo na popravku.
Evo ovako, slucajno ja opet povezah zvucnike ponovo i videh da je otisao jedan izlaz na pojacalu. Znaci jedan kanal radi jedan jok, tj na drugom zvunik se jedva cuje, onako tiho da nema dalje. E sad na tom ,,kvarnom'' izlazu stipaljke za kabal od zvucnika nece nikako da hvataju, od skora, pa kontam, moze li recimo da bude i do kontakta na stipaljcicama? Ako bi recimo bilo da je otisao izlaz na pojacalu koliko bi bila, po vasem misljenju cena popravke i da li se isplati popravljati ili ga utopiti po nekoj ceni koja bi bila opet ne znam koliko ?
Hvala unapred na odgovorima. Inace pojacalo je Technics SU-5a i staro je bogami...ali je i radilo bogami.....