vox duel overdrive cooltron

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
buba91

vox duel overdrive cooltron

Post by buba91 » 16 Jan 2012, 17:42

Dakle, našao sam u oglasima po povoljnoj cijeni, pa me zanimaju utisci: kakva je izrada, zvuk(koliko ima lampaškog
karaktera?)...

Image

zokigajson

Re: vox duel overdrive cooltron

Post by zokigajson » 10 Feb 2012, 23:56

ja sam skoro imao BULDOG , i kacio sam ga na BANDIT-a novog,radilo je skroz ok,-dva nivoa drajva,bas dobra sprava za GIG,u toj klasi,po mom iskustvu.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Feb 2012, 01:42

Ovako... Koliko vidim na njihovom sajtu, ova pedala je zasnovana na njihovom Big Ben Overdrajvu iz ove serije, a probao sam Big Ben Overdrive u par navrata kod našeg kolege forumaša Hotstepper-a (i preko pojačala i preko Line6 UX1 interfejsa, i u oba slučaja i više nego dobar zvuk), i mogu reći da sam zaista bio zadovoljan zvukom. Jako prirodan i lep overdrajv, sve u svemu. Naravno pre svega zavisi za kakvu svirku ti treba, odn. kakav voicing i koja količina gaina je potrebna.

Naravno, lampa koja se nalazi u pedali se može menjati. Fabrički ide sa 12AU7, a veći gain faktor od nje imaju 12AT7 i 12AX7, sa čim se dobija više gaina, tako da se i sa tim može eksperimentisati.

Hotstepper i ja smo kod njegove pedale stavili 12AX7 i stvarno se dobije više gaina na raspolaganju, a u pedali postoji i mali trimmer potenciometar koji valjda podešava još neki gain faktor oko lampe, nemam pojma, nisam našao detalje oko toga, tako da to nismo dirali. Možda smo čak i preterali što smo stavili 12AX7, možda bi sasvim dovoljno povećanje bilo i stavljanje 12AT7.

No uglavnom, možda pominjem očiglednu stvar - ovo je dupla pedala koja ima prednost da možeš da namestiš dva potpuno različita podešavanja, npr. blagi crunch a na drugom kanalu full gain drive, što je uvek korisno (konkretno u mom slučaju jako poželjno da pedala to može, odn. pokazalo se potpuno neophodno u praksi, na kraju krajeva...)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Feb 2012, 02:33

Dakle, to bi trebalo biti to, samo x2 u ovom "pakovanju" koje ti gledaš... :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 11 Feb 2012, 14:59

:cao:
Ja imam ovog BIG BENa...
Kao shto reche Baba Slim, menjali smo mu lampu, i sad ima bash puno GAINa, a sa druge strane, ne ochekuj od te pedale neshto brutalno prljavo, ona je zamishljena da radi kao preamp, kao simulacija prirodnog lampasha, i to radi super...
Ako si u NSu ili negde u blizini i mozhesh da dodjesh, mozhemo se organizovati da je probash, prochachkash, ako ti je to od neke pomoci..
Sa druge strane, ova dupla verzije je sigurno bolja, tj. primenljivija.

ps.
Jedini problem koji sam ja imao sa pedalom je shto u stanu u kom zhivim izgleda nije dobro uradjeno uzemljene struje, i na vecem gain-u imam poprilichan shum.. kod burazera i drugde gde sam je svirao, radila je bez problema...
Tako da, i to uzmi u obzir.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Feb 2012, 15:16

Sta bi na kraju? :kokice:

Post Reply