VOX AC4TV8 ili BLACKSTAR HT1R?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
VOX AC4TV8 ili BLACKSTAR HT1R?
Treba mi pojacalo iskljucivo za sviranje kod kuce... Znam kako zvuce oba, ali bih voleo da cujem jos neko misljenje... kako su se pokazala, kakava su iskustva i sl...
Re: VOX AC4TV8 ili BLACKSTAR HT1R?
AC4TV mini! (6,5 in zvucnik)
Najbolje potrosenih 180 evra na svetu! Divno pojacalo...
Najbolje potrosenih 180 evra na svetu! Divno pojacalo...
Po mogućnostima koje pruža za istu cenu - definitivno Blackstar. Probao sam davno HT-5 i to ubija kako radi. Naravno da Vox nije loš, ali opet kažem, po mogućnostima u jednom pakovanju, nije ni prineti Blackstaru... Navodno HT-1 je HT-5 u manjem pakovanju, minimalizovano...
@Avlianer- ali AC4TV8 ima 8 incha za iste pare? Nisam video da se negde pojavio ovaj mini... Ne znam pre bih ipak uzeo malo veci zvucnik?
@Baba Slim- aha, super je Blackstar jedino mi je problem sto moram da napanjim gain do kraja da bih dobio distorziran zvuk, a onda je preglasno za sobu... A vox ima onaj atenuator...
@Baba Slim- aha, super je Blackstar jedino mi je problem sto moram da napanjim gain do kraja da bih dobio distorziran zvuk, a onda je preglasno za sobu... A vox ima onaj atenuator...
Ne moraš, jer Blackstar ima dva kanala, clean i drive kanal, kao i odvojene gain i volume kontrole, što znači da možeš da dobiješ zasićen zvuk na maloj snazi, i na klin i na drajv kanalu, otpanjiš gain na jednom ili drugom, a volume po želji...mrBlonde wrote:...jedino mi je problem sto moram da napanjim gain do kraja da bih dobio distorziran zvuk, a onda je preglasno za sobu... A vox ima onaj atenuator...
http://www.blackstaramps.co.uk/products ... p#2channel
A evo ga i demo, gde se lepo čuje kako radi ''poguran'' klin kanal, a kako drajv...
Kao što rekoh, za iste pare, daleko više mogućnosti ima Blackstar. Ja ne bih razmišljao dalje.
Da,da da ja sam mislio da volume funkcionise samo u claean modu a gain u overdrive...
Super zvuci ovo malo cudo.
Plus za Blackstar.
AC4TVH - glava sa boxom 12"
AC4TV - combo 10"
AC4TV8 - combo 8"
AC4TVmini - combo 6.5"
Probao sam sve, sa 10" je super ali je preglasan, osmica zvuci dosta tanje...
u stvari u mini su stavili neki bas dobar zvucnik, obicno ti mali prdavci zvuce ko dupe, ali je ovaj bas dobar... Ja sam bas zadovoljan...
A ima sve mogucnosti koje moz zamisliti - zvuci kao stvarno dobro pojacalo
Nesto mi se ti Blackstarovi nisu dojmili... Cak ni oni Artisan ili kako vec (satro handwired, bla, bla...)
AC4TV - combo 10"
AC4TV8 - combo 8"
AC4TVmini - combo 6.5"
Probao sam sve, sa 10" je super ali je preglasan, osmica zvuci dosta tanje...
u stvari u mini su stavili neki bas dobar zvucnik, obicno ti mali prdavci zvuce ko dupe, ali je ovaj bas dobar... Ja sam bas zadovoljan...
A ima sve mogucnosti koje moz zamisliti - zvuci kao stvarno dobro pojacalo

Nesto mi se ti Blackstarovi nisu dojmili... Cak ni oni Artisan ili kako vec (satro handwired, bla, bla...)
Gde si nasao sve to? ja ovaj mini nisam nigde video kod nas...
U Sky-u imaš sve... Bar je bilo, tamo sam ga i kupio...
ae jedan konstruktivan predlog: znači kad god treba uporediti nepšto od opreme face to face, ko god da ode u neku prodavnicu muzičkih instrumenata nek povede sa sobom i nekog malog od palube da ga snima dok svira, uporedimo snimke i voila! 

@Avlianer - na sajtu se ne pominje mini... ali ima jedno novo pojacalo koje OPAKO izgleda. AC4C1 BL!
Lutka!
Treba probati, klipovi zvuče odlično, ali možda bude malo preglasan za po kući...
mator sam ja da se snimam po radnjama, a i niko ne voli da kupuje sa mnom
Možemo nešto iskombinovati BIGZ da se nešto proba, ali ta mala pojačala nit koštaju mnogo, nit je teško napraviti selekciju, gitaru na rame, čitave tri radnje, šta te kupi, kupiš... A možda i nije tako lako
Treba probati, klipovi zvuče odlično, ali možda bude malo preglasan za po kući...
Void wrote:ae jedan konstruktivan predlog: znači kad god treba uporediti nepšto od opreme face to face, ko god da ode u neku prodavnicu muzičkih instrumenata nek povede sa sobom i nekog malog od palube da ga snima dok svira, uporedimo snimke i voila!

Možemo nešto iskombinovati BIGZ da se nešto proba, ali ta mala pojačala nit koštaju mnogo, nit je teško napraviti selekciju, gitaru na rame, čitave tri radnje, šta te kupi, kupiš... A možda i nije tako lako

Avlijaner wrote:mator sam ja da se snimam po radnjama, a i niko ne voli da kupuje sa mnom![]()
pa povedi maaaaalog od palube da te snima