Ashdown Five Fifteen Bass Combo Amplifier (100 Watts, 1x15 in.) – 280-290 evra

i Laney Richter RB6 165 Watts, 1x15 in. Bass Combo Amplifier – oko 300 evra

Isprva sam navijao za Ashdown-a, ali Laney, mora se priznati, ipak vodi.
E tu se javlja sl. problem - oba pojačala treba tek da se naruče, avansiraju i kad stignu valjalo ili ne ti mora da ga kupiš. Drugo, odluka mora da se donese do 15.-tog kako bi iskoristili novogodišnji popust od 20-tak %.
E, mene sad zanima sledeće:
1. Da li ima neko ideju da li još nešto može da se uklopi u limit od 300 evra, a da je snaga veća od bar 60w, a zvučnik 15-ica, eventualno 12-ica? Recimo, za Gallien-Krueger, Hartke ili Crate nije ni bilo svrhe da se raspitujem ovde u Nišu (pretpostavljam da ipak ima nešto, našao sam na netu Crate BT100 (100w, 15”) za 250$). Napominjem još jedanput da je gornji-gornji limit 300 evra.
2. Pozvao bih još neku radnju u Beogradu, lepo bi bilo ako ima negde na lageru nešto od navedena dva pojačala (a da je cena ista ili još bolje manja), ali jedino znam za Artist, Lyra Style i Mitros (koje treba da zovem sutra). (Izvinjavam se ako je neko ovde već pitao za popis adresa i telefona muzičkih prodavnica u BG-u). Zna li neko nekog ko privatno radi sa muzičkom opremom ili baš sa pojačalima?
3. I konačno, dolazi u obzir i nešto polovno i dobro što bi moglo da se uhvati u koštac sa navedenim ponudama i datim ograničenjima. Ja nisam uspeo ništa zanimljivo da nadjem.