Kako ste rešili napajanje za pedale?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Kako ste rešili napajanje za pedale?
Kako ste resili napajanje za vase pedale,koje je dobro resenje a da nisu skupi supplay box-evi,baterije naravno preskocite.Trenutno koristim 4 efekta, svi rade klasicno na 9v
Re: struja
Adapter od 400 din, napravis sam daisy chain od starih adaptera za dzabe i voila...
Gledao sam davno koliko kosta redovan adapter i redovan lanac za napajanje i ne secam se tacno ali znam da je bilo nesto nerealno skupo
Ovo moje zuji malo ali meni ne smeta (nemam para
)
Gledao sam davno koliko kosta redovan adapter i redovan lanac za napajanje i ne secam se tacno ali znam da je bilo nesto nerealno skupo
Ovo moje zuji malo ali meni ne smeta (nemam para

Ja izbegavam adaptere jer mi se svidja zvuk pedala sa baterijom. Naravno imas i digitalija kao sto je DD-3 gde nema veze cime ga napajas, ali opet DS-1 najbolje radi sa polupraznom baterijom.
Ima neko neki dobar adapter da preporuci?
Bossovi su skupi.
Zoom je nekih 1300 din sto je i dalje skupo ali bolje od boss-a. Ima neko iskustva s njima?
Bossovi su skupi.
Zoom je nekih 1300 din sto je i dalje skupo ali bolje od boss-a. Ima neko iskustva s njima?
- Rocket Roll
Imaš Behringerov PSU-SB, za oko 1 000 dinara:

Nažalost, on daje samo 100 mA, ali (ja lično) samo sa njim nemam baš nikakvih problema. Ostali "nefirmirani" ispravljači su - kocka.
Zašto kocka? Do sada sam se 1 000 puta uverio da oni "pijačni" rade odlično... Međutim nemaju nikakvo osiguranje i (teoretski) mogu da crknu na vrlo bolan i štetan način. DejanuKukiju se baš to desilo - "pijačar" mu je "izvršio kikiriki" i spalio mu pedalu, magnet, čak je oštetio i kompjuter, ako se ne varam.
Ne usuđujem se da preporučim ništa osim tog Behringerovog i standardnog Bossovog, ali ne znam da li ti se isplati da ih kupuješ, pošto čak i Bossov (iako radi odlično) daje samo 200 mA, što je nedovoljno ako imaš puno pedala / nekoliko digitalnih pedala.
Za sada se služim baterijama, a nadam se da negde u mojoj budućnosti leži dobar pedalboard sa ugrađenim napajanjem: Rocktronov RC 23130 B (15 000 din), ili barem Bossov BCB-60 (13 500 din):

Nažalost, on daje samo 100 mA, ali (ja lično) samo sa njim nemam baš nikakvih problema. Ostali "nefirmirani" ispravljači su - kocka.
Zašto kocka? Do sada sam se 1 000 puta uverio da oni "pijačni" rade odlično... Međutim nemaju nikakvo osiguranje i (teoretski) mogu da crknu na vrlo bolan i štetan način. DejanuKukiju se baš to desilo - "pijačar" mu je "izvršio kikiriki" i spalio mu pedalu, magnet, čak je oštetio i kompjuter, ako se ne varam.
Ne usuđujem se da preporučim ništa osim tog Behringerovog i standardnog Bossovog, ali ne znam da li ti se isplati da ih kupuješ, pošto čak i Bossov (iako radi odlično) daje samo 200 mA, što je nedovoljno ako imaš puno pedala / nekoliko digitalnih pedala.
Za sada se služim baterijama, a nadam se da negde u mojoj budućnosti leži dobar pedalboard sa ugrađenim napajanjem: Rocktronov RC 23130 B (15 000 din), ili barem Bossov BCB-60 (13 500 din):

Da jbg 100 mA je malo...
Mislim da si bas ti jednom postavio onaj spisak boss-ovih pedala sto se tice min mA ali ne mogu da ga nadjem...
Ajde ako mozes stavi ga ponovo.
Mislim da si bas ti jednom postavio onaj spisak boss-ovih pedala sto se tice min mA ali ne mogu da ga nadjem...
Ajde ako mozes stavi ga ponovo.
Ej a jel zna neko koliko kosta i da li ima kod nas da se kupi behriner-ov pedal board PB1000 http://www.behringer.com/PB1000/index.cfm?lang=eng?
Kontam da je on malo jeftiniji od Boss-a? I jel postoji neki malo manji behringerov pedal board, posto necu imati vise od 5-6 pedala (Dist, Stimer, Ekvilajzer, kompresor i mozda jednog dana Chorus i eventualno wah...)?
Kontam da je on malo jeftiniji od Boss-a? I jel postoji neki malo manji behringerov pedal board, posto necu imati vise od 5-6 pedala (Dist, Stimer, Ekvilajzer, kompresor i mozda jednog dana Chorus i eventualno wah...)?
- Rocket Roll
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/power/list.htmFunkomat wrote:Mislim da si bas ti jednom postavio onaj spisak boss-ovih pedala sto se tice min mA ali ne mogu da ga nadjem...
U svetu se već prodaje, a cena na Thomannu mu je 111 evra. To je nešto jeftinije od Bossa, ali u svakom slučaju Behringerov pedalboard prima barem 12 compact pedala (Bossov prima najviše 6). Međutim, kod nas ga još nisam video, mada bi trebalo da ga imaju i Artist i Mitros.MrMoT wrote:...koliko kosta i da li ima kod nas da se kupi behriner-ov pedal board PB1000? Kontam da je on malo jeftiniji od Boss-a?
Nažalost, za sada ne postoji.MrMoT wrote:I jel postoji neki malo manji behringerov pedal board...
Hvala my friend.
Po ovom bi mi 100mA bilo dosta... Mislio sam da muff vuce vise
Ima u mitrosu nekoliko pedalboard-a, i manjih i vecih ali nisam detaljno gledao...
Po ovom bi mi 100mA bilo dosta... Mislio sam da muff vuce vise
Ima u mitrosu nekoliko pedalboard-a, i manjih i vecih ali nisam detaljno gledao...
- Rocket Roll
No prob.
Muff vuče najmanje od svih pedala, osim možebiti od FuzzFacea.
Kad svratiš do Mitrosa, pogledaj te pedalboardove? Živo me zanima šta sve imaju.
Muff vuče najmanje od svih pedala, osim možebiti od FuzzFacea.
Kad svratiš do Mitrosa, pogledaj te pedalboardove? Živo me zanima šta sve imaju.
Od ovih mojih CS-2 vuce najmanje...
Pogledacu za pboard-ove... I mislim da cu uzeti taj behringerov adapter ako ga nadjem.
Nije mi smetalo zujanje dok sam imao samo boss-ove stvari ali sad mi vec jako ide na ku...
Pogledacu za pboard-ove... I mislim da cu uzeti taj behringerov adapter ako ga nadjem.
Nije mi smetalo zujanje dok sam imao samo boss-ove stvari ali sad mi vec jako ide na ku...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja (zbog loših iskustava) zaobilazim Kung Fu adaptere u širokom luku!
Jednom kupiš Dunlop DC Brick i miran si!
Jednom kupiš Dunlop DC Brick i miran si!
Tiki the Boyler wrote:Jednom kupiš Dunlop DC Brick i miran si!
E vidis...

Mada pretpostavljam da je to prilicno skupo...
Koliko je to novcanih jedinica?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Zavisi gdje ga kupuješ, ali recimo da se vrtimo oko 100EUR!

S tim što imaš najčešće korišćene varijante napajanja! (za reverse polaritet pomaže i kabl, ali ako furaš neke egzotične pedale može ida ti zafali)

S tim što imaš najčešće korišćene varijante napajanja! (za reverse polaritet pomaže i kabl, ali ako furaš neke egzotične pedale može ida ti zafali)
Ali znaci nikada i nizasta, a posebno za skuplje uredjaje ne koristite kineski adapter! Sinoc sam punio bateriju na kameri, adapter se potpunio istopio i sprzio mi video kameru, koju sada jedino mogu da bacim u djubre
!Kupujte samo neke proverene adaptere!