Adapter za OCD Fulltone
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Adapter za OCD Fulltone
Moze li mi reci neko gde da nabavim adapter za napajanje pedale OCD Fulltone?
Re: Adapter za OCD Fulltone
OCD i slične pedale su dosta mali potrošači, tako da će sa te strane svaki biti u redu. Npr. uzmeš neki koji se stavlja "u zid" tipa Boss PSA230, takav bi bio dovoljan za oko 5 pedala, sigurno.
Ima ovde detaljna tema o napajanjima. Uglavnom, problem sa jeftinim pijačnima je što je lutrija koliko će konkretan primerak da daje napona, i što mogu da dodaju šuma i hama (napon nije stabilisan...).
Ima ovde detaljna tema o napajanjima. Uglavnom, problem sa jeftinim pijačnima je što je lutrija koliko će konkretan primerak da daje napona, i što mogu da dodaju šuma i hama (napon nije stabilisan...).
A je l ima da se nadje nesto jeftinije,posto mi treba hitno?
Tacnije,je l postoji neki univerzalni adapter koji mogu da nabavim u "elektro" prodavnicama ako znas na sta mislim?
Prvenstveno za kucu mi treba,mozda kasnije neku manju svirku...
Tacnije,je l postoji neki univerzalni adapter koji mogu da nabavim u "elektro" prodavnicama ako znas na sta mislim?
Prvenstveno za kucu mi treba,mozda kasnije neku manju svirku...
S obzirom na to da se radi o OCD-u, mozes slobodno da ga napajas baterijom
. Ako bas hoces, iz nekog razloga, da ga napajas adapterom, nemoj kupovati neko pijacno djubre, vec uzmi neki kvalitetniji. Bilo je ranije u mitrosu Dunlop adaptera za nekih 2000 dinara.
. Ako bas hoces, iz nekog razloga, da ga napajas adapterom, nemoj kupovati neko pijacno djubre, vec uzmi neki kvalitetniji. Bilo je ranije u mitrosu Dunlop adaptera za nekih 2000 dinara.
E, valja napomenuti, OCD radi (po mom misljenju) bolje na 18v (veci headroom ima), pa ako vec uzimas adapter da probas i tako?
Nemam pojma bas nista,prva pedala-prvi adapter.
A sto se tice baterije,ne znam gde da je stavim
Mada,s obzirom da je klon,a ne original,mozda ni nema gde da se stavi?
A sto se tice baterije,ne znam gde da je stavim

Mada,s obzirom da je klon,a ne original,mozda ni nema gde da se stavi?
U osnovi treba ti stabilisan adapter na 9v DC (ili 18v DC)
Samo trazi tako nesto u bilo kojoj radnji sa elektronikom, amperaza je nebitna, sve preko 100-ak miliampera ce raditi
Samo trazi tako nesto u bilo kojoj radnji sa elektronikom, amperaza je nebitna, sve preko 100-ak miliampera ce raditi
Aha,vazi,hvala.
Ja nasao neki po kuci,valjda od napajanja nekog reflektora(lampe),nemam pojma,ali on ne radi...kada upalim na distorziju,samo zujanje...
Ja nasao neki po kuci,valjda od napajanja nekog reflektora(lampe),nemam pojma,ali on ne radi...kada upalim na distorziju,samo zujanje...
A sto se tice baterije,gde bi ona trebala da se stavi,i koja?
Ako je neko od vas koristio OCD
Ako je neko od vas koristio OCD

obzirom da je u pitanju klon verovatno treba da se otvori kuciste, unutra ces videti verovatno onaj kao konektor za 9V bateriju...
Mislim da ne gresim ,a i ako gresim i ako je upuceno drugom ,neka ovo bude koristan savet za sve koji koriste adapter za pedale.Ultex wrote:Moze li mi reci neko gde da nabavim adapter za napajanje pedale OCD Fulltone?
Desilo se to da decko za koga sam radio klon OCD,zove i kaze da sa pedalom nesto nije u redu,jer ne radi.Naravno pedala je vracena popravljena i planiram sytra da je posaljem nazad.Naime izgorela je zastitna dioda,jer je koristio adapter sa pogresnim polaritetom.U vecini slicajeva pedlae koriste obrnuti polaritet i to iglica unutra je - ja spolja je +.Ukoliko se desi da se pogresi polaritet pedala u radnom rezimu bruji...Dakle nikako nemojte tako ostaviti ukljucenu pedalu,vec jednostavno izvucite konektor i promenite polaritet.U slucaju mojih pedala -klonova-sve rade na istom principu tj.princip bosovih pedala.I naravno obavezno ako niste sigurni ili ako na pedali nije naznacen polaritet kao recimo na mom klonu OCD-a najbolje je kontaktirati prvo majstora.