Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Post by komil » 20 Dec 2012, 15:56

Ima jedna priča u Clapton-ovoj autobiografiji:
U lokalnoj gitarskoj radnji, među raznim gitarama zapadne mu za oko, beli Stratocaster, za koji se ispostavi da je Made in Mexico. Primeti to njegova žena i kupe mu porodično tu gitaru za Božić. On u svojoj biografiji kaže da mu je to omiljena gitara. Sad, tu je taj momenat da je to porodični poklon, ali eto, ipak je činjenica da (verovatno) najpoznatiji Strat svirač može jako da zavoli jednog Meksičkog Strata.

Šo će reći, pre nego što sledeći put kažete nekome da ne baca pare na modifikaciju Meksičkog Strata jer od toga neće nikad biti vrhunska gitara ili šta već, razmislite još jednom...

p.s. Nemam nijednu meksičku gitaru, pa temu nisam postavio da bih se tešio :D

sinisake
The original one

Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a

Post by sinisake » 20 Dec 2012, 17:12

Ko da je on neki gitarista?! Njemu bi valjao i Skvajer Infiniti.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Dec 2012, 17:42

Ja cijenim da bi isto zvucao da se na pravom pojacalu usteka sa MIM ili sa njegovim custom shop-om... :)

nodi

Post by nodi » 20 Dec 2012, 20:47

sinisake wrote:Ko da je on neki gitarista?! Njemu bi valjao i Skvajer Infiniti.
Ovo je sala, zar ne?

luci

Post by luci » 20 Dec 2012, 21:17

upravo jimmie turinguje sa dva svoja signature MIM strata na kojima nista nije promenjeno... ni magneti ni potenciometri ni nista... to je verovatno najkraci rig rundown koji postoji...

bancika

Post by bancika » 21 Dec 2012, 00:24

rekoh da pustim malo JV-a, posto ga nisam udostojio paznje do sad...al brate ne deluje mi kao da ume da svira :)
Kad mu gledas u ruke izgleda kao neko ko je nevest sa gitarom, i sve neki traljavi tonovi izlaze. I zvuk mu uvek nesto krestavo, tanko bez veze... Me no like, nista nije naucio od brata :grummel_2: .

nemirkv

Post by nemirkv » 21 Dec 2012, 01:00

Ja neko vreme nisam gotivio njegov stil, a sada mi se mnogo svidja, jer mi je dovoljno drugaciji, ne znam kako da opisem... Svidja mi se to isprekidano sviranje, i taj tanak ton, ne znam ni sam zasto, jednostavno mi je u jednom trenutku legao! A to sto ti kazes, deluje kao da ne ume da svira i kao da je nesiguran, to mi je jednostavno deo njegovog sarma i cool-a... Ah, sto ljudi! :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Dec 2012, 02:56

i meni deluje ko da nezna da svira... pogotovo kad rastura

Usred Zala

Post by Usred Zala » 21 Dec 2012, 10:54

nemirkv wrote:Ja neko vreme nisam gotivio njegov stil, a sada mi se mnogo svidja, jer mi je dovoljno drugaciji, ne znam kako da opisem... Svidja mi se to isprekidano sviranje, i taj tanak ton, ne znam ni sam zasto, jednostavno mi je u jednom trenutku legao! A to sto ti kazes, deluje kao da ne ume da svira i kao da je nesiguran, to mi je jednostavno deo njegovog sarma i cool-a... Ah, sto ljudi! :ziveli:
Odlično, to znači da ti se sviđa pravi vintage ton, a to je po meni dobro.

Kome nije teško neka postavi neki njegov klip sa onim sunburst Stratom jer to je pravi vintage ton koji se recimo meni jako dopada. Nemam pojma da li je Meksikanac u pitanju ni koji su magneti, ali mi se jednostavno sviđa takav njegov ton.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Dec 2012, 10:57

Meni ovaj skroz bzvz. :nixweiss: I Klepton je bolji, bemliga... :)

Usred Zala

Post by Usred Zala » 21 Dec 2012, 12:18

Mala digresija, ne zamerite
sinisake wrote:Meni ovaj skroz bzvz. :nixweiss: I Klepton je bolji, bemliga... :)
Nemam ništa protiv da ti je neko bez veze i da ti se ne sviđa, to je tvoje lično opredelenje samo me zanima na čemu baziraš svoj stav. Šta si sve od njega slušao ili gledao? Da li si na primer gledao koncert sa Jonny Langom ili recimo onaj sa beše Susan Tedeschi ako se dobro prisećam i ako me krečana nije pokrila skroz? Sigurno si ga gledao u Blues Brothers 2000, da li ti je i tamo bio bez veze?

Ma da se razumemo, nije on neki moj favorit, ali ja se nikada ne bih usudio za nekoga ko je već više od 50 godina aktivno na sceni da kažem kako je bez veze. Da je to tačno nikada ne bi prodao ni jednu kartu za svoje koncerte, a prodaje ih i dan danas. Naravno ne koliko Stonesi ili pomenuti Clapton, ali ima svoju publiku.

komil

Post by komil » 21 Dec 2012, 12:27

a i taj Strat, to uopšte i nije gitara, to je komad drveta ko metla, nabajcovan nešto, preko toga razvučene žice i tureni neki magneti sa žicom da se tobož to nešto čuje preko razglasa... a Telac, pa to je samo parče stola...

p.s. ali, šta ćemo ostaviti za Spit fest teme?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Dec 2012, 12:42

Usred Zala wrote:Mala digresija, ne zamerite
sinisake wrote:Meni ovaj skroz bzvz. :nixweiss: I Klepton je bolji, bemliga... :)
Nemam ništa protiv da ti je neko bez veze i da ti se ne sviđa, to je tvoje lično opredelenje samo me zanima na čemu baziraš svoj stav. Šta si sve od njega slušao ili gledao? Da li si na primer gledao koncert sa Jonny Langom ili recimo onaj sa beše Susan Tedeschi ako se dobro prisećam i ako me krečana nije pokrila skroz? Sigurno si ga gledao u Blues Brothers 2000, da li ti je i tamo bio bez veze?

Ma da se razumemo, nije on neki moj favorit, ali ja se nikada ne bih usudio za nekoga ko je već više od 50 godina aktivno na sceni da kažem kako je bez veze. Da je to tačno nikada ne bi prodao ni jednu kartu za svoje koncerte, a prodaje ih i dan danas. Naravno ne koliko Stonesi ili pomenuti Clapton, ali ima svoju publiku.
Stav baziram na dve-tri stvari koje sam cuo. Nemam vise vremena da pruzam sansu ™ onome sto mi se ne svidja.

Post Reply