Hvala na odgovorima :*
donosenje iz Amerika :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
donosenje iz Amerika :)
Pitanjce jedno ... kolika je procedura ako neko ode u ameriku i kupi tamo gitaru (primer). Da li je issue na carini (njihovoj i nasoj), pretpostavljam da treba imati racun, ili se jednostavno praviti lud u fazonu ovo je moje sta oces ?
)
- Midnight Rider
Re: donosenje iz Amerika :)
Za gitaru,verovatno...ako saznam javim.Meni burazer treba ovih dana da donese iz NY par pedala...to se moze prosverati.
Super je varijanta sto platim mnogo manju cenu nego sto bi kod nas bila,a uz to ne placam ni carinu ni transport
Super je varijanta sto platim mnogo manju cenu nego sto bi kod nas bila,a uz to ne placam ni carinu ni transport
- Midnight Rider
http://www.carinskatarifa.com/tekstovi/putnici.htm
A kontam i da je avionom skoro ne moguce prosverati velike stvari...da je EU,pa kolima...lako se to odradi.
A kontam i da je avionom skoro ne moguce prosverati velike stvari...da je EU,pa kolima...lako se to odradi.
Ako je bolt on, rastavis i strpas u kofer sa stvarima;) 
Mene vise brine njihova granica, da li oni zahtevaju nesto ili ? Nasi nece ni primetiti ...
njih bole uvce.. ti iznosis iz njihove zemlje sto znaci da si pomogao njihovu ekonomiju i da ce njihovi radnici da prime platu.. ali...
nemohj si tako siguran.. i naivan.. moze da te otkosta skuplje nego sama gitara.. i plus da lezis bajbokanu... moze... pazi se.djomla wrote: Nasi nece ni primetiti ...
Slozio bih se Dejanom - nemoj ni da pomislis da se "igras" sa nasima.djomla wrote:Nasi nece ni primetiti ...
Pa ne to nego razmisljam koliko sam puta prosao sa gitarom i raznim stvarima. Niko me nije nista pitao. Cije vam je to, sta i kako ... ama bas nista. Mogu uvek da kazem da je moje licno vlasnistvo ? Koje sam nosio sa sobom.
suma sumarum ... tamo mi carina nece nista al ovde ipak da prijavim?
suma sumarum ... tamo mi carina nece nista al ovde ipak da prijavim?
Heh,.... pazi, uvek postoji prvi put...
Meni je burazer doneo gitaru iz usa davne 2008. Proslo je bez ikakvih carina i prtljancija, a kumu je njegov ujak doneo i platio carinu 300 dolara. Nema pravila