Marshall OD/Dist pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Marshall OD/Dist pedale
Zanima me kakva su vasa misljenja o ovim pedalama? Nikada ih nisam probao ali gde god cujem kako zvuce, iznenade me jer su skroz okej iako ih svuda vidjam po nekim oglasima za male pare (30 - 50E). A koliko vidim i nove nisu skupe. Da li je stvarno u pitanju kvalitet pedale ili ja tripujem? Da li je to zvuk koji marshall ugradjuje u svoje preampe/ampove ili ne? Konkretno me interesuje za ove Marshall Guv'nor, Jackhammer i Bluesbreaker. Nisam se mnogo raspitivao i istrazivao, htedoh da prvo ovde posejem temu pa ondak da istrazujem dalje...
Re: Marshall OD/Dist pedale
Marshalove od/dist pedale predstavljaju jako dobro resenje za dirtbox deo pedalborda, pogotovo uzevsi u obzir njihovu cenu. Imao sam svojevremeno sve tri: Bluesbraker koji je davao lep, mekan overdrive i imao i boost opciju, Guv'nor koji je standard dobre distorzije (imaju ga mnogi ljudi koji sviraju na jako skupoj opremi) i Jackhammer koji ima dve opcije (klasicni overdrive i neki polu high-gain dist). Pedale imaju hardwire bypass, izuzetno su robusne i izdrljive, cak ni ne trose mnogo bateriju. Ako trazis nacin da za male pare dobijes kvalitetan zvuk na svirci, a pri tom ne ganjas neki high-gain zvuk ili specificnu boju overdrajva, one su i vise nego dobro resenje. Da ces dobiti zvuk kao na Marshall JMP seriji (cija glava kosta 1000-2500 evra) neces, ali ces biti jako zadovoljan sa onim sto izadje iz zvucnika.Nediarovic wrote:Zanima me kakva su vasa misljenja o ovim pedalama? Nikada ih nisam probao ali gde god cujem kako zvuce, iznenade me jer su skroz okej iako ih svuda vidjam po nekim oglasima za male pare (30 - 50E). A koliko vidim i nove nisu skupe. Da li je stvarno u pitanju kvalitet pedale ili ja tripujem? Da li je to zvuk koji marshall ugradjuje u svoje preampe/ampove ili ne? Konkretno me interesuje za ove Marshall Guv'nor, Jackhammer i Bluesbreaker. Nisam se mnogo raspitivao i istrazivao, htedoh da prvo ovde posejem temu pa ondak da istrazujem dalje...
guvnor je super overdrajv pedala kada mu se odsece jedan kondenzator (trebaju ti samo klesta).
bez te modifikacije ne valja nista, kao da stavis tepih preko pojacala
andrej] wrote:guvnor je super overdrajv pedala kada mu se odsece jedan kondenzator (trebaju ti samo klesta).

Generalno ok pedale, IMHO ne zaostaju za boss pedalama, ali naravno, prvo probati pa onda sve ostalo. I da, zvuk nema veze sa Marshall pojacalima
- mislim_stvarno
probao sam guvnora, i uopste nisam imao osecaj da je cebe preko pojacala... vrlo fino radi... cuo sam tu pricu za jackhammer...
Ја сам исто у више наврата свирао Guv'nor и деловао је сасвим у реду, мада то није звук какав мени треба. Међутим, кажу људи да уживо с бендом даје јако траљаве резултате, да се тада чује тај "ћебе преко појачала" моменат...
Imam Guvnor II+ koji je modovao Trooper...generalno, meni se on ne svidja kao zvuk dista. Nekako je, ne znam, nedefinisan. Ali pricamo o necemu sto kosta 35 evra polovno...
ja imam jackhammera, OD mu je vrlo dobar, dist i nije nesto (ali postoje modovi na netu da se to sredi), jedini problem moze da bude dok se covek navikne na Frequency i Contour knob-ove posto funkcionisu zajedno ali to je to... vise nego ok pedala za te novce
-
Ja sam sebi pravio i shredmaster i jackhammer. Kod mene su bile truebypass pa tako da nisam siguran kako original radi bajpasovan. Shredmaster je odlican. Lepo ima tog kacng zvuka, bolje zvuci kao lead distorzija nego ritam. Dok mi je jackhammer radio obrnuto, bolje mi je zvucao kao ritam distorzija nego lead. Ja sviram death/black/doom i retko kad ( nikad ) sredujem. Sa shredmasterom sam pozeleo da sredujem
. Sama je ruka krenula ka toj vrsti svirke. I mnogo mi se svidedlo to sto tonovi zvuce cisto i kad se svira malo agresivnije. Mislim da jedina distorzija kod koje su tonovi vise izdefinisani, bez obzira na kolicinu distorzije i debljinu zica, jeste mad professor stone grey. Jackhammer je bio ok, ali nije toliko dobro prolazio kroz miks.
Drugar je imao bluzbrejker-a, dvojku valjda. Ja mislim da je to vise rok distorzija. Nije mi toliko mellow da bude za bluz, ali opet to je do usiju. I onaj bust je mogao biti nagazni prekidac.
U svakom slucaju su mnogo bolji izbor od digitech, behringer, joyo i harley benton pedala.
Voleo bih da probam onaj marshall eho.

Drugar je imao bluzbrejker-a, dvojku valjda. Ja mislim da je to vise rok distorzija. Nije mi toliko mellow da bude za bluz, ali opet to je do usiju. I onaj bust je mogao biti nagazni prekidac.
U svakom slucaju su mnogo bolji izbor od digitech, behringer, joyo i harley benton pedala.
Voleo bih da probam onaj marshall eho.
Pa sad da li su bolji izbor od Joyo pedala... ne bih rekao. Joyo OCD klon radi fenomenalno, a po netu je 30-40$
-
Hm, znas kako ocd nije za svakoga, to sam se ja licno uverio. Napravio sam verzije 1,2,3 i 4 i plus sam imao original da uporedim ( v 4 original ) i mislim da je tesko smece
. I tih 300+ dolara koliko onaj Fulton trazi za njega je previse. S druge strane jedino sta mozes da uporedis s Shredmasterom, od Joyo pedala, je suhr riot, tj njihov klon. I ja i dalje mislim da je Shredmaster bolja opcija. Ove marshall pedale idu na kp za oko 40 evra.
Ako mislis da je Joyo ok, onda je i Harley Benton ok, ista su firma.
Edit:
Sem toga to je klon i kao takav nije orginalni, ili bar delom originali, proizvod. Marshall pedale su morali proci neki testing ground i nekoliko prototipova na koje su bacili pare pre nego sto su dosli do shredmaster-a. Dok je Joyo uradio isto ono sto hiljade i hiljade momaka sto kloniraju pedale rade, skinuo semu s neta, verovatno dizajnirao svoju plocicu u iglu, kupio jeftinije delove ( cak i od Electro Harmonix-a jeftinije ) spakovao sve i poslao u prodaju. Oni nisu imali gubitke na pocetku svog rada. Samo direktno ulaganje i potencijalni profit.

Ako mislis da je Joyo ok, onda je i Harley Benton ok, ista su firma.
Edit:
Sem toga to je klon i kao takav nije orginalni, ili bar delom originali, proizvod. Marshall pedale su morali proci neki testing ground i nekoliko prototipova na koje su bacili pare pre nego sto su dosli do shredmaster-a. Dok je Joyo uradio isto ono sto hiljade i hiljade momaka sto kloniraju pedale rade, skinuo semu s neta, verovatno dizajnirao svoju plocicu u iglu, kupio jeftinije delove ( cak i od Electro Harmonix-a jeftinije ) spakovao sve i poslao u prodaju. Oni nisu imali gubitke na pocetku svog rada. Samo direktno ulaganje i potencijalni profit.
Ok, to naravno. Ko sta voli. I da, ocd je nov 160$ cini mi se, nije bas 300$. Za neke primene odlicna pedala. I da, shredmaster je odlican, ali mislim da momak ipak gleda ove nove, fabricke marsale
-
Ja sam razumeo da hoce polovan sa KP.Trooper wrote:Ok, to naravno. Ko sta voli. I da, ocd je nov 160$ cini mi se, nije bas 300$. Za neke primene odlicna pedala. I da, shredmaster je odlican, ali mislim da momak ipak gleda ove nove, fabricke marsale
160$ za nov OCD? I dalje je preskup.

-
'Momak' razmatra svoje opcije, bilo da su polovne ili nove
Ici cu ovih dana da probam neku od tih pedala pa cu videti i sam. Ali dobro, najbolje vidis na svojoj gitari, svom ampu i u svojim uslovima. Ovako kad odes negde da probas, ne mogu da budem objektivan 100%. Hvala za misljenja, keep 'em coming 

-
Pa ponesi gitaru sa sobom. To sto nisi u mogucnosti da probas na svom pojacalu jeste problem, ali probaj sa svojom gitarom. Bez toga neznas sta kupujes.