VOX Tonelab EX- Iskustva? Preporuke?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
limunsvemocni

VOX Tonelab EX- Iskustva? Preporuke?

Post by limunsvemocni » 20 Aug 2014, 18:12

Pozdrav kolege muzicari! :)

Jako sam se zainteresovao za kupovinu ovog gitarskog procesora, pre svega zbog neke prakticnosti. Imam malo pojacalo od 15W (Vox Pathfinder 15r), i ono je stvarno fenomenalno, ali kontam da je to previse mala snaga da bi se na njoj mogla raditi neka svirka. A i transport mi je problem... :/

Dakle, zanima me da li je neko imao iskustva sto se tice koriscenja ovog procesora? Kako se pokazao ako ga prikljucujete direktno u razglas?
Imate li mozda preporuke za kupovinu neceg boljeg u tom cenovnom rangu? (ovaj Tonelab se moze naci za nekih 25 000- nov!)

Inace muzika koju sviram je tako neki pop-rock, a imam gitaru Washburn WI66-PRO. Inace do sada sam koristio iskljucivo pedale, pa je ova prica o procesorima potpuno nova za mene. :hide: :lol:

Trooper
Urednik

Re: VOX Tonelab EX- Iskustva? Preporuke?

Post by Trooper » 20 Aug 2014, 18:39

limunsvemocni

Post by limunsvemocni » 20 Aug 2014, 20:53

Na tim temama je rec uglavnom o Tonelab LE i ST, a mene zanima vise ova EX varijanta tog procesora-ako ga neko ima kolekciji. :-)

Ali, hvala u svakom slucaju. :-)

chucktamo

Post by chucktamo » 21 Aug 2014, 00:18

Za te pare mislim da ti je najbolja kupovina Zoom G3x, cini mi se da je oko 22000.Bilo je o njemu dosta reci na forumu pa pogledaj i to.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2014, 00:20

Prodaj podhitno to pojacalo i batali procesore, pazari blago meni Yamaha THR5 recimo (oli 10) bilo koju varijantu i to je to.

Nema na cemu.

limunsvemocni

Post by limunsvemocni » 22 Aug 2014, 20:17

Dersu Uzala wrote:Prodaj podhitno to pojacalo i batali procesore, pazari blago meni Yamaha THR5 recimo (oli 10) bilo koju varijantu i to je to.

Nema na cemu.
Sorry, ali ne vidim kako mi Yamaha THR10 ili THR5 mogu resiti problem sto se tice zive svirke... Zato sam i trazio procesor, zbog povezivanja direktno u razglas, i neke prakticnosti, vise farbi i ostalo...

A sto se tice sobe i vezbanja...jedan je VOX. ;)

Btw malo sam preslusavao youtube sto se tice ZOOM-a, i naisao sam na njihov g5 procesor. Jeste skuplji, ali mi deluje posve pristojno!

andrej]

Post by andrej] » 22 Aug 2014, 22:39

roknes headphone out na thr10 u di box i u mikser i bog da te vidi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Aug 2014, 03:00

Cek sta fali da ga ozvuci mikrofonom, sta ovaj 10 vata a njegov Voks 15. nego ja sam skapirao da mu smeta za lajv situacije jerbo ne moze da menja presete jel. Mozbit gresim.

limunsvemocni

Post by limunsvemocni » 23 Aug 2014, 14:03

Dabome. :-) Nema footswitcha pa bas i nije nes' prakticno.

tocilj

Post by tocilj » 25 Aug 2014, 19:06

Morao sam se registrovati na forum da bih čovjeku ozbiljno odgovorio na pitanje.....

Moja preporuka prijatelju je, ako tražiš procesor, a znaš šta su pedale onda treba da kupiš Tonelab EX.
Ja inače koristim isključivo pedale, ali imao ili probao sam skoro sve procesore na tržištu i moram da kažem da EX radi najbolje. Ima odličnu dinamiku, živost i debljunu tona. Jedan od najboljih preampa inače koje sam svirao, a da ne pričam o cijeni. Efekti, osim dileja mu i nisu baš jača strana, ali ima dovoljno za bolenje uveta na svirci po našim rupama.
Linijsko usnimavanje sa njim je posebna priča....nebiste vjerovali šta tu izlazi...a poredio sam Line6 podx3 i pod HD 500 moje starije snimke sa VOX-om i pojeo ih je, ali bukvalno....zbog toga mi je i žao što sam ga prodao.

Jedino moram da priznam da nije za metal recimo, nije da se ne može napraviti takav zvuk, nego je suviše živ i brašnjav za savršeni moderni metal zvuk.
Znači imao sam ga, prodao i jako mi je žao što sam to uradio...imam dosta skupih pedala i EX može ladno da stane uz njih kada ti treba nešto praktično, malo i prosto. Nema mnogo toga da ponudi ali to što ima je ozbiljan zvuk.....nadam se da sam ti malo pomogao.

yacky

Post by yacky » 03 Sep 2014, 20:24

Pozz, posto trazis savet, preporucio bih ti i GNX 3000, pogledaj po netu karakteristike i ostale informacije u vezi njega!! Mozda ce ti biti interesantna sprava za tvoje potrebe. Ja sam dugo imao GNX 3 sa kojim sam takodje bio zadovoljan ali kada sam nabavio GNX 3000, to je bila prilicno druga prica (normalno na bolje) !! Javi se na PP ako zelis vise infformacija o ovom procesoru !!

Pozz Aleksandar

Post Reply