Pomoć oko pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Nenad245

Pomoć oko pedale

Post by Nenad245 » 02 Mar 2008, 03:37

Pozdrav svima! Evo, prvi put pišem na ovom forumu.

Potrebna mi je mala pomoć ili bolje reći savet.
Dugo vremena nisam svirao jer sam se kao levoruk smorio sa gitarom za dešnjaka, ali sam sad definitivno odlučio da ponovo kupim, ali naravno left hand.
Interesuje me vaš savet oko pedale koju bih mogao da kupim (procesore ne gotivim). Gitara će biti Epiphone Les Paul Custom. Muzika koja me interesuje je od Blues-a do hadr rock-a. Sve i svašta, i tvrđi zvuk, ali ne baš Slayer :D
Ranije sam imao Boss turbo overdrive i bio sam stvarno zadovoljan, ali ne vidim da ga ima u prodaji.

Evo par stvari koje su mi zapale za oko:
-Boss DS-1 Distortion Pedal
-Boss DS-2 Turbo Distortion Pedal with Remote Jack
-Boss SUPER OverDrive SD-1 Pedal
-Dunlop ZW44 ZAKK WYLDE OVERDRIVE

Šta mi vi predlažete od ovoga ili možda imate nešto još bolje?

Pozdrav i hvala!

Rocket Roll

Re: Pomoć oko pedale

Post by Rocket Roll » 02 Mar 2008, 08:44

Boss OD-3, pošto od svega što si pomenuo on zvuči najbolje za to što bi ti hteo. A i lepo ide sa hambakerima:

Image

Što se MXRovih stvari tiče, njihove distorzije / overdrajvi zvuče "organskije" od Bossa i generalno su bolji izbor, ali kod nas odvaljuju bubrege sa cenama... Svejedno, trebalo bi da pogledaš MXR CSP-021 GT-OD Overdrive (razvijan u saradnji sa Custom Audio Electronics)...

Image

...kao i MXR M-115 Distortion III, ako ti se GT-OD iz nekog razloga ne svidi:

Image

Nenad245

Post by Nenad245 » 02 Mar 2008, 16:55

@ Rocket Roll

Hvala na savetu. Raspitaću se u ponedeljak za cene ovih pedala pa cu postovati ovde.
Btw, ZW44 ZA WYLDE OVERDRIVE pedala koju sam naveo je takođe MXR-ova pedala, ali je nisi komentarisao. Misliš da nije dobra?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Mar 2008, 18:32

Miskim da su ove druge dve MXRove koje sam naveo mnogo bolje. "Zakk Wylde Overdrive" nema neki poseban zvuk - drajv je vrlo blag, a šema mu se skoro uopšte ne razlikuje od Bossovog SD-1. Preskoči.

Nenad245

Post by Nenad245 » 10 Mar 2008, 22:04

Našao sam kod Marića MXR Distortion III za 8700 dinara. Ne deluje baš mnogo jeftino, ali je dosta hvale. Najbliži sam nju da pazarim.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Mar 2008, 22:47

Proveri da li je ima u Mitrosu i kolika joj je cena - oni uvek imaju nešto od Dunlop / MXR / DOD programa (pošto sva tri pomenuta branda drži ista firma, Dunlop), a verovatno su jeftiniji od Marića (pošto je i inače svaka prodavnica muzičke opreme jeftinija od Marića). Sto deset evra kupuje pomenuti GT-OD Custom Shop, a regularna maloprodajna cena Distortion III u Evropi je 85 evra.

Možda imaš nekog ko bi mogao da ti je pošalje iz EU / USA?

Nenad245

Post by Nenad245 » 10 Mar 2008, 23:38

Wow, baš se kuneš u GT-OD. Moram negde da ga nađem da ga probam. Tip sa kojim sam pričao kaže da je kod dist. III dobra stvar što čupa i overdrive i distorziju. Ne znam stvarno kakva je ta GT-OD... :?:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 11 Mar 2008, 00:08

Moj skromni predlog su Marshall Bluesbraker 2/Jackhammer/Guvnor 2 pedale;
Iako ih mnogi izbegavaju, ja smatram da organski zvuce, povoljne su i pristojno napravljene;
Meni je njihov Bluesbraker 2 poprilicno agresivan drive koji ima fine kontrole (sve tri imaju dosta basa, koji mi
obicno fali kod tipicno-reskih pedala) plus dobijas booster koji ako posedujes lampasa :arrow: rock veselje
I jos bi predlozio Seymour Duncan Lava Box - divni razorni mosfet drive koji ima shirok spektar boja;

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 11 Mar 2008, 00:47

Evo ja imam Jackhammera i zadovoljan sam... Dosta prirodno zvuci, a kad sam stavio Bossov EQ GE-7 onda je poceo da zvuci bash, bash dobro... :D

Imash par mojih snimaka tamo u "Vashi radovi" i tamo je sve bez ekvilajzera... Znaci gitara (dimarzio evo2, air norton) u crybaby, pa u jackhammer pa u Laney MXD30...

Evo ovako zvuci sa Bossovim EQ-om... http://www.box.net/shared/1not2dpyco

alzo

Post by alzo » 11 Mar 2008, 09:09

Imam SD-1 i BB2.........
imaju po meni drugaciji karakter...SD je nekako svetliji i nezniji odlican za dist bez dista,
a BB2 ume da bude bas onako marshalski ostar i konkretan.......BB2 ima dva moda.......bust i blues.....
bust cesto koristim kad mi je pojacalo na distorziji i koristm ga da bih dobio dodatni gejn za solo........
tu moze da se podesi samo nivo izlaza ......bluz mod daje mogucnost od kranca do dista....
i tu moze da se podesi nivo distorzije, boja tona i nivo.........probao sam pre neki dan
jednog Kineza..........Biyang....cevna distorzija......to uopste ne zvuci lose.......ima ga u Mixu i Cubu3.......

http://www.biyang.com.cn/en/Products.asp?Id=43

Post Reply