Preporuka za opremu na putu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Preporuka za opremu na putu
Evo da budem malo jasniji. Trenutno sam preko bare, video sam jednog jebaneza i uzimam ga sutra.
Treba mi neka vasa preporuka sta od opreme uzeti jer mi je posao takav da sam bar jednom mesecno u drugom gradu, stalno sam po hotelima i kontam da mi pojacalo ne treba.
Razmisljam da li samo skinuti neki program na laptop ili jednostavno uzeti neki od "bubrega"?
Kolika je razlika izmedju pocket pod-a i xt-a?
Cene polovnih podova nisu velike.
Ova dva su mi nesto najblize kupovini, zasto - bem li ga. Valjda sto imam kuci line 6 spider III, a i koristio sam pocket jedno vreme.
Vidim da pod x3 moze da bude gnjavaza za setup, kao stereo i te gluposti.
Ako imate neki predlog sta moze stati u ranac, da ide u avion samo izvolite. Otvoren sam za sve predloge i sugestije.
Hvala
Treba mi neka vasa preporuka sta od opreme uzeti jer mi je posao takav da sam bar jednom mesecno u drugom gradu, stalno sam po hotelima i kontam da mi pojacalo ne treba.
Razmisljam da li samo skinuti neki program na laptop ili jednostavno uzeti neki od "bubrega"?
Kolika je razlika izmedju pocket pod-a i xt-a?
Cene polovnih podova nisu velike.
Ova dva su mi nesto najblize kupovini, zasto - bem li ga. Valjda sto imam kuci line 6 spider III, a i koristio sam pocket jedno vreme.
Vidim da pod x3 moze da bude gnjavaza za setup, kao stereo i te gluposti.
Ako imate neki predlog sta moze stati u ranac, da ide u avion samo izvolite. Otvoren sam za sve predloge i sugestije.
Hvala
Re: Preporuka za opremu na putu
a da probas neki audio interface i software simulacije? Recimo Bias FX? Samo bi ti trebao neki audio interface. Bolje zvuci 100 puta nego pocket pod. Imao sam ga i solidan je, ali ovo je mnogo naprednije i omogucava svasta.
Ok i to cu razmotriti. Mada mi je sadasnji lap krsina. Ali uskoro uzimam novi.
Kontao sam mozda guitar rig ili nesto slicno.
Samo da je za vezbanje i da moze kasnije i nesto da se snimi.
Koliko je zahtevan za koriscenje Bias fx? Nikad nisam probao.
Kontao sam mozda guitar rig ili nesto slicno.
Samo da je za vezbanje i da moze kasnije i nesto da se snimi.
Koliko je zahtevan za koriscenje Bias fx? Nikad nisam probao.
Prilicno je jednostavno. Ima free demo pa uporedi
ZOOM MS50g..
Korg pandorastomp
line6 pocket express
mooer pogo
Sijaset onih mali 3W pojacalca..(pignose, vox amplug, joyo, honeytone, i na kraju moj favorit u zadnje vreme...
https://www.aliexpress.com/item/Aroma-A ... 72017.html
headphone amp 5W, sa malim zvucnikom, usb konekcijom, mp3 playerom, looperom... i t d...
Korg pandorastomp
line6 pocket express
mooer pogo
Sijaset onih mali 3W pojacalca..(pignose, vox amplug, joyo, honeytone, i na kraju moj favorit u zadnje vreme...
https://www.aliexpress.com/item/Aroma-A ... 72017.html
headphone amp 5W, sa malim zvucnikom, usb konekcijom, mp3 playerom, looperom... i t d...
Haha alija je cudo, sve ima. Drugar je kod njih narucio vah pedalu, dobio i kalaj uz to.
Ajd mi napisi naziv uredjaja, jer mi telefon otvara samo ali glavnu stranu.
Ajd mi napisi naziv uredjaja, jer mi telefon otvara samo ali glavnu stranu.
Kakvo je misljenje o Korg pandora stomp-u.
- tommytigh77
Pandoru je pregazilo vreme, na taj fazon imaš Zoom Multistomp ili Zoom G1on koji su bar 2-3 generacije ispred... Mada da sam na tvom mestu, razmislio bih ponajpre o Irig-u ili Irig HD ako imaš Android telefon. Meni deluje kao najjednostavnije rešenje, pogotovo što kažeš da ti je laptop na izdisaju. Just my two cents.
Jbg nemam, koristim WP. Ne znam da li ima neka koja podrzava wp.
Pogledacu Zumove, hvala.
Pogledacu Zumove, hvala.
AROMA AG-03Mbrankisha wrote:Ajd mi napisi naziv uredjaja,

Paa sad...bez neke preke namere da se upustam u raspravu (naravno mozemo da razmenjujemo misljenja) ali pandora somp je novija stvar... a npr Korg Pandora 5XD je sasvim strava stvar. Skoro je bila kod mene da vlasniku napravim nekoliko farbi, ostala kod mene preko 6 meseci.. toliko o vlasniku.. no.... Prilicno upotrebljive postavke i za klin, dirt i dist.. i uber toga. Plus malo synth i jos neke dzidza bidze za bass.. dakle sa te strane je sasma ok. Plus neki 20-30 sec looper... plus aux ulaz za mp3 player ili sl. (pa i telefon, android ili win whatever).. plus usb ulaz da sa njegovim softverom mozes da uradsis 20 aranzmana sa bubnjevima i basom u pratnji. Cak se ide u sitna crevca da bas ide po posebnim linijama (tipa RnR, disco, blues, rock, 16 beat.. i t d ..) i zadatom tonalitetu.......... naravno sa izlazom za amp/mix/slusalice... ma sve u svemu.. prilicno upotrebljiva stvar..tommytigh77 wrote:Pandoru je pregazilo vreme,
E sad.. ako pandora stomp ima sve ovo... to je bargain za oko 100 evra/dolara.. ako ne.. hmmm diskutabilno..
No medjutim.... kad sam se udubio u problematiku postavljaca teme.. skontao sam da ima miliJon mogucnosti i miliArdu podmogucnosti, sve zavisi od njegovih potreba.
Na kraju mi je palo na pamet i boss BR micro..

stvar koja ima kompletan procesor, mogucnost da snimas neke ideje na 8 kanalnom mikseru.. SD karticu za cuvanje podataka... sijaset songova za vezbanje i sviranje koje preko usba mozes ubacivati... bubnjeve (cini mi se)... ma za po kucu super.
MS50G nema bubnjeve... g1XON ima bubnjeve... bes ga sad..
amplugovi su najmanjeg gabarita... ali imaju samo amp simulacije, bez efekata...
iRig je u svemu tome povoljan sto sve dodatne stvari (sem guitar procesinga) mozes da vuces iz kompa/laptopa.. npr mp3, ili loopove ili backing track...
rekoh.. mogucnosti do neba...
ostali bubrezi i procesori...ok, namestices farbe, ali ces imati samo gitaru... sve ostalo nema...
Ja na primer imam yamahu ry-9 koji je ritam masina u osnovi, ali ima tri insrtumeta u pratnji (bass, i plus dva instrumenta, klavijature ili dve gitare ili trube), plus neki synth za gitaru...
nezahvalno je reci samo jedno resenje, a sa druge strane covek ce se zbuniti od mogucnosti...
pokusaj saveta:
ajde ti brakisha pogledaj jos ponesto.. pa da se svede na neku meru dva tri izbora...
nije los micro BR. Imao sam prvu verziju, sad ima i neki noviji BR-80. Puno toga radi, i radi solidno...simulacije otprilike u rangu bubrega i slicnih spravica, a povrh toga ima i ritam i snimanje, mixanje. Mene je malo smaralo sto je interface relativno komplikovan. Nema teorije da napravis bilo sta bez da procitas uputstvo. Previse mogucnosti, a samo par dugmeta i onda jedno dugme radi 10 stvari ako ga pritisnes na odredjeni nacindejankuki wrote: No medjutim.... kad sam se udubio u problematiku postavljaca teme.. skontao sam da ima miliJon mogucnosti i miliArdu podmogucnosti, sve zavisi od njegovih potreba.
Na kraju mi je palo na pamet i boss BR micro..
![]()

Cek malo, ovi boss-ovi su i procesor sa mogucnoscu snimanja i plus se mogu ubaciti drugi instrumenti??? Ako sam dobro ukapirao.
Da stvar bude gora polomio sam jutros laptop, tako da do novogodisnjih popusta ne planiram da kupujem nista.
Gitara je ibanez 540s.
Treba mi nesto za vezbanje u sobi ili hotelu i da obavezno ima izlaz za sluske.
Jos bolje ako ima vise opcija. Ne bih bacao kintu veliku posto cu imati jos velikih izdataka, pa ne smem da se ispruzim nesto. Mada sam gitaru dobio veoma povoljno, tako da imam jos nekog prostora.
Znaci da moze stati u ranac ili putnu torbu, tj da nije glomazno, da mogu sluske, da imam klin, kranc, overdrive, distorzijicu, neke od opcija fejzera, fkendzera, reverba, dileje (al sam skroman)
Eto to. E sad ako ima snimanje ili mogucnost ritma u tome bolje. Pa do zime kad pazarim novi lap da skinem neki programcic.
Mislim burbreg pod x3 i xt su sjajni ali ogromni, bas sam gledao juce xt i ono 30cm sa 20cm i fina debljina.
Naravno kad bih imao uslova da teglim lampasko pojacalce to bi bilo najbolje, ali posto firma placa avion ne smem da se kockam.
P.S.
Bas sad pogledah ovaj boss br, opasna makinica.
Inace korg pandora stomp je novi proizvod ima i ona oko 100 ritmova u sebi http://www.korg.com/us/products/effects/pandora_stomp/
Jedna od kul stvari kod ovog korga je sto pedala sama spusta ili dize stim bez da se cimate oko namestanja gitare.
Da stvar bude gora polomio sam jutros laptop, tako da do novogodisnjih popusta ne planiram da kupujem nista.
Gitara je ibanez 540s.
Treba mi nesto za vezbanje u sobi ili hotelu i da obavezno ima izlaz za sluske.
Jos bolje ako ima vise opcija. Ne bih bacao kintu veliku posto cu imati jos velikih izdataka, pa ne smem da se ispruzim nesto. Mada sam gitaru dobio veoma povoljno, tako da imam jos nekog prostora.
Znaci da moze stati u ranac ili putnu torbu, tj da nije glomazno, da mogu sluske, da imam klin, kranc, overdrive, distorzijicu, neke od opcija fejzera, fkendzera, reverba, dileje (al sam skroman)

Eto to. E sad ako ima snimanje ili mogucnost ritma u tome bolje. Pa do zime kad pazarim novi lap da skinem neki programcic.
Mislim burbreg pod x3 i xt su sjajni ali ogromni, bas sam gledao juce xt i ono 30cm sa 20cm i fina debljina.
Naravno kad bih imao uslova da teglim lampasko pojacalce to bi bilo najbolje, ali posto firma placa avion ne smem da se kockam.
P.S.
Bas sad pogledah ovaj boss br, opasna makinica.
Inace korg pandora stomp je novi proizvod ima i ona oko 100 ritmova u sebi http://www.korg.com/us/products/effects/pandora_stomp/
Jedna od kul stvari kod ovog korga je sto pedala sama spusta ili dize stim bez da se cimate oko namestanja gitare.
Sta znam. Meni se cini da korg i dalje fura simulacije od pocetka veka koje ni tad nisu bile bogzna kakve. Moguce da je predrasuda i da gresim. Nije ni boss mnogo bolji, cosm je star ko biblija. Ali da, taj micro.br ti je all-in-one. Mozes da ubacis recimo na flashku mp3 backtrack i da sviras preko njega, ili ugradjene ritmove pa da pravis pesme od nule, snimas instrument po instrument i slicno.
- tommytigh77
+1000bancika wrote:Nije ni boss mnogo bolji, cosm je star ko biblija.
Već neko vreme se rešavam da malo detaljnije opišem iskustvo sa GR-55 i u sklopu toga sam nameravao da napišem nešto slično. Ne znam kako Roland/Boss nije sramota da 'ladno od 2000. godine furaju isti modeling, apsolutno ništa nisu izmenili, samo su šatro vremenom dodali par modela koji rade još neupotrebljivije od osnovnih i to je to...
Sad me zbuniste totalno